Migrantska kriza u BiH

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Sage
Kontakt:

Re: Migrantska kriza u BiH

Post Postao/la Sage » 02 jan 2021, 02:06

_dreamer_ je napisao/la:
02 jan 2021, 01:51
Nemam ja tebi onda sta pricati ako si prosao - nazalost - tu sudbinu, vec je zapravo obratno...

Meni je samo frapirajuce jer smo nekada i mi bili zrtve, a sada kada smo dosli u situaciju da budemo ti koji trebaju makar malo pomoci, drzava je zakazala u svim elementima i nanijela nenadyebivu sramotu. No haman je to dio naseg bica, jer ako ti kao bosnjak u to vrijeme mozes potvrditi tu istu bruku i sramotu od naseg naroda prema tebi i tvojoj porodici, onda je ovo zapravo logican slijed dogadjaja.

A ja sam uvjeren, da je bilo sistema i volje da se stave ljudi pod kontrolu, da im se daju kakvi takvi humani uslovi, da ove anarhije ili nebi bilo ili bi je bilo u znacajno manjoj mjeri... Sto naravno neopravdava nijedan njihov zlocin. No ja pricam o nama, a ne o njima...
Sto ti treba ovo i mi smo nekad bili zrtve kad nema veze nase izbjeglistvo od smrti tokom 92-95 sa uspaljenim pakistancima i slicnim zeljnih "zapadnog bluda"?
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 02 jan 2021, 02:14

Sage je napisao/la:
02 jan 2021, 02:06
_dreamer_ je napisao/la:
Nemam ja tebi onda sta pricati ako si prosao - nazalost - tu sudbinu, vec je zapravo obratno...

Meni je samo frapirajuce jer smo nekada i mi bili zrtve, a sada kada smo dosli u situaciju da budemo ti koji trebaju makar malo pomoci, drzava je zakazala u svim elementima i nanijela nenadyebivu sramotu. No haman je to dio naseg bica, jer ako ti kao bosnjak u to vrijeme mozes potvrditi tu istu bruku i sramotu od naseg naroda prema tebi i tvojoj porodici, onda je ovo zapravo logican slijed dogadjaja.

A ja sam uvjeren, da je bilo sistema i volje da se stave ljudi pod kontrolu, da im se daju kakvi takvi humani uslovi, da ove anarhije ili nebi bilo ili bi je bilo u znacajno manjoj mjeri... Sto naravno neopravdava nijedan njihov zlocin. No ja pricam o nama, a ne o njima...
Sto ti treba ovo i mi smo nekad bili zrtve kad nema veze nase izbjeglistvo od smrti tokom 92-95 sa uspaljenim pakistancima i slicnim zeljnih "zapadnog bluda"?
Pa bas zato sto smo bili zrtve je sramotno sto nismo nista uradili, nasa drzava je pala na svakom ispitu humanosti. Gdje si ti vidio da ja govorim negativno o nasim zrtvama?
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 02 jan 2021, 02:32

Migracije nisu pocele kada su migranti svratili do Bosne, nego od kako postoji planeta. Nije bitno iz kojih razloga se migrira, uostalom kako su nas ucili u skoli neko je i na Balkan migrirao pa ti (mi)danas se zovemo stanovnicima balkana.

Nije lijepo porediti nase ljude, sa ovim drustvenim otpatkom koji ordinira po BiH. Tesko je komentarisati jer uzroka je mnogo, pod broj jedan nesposobnost vlasti za se pobrine za par hiljada nesretnika. Kazem nesposobnost ali ustvari sve je stvar politicke volje. Ovi ljudi su se mogli smjestiti u dva veca kampa, angazovati dvije cete oruzanih snaga pod punom spremom sa bojevom municijom pa bi vidio da li bi bilo problema, napada, paljenja kampa. To je ono sto je ubogi korumpirani Bakir mogao da isposluje da zastiti svoj narod...Ali oni su uzeli pare (to je sada jasno ko dan)a ostavili lokalne zajednice da se bore same...Dodik i srbi pomazu ovaj haos njima to odgovara zbog politike da pokazu iz dana u dan pricu o nefunkcionalnoj nemogucoj drzavi. Ali ovi "nasi "vjecito autogolove daju.
I opozicija je jos gora...uzeli Sarajevo, bore se za Mostar,i to je to.Bitno je u fildzanistanu skinut sda, a ostatak drzave ko yebe isto ko i sda sto radi.
Mogla je i opozicija reagovat, da se izbjegne sve ovo i izvrsiti politicki pritisak.
Svako se bori za svoje zrno vlasti i moci, dok drzave ima sve manje.
Sami sebi smo najveci dusmani uvjek bili....
Znate li koliko je sirijica, libijaca i ostalih primila evropa....
Ali ovo nece primiti, ovo je sljam koji bjezi iz raznih razloga osim rata ili siromastva. I ovo njihovo ponasanje sve govori samo za sebe.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 02 jan 2021, 03:14

