Brko neceš valjda reci da Krupa sve to ima a mi ništa.I ne zaboravi da mi pricamo o fudbalskoj ligi BiH i da nas u toj bjednoj ligi na sred Grbavice otrese nekakva Mladost iz Kaknja,ako ti se šta ne gadi,nekakva Krupa iz Krupe na Vrbasu...Brkooo je napisao/la: ↑04 jan 2021, 18:3621 vijek, 2021 godina, ne zivimo u 20 stoljecu i nije ovo doba Tite.
To nazadno shvatanje o fudbalu jos uvijek prolazi samo u BiH. Eto nek non stop igraju zajedno i nek treniraju na nekoj planini i kao doci ce rezultat.
Hajdarevic unazad par godina non stop igra za Zelju pa jel napredovao i postao igrac za Zelju? Mogu ga i dalje forsirati godinama, on nije i nece nikad to biti jer je smijesan igrac. Moze i imati kondiciju ko u konja sto ti kazes ali je tehnicki toliko inferioran da je to strasno.
Kad sam ti napisao, nije doba Tite mislio sam na to da igraci su tad morali ostati u Jugoslaviji do 28 godine. Igraci su tad prije svega imali prvo kvalitet, pa su onda imali i karakter, ponasanje itd, pa onda kad godinama uigravas takve igrace onda se i moze ocekivati neki uspjeh. Nije tad bilo moguce da dodje menadzer od nekog balavca od 19-20 godina i kaze imamo ponude iz tih i tih drzava. Moj klijent bi zelio da ide. Tad se igrao taj romanticarski fudbal.
Da se vratim na sadasnjost i surovi kapitalizam. Sad novac diktira sve, koliko para toliko muzike. Danas da bi doveo iole kvalitetnog igraca, prvo i osnovno je da imas novac, da mu mozes ponuditi dobre uslove i ne samo igracu nego i njegovom menadzeru, a da bi uopste i dosao u kontakt sa tim igracem(pored javljanja njegovom menadzeru) moras imati dobar skauting i dobre veze u svijetu fudbala. I ako ulozis dosta novca u jednog igraca to opet ne znaci da ce se taj pokazati kao pojacanje jer na danasnje igrace utice puno faktora itd.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- HapicaRadePaprica
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Zadnja izmjena: HapicaRadePaprica, dana/u 04 jan 2021, 19:06, ukupno mijenjano 1 put.
https://fkzeljeznicar.ba/pocetak-pripre ... uar/44235/Početak priprema za proljetni dio sezone zakazan je za 15. januar kada će stručni štab obaviti prozivku fudbalera, te potom obaviti i prvi trening u 2021. godini. Ljekarski pregledi su na rasporedu 18. januara.
Planirana su dva dijela priprema u Međugorju po deset dana, prvi dio od 22. januara do 2. februara, te drugi dio od 5. do 15. februara. Plavi su do sada dogovorili tri pripremne utakmice, 2. feburara protiv Veleža, 6. februara protiv Zrinjskog i 20. februara protiv Širokog Brijega na Grbavici. U narednom periodu će se potvrditi odigravanje još nekoliko susreta.
Objavili, znaci citaju sta pisemo 100%

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- HapicaRadePaprica
- Kontakt:
Krivi su svi a Amar najviše jer je on doveo sve,od uprave,strucnog štaba do igraca.MrkiMedo je napisao/la: ↑04 jan 2021, 17:34A sto je to Amar kriv sto nema para? Sto nije kriv npr. Badzak koji je bio neki faktor u upravi? Dzihanic? Ostali iz skupstine i uprave? Amar na udaru jer 95% ljudi zna samo za njega i samo zbog toga se i smatra ako Amar ode da ce biti bolje. Pricate o sistemu i necemu, a prvo tjerate trenera.
Jel Adzem bio kriv sto mu se nije mogao dovesti neko bolji od tad Hajdarevica i Anela u veznom redu? Jel Slavko kriv sto mu nisu mogli dovesti jos nekog igraca da upari sa Mirom? Tad su bile price da smo bili puni para, a ono krcina. Dvije godine prica da marke nemamo, a igraju nam Ermin Zec i Stilic.
To sto nas je Veseli tuzio isto nije na Amarovim ledjima vec valjda problem uprave. Ako vec pricate o sistemu, prizivate ga pet godina, onda valjda trebamo poredati malo stvari.
Mozda ja grijesim, al kamo srece da je nama samo Amar problem kao sto se predstavlja
Pa normalno da ce se Amara kriviti jer ih je on i doveo, pa nismo ti i ja sampanjce otvarali i najavljivali promjene...
Ali, znaci svake pripreme utakmice sa Velezom i Sirokim. Vise imamo prijateljskih sa njima nego zvanicnih, po 5x godisnje igramo.2.2. Velez (Medjugorje)
6.2. Zrinjski (Medjugorje)
20.2. Siroki (Grbavica)

