Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

amerosm
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la amerosm » 31 dec 2010, 00:48

Glasanje sto se tice lijevog i desnog beka je zavrseno i rezultati su sljedeci:

Desni bek

1. Philip Lahm - 24 poena
2. Berti Vogts - 14 poena
3. Hasan Salihamidzic - 13 poena
4. Willy Sagnol - 11 poena
5. Paul Breitner - 2 poena
6. Manfred Kaltz - 1 poen
7. Hans-Peter Briegel - 1 poen

Lijevi bek

1. Bixennte Lizzarazu – 17 poena
2. Andreas Brehme - 16 poena
3. Paul Breitner - 12 poena
4. Philip Lahm - 6 poena
5. Manfred Kaltz - 6 poena
6. Dede - 5 poena
7. Markus Babbel - 3 poena
8. Christian Ziege - 1 poen

@ Gero

hocemo li sada kod stopera isto podijeliti u dvije kategorije, da bude lijevi i desni stoper i da glasanje traje do 03.01.2011.godine do 0.00 h. Mislim da je tako najbolje sta ti mislis ?
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 31 dec 2010, 00:50

Ne valja ovo nikako...bice na kraju najbolji tim Bayerna svih vremena :mrgreen:

@amerosm

A nemoj to lijevi i desni stoper...samo stoper i zdravo ;)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 31 dec 2010, 01:01

amerosm je napisao/la: @ Gero
hocemo li sada kod stopera isto podijeliti u dvije kategorije, da bude lijevi i desni stoper i da glasanje traje do 03.01.2011.godine do 0.00 h. Mislim da je tako najbolje sta ti mislis ?
Ma ja ba, 2 štopera u paketu i već imamo odbranu.
U pravu je Adnan, s tim da ćemo dva štopera sa najviše osvojenih bodova uvrstiti u najbolji tim.
Ostaje nam 3 veznjaka plus 2 krila i 2 napadača i imamo najbolji tim Bay..pardon Bundeslige. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 31 dec 2010, 01:27

1. Franz Beckenbauer(doticnog nisam gled'o, ipak sam isuvise mlad) - Mislim da se ne moze ova osoba zaobici. Jednostavno, jedan od najboljih(ako ne i najbolji) defanzivac svih vremena sigurno mora biti na ovoj listi.

2. Jurgen Kohler
- Kohlonju sam zapamtio, te o njegovim kvalitetama mogu pricati/pisati. U Njemackoj je najdublji trag ostavio u Dortmundu iako je igr'o i za Bayern i Koln. Nenad*ebiv u skok igri.

3. Lucio - U onih 8-9 sezona koliko je proveo u Njemackoj(Leverkuzen i Bayern), pokazao je o kakvom se velemajstoru radi. Iako mi nije nimalo drag igrac, njegove igracke kvalitete se ne mogu osporiti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 dec 2010, 02:15

Ja sam ubjedjen da je vec jedno mjesto zauzeto i sada je samo pitanje ko ce biti pored Kaisera u odbrani, no mozda se ja i varam pa da vidimo sta ce reci ostali forumasi. Evo mog prijedloga

1. Franz Beckenbauer - 3 poena - i ako ga nikad nisam geldao uzivo mislim da je ovdje suvisan svaki komentar.

2. Jurgen Kohler - 2 poena - tzv. Fussball-Gott, covjek je konstano tokom svoje karijere igrao na jednom veoma visokom nivou i zasluzuje da se nadje medju najboljim

3. LotharMatthäus - 1 poen - i ako mu je prirodna pozicija bila kao zadnji vezni, na mene je ostavio odlican utisak i kao stoper i njega samo pamtim na toj poziciji od kako pratim fudbal

Ima tu jos dosta igraca koji bi se mogli da nadju na ovoj listi, ali eto utjecali su u neku ruku i simpatije prema igracima, i njihov nacin igre, tu prije svega mislim na Augenthalera. Schwarzenbecka, Sammera (cija je prirodna pozicija zadnji vezni), pa onih starijih Nogly-a, Schulza itd itd.