_dreamer_ je napisao/la:

Razumijem ja sta ti govoris.. Poenta je da sad ljudi vise ne zele ni da im drzava pomogne,nego samo pricaju da ih treba protjerati u maticne zemlje... Odjednom smo izgubili to nase gostoprimstvo i strpljenje... Sad kad se narod digao i stvorio u sebi neku mrznju prema migrantima drzava ce kao nesto pokusat da smiri situaciju,a to se trebalo ljetos uraditi,kako bi se zima docekala spremna... mada mislim da su ovo nasi bilmezi iz vrha mislili da ce se korona povuci i da ce ovi razgulit kroz Hrvatsku a oni uzeli lovu i nista nisu uradili... Al malo su se preracunali,nazalost mislim da nas jos gore stanje ocekuje po pitanju migranata...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 02 jan 2021, 07:03

Opšte poznato da bi Tigar bio već u zatvoru da mu nije sda bagre, pa ih zato i mora pokušavati oprati. Žalosno za jednog komandanta, ali Hamdo je tu manje bitan. Ono što je bitno, odnosno jedino pozitivno u ovom svemu, što je ovo početak konačnog kraja srpske zločinačke dinastije Izmetbegovića nakon skoro 30 godina njihove tiranije.

Ono što bi hitno trebali uraditi ovdje u Bihaću, ali i ostalim opštinama USK-a je za početak proglasiti Bakira personom non grata, također bugojanskog gubavca Selmu i retardiranog Šefika. Ja lično bih i na hitnoj sjednici izmijenio i poništio sve nazive mostova, aleja i trgova koje nose ime po krepalom Aliji.

Ono što veseli, da čak i oni najzadrtiji bošnjaci sve otvorenije pričaju kontra sda bagre, recimo skoro sam bio u Bužimu, koje važi za desničarsku pećinu i zadrte islamiste koji su odani zelenim i tamo se otvoreno priča kontra Bakira.

Narod krajine je i previše žrtve podnio, kako u ovom zadnjem ratu tako i kroz malo dalju historiju da bi sačuvao Bošnjačko jedinstvo i većinu i da sad pokleknemo pred bugojanskim gubavcem i posrbicom Bakirom **** li ga đed Mustafa koji je doselio u Šamac da ga ****.
it's football day

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 02 jan 2021, 07:05

_dreamer_ je napisao/la:
02 jan 2021, 00:40
Sjecam se rata i 95te, Tuzlu su preplavile izbjeglice i bilo je nacina da se zbrine 10 puta veci broj ljudi, u ono vrijeme, sa nikakvim parama i sredstvima. Ovo je sramota svjetska da nasa drzava nije obezbijedila minimum minimuma ljudskih uslova za ovaj narod dok je na nasoj teritoriji.
I ovdje su ljudi sa zenama i djecom prilicno dobro zbrinuti. Jednostavno takvi ljudi sute i prihvataju da su migranti i da ce zivjeti u nekoj bivsoj kasarni. Sute i cekaju dok opet ne dodju u priliku da se pokusaju domoci EU.

Ovdje je problem sa ovih par stotina drkadzija koji bi mnoge pogodnosti koje ni obican narod u BiH nema.
Receno im je da se smire malo u satorima dok se ne nadje rjesenje, a oni sta urade? Zapale satore.
I sad se zale kako nemaju gdje spavati, jer nemaju vise ni tih satora :roll:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 02 jan 2021, 07:35

Kao prvo. Ti ljudi nemaju papire. Ilegalno su u državi, nisu izbjeglice.
Ne mogu očekivati kraljevski tretman kada se to uzne u obzir.
Druga stvar. Čak i da im dadneš smještaj i hranu, opet oni to neće jer žele u Njemačku.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 02 jan 2021, 08:29

