Migrantska kriza u BiH

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Wandelanoite
Kontakt:

Re: Migrantska kriza u BiH

Post Postao/la Wandelanoite » 27 dec 2020, 18:31

ASD je napisao/la:
27 dec 2020, 16:54
Wandelanoite je napisao/la:
27 dec 2020, 09:39
Barem 40% ovih Afganaca i Pakistanaca su Talibani ili pripadnici Al-Kaide, Nusre i ostalih paravojnih formacija, prije par dana grupa njih cetiri prose pred pekarom i kupim im bureke i jogurte kad ovaj jedan prica engleski malo ga ispitam odakle si, sta si, kaze trojica Afganci jedan Pakistanac. Posto sam bio neko vrijeme u Kandaharu i Balohistanu, ulazio i u Helmand znam dosta stvari o njima ispitam ih malo na tu temu i vidim da podrzava talibanske stavove i da su za njih Talibani spas od Amerikanaca i Afganske vlade i da Pakistan gleda kao svog prijatelja.

Nisam ih vise vidjao pred pekarom iako se tu svaki dan izmijeni njih dvadesetak i od jutra do navece su aktivni u prosenju.

Inace je to prvi put da naletim na migrante koji nisu iz Maroka ili Libije, a sa svakim koji prica bar malo engleskog sam pricao.

Cak sta vise mislim da prosjecan stanovnik Afganistana nije u stanju organizovati rutu kroz Iran i Irak do Turske, ako nema pomoc Talibana ili neke teroristicke organizacije, prosto je nemoguce proci od Pakistana do Irana kopnenim putem, a da ne dodjes na talibanski checkpoint.
Ima ih sigurno koji su talibani i oni će se sigurno otkriti za par godina ovi ostali su vjerovatno podmićivali ili su davali pare nekome ko je podmićivao i odveo ih kao neki posrednik.

Ima li migranata u Srebreniku?
Kod nas u Banovićima ih ima oko 20-tak, iako nismo ni na kakvom važnom putu.
Ima ih 20tak i ovdje uglavnom u grupama prose pred trznim centrima i pekarama, dolaze pjeske iz smjera Spionice i autobusima iz Tuzle. Jedan mi rece da je dobio stan u Tz na koristenje preko neke organizacije, ali ga iznajmljuje ostalim migrantima, a on se snalazi.

Najgore je sto te talibane nije moguce otkriti ni u Kabulu, a kamoli ovdje, a oni su spremni napravit s.ranje u svakom trenutku.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 dec 2020, 21:01

Najzesce su one zenturace nepismene sto pametuju po komentarima a veze nemaju o zivotu. Kad danas svako ima pristup drustvenim mrezama i internetu. Komentari tipa bjeze od rata, jadni oni, a da ih sretne jedan opljackao bi ih i po mogucnosti silovao. Da li mozes biti toliko glup da ne shvatas da ih je 95% iz zemalja koje nisu zahvacene ratom i da nemaju nikakve papire, da su ilegalno usli ovdje.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 27 dec 2020, 22:38

“Posljednjih pet dana su bili jako teški za sve migrante jer nemamo grijalice u šatorima i zaista je teško živjeti ovdje zbog snijega koji je padao jučer. Šatori se mogu urušiti svakog trena zbog snijega koji se nakupio na njima. Pod ovim šatorima živi više od 500 migranata – ko će odgovarati ako im se nešto desi”, upitao je Sajid Ali iz Afganistana, pitajući da li će vlasti Bosne i Hercegovine ili UN preuzeti odgovornost.
Koji bezobrazluk, ako je istina, u tudjoj zemlji si ilegalno bez ikalvog papira, radis sta hoces, palis prebivaliste koje imas, psujes drzavu u kojoj boravis i gdje ti ljudi pomazu od svoje sirotinje i jos trazis da drugi preuzimaju odgovornost za tvoja nedolicna o neosnovana ponasanja. E Boze dragi, na hajr sve da izadje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 27 dec 2020, 22:52

Hvala teti Merkel hehe. :kafa:

