FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 29 dec 2020, 22:36

let3 je napisao/la:
29 dec 2020, 22:25
FCBLAUGRANA1987 je napisao/la:
29 dec 2020, 22:15

Za Valverdea moras uzeti zadnju godinu kao primjer (kad je sve i pocelo), poceo je gubiti svako finale i svaku jacu utakmicu, zar ne?
Setien je preuzeo ekipu na prvom mjestu da bi zavrsio 7 bodova iza RM i dozivio najveci poraz u historiji, zar ne?
Koeman se bruka u svakoj drugoj utakmici... zar ne?
Ne kazem da su ovi treneri Guardiola iz prajma ali za 70% loseg sta se desavalo/desava snose igraci i naravno uprava...
Ne moze ti trener biti kriv za 8:1, ne moze ti trener biti sto amaterski gubis loptu 5 puta u zadnjih 10 utakmica...
Glupo mi je govoriti o smjeni trenera a ekipa nema predajednika, i ekipa je puna amatera... trener ovdje nista ne bi promjenio, barem ne ove godine...
Ne možeš kriviti igrace za poteze i greške uprave.
Nisu igraci niti birali niti dovodili te trenere, vec uprava, a ta uprava na ćelu sa Bartom je POBJEGLA i ostaavila Barcu samu da landara sa žutom ublehom na klupi.
A prije toga je otjerala boljeg trenera (kakav god da je Setien je bio bolji trener, što je i tabela pokazivala) - da bi na njegovo mjesto doveli mnogo lošijeg trenera :rol: :rol: nevjerovatno.
Normalne uprave poboljšavaju svoje klubove, dovode bolje trenere i igrace, Barca radi kontra :tokralju:

I ne treniraju igraci sami sebe, naprimjer nije Martin Brejtvajt sam sebe odredio i tek tako uzeo loptu da puca penal - dakle, neko ga je prije toga odredio i taj treba da odgovara za svoje poteze. A prije toga, onaj koji ga je uopšte doveo u Barcu i procjenio da je kvalitet za takav klub (a taj se vec ispalio iz kluba :puke:
Ne krivim igrace zbog uprave, uprava jeste kriva...
Ali igraci su isto krivi (pod ovim mislim jednostavno nisu kvalitet i ne mogu dostici sta se od njih trazi i da bilo koji trener ne moze to promjeniti) niti Valverde, niti Setien, niti Koeman, niti neko cerveti...
Mozes staviti nekog top trenera ali ce im trece mjesto biti vrh, ali ni to nije dovoljno za Barcelonu...
Ovdje je potreban jedan novi projekat...

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 dec 2020, 22:43

FCBLAUGRANA1987 je napisao/la:
29 dec 2020, 22:36

Ovdje je potreban jedan novi projekat...
:thumbup: to je to.

Novi projekat, nova uprava, novi trener i neki novi igraci nadam se.
Sa Koemanom kao trenerom i 5-6 (a možda i više) trenutnih igraca - nema buducnosti :nene: To znaš i sam, sigurno.

Dakle, neka potpuno nova prica. Strpimo se do 25 januara, do izbora kad dolazi nova uprava, možda uleti Xavi nakon izbora i spasi od sezone što se spasiti može, al i to je upitno.
U međuvremenu ce žuti kloc kiksati gdje god se može kiksati.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 29 dec 2020, 22:46

Ovdje imas 2 igraca za prvih 11 dresa Barcelone.
Messi i donekle MATS,iako je i on mnogo losiji nego inace ali je dokaza klasa.
Onda treba da imas u timu DeJonga,Ansua,Dembelea,Desta,Pedrija i jos par pojedinaca koji treba da ujedaju za minutazu i otimaju zadnje minute glavnim igracima.

Barcelona jednostavno nema kvalitet.Ima 2 klasna igraca koja i ne mogu biti u formi jer igraju u losoj sredini.Premalo, slozit cete se.

Nedokazani , toplo hladno i mladi igraci ,nesto sto ne treba da bude uzdanica ali je tako.Prelomilo se , 2-3 godine ce se definitivno protraciti.

Pogledajte Realu ekipu.I dalje temelj cine igraci koji su srce tima bili i prije 3-4 godine, a svake godine afirmisu 2-3 vrhunska talenta u jednu od bitnih uloga u timu.Mnogo lakse je adaptirati mladica sistemu sa 10 vrhunskih igraca nego superklasu sa 10 djecaka.
Primjer su Valverde,Mendy,prije njih Varane,Carvajal...