ASD je napisao/la:
02 jan 2021, 07:35
Kao prvo. Ti ljudi nemaju papire. Ilegalno su u državi, nisu izbjeglice.
Ne mogu očekivati kraljevski tretman kada se to uzne u obzir.
Druga stvar. Čak i da im dadneš smještaj i hranu, opet oni to neće jer žele u Njemačku.
Nisu oni ilegalno, dobro oni sve poznaju il ih neko nasavjetuje. Kad trazis azil a sto oni rade kad ih se zatekne i kad ides u postupak dobivanja istog a sto radi Sluzba za poslove sa strancima i sektor za azil pri ministarstvu sigurnosti, onda bi se oni trebali smjestit u azilantske centre koji imaju kapacitet cirka 250 ljudi a koji su popunjeni 2017. godine. Njima se izdaju te potvrde da su u proceduri za azil, znaci ne da su dobili vec da su proceduri kojom se utvrdjuje dal je zahtjev opravdan i sa tim karticama ili potvrdama mogu da se krecu slobodno bez ogranicenja. Znaci to ih opravdava da legalno borave. Ja mislim da do godinu moze trajat postupak odobrenja zahtjeva. Ima i njih ali rijetko koji se nece registrovat jer svejedno i ove zaboli hocel dobit azil il nece nit ga interesuje vec kupuje sebi legalno vrijeme u BiH.
Oni kazu neko ime i datum rodjenja i po njihovoj izjavi im se pravi ta potvrda i kartica sa slikom. I po toj izjavi se 'vjeruje' da je on tamo neki Ibn Salim iz Afganistana a mozda je Mustafa iz Pakistana. Tako da je Sudstvu pravo zeznuto i imati postupke kad nemas utvrdjen identitet a sve radi advokata koji ce po sluzbenoj duznosti branit njih a kupe sebi poene radi advokature ako odbrane klijenta, u ovom slucaju migranta i zaboli ih. Ima u Zakonu o strancima da Sluzba za poslove sa strancima utvrdjuje identitet(ide to na neke nacine i medjunarodnom korespodencijom) al s obzirom na odnose nas i njihovih zemalja, pisi propalo. Vrsi sluzba i sinjalekticku obradu ali i to vise radi evidencije a ne kao dokaz utvrdjenosti identiteta.
Tako da je se pokazalo ko ima "zero-tolerance" prema njima, a ima ih, su najbolje prosli sa migrantskom krizom.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 02 jan 2021, 08:48

Ljudi spičkali 80 miliona eura, nemaju poštenog centra. Ovi stranci su za naše političare izgleda doktori nauka kad se radi krađi

Licemjeri ne mogu EU članicama ništa narediti po pitanju migranata i onda BiH morališu i naređuju
100% sportski i krajnje opušten potpis

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 02 jan 2021, 08:50

soxx je napisao/la:
01 jan 2021, 23:35
Na ulazu u Tešanj, saobraćaj se odvija jednom trakom❗️Nezvanično saznajemo da je došlo do tuče između migranta i prolaznika

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 02 jan 2021, 09:04

Sage je napisao/la:
02 jan 2021, 08:29
Nisu oni ilegalno, dobro oni sve poznaju il ih neko nasavjetuje.
Namazani su do bola.

Kod nas jednog migranta gazda kafica izbacio nekoliko puta kad je ovaj dolazio da pije caj. Valjda dosadjivao gostima i ovaj mu rekao da izadje.

I ovaj opet udje, ali sa upaljenom kamerom na telefonu. I naravno, snimi ga kako mu govori da izadje.
Odjednom snimak na fb i to u grupi u kojoj su uglavnom ljudi iz naseg grada, a prica mu je kako je samo usao da kupi caj i naspe ga u termos bocu...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 02 jan 2021, 18:39

nema napustenog i praznog objekta kojeg nisu zapalili u Pejtonu na Ilidzi, da ne pricam o tome da svaku noc gore kontejneri vec vise od godinu dana, mada to je vec upitno ko radi, oni ili romi
Don't believe the hype.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 jan 2021, 19:54

Ne mogu da shvatim kako pojedinci jos uvijek mijesaju migrante i izbjeglice, uporedjivajuci ih sa nasim ratom '92-95. Ovi ljudi nisu pobjegli od rata, oni jednostavno zele u Zapadnu Evropu gdje je socijala odlicna, ne mora se raditi osim onih vrijednih koji ce zeliti nesto vise od prezivljavanja.
Ista situacija je sa arapima, prvenstveno u Francuskoj, poznati po kriminalu, dilanju, imaju svoje kvartove gdje se prenemazu po cijeli dan i gdje ne zalazi domace stanovnistvo, a policija samo po potrebi. A kad vidis ponasanje pvih migranata, onda je jasno kakav zivot planiraju na Zapadu, kad oni hladno nozeve nose i napadaju domace stanovnistvo BiH, obijaju kuce i stanove, a pomagali smo im u pocetku kao sto nisu matocne im zemlje.
Na kraju zapale satore, dakle imaju krov nad glavom kakav-takav i oni to unistavaju nadajuci se da ce tako biti prebaceni blize granici ili u neki elitniji smjestaj. Koji qurac hoce nakon ovakvog ponasanja, da ih laticama ruza posipamo? Bez ikalvog papira i bez trazenja azila orgijaju po drzavi nam, a onda traze od EU da se zauzmu za njih. Ahaa, jedva cekaju da se zauzmi za njih, vidimo podizajuci bodljikavu zivu i premlacivanjem na granicama te ih tjerajuci u siromasnu Srbiju i BiH.

