Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Blejzer10
Kontakt:

Re: Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)

Post Postao/la Blejzer10 » 04 jan 2021, 14:34

Mislim može se pričati o tome da je onaj ruter koji dobiješ od njih za ku.rac. Ali starci mi imaju Moju TV, rekao bih da imaju i gori ruter, jer na drugom kraju stana nemam nikakve konekcije doslovno, a kamoli slabe. A ne pričamo o pretjerano velikom stanu.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 04 jan 2021, 14:35

Jesil siguran da Moja Web TV ide preko Telemach interneta?
Pošto sam pretplatnik na BH Telecom mobile, aktivirao moja web tv (dodatno 5 KM na računu).
Instalirao aplikaciju na TV al ništa neće da otvori samo vrti.
Probam na mobitel ista stvar.
Zovem ih, kažu samo na njihovom netu.
E reko svaka vam čast. Ne možete mi pružiti uslugu interneta na adresi na kojoj zelim i kad hocu ovako da platim i koristim opet ne mogu.
Il Club più titolato al mondo!

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 04 jan 2021, 14:36

Jackk je napisao/la:
04 jan 2021, 13:51
Liga prvaka, EL, NBA, Španci>Englezi, Italijani (možda), Njemci, Evroliga.
Ako ostanu Italijani na Areni onda je to >>>>>>>>>>.

Tenis, Formulu, Motore, Traktore, Trokolice i ostalo ne računam.
Francuze si zaboravio. :mrgreen:
Ma realno, sve je to individualno. Ja recimo ne pratim ni tenis ni kosarku, tako da mi to ne igra neku ulogu. S druge strane pratim f1 i gp. F1 ima jos i na RTLu, dok gp nema.
Isto tako, siguran sam da ima ljudi koji iskljucivo prate NBA, a fudbal tu i tamo, ako sta naleti.
Idealno bi bilo da sve mozes naci na jednom mjestu, al to nije realno kod nas. Uvijek ce neko ispastati, al to je tako.

Mada, koliko je tmach godinama handrio ostale, sad im se vraca. Oni bi da imaju sve dzaba, a da ostali njima placaju masnu pare. :lol:
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough

Spamm

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 04 jan 2021, 14:39

mirgerr je napisao/la:
04 jan 2021, 14:36
Jackk je napisao/la:
04 jan 2021, 13:51
Liga prvaka, EL, NBA, Španci>Englezi, Italijani (možda), Njemci, Evroliga.
Ako ostanu Italijani na Areni onda je to >>>>>>>>>>.

Tenis, Formulu, Motore, Traktore, Trokolice i ostalo ne računam.
Francuze si zaboravio. :mrgreen:
Ma realno, sve je to individualno. Ja recimo ne pratim ni tenis ni kosarku, tako da mi to ne igra neku ulogu. S druge strane pratim f1 i gp. F1 ima jos i na RTLu, dok gp nema.
Isto tako, siguran sam da ima ljudi koji iskljucivo prate NBA, a fudbal tu i tamo, ako sta naleti.
Idealno bi bilo da sve mozes naci na jednom mjestu, al to nije realno kod nas. Uvijek ce neko ispastati, al to je tako.

Mada, koliko je tmach godinama handrio ostale, sad im se vraca. Oni bi da imaju sve dzaba, a da ostali njima placaju masnu pare. :lol:
Kad smo kod toga i tenisa,ti imas sve osobine da postanes babukovac ,pa bujrum na tebu u nas tabor :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 04 jan 2021, 14:40

delinjo je napisao/la:
04 jan 2021, 14:27
Vjeruj buraz u mojoj sobi ruter ,kad izadjem u dnevni boravak wifi se izgubi skroz,nema ga nikako znaci uzas...
Sta koristis, Telecom ili Telemach? :mrgreen:
Blejzer10 je napisao/la:
04 jan 2021, 14:30
Dostupnost u drugoj sobi je do kvalitete rutera. Uz to, jedini put kad sam imao česte prekide konekcije, bilo je do opreme, ne do kvaliteta konekcije. Znam bar 15ak ljudi koji imaju Telemach, niko nema te probleme. To što Raja s biroa konta s najjeftinijim ruterom imat isti signal 3 sobe dalje kao da si pored rutera, je.biga.