@ adnan 24

Ruku na srce po meni su cetiri pozicije zagarantovane igracima Bayerna tu prije svega mislim na Kahna ili Sepp-a na golu, Kaisera na stoperskoj poziciji, Lothara na jednoj od dvije pozicije zadnjeg veznog i na kraju u napadu Kleines, dickes Müller-u. :D :D O ostalim bi se dalo diskutovati. ;) ;)
"My Favorite Ring is Always the Next One"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 dec 2010, 12:14

Stoperi:

1)Kaiser Franz - bez objasnjenja.
2)Juergen Kohler - bio najbolji stoper u Serie A u ono vreme, a pre i posle toga i u BuLi.
3)Lucio - isto ko i Kohler (sem ovog "posle"). Najbolji strani stoper ikada u BL.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 31 dec 2010, 12:33

amerosm je napisao/la:
@ adnan 24

Ruku na srce po meni su cetiri pozicije zagarantovane igracima Bayerna tu prije svega mislim na Kahna ili Sepp-a na golu, Kaisera na stoperskoj poziciji, Lothara na jednoj od dvije pozicije zadnjeg veznog i na kraju u napadu Kleines, dickes Müller-u. :D :D O ostalim bi se dalo diskutovati. ;) ;)

A s obzirom da je vecina glasaca iz redova Bayerna onda me ne bi iznenadilo i da ostale pozicije budu iz Bayerna...

P.S. U sta da brojim Sammer-a? I on je kao i Lothar igrao i zadnjeg veznog ali i u defanzivi ?

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 31 dec 2010, 12:39

adnan24 je napisao/la: A s obzirom da je vecina glasaca iz redova Bayerna onda me ne bi iznenadilo i da ostale pozicije budu iz Bayerna...

P.S. U sta da brojim Sammer-a? I on je kao i Lothar igrao i zadnjeg veznog ali i u defanzivi ?
Nemoj tako :) pokušavamo biti realni.

Sammera i Lothara treba ostaviti za veznjake, ipak su oni počeli i veći dio igrali na tim pozicijama.
Pod centarhalfove ih ne smijemo stavljati.
Recimo da posebno biramo zadnjeg veznog (6-icu) gdje bi ta dvojica bili izraziti favoriti.
Vom Jäger zum Gejagten

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 31 dec 2010, 13:00

OK...onda ovako:

1.Jurgen Kohler...Covjek koji je igrao za Juventus,Bayern i sto je najvaznije za BvB :D gdje se i zadrzao najvise...mislim nekih 6-7 godina. Moram reci da se oprostio na dosta neslavan nacin kada je u onom finalu dobio bespotreban crveni karton protiv Feyenoord-a koji je BvB vjerovatno kostao i titule...ipak bio je konstantan kroz citavu karijeru i zasluzuje mjesto pri vrhu ovog naseg skromnog izbora :D

2.F.Beckenbauer...

3.Lucio- dvoumio sam se izmedju njega i Augenthalera ali ovog drugog nisam gledao tako da ipak ide brazilac.
Covjek je briljirao u dresu Leverkusena kada su bili na korak od titule 2002.-e a onda je odlicne igre nastavio i u Bayernu.Ono sto je posebno dobro kod njega je ta igra u napadu,kad se samo sjetim onih njegovih prodora i golova...valjda kad si iz Brazila moras to znati :mrgreen:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 31 dec 2010, 13:42

1. Kaiser Franz - On MORA biti prvi, jer je jedan od najboljih svih vremena, ne samo u Njemačkoj.
Nikad ga nisam gledao uživo, ali sam odgledao mnogo snimaka (i crno-bijelih) gdje su pod njegovim vodstvom Njemačka i Bayern upisivali najveće uspjehe. Elegentan, fer igrač sa dosta dobrom tehnikom. Poznat po svojim šutevima vanjskim felšom.
Jedno vrijeme se pričalo da vuče naše korijene, tj. da bi mu otac mogao biti neki Jugoslaven. Nikad se nije dokazalo.