@HapicaRadePaprica, Svi klubovi u ligi su u pet deka tako da te ne treba to iznenaditi. Sarajevo ima dva igraca koji igraju u zivotnoj formi i oni su najzasluzniji sto su se oni malo izdigli, svi ostali klubovi su tu negdje. Nema osjetne razlike izmedju nas i Krupe ili bilo koje druge ekipe, sto je zalosno. Kako smo izgubili od Krupe na Grbavici? Amater Blazevic pravi faul bez ikakvog rezona, niti je bio opasan napad, niti neka kontra, igrac Krupe isao od gola a ne prema golu. Rekreativac na golu u vidu Fejzica odbio loptu na nasu gol liniju(ne mogu se sjetiti a puno sam utakmica u zivotu gledao da neki golman reaguje na ovakav nacin) i igrac Krupe je prebacio samo preko linije. Znaci, kontinuirani amaterizam..
Koliko ja znam Krupa je klub koji i nema toliko dugova. Nemaju pritisak rezultata i mogu forsirati mlade igrace koje kasnije prodaju. Imaju i solidan skauting pa znaju iskopati igrace poput Koljica, Vukotica itd, koje mogu forsirati bez obzira na rezultat. Dok sa druge strane mi forsiramo godinama igrace poput mrtvog Subasica, Hajdarevica, mislimo da ce od Zerica i Mujagica biti neki igraci itd..
Koliko ja znam Krupa je klub koji i nema toliko dugova. Nemaju pritisak rezultata i mogu forsirati mlade igrace koje kasnije prodaju. Imaju i solidan skauting pa znaju iskopati igrace poput Koljica, Vukotica itd, koje mogu forsirati bez obzira na rezultat. Dok sa druge strane mi forsiramo godinama igrace poput mrtvog Subasica, Hajdarevica, mislimo da ce od Zerica i Mujagica biti neki igraci itd..
Zadnja izmjena: Brkooo, dana/u 04 jan 2021, 19:21, ukupno mijenjano 1 put.
- dubioza144
- Kontakt:
Vise sam ocekivo rodjendansku cestitku veselomLjoZee je napisao/la: ↑04 jan 2021, 19:03https://fkzeljeznicar.ba/pocetak-pripre ... uar/44235/Početak priprema za proljetni dio sezone zakazan je za 15. januar kada će stručni štab obaviti prozivku fudbalera, te potom obaviti i prvi trening u 2021. godini. Ljekarski pregledi su na rasporedu 18. januara.
Planirana su dva dijela priprema u Međugorju po deset dana, prvi dio od 22. januara do 2. februara, te drugi dio od 5. do 15. februara. Plavi su do sada dogovorili tri pripremne utakmice, 2. feburara protiv Veleža, 6. februara protiv Zrinjskog i 20. februara protiv Širokog Brijega na Grbavici. U narednom periodu će se potvrditi odigravanje još nekoliko susreta.
Objavili, znaci citaju sta pisemo 100%![]()

Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
On moze dobiti samo nesto da izbije oci

To je najlduje sto ti imas i ovdje dosta forumasa koji jos uvijek misle da od Zerica moze postati igrac
Cak i ovog Sarvana kad nam uvale i on napravi 3 dodavanja neki ce pisati da moze biti hajra

Cak i ovog Sarvana kad nam uvale i on napravi 3 dodavanja neki ce pisati da moze biti hajra

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Ma ne samo za Zerica nego i za ostale mlade igrace. Kad je ono Mujagic dobio priliku par utakmica i zabio par golova ja tad pisao, da nema sanse da on napravi nesto ozbiljno u seniorskom fudbalu, ima lik "drvene noge", treba mu minuta dok se okrene i pored svega vodi nesportski zivot. I tad su komentari bili sta ti znas strucnjak, on Zeric, generacija atletikovaca su buducnost kluba bla bla. Jos izadje Joldic i javno kaze da puno ocekuje od te generacije. Znaci ja, obicni navijac, vidio sam da niko od njih nece napraviti ozbiljnu karijeru a covjek koji je skoro citav zivot u fudbalu je tvrdio drugacije. Fakat nevjerovatno, da navijac ima vise znanja o fudbalu i da moze odmah vidjeti da li neko ima kvalitet ili ne, za razliku od nekoga kome je, na kraju krajeva to i posao i onda se cudimo sto godinama nismo proizveli kvalitetnog mladog igraca.
Vec sam pisao o tome. Godinama unazad nama u juniorima brane golmani koji su metar i zilet. Pa jeste li normalni **** ga dan, zar fakat ocekujete da takav golman moze nesto uraditi u seniorima? Dodje lik koji igra kao veznjak do juniora i sa loptom je na vi. Ovo su samo neki primjeri. Za svaku poziciju se moze diskutovati..
Zadnja izmjena: Brkooo, dana/u 04 jan 2021, 19:47, ukupno mijenjano 2 puta.
Brkooo je napisao/la: ↑04 jan 2021, 19:40Ma ne samo za Zerica nego i za ostale mlade igrace. Kad je ono Mujagic dobio priliku par utakmica i zabio par golova ja tad pisao, da nema sanse da on napravi nesto ozbiljno u seniorskom fudbalu, ima lik "drvene noge", treba mu minuta dok se okrene i pored svega vodi nesportski zivot. I tad su komentari bili sta ti znas strucnjak, on Zeric, generacija atletikovaca su buducnost kluba bla bla. Jos izadje Joldic i javno kaze da puno ocekuje od te generacije. Znaci ja, obicni navijac, vidio sam da niko od njih nece napraviti ozbiljnu karijeru a covjek koji je skoro citav zivot u fudbalu je tvrdio drugacije. Fakat nevjerovatno, da navijac ima vise znanja o fudbalu i da moze odmah vidjeti da li neko ima kvalitet ili ne, za razliku od nekoga kome je, na kraju krajeva to i posao..

Brko sve u pravu milion posto
Ne znam za vas, ali meni se gade ovi igrači, osim par pojedinaca
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Moras biti mazohista da ti se ne gade,ono eto Ikica bi pozdravio na ulici sutra i Bekrica...ovo ostalo hraknuti ..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Neki dan si nabrojao i Mesu pored te dvojice

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 55 gostiju.