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 29 dec 2020, 22:50

Pričati da Barca nema kvalitet da isporuči igru je deplasirano, u najmanju ruku.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 29 dec 2020, 22:57

Rajaz je napisao/la:
29 dec 2020, 22:50
Pričati da Barca nema kvalitet da isporuči igru je deplasirano, u najmanju ruku.
Kakav kvalitet ima ?
Ko je dokazani , konstantni kvalitet u ovom timu.Ti meni reci jednog ja cu ti naci 3 bolja igraca na njegovoj poziciji samo u La Ligi a izbit cu Real iz te komparacije.
Kakvi ba igraci,pa da su igraci rasipali bi po terenu , ne treba ti trener da kreiras 3 sanse i da pospremis zicer u go.To je nekvalitet pojedinaca.
Ispade rooster ove ekipe vrhunski , sve same igracine.U totalu nisu 200 golova zabili u karijeri zajedno svi kad im oduzmes Messija.Kakvi bolan fudbaleri , vise Soldado golova dao nego ostatak ekipe zajedno u zivotu.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 dec 2020, 23:00

Rajaz je napisao/la:
Messi, Pjanić, De Jong, Busquets, Dest, Lenglet, Alba, zatim trio za koje su dali 400 miliona (Dembele, Coutinho, Griezmann)..ekipa vrijedno skoro 900 miliona. A gube bodove protiv Eibara, Cadiza, Alavesa, Getafea itd
I još neke kolege forumaši pišu kako fale bolji igraci da bi se pobjedili navedeni klubovi :rol: :rol: yebote ko da u Cadizu igraju De Bruyne, Ronaldo, Salah i Van Dijk :crazy:

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 29 dec 2020, 23:04

Ja ne znam u kojem svijetu mi zivimo ali ja osim Messija i MATSa ne vidim igraca koji moze prevagu napraviti na terenu.Sjetim se Sociedada kada je viktorije igrao na Camp Nou bez dva najbolja fudbalera i onda shvatis da ti nazovimo ih talenti uopste nisu toliki talenti.Ona ekipa Sociedada je prstala od talenta i naboja.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 dec 2020, 23:07

JoeBleck je napisao/la:
29 dec 2020, 23:04
Ja ne znam u kojem svijetu mi zivimo ali ja osim Messija i MATSa ne vidim igraca koji moze prevagu napraviti na terenu.Sjetim se Sociedada kada je viktorije igrao na Camp Nou bez dva najbolja fudbalera i onda shvatis da ti nazovimo ih talenti uopste nisu toliki talenti.Ona ekipa Sociedada je prstala od talenta i naboja.
A šta kažeš na rostere Getafea, Cadiza, Alavesa i Eibara koji s lakoćom uzeše Barci bodove ?
Jel i njihove ekipe "pršte od talenta" ?

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 29 dec 2020, 23:36

JoeBleck je napisao/la:
29 dec 2020, 22:57
Rajaz je napisao/la:
Kakav kvalitet ima ?
Ko je dokazani , konstantni kvalitet u ovom timu.Ti meni reci jednog ja cu ti naci 3 bolja igraca na njegovoj poziciji samo u La Ligi a izbit cu Real iz te komparacije.
Kakvi ba igraci,pa da su igraci rasipali bi po terenu , ne treba ti trener da kreiras 3 sanse i da pospremis zicer u go.To je nekvalitet pojedinaca.
Ispade rooster ove ekipe vrhunski , sve same igracine.U totalu nisu 200 golova zabili u karijeri zajedno svi kad im oduzmes Messija.Kakvi bolan fudbaleri , vise Soldado golova dao nego ostatak ekipe zajedno u zivotu.
Ne zajebaji @Johny

Barcelona ima četvrtu najskuplju ekipu na planeti. Ispred su samo Liverpool, City i Bayern.

Da ne pričamo kako su i ove 3 ekipe skuplje isključivo jer su im treneri od anonimusa i polovnjaka napravili igrače i tako im nabili cijene, dok je Barcelona za ''gotove'' igrače izdvajala 100+ miliona, a doprinos im je ravan pozitivnoj nuli.

Liverpoolov Henderson i Wijnaldum su kvalitetniji od Barcinih ?

Tolisso, Coman i Gnabry su bili neko i nešto prije nepunih godinu dana ?