Nego nisam znao da je Arena uzela prava i za Špansku ligu dogodine. Biće da je ovo bespotrebno pucanje sebi u nogu od strane United Medie. Pogotovo ako je istina da nisu htjeli produžiti ugovor po istoj cijeni, je.bala ih želja za programskim monopolom
Pa zar treba davati dodatnih 100+ KM (za koliko se moze kupiti kvalitetniji ruter) da bi signal bio zadovoljavajuci u svakoj prostoriji, nije li njihova duznost obezbijediti opremu koja ce u potpunosti pruzati brzinu deklarisanu paketom? I kod Telecoma su nekakvi kineski, pa opet nisu tolika odstupanja. Dao bih ja pare i za kvalitetniji ruter, ali se opet bojim tih prekida, jer ovamo fakat toga nikad nema. Zasad. :mrgreen:

U vezi problema s konekcijom, ne znam, bas cesto naletim da se neko zali u vezi toga. Te zbog nevremena, te sistemski kvar za odredjeno podrucje i sl. Telecom nema takvih problema, barem ne cesto. Ne pratim Raju s biroa, pa i ne znam sta pisu. :D
muxa je napisao/la:
04 jan 2021, 14:35
Jesil siguran da Moja Web TV ide preko Telemach interneta?
Pošto sam pretplatnik na BH Telecom mobile, aktivirao moja web tv (dodatno 5 KM na računu).
Instalirao aplikaciju na TV al ništa neće da otvori samo vrti.
Probam na mobitel ista stvar.
Zovem ih, kažu samo na njihovom netu.
E reko svaka vam čast. Ne možete mi pružiti uslugu interneta na adresi na kojoj zelim i kad hocu ovako da platim i koristim opet ne mogu.
Mozes gledati na drugom netu, ali se to placa 10 KM mjesecno, ili 25 KM za 3 mjeseca.

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 04 jan 2021, 14:42

delinjo je napisao/la:
04 jan 2021, 14:39

Kad smo kod toga i tenisa,ti imas sve osobine da postanes babukovac ,pa bujrum na tebu u nas tabor :mrgreen:
A te osobine su?
Ispratim ja grand slamove, navija se za Rožea :mrgreen:
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough

Spamm

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 04 jan 2021, 14:45

@Federer17

Telemah brate,wi fi fercera samo u sobi u kojoj je ruter i to je to..

@Migger samo momcine su babukovci ,znao sam ja koga simpatises osjeti se to na prvu :mrgreen:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 04 jan 2021, 14:52

Federer17 je napisao/la:
04 jan 2021, 14:40

U vezi problema s konekcijom, ne znam, bas cesto naletim da se neko zali u vezi toga. Te zbog nevremena, te sistemski kvar za odredjeno podrucje i sl. Telecom nema takvih problema, barem ne cesto. Ne pratim Raju s biroa, pa i ne znam sta pisu. :D
Evo mogu ja potvrditi za konekciju. Često mi pada preko wifija, nevezano za nevrijeme i kvarove. Međutim, kod mene se to počelo dešavati negdje od početka korone. Do tada jednom u pola godine mi možda dešavao pad.

Preko kabla je besprijekoran, što je meni opet bitno radi posla, tako da mi je to najvažnije.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 04 jan 2021, 14:59

Sve je to u pet deka. Ako Arena otkupi i dalje Seriu A to ce presuditi..
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 jan 2021, 15:02

Ja nisam preko adsla mogao gledati SK od telemacha preko njihove aplikacije. Ako se dobro sjećam mogao sam gledati samo kanale koje je imala i moja tv, ostalo ne.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 04 jan 2021, 15:12

delinjo je napisao/la:
04 jan 2021, 14:45
@Federer17

Finn je napisao/la:
04 jan 2021, 14:52
Evo mogu ja potvrditi za konekciju. Često mi pada preko wifija, nevezano za nevrijeme i kvarove. Međutim, kod mene se to počelo dešavati negdje od početka korone. Do tada jednom u pola godine mi možda dešavao pad.

Preko kabla je besprijekoran, što je meni opet bitno radi posla, tako da mi je to najvažnije.
Odvratiste vi mene od pomisli za Telemach jos dugo, a taman sam bio pronasao brutalne benefite kod nekog lika u ugovoru, a isti paket sam htio.

Da mi je naci jos kakvog djeda za eon app zbog repke, dao bih mu i koju paru. :mrgreen:
Neutral je napisao/la:
04 jan 2021, 15:02
Ja nisam preko adsla mogao gledati SK od telemacha preko njihove aplikacije. Ako se dobro sjećam mogao sam gledati samo kanale koje je imala i moja tv, ostalo ne.
Ja sam citao da moze SK ali ne mogu Arene, otkud sad to?

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 04 jan 2021, 15:34

Blejzer10 je napisao/la:
04 jan 2021, 14:30
Federer17 je napisao/la:
04 jan 2021, 14:07
Definitivno im je to najveci problem, a pokrivenost optikom je mizerna. Druga stvar, tehnicka podrska 0 bodova. Sto bi se i trudili kad im je plata ista, daleko iznad prosjeka u BiH. Zato ce ih to, bojim se, i dovesti do prodaje.

