Dallas Mavericks
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Dallas Mavericks
Da ovdje odgovorim @dirkules i istaknem kako se slazem s njegovim postom u cijelosti, ali ponovno isticem da je Zapad nikad jaci i da bi eventualno neki omjer od 5-10 unio paniku i ozbiljno ugrozio nade za PO.
Btw. Kawhi igra sutra, znaci 0-3.
Btw. Kawhi igra sutra, znaci 0-3.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zapad je jak nema priče, ali sam mišljenja da će se Luka ubrzo vratiti u svoj mode, a i povratak KPa je sve bliži, vjerujem da i ako u onih par tekmi nakon Clippersa protiv Hornetsa, Heata i još jednog ne bude izgledalo dobro da će se ubrzati njegov povratak. On bi sada igrao, to je naglašavao, ali medicinski tim ne želi rizikovati. Optimista sam, ne može se preko noći razbiti sve što je prošle sezone bilo dobro, nemoguće

Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Bez obzira na sve kritike i Luku u ovom stanju, mislim da je prepreprerano sa nekim ozbiljnim analizama.Vi imate i tezak raspored i cisto sumnjam da bi iko u ligi bolje prosao u ove prve 2-3 tekme.Na to sve, fali vam 2.najbolji igrac.
Dakle, polako, licno ocekujem da DAL bude sigurna PO ekipa.
Kako je SA izgledao u predsezoni, vec sam mislio da nikad nikog necemo dobiti, pa odigrase najbolju tekmu otkako je ovaj roster na okupu.Kliknucete i vi, vratice se i KP.Duga je sezona i kontinuitet je bitan, kao i uvijek.

Opet se aktivira prica oko Drummonda, ovaj puta Mike Fisher potencira. Sad ili nikad.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Ima šanse večerasTy Lue says Kawhi Leonard says Leonard will not play today. He suffered a mouth laceration during Clips' Christmas victory over Nuggets.

Dvosjekli mac, brate. Sada smo u najmanju ruku jednaki i ako opet fasujemo, bas ce biti zabrinjavajuca situacija.
Ide večeras pobjeda aBd

Nadam se danas jednoj dobroj šuterskoj utakmici za Dallas.
Ali mislim da ce danas da trpa Ibaka i Powella i Maxija i CWS-a itd
Ali mislim da ce danas da trpa Ibaka i Powella i Maxija i CWS-a itd
dobre guzove ima Belma
Analiza ujutro, sada bih samo da cestitam svima na ovosezonskom prvijencu 

Bravo za momke
Teško je opisati šta se desilo Clippama
Na početku se vidjelo da je ekipa u full fokusu, defanzivno jako, u napadu dobar šuterski početak, Luka racionalan sa puno napadanja obruča, uz par fadewaya. Bravo za Carlislea, bravo na tome što je WCS-a koristio, prilagodio se Clippama odnosno matchupu na Zubca koji nas je uništavao prošle sezone na skoku, moje mišljenje je da WCS treba biti dio stalne rotacije, fit je za ovu ekipu. Ali kakav je upgrade J Rich defanzivno, duge ruke, prati igrača, kontestuje svaki šut
Još se ovaj momak zagrijava, ubrzo će biti tu.

Teško je opisati šta se desilo Clippama

Na početku se vidjelo da je ekipa u full fokusu, defanzivno jako, u napadu dobar šuterski početak, Luka racionalan sa puno napadanja obruča, uz par fadewaya. Bravo za Carlislea, bravo na tome što je WCS-a koristio, prilagodio se Clippama odnosno matchupu na Zubca koji nas je uništavao prošle sezone na skoku, moje mišljenje je da WCS treba biti dio stalne rotacije, fit je za ovu ekipu. Ali kakav je upgrade J Rich defanzivno, duge ruke, prati igrača, kontestuje svaki šut

Još se ovaj momak zagrijava, ubrzo će biti tu.

Dallas wins 124-73. It's the second-largest margin of victory in franchise history. The Mavs are in the 2020-21 win column.
Izostanak Kawhija u pravo vrijeme za nas, mada se za večerašnju partiju nema šta oduzeti. Samo dok sve klikne, J-Rich će biti zlato. 