2. Jürgen Kohler - Sjajan Manndecker, veliki borac sa velikom karijerom.

3. Karlheinz Förster - Najbolji njemački štoper tokom '80-ih godina. Snažan, prgav i beskompromisan.

Treba još istaći sljedeće igrače, kao što su...Lucio, Julio Cesar, Augenthalera, Buchwalda, Jakobsa, Körbela, Wörnsa, Kadleca, Babbela....
Vom Jäger zum Gejagten

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 31 dec 2010, 15:19

samuel(tito) kuffour
jürgen Kohler
kaiser
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 31 dec 2010, 16:14

1.Kaiser Franz
Naravno da on ide na prvo mesto,jedan od najvecih stopera svih vremena,meni drag i zbog prijateljstva sa Zvezdom sto pokazuje i cinjenica kada je poslao sina da igra za nas ali nije uspeo da se izbori za prvi tim.
2.Lucio
Definitivno najbolji stoper Bundeske u posledjoj deceniji pa mozda cak i vise i jedan od najboljih sto je uopste igrao u njoj,stoper odlicnih fizickih predispozicija,odudara od ostalih jer zna strasno povuci loptu,odlican sut a o predispozicijama sto svaki stoper mora imati da nepricam
3.Klaus Augenthaler
Njega prosto moram da stavim ovde pre Kohlera ili Forstera,ne toliko zbog igrackih kvaliteta koliko zbog autogola na Marakani. :D
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 31 dec 2010, 16:21

1.Kaiser Franz
2.Augenthaler
3.Kohler
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 jan 2011, 21:10

e ovde je stvarno sirok izbor kada su u pitanju stoperi, brojne bi covjek mogao nabrojat a svi ti bi bili u istoj ravni i prava svjetska klasa
a ipak moj izbor je:
1. franz kaiser beckenbauer
2. mathias sammer
3. jurgen kohler

ova trojica su ogromne fudbalske licnosti...kaiser naravno spada medju 3 najbolja igraca proslog vijeka, brojne sam njegove snimke gledao i kroz reportaze i price saznao da je bio i veliki gentleman na terenu....a tu veliku cast sam imao da dobro gledam i upamtim ovu dvojicu preostalih....sammer je bio fantastican, skoro bez greske je igrao i fantastican kad napravi izlet naprijed, kohler tu blizu sammera...a brojni drugi bi se jos mogli tu nabrojat....cak ni jedan lucio iako je igrao u bayernu nije ni blizu ovoj trojici po kvalitetu...a jedan je jos odigrao fantasticnu sezonu i mnogo donio bayernu al nije dugo bio tu pa ne moze u najjuzi izbor, to je svakako patrick anderson, s njim je odbrana bila jako stabilna...velicine su naravno bili i thon, eilts, reuter, kuffuor
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 01 jan 2011, 21:14

Sta je ovo Bayern dovede pojacanje iz nekog cluba i taj club odma ostane i bez trenera jer nemoze prihvatiti da mu ode takav igrac :D :D Hoffenheim ostao bez trenera a najvise utjecaja tome imao je odlazak Luisa Gustava u Bayern i to vec u ovom zimskom prelaznom roku :D
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 jan 2011, 21:20

Lucio
Kaiser
Kuffour
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 02 jan 2011, 10:34

Am Sonntag werden die Hoffenheimer allerdings um 10.30 Uhr eine Pressekonferenz im Trainings- und Geschäftsstellenzentrum abhalten. Rangnick, der für eine Stellungnahme am Samstag nicht zu erreichen war, wird dabei ebenso anwesend sein wie Manager Ernst Tanner und Präsident Peter Hofmann.

eto, toliko o tupavom rangniku :evil:
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 02 jan 2011, 10:53

Evo mu nasljednika (za sada):

slika

Jogijev učenik Marco Pezzaiuoli.
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 02 jan 2011, 12:11

Denni Avdić bi trebao ovih dana da potpiše za Werder. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 jan 2011, 12:14

geronimo je napisao/la:Denni Avdić bi trebao ovih dana da potpiše za Werder. 8-)
Neka si ti mene preduhitrio. :D

Ono sto me jos zanima, iako nije vezano za ovu temu, postoji li mogucnost da Denni zaigra za BiH?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.