Preko noći se ovdje zaboravilo šta znači pravi trener i sistem.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 29 dec 2020, 23:55

Cadiz, Eibar, Alaves, te ekipe se uzimaju u svako doba dana i noći na kvalitet, bez obzira na taktiku i (ne)znanje trenera.
A s druge strane... Neville, Butt, Carrick, Chadwick, Richardson, Kleberson... Od njih je Ferguson napravio šampione. Ne mogu ih nazvati ni osrednjim igračima.

I nemojte misliti da će se stanje promijeniti dolaskom Laporte/ Fonta. Prvo klub fakat nema love, a i kako bi opravdao pojačanje od 80 mil ako imaš takva barem tri dokazana vrhunska igrača? Sve je u glavama.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 dec 2020, 00:02

Da se još jednom podsjetimo šta je levat koji vodi Barcu neki dan sam izjavio:
"Dobio sam ponudu Barce i jedino što sam pomislio: sad ili nikad. Imam 57 godina, već dugo sam trener a ne želim ni da budem aktivan sa 70 godina. Ovo je bila moja jedina prilika da vodim Barcu", priznao je Koeman.
Yebe se njemu što je on levat od trenera koji nije dostojan da vodi ovakav jedan klub, on je ugrabio svoju šansu u najtežem klupskom momentu, njemu je bitno da ispuni svoj ego i svoje snove. To što svojim neznajem uništava Barcu iz kola u kolo je manje bitno. Na koncu, nije se sam doveo na ovu poziciju.

I sad je prica ovdje kako nema dovoljno kvalitetne igrace da pobjedi strašni Eibar. Ništa onda, treba zaganjati Manea i De Bruynea, probati sa njima izganjati to četvrto mjesto.
Kao nema dovoljno talenta i kvaliteta u igrackom kadru :lol: :tokralju: eto nek Getafe i Cadiz imaju, koji ga redovno odučavaju od trenerskog posla.

Goretzka
Kontakt:

Post Postao/la Goretzka » 30 dec 2020, 00:50

Sve dok svi u klubu pa tako i vi navijaci ne shvatite da nije sve do trenera vec do igrackog kadra i sistema nece vam bit bolje. Previse se dovelo igraca koji nisu za Barsin stil igre, Grizman i Dembele u spici po meni su bas za onih klubova iz kojih su dosli. Suareza i Neymara se nikad nisu smjeli rijesiti. Puno se bolje u Barci snalaze juznoamerikanci jer im je od malena san da igraju za tako velik euro klub, dok sta ce sad Grizman Dembele zapinjat znaju da mogu igrat gdje hoce u Evropi. Dalje ako su se vec rijesili Suareza i Neya morale su se adekvatne zamjene dovest. Dybala i npr. spic tipa Firmina, Benzeme, Cavanija, neko za koga znas da ce isporuciti dovoljan broj golova. A ne neki Braithwaite il kako se vec zove vama igra u napadu. Pa jbt ko da je Barsa nivo Eibara pa takvi levati igraju. Vezni red nimalo los al vec sam rekao da Pjana nije nivo Barse, dobar al nedovoljno. De Jong nit smrdi nit mirise, Buskec potrosena roba. Ova djeca Pedri Ansu itd moraju jos meda jest da bi u prvom timu igrali. Odbrana isto smjesna, nikad losiju odbranu kod Barse nisam vidio. Zamjene takodjer kriminalne cuj Trincao neka zamjena.

Problem je sto svi vide Messija u timu i kontaju ajd to je to top 3 igrac u svijetu moze on povuc potegnut pa da se nesto izrodi. E ne moze rodjaci. Ni Realu Ronaldo nije uvijek sam potezao, ni Bayernu Lewa ni Liverpoolu Salah. Moze nekad al ne bas uvijek. Mora biti neko s kim ce se razumjeti,s kim ce moci igrati. Remont ekipe potreban podhitno. Koliko god nekima dragi ili mrski bili fali nam jaca Barsa. I upamtite da ne moze sve do trenera biti ispade sad i Valverde i Setien i Koeman sve neznalice a igraci svjetska top klasa, krema fudbala..

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 30 dec 2020, 01:21

Rajaz je napisao/la:
29 dec 2020, 23:36
JoeBleck je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:
Kakav kvalitet ima ?
Ne zajebaji @Johny

Barcelona ima četvrtu najskuplju ekipu na planeti. Ispred su samo Liverpool, City i Bayern.