41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
J - Rich je bukvalno igrac kakvog sam sanjao
Odmah treba pristupiti pregovorima i osigurati ga za duzi vremenski period. Svakako smo "izgubili" Giannisa i Goberta.
Necu se pretjerano osvrtati na pozitivne stvari sinoc jer ih je zaista bilo mnogo, ali istaknut cu prije svega volju i koncentraciju sa kojom smo usli u utakmicu. Ako ovako budemo pristupali svim mecevima, nema zime za nas.
Istaknut cu ono negativno, a to ovaj puta nije Powell, ali nazalost ponovno jeste THJ. Bez obzira koliko mi je drag, od njega nema niti spot up sutera obzirom na to da kada god i gdje god loptu dobije, on sutira. Tako smo sinoc imali par suteva sa 10 metara. Podsjeca me na Mirzu Teletovica, ne zna spustiti loptu, a saigrace ne vidi. Uhvatit ce on ritam, ali nikada nece imati konstantu. Volio bih, uz Powella naravno, da ga se rijesimo u nekom tradeu. Siguran sam da CHI ne bi imao nista protiv da nam posalje Otto Porter Jr. Njima ne koristi, a nama bi bio "J - Rich vol.2", dodatno bi ojacali odbranu, ne bi zahtijevao loptu, a pogadjao bi vjerovatno konstantnije nego THJ.
Powell + THJ = Otto Porter. Poklapaju li se pare? Ako ne, ubaciti neke fillere. Poslije toga pokupiti nekog centra sa FA i krenuti u borbu. Garantujem da bi ta ekipa imala HC.

Necu se pretjerano osvrtati na pozitivne stvari sinoc jer ih je zaista bilo mnogo, ali istaknut cu prije svega volju i koncentraciju sa kojom smo usli u utakmicu. Ako ovako budemo pristupali svim mecevima, nema zime za nas.
Istaknut cu ono negativno, a to ovaj puta nije Powell, ali nazalost ponovno jeste THJ. Bez obzira koliko mi je drag, od njega nema niti spot up sutera obzirom na to da kada god i gdje god loptu dobije, on sutira. Tako smo sinoc imali par suteva sa 10 metara. Podsjeca me na Mirzu Teletovica, ne zna spustiti loptu, a saigrace ne vidi. Uhvatit ce on ritam, ali nikada nece imati konstantu. Volio bih, uz Powella naravno, da ga se rijesimo u nekom tradeu. Siguran sam da CHI ne bi imao nista protiv da nam posalje Otto Porter Jr. Njima ne koristi, a nama bi bio "J - Rich vol.2", dodatno bi ojacali odbranu, ne bi zahtijevao loptu, a pogadjao bi vjerovatno konstantnije nego THJ.
Powell + THJ = Otto Porter. Poklapaju li se pare? Ako ne, ubaciti neke fillere. Poslije toga pokupiti nekog centra sa FA i krenuti u borbu. Garantujem da bi ta ekipa imala HC.
Kristaps Porzingis was "a full go" in the Mavericks' practice today, Rick Carlisle said.
Rick Carlisle says he isn't certain about a timetable for Kristaps Porzingis to play in games, but it won't be December. "Some time in the next two weeks isn't far-fetched."
J. Rich je questionable za sutra, ostali osim KP-a (koji će u naredne dvije sedmice zaigrati) su fit. Ne bi trebalo biti problema sutra.
Kakvo brukanje. Ne znam što gledam i dalje...
41.21.1.
Nevjerovatna off noć, jel moguće da nakon tolike pauze, imao si tri dana odmora ovako loše pucaš? Odbrana u pojedinim momentima amaterski, a ovi ubacuju sve živo. Luka, momku je potreban jedan restart u glavi, nikakvo liderstvo. Loš govor tijela kod svakog igrača, katastrofa 

Gdje neće bitiLuka Doncic: "I just think my legs [are] really tired. But that's not an excuse."

Ocekujem zahvalnicu od Lavara. Ovo je Ballov rekord karijere koji nece biti srusen. Clippersi su bili "corava kokos i ubadanje zrna".
Luka nikako da namjesti ruku,bice on OK,Samo da pogodi koju tricu za samopouzdanje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.