Kod mene je optika pa mogu imati maksimum koji nude, ali imam paket 50/8 mbps i fakat i preko wifija se isporucuje ta brzina. Bez ikakvih problema sam pustao sadrzaj u FHD, pa i 4K. Preko Kodija nerijetko gledam utakmice/filmove sa 720 ili 1080, u periodima kada su svi za netom, fercera ko nista. Zasad, hvala Bogu, nikad nikakvih problema nisam imao.

Za Telemach sam citao da im su cesti prekidi konekcije, brzina preko wifija nije ni blizu one preko kabla, los signal u drugim prostorijama i sl., sto su bili glavni razlozi da njih ne prikljucim. Ako cu samo preko kabla (a ne koristim racunar) imati 400 mbps (dok ovako to moze biti i 20 mbps) i uz to strahovati svako malo kad ce konekcija puknuti - neka hvala.
Dostupnost u drugoj sobi je do kvalitete rutera. Uz to, jedini put kad sam imao česte prekide konekcije, bilo je do opreme, ne do kvaliteta konekcije. Znam bar 15ak ljudi koji imaju Telemach, niko nema te probleme. To što Raja s biroa konta s najjeftinijim ruterom imat isti signal 3 sobe dalje kao da si pored rutera, je.biga.

Nego nisam znao da je Arena uzela prava i za Špansku ligu dogodine. Biće da je ovo bespotrebno pucanje sebi u nogu od strane United Medie. Pogotovo ako je istina da nisu htjeli produžiti ugovor po istoj cijeni, je.bala ih želja za programskim monopolom
Ja sam uzeo sebi neki TP link sa 3 antene i pokrio čitavu kuću
Il Club più titolato al mondo!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 jan 2021, 15:35

Federer

U onaj vakat moja tv nije imala sk.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 04 jan 2021, 15:37

Federer17 je napisao/la:
04 jan 2021, 15:12
delinjo je napisao/la:
@Federer17

Finn je napisao/la:

Odvratiste vi mene od pomisli za Telemach jos dugo, a taman sam bio pronasao brutalne benefite kod nekog lika u ugovoru, a isti paket sam htio.

Da mi je naci jos kakvog djeda za eon app zbog repke, dao bih mu i koju paru. :mrgreen:
Neutral je napisao/la:
Dati ću ti ja EON , samo da mi jave koja je šifra , zaboravio sam sve ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 jan 2021, 15:39

Ako imate problem sa wifi jacinom konekcije van dnevne sobe najbolje da iznajmite repetitor od Telecoma, mislim da je 1KM. Ili ovako po radnjama sa opremom nadjete neko Xiaomi ili TP link repetitor.
Ja sam kod 3-4 osobe postavljao TP link 4 u 1, nekada kao AP za wifi, a nekada kao repetitor. Vrlo je jednostavno, morate imati samo MAC adresu Telekom uredjaja, ime mreze i password. A sve je to na dnu modema ako vam nisu promjenili na MojaTv ime mreze.

Inace sam cuo da novi modem koji imaju opticki ulaz slabije bacaju wifi..

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 04 jan 2021, 15:49

Federer17 je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
@Federer17

Finn je napisao/la:

Neutral je napisao/la:
Mogu ti dati i ja svoj eon ako zelis..
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 04 jan 2021, 15:56

delinjo je napisao/la:
04 jan 2021, 15:49
Federer17 je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
@Federer17

Finn je napisao/la:

Neutral je napisao/la:
Đesi ba delinjo? :lol:
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 04 jan 2021, 15:58

Zundo je napisao/la:
04 jan 2021, 15:56
delinjo je napisao/la:
Federer17 je napisao/la:

Vidim nasao si novog jarana,lakija :kafa:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 04 jan 2021, 15:59

delinjo je napisao/la:
04 jan 2021, 15:58
Zundo je napisao/la:
04 jan 2021, 15:56
delinjo je napisao/la:

Vidim nasao si novog jarana,lakija :kafa:
A jeKo laki :hmmmmm:
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 04 jan 2021, 16:00

Mene je wifi iznervirao bas... telemach kobajagi brznina do 300 preko utp-a haj bude s kablom oko 260, wifi u istoj sobi oko 100, prvo posudim ruter samo da testiram neki dplink stotinjak km kosta i pojacaca malo iskreno signal u istoj sobi gdje je i ruter od telemacha za nekih 50, al drugi dio stana koji je bitniji ma kakvi max 3 do 8 brzina :D i kupim dplink wifi mesh 150 km (ruter i jedna bazna) i sad mi je u tom dijelu stana gdje je los signal brzina oko 100 tako da sam se rijesio briga :D (ima jeftinijih alternativa al eto ovo se dosad exstra pokazalo niti stopa niti treba ikakva intervencija tipa reset :) )

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 142 gosta.