Da ne pričamo kako su i ove 3 ekipe skuplje isključivo jer su im treneri od anonimusa i polovnjaka napravili igrače i tako im nabili cijene, dok je Barcelona za ''gotove'' igrače izdvajala 100+ miliona, a doprinos im je ravan pozitivnoj nuli.

Itekako space shuttle za vase veznjake. Henderson zadnje 3 sezone je odigrao na wc levelu i u globalu te tri sezone spada u red top5 veznjaka svijeta. Prije toga je bio level igraca za tim poput burnleya.
Isto mogu reci za wijn koji igra na levelu vidala iz juveta a kad igra za repku izgleda kao neka mini verzija inieste lol

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 30 dec 2020, 01:24

Goretzka je napisao/la:
30 dec 2020, 00:50
Dybala
Barca već ima jednog takvog u vidu Coutinha. Jednostavno i Dybala je klasična desetka, a to mjesto je rezervisano za Lea. Koliko sam upratio, njih dvojica i u Argentini ne funkcionišu. Previše sličan tip igrača.

Još dodaj na to da je Dybala očajan u Juventusu ove sezone gdje je više na klupi, nego što igra. On je nekada baš obećavao i spadao u onu grupu igrača za koje se vjerovalo da će prekinuti dominaciju Messija i Cr-a kada su zlatne lopte u pitanju. Nije ni približno ispunio očekivanja.

Za Dembelea se također ne slažem. On je strašan potencijal. Ima strašan šut, dribling, brzinu. Nažalost, stalne povrede ga koče da napravi iskorak i konkretizuje sve navedene osobine. U prošlosti je dokazao da može rješavati utakmice i biti važan dio ekipe.

S ostatkom posta se apsulutno slažem. Drago mi je da si pokazao da možeš i normalno diskutovati, a ne kao na temi CL. :salut:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 30 dec 2020, 02:10

torres9 - ne,nije prije tog bio levat nikako, a upravo to je i dokaz zašto smatraš da su svemirski brod on i wijnaldum za igrače barce što je nebuloza per excellance, do trenera i sistema te zdrave ili trule,nikake atmosfere u klubu. Eto,wijnalduma bi ovaj klaun koeman doveo,100 % bi i on masovno flopnuo ko 95 % preskupih pojačanja. Kako coutinho i griezmann su razvaljivali prije,čak u bayernu korektan posao cou, u reprezentaciji tek dominiraju.... vrijedi to i za ostale,recimo pogba, on bi se opet preporodio u juveu ili psg...... A Barca ko i Arsenal,United,Milan, da ne idemo na manje klubove pa i s ovih prostora je u problemu na najvišoj klupskoj instanci i otud svi problemi. Realno ovaj roster je jako moćan, ako ništa, za borbu za titulu s atleticom. NE MOŽE nitko tvrditi suprotno. Pa i bez Messija. I vjerujem da će nakon Izbora slika veoma skoro biti čišća i ljepša.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 30 dec 2020, 07:34

Rajaz je napisao/la:
29 dec 2020, 23:36
JoeBleck je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:
Kakav kvalitet ima ?
Ne zajebaji @Johny

Ja ti opet kazem daj mi igraca ja cu ti reci 3 bolja u La Ligi od njega.

Pa 60% vrijednosti tima Barcelone je na Griezmanu,Dembeleu,Coutinhu,De Jongu i Messiju.
Od toga imas jednog vanserijskog igraca , jednog toplo hladno veznjaka i tri kurc.ine.

Bezveze fudbaleri,pre precjenjeno.

Nabrajas Hendersona i Wijnalduma koji su pokorili Englesku i Evropu , pa onda urinirali po njoj.Smatras ih poluigracima ali zato Barcelona ima nasljesnika Fuzije Cavija i Inieste pa nije u stanju Cadizu i Eibaru cuvati loptu.
Barcelona ima poluigrace , ovo sto Liverpool ima su dokazani igraci na najvisem nivou , igraci koji dominiraju na terenu.

Kad si kod Comana i Gnabrya , odlicno sto si spomenuo dva monstruma koji 2 godine vec siluju sve sto im dodje pod noge.Obojica izraziti talenti , dovedeni su odlicnom procjenom.Recimo Barcelona ima krila u ekipi ranga Albacetea.Jedino vrijedno spomena je sto imas Ansua , ovo ostalo su smecari obicni.

