Ne krivim igrace zbog uprave, uprava jeste kriva...let3 je napisao/la: ↑29 dec 2020, 22:25Ne možeš kriviti igrace za poteze i greške uprave.FCBLAUGRANA1987 je napisao/la: ↑29 dec 2020, 22:15
Za Valverdea moras uzeti zadnju godinu kao primjer (kad je sve i pocelo), poceo je gubiti svako finale i svaku jacu utakmicu, zar ne?
Setien je preuzeo ekipu na prvom mjestu da bi zavrsio 7 bodova iza RM i dozivio najveci poraz u historiji, zar ne?
Koeman se bruka u svakoj drugoj utakmici... zar ne?
Ne kazem da su ovi treneri Guardiola iz prajma ali za 70% loseg sta se desavalo/desava snose igraci i naravno uprava...
Ne moze ti trener biti kriv za 8:1, ne moze ti trener biti sto amaterski gubis loptu 5 puta u zadnjih 10 utakmica...
Glupo mi je govoriti o smjeni trenera a ekipa nema predajednika, i ekipa je puna amatera... trener ovdje nista ne bi promjenio, barem ne ove godine...
Nisu igraci niti birali niti dovodili te trenere, vec uprava, a ta uprava na ćelu sa Bartom je POBJEGLA i ostaavila Barcu samu da landara sa žutom ublehom na klupi.
A prije toga je otjerala boljeg trenera (kakav god da je Setien je bio bolji trener, što je i tabela pokazivala) - da bi na njegovo mjesto doveli mnogo lošijeg trenera![]()
nevjerovatno.
Normalne uprave poboljšavaju svoje klubove, dovode bolje trenere i igrace, Barca radi kontra![]()
I ne treniraju igraci sami sebe, naprimjer nije Martin Brejtvajt sam sebe odredio i tek tako uzeo loptu da puca penal - dakle, neko ga je prije toga odredio i taj treba da odgovara za svoje poteze. A prije toga, onaj koji ga je uopšte doveo u Barcu i procjenio da je kvalitet za takav klub (a taj se vec ispalio iz kluba![]()
Ali igraci su isto krivi (pod ovim mislim jednostavno nisu kvalitet i ne mogu dostici sta se od njih trazi i da bilo koji trener ne moze to promjeniti) niti Valverde, niti Setien, niti Koeman, niti neko cerveti...
Mozes staviti nekog top trenera ali ce im trece mjesto biti vrh, ali ni to nije dovoljno za Barcelonu...
Ovdje je potreban jedan novi projekat...