Smijesno mi je takodje sto se pojedinci ovdje cude kako BiH nije polozila ispit i nije stvorila neke "normalne" uslove za sve veci priliv migranata (ne izbjeglica), zamisli u ovako siromasnoj zemlji gdje je domaci covjek na margini i gdje je prepusten sam sebi ili organizaciji sugradjana da mu omoguci uslove dostojne makar najobicnijem siromasnom covjeku, gdje se Tuzla i okolina evo po ko zna koji put organizuje da bivsim borcima uvedemo makar struju, sporet i wc solju da bi covjek imao dojam da zivi normalno, u j3benoj 2021. godini. A ovakvih primjera je mali milion, da se lijecimo pozivima i sms porukama, gdje nam bebe imaju doplatak od 20KM ili kako vec ide, mene stid bilo i provjeravati to, a kamoli ici i podici to za svoje dijete.
De ba, mi sebi ne mozemo pomoci i nikad necemo moci, a da pomazemo hiljadama migranata koji ni ne zele biti ovdje, nego im je cilj ici dalje, j3be im se za nama i BiH, jer da nije tako predali bi zahtjev za azil u datom roku, sto je legalna procedura, a to ne rade.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 03 jan 2021, 13:09

Izgleda da bi moglo biti pizdarije u Krajini...Cuj protestvuju ljudi, bez dokumenata, koji su nelegalno u nekoj zemlji. Koji napadaju stanovnistvo, obijaju, pale imovinu...Boze me sacuvaj sakloni.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 03 jan 2021, 13:21

Iako je davno administrator upozorio da je iskazivanje rasizma i ksenofobije zabranjeno na forumu, ovdje se to pravilo odavno krši. Dokle?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 03 jan 2021, 13:29

Porediti naše izbjeglice iz 90ih i ovu stoku može samo teška neznalica i neko rođen 2010te
Samo Sloboda | COYG

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 03 jan 2021, 13:55

Neće hranu, hoće slobodu? :rol: Liči mi to malo na "arapsko proljeće" vol. 2 :urnebes:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 03 jan 2021, 13:57

Chapman1886 je napisao/la:
03 jan 2021, 13:29
Porediti naše izbjeglice iz 90ih i ovu stoku može samo teška neznalica i neko rođen 2010te
S' noge na nogu ovo nabiti sve treba,ono sto je bleff kad gledas po raznim svjetskim tv stanicama ,ono to prikazu,djeca,zene,porodice...Pa ja ni jedno zensko ni dijetr vidio nisam od pocetka ove situacije kod nas.

I ovu Evropu nabijem na kura.c daju pare da se ovi nasi ovamo rastaljuju, pa kad vam ih je zao i dajete lovu otvorite granice pustite ih ,svakako ne zele ovdje biti.

Sve bi ja to hapsio i deportacija,j.ebo im pas mater da im j
ebo.

Dali ja sad mogu otici kao neko ko nije zadovoljan stanjem u drzavi preko granice bez papira i dokumenata ,dali ce i meni pomoci neko u finanijskom smislu,mogu al u k.urcu,sve dok ih vidjam po gradu u skupim tenama i sa mobitelima boljim od mog treba im **** milu majku.Samo postujem ove iz Sirije,ali na mojih 10 pitanja njima odakle je ni jedan mi nije rekao da je iz te zemlje.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 03 jan 2021, 14:00

sve su to lezihljebi,mutni likovi,silovatelji,ubice i kriminalci.a i da su najzlatniji na svijetu, druže nemaš pasoš nemaš papir,ti druže ne postojiš i očekivati da ze6takvog evropa primi moraš biti dobro lobotomiziran.sve deportovat,dati azil eventualno ljudima iz ratom pogođenih zona,a marokancima, pakistancima i ostalim klošarima koji su pasoše pobacali u sredpzežno more kalo bi sakrili svoj izrazito sumnjiv identitet nabiti u rupu iz koje su izgmizali.
A europa pokazuje kakva je licemjerna spodoba...
Samo Sloboda | COYG

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 03 jan 2021, 14:33

Tek cemo mi imati probleme. Oni se nisu izborili u svojoj drzavi a bore se ovdje. Poslati ih sve u pm.

Na pocetku sam ih toliko zalio,pomagao dijelio i na kraju sta urade. Sve istjerati a zajedno sa njima i dzaferovica i cikotica a i bakira koji se bori za njih 1000 visw nego za svoj narod koji je gladan

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.