Kad sam vec objasnio kako su sve to sami polovnjaci poput Dembelea , DeJonga te pizdurina i smrda poput Grizmana i Kutinja onda shvatis da Barca uopste nema kvalitet u timu jer navedeni igraci igraju i ocito da nemaju alternativu.
Sad ce neko ovdje ep o svetom Frenkiju da pise , a frajer je malo poletniji Rakitic i nista vise , tacnije Rakitic iz njegove prve 3 sezone , samo sto je Raketa imao kvalitete koje ovaj nema.Sut recimo.
Kome je on sta dokazao i na kojoj sceni?
U kojoj utakmici ? Igrao je evo svaku utakmicu prakticno od kako je dosao , sta je uradio za to vrijeme?

Jesu to te klase Barcelone ?

Sta cemo sa odbranom ? Pored nabrojanih polovnjaka i jadnika u ofanzivi i vezi , onda shvatis da u odbrani klub ima retarde i paraplegicare.

Kakav sistem igre ? Koji sistem ? Pa imas skup propalih i istrosenih jadnika i neke kvazi nade a od toga vrijede 3 imena.
Svaku utakmicu se primi go kakav nisi mogao vidjeti ni pod jednim drugim trenerom , bukvalno svaku , makar jedan.Sto li ? Jel to trener kriv kad igrac ne zna izbiti loptu ?

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 30 dec 2020, 08:02

:rol: :rol: :rol: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 30 dec 2020, 09:54

De Jong je zasad teski flop. Pedri i Puig su trenutno kvalitetniji igraci sigurno, ovaj drugi da dobije priliku kakvu zasluzuje dokazao bi to, Pedri vec jes.

Aspect
Kontakt:

Post Postao/la Aspect » 30 dec 2020, 10:35

82. minut, rezultat 1-1, i on uvodi Busquetsa. Da smo vodili i nekako bih razumio, al' nimalo mi nije jasno šta je u tom trenu mislio dobiti sa njim.

Nikakvog plana nema, al' apsolutno nikakvog.

Ekipa nije savršena, fali jedan štoper vrhunskog kvaliteta uz Arauja koji je po meni vrhunski štoper (a greške se dešavaju i dešavati će se, i ne samo njemu nego bilo kome, i ne treba ga nazivati raznim riječima zbog toga). Fali špic, al' ako će igrati špica kao što bi i trebalo, jer nažalost Martin nije taj kvalitet.

Zanima me šta mislite o Firpu? Eh ona predstava sinoć (sem onih par zakašnjelih reakcija kad se zapuca u igrača, iako i to u neku ruku cijenim, bolje i faul nego da ti igrač pobjegne) je ono što bek treba da pruža. Solidno je napadao po toj strani, bio korektan i u odbrani. Vidi se da momak ima potencijal, samo treba da češće dobija šansu. Ništa ono nije bilo lošije od partija koje Alba pruža, sa izuzetkom da je Firpo duplo opasniji sa svojim ubačajima, i da ne gleda prvenstveno gdje je Messi.

Dest mi je fenomenalan, nakon Dani Alvesa konačno bek koji nudi više od običnog popunjavanja te pozicije. Dok budemo kompletni, uz 2 normalna krila (Ansu i Dembele ako ostane zdrav) trebalo bi to lijepo izgledati po krilima.

Ne znam samo zašto se toliko potencira taj neki nedostatak kvaliteta, kad je to daleko od realnosti. Problem je očit nedostatak sistema, i neznanje trenera koji je tu samo eto onako, ispunit će svoj san iako nije ni približnog kvaliteta da vodi ovaj klub.

Dest, Ter Stegen, Araujo, Pedri, Dembele, Ansu Fati, De Jong su za mene kvalitet sigurno kvalitet za prvog tima. Tu negdje na granici su mi Mingueza i Firpo kojima treba više utakmica, Trincao, Puig. Ove starije tipa Pjanić, Busquets, Pique, Alba ne brojim, jer njihovo je vrijeme prošlo, vrijeme je za rekonstrukciju. Griezmana i Coutinha sam izostavio jer nisu kvalitet za ovu ekipu, žestoki promašaji nažalost.

Dakle, neka klasa za vezni red, neki štoper, možda lijevi bek ako Firpo ne može uhvatiti kontinuitet dobrih igara, i špic. Po meni sve ostalo mi već imamo. :thumbup: OSIM TRENERA NARAVNO. :mrgreen:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 dec 2020, 10:53

U pravu je Aspect.
Firpo zaslužuje više šansi. Nije on loš igrac, ali nema trenera koji ce mu poboljšati igru.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.