#zelimocrnueuropu.
27.10.2020

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 27 dec 2020, 23:06

Beduin je napisao/la:
27 dec 2020, 22:38
“Posljednjih pet dana su bili jako teški za sve migrante jer nemamo grijalice u šatorima i zaista je teško živjeti ovdje zbog snijega koji je padao jučer. Šatori se mogu urušiti svakog trena zbog snijega koji se nakupio na njima. Pod ovim šatorima živi više od 500 migranata – ko će odgovarati ako im se nešto desi”, upitao je Sajid Ali iz Afganistana, pitajući da li će vlasti Bosne i Hercegovine ili UN preuzeti odgovornost.
Koji bezobrazluk, ako je istina, u tudjoj zemlji si ilegalno bez ikalvog papira, radis sta hoces, palis prebivaliste koje imas, psujes drzavu u kojoj boravis i gdje ti ljudi pomazu od svoje sirotinje i jos trazis da drugi preuzimaju odgovornost za tvoja nedolicna o neosnovana ponasanja. E Boze dragi, na hajr sve da izadje.
Njih 500 sve jači od jačeg i nisu u stanju snijeg sa šatora očistiti. Čekaju da to neko za njih uradi :roll:

Još su naši jači - kaže u subotu navece sastat će se ovi iz vlasti u ponedjeljak, pa da pokušaju naći neko rješenje. Pa do ponedjeljka ih pola na onoj mećavi može umrijeti od hladnoće i gladi...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 27 dec 2020, 23:12

kraljttbvb je napisao/la:
27 dec 2020, 23:06
Beduin je napisao/la:
27 dec 2020, 22:38
Njih 500 sve jači od jačeg i nisu u stanju snijeg sa šatora očistiti. Čekaju da to neko za njih uradi :roll:

Još su naši jači - kaže u subotu navece sastat će se ovi iz vlasti u ponedjeljak, pa da pokušaju naći neko rješenje. Pa do ponedjeljka ih pola na onoj mećavi može umrijeti od hladnoće i gladi...
Upravo to je i meni odmah naumpalo, koji gotovani bolan da to nece snijeg ocistiti i sebi olaksati. Allah zna da nisam zlonamjeran, narocito u pocetku sam znao pomoci i dati im dinar, zao mi je svakog ko nema i tesko zivi pa pomognem kad god i kako god mogu bez da se hvalim po drustvenim mrezama, ali ovi ljudi su mi se zgadili.
Radio sam sa njima skoro 6 godina van BiH, ima tu dosta vrijednih momaka, pametnih, ali ovo ovdje je cisti bezobrazluk i pesnitluk.

075 ❤

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 28 dec 2020, 08:30

Proradili su opet nozevi na Lipi. Jedan je zavrsio u bolnici s tezim povredama. Koliko god kukali da je tesko, baratati s nozem uvjek mogu.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 dec 2020, 01:12

Kako tuše zapadni mediji o našoj "nebrigi" o migrantima.
Ali gledam komentare, većina ljudi stranaca razumije situaciju.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 dec 2020, 09:04

A ni jedan taj medij nece da pita svoju vlast zasto ih ne dovedu kod njih kad su vec toliki dusebriznici.

075 ❤

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 29 dec 2020, 13:20

Navodno se migice iz Lipe prebacuju u KS. Otvara se navodno jos jedan kamp u KS.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 29 dec 2020, 13:38

I opet u Sarajevo... Dokle ćemo više sjediti i podržavati ovo ruglo?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 29 dec 2020, 15:22

Maestro je napisao/la:
29 dec 2020, 13:20
Navodno se migice iz Lipe prebacuju u KS. Otvara se navodno jos jedan kamp u KS.
Ipak nece,mada vjerujem da se jedan broj njih vec ispalio za Sarajevo.
Migrante koji se nalaze na otvorenom i na Lipi kod Bihaća smjestimo u bivšu lokaciju Oružanih snaga BiH koja se nalazi na Bradini
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 29 dec 2020, 16:03

miky_hz je napisao/la:
29 dec 2020, 15:22
Maestro je napisao/la:
29 dec 2020, 13:20
Ipak nece,mada vjerujem da se jedan broj njih vec ispalio za Sarajevo.
Migrante koji se nalaze na otvorenom i na Lipi kod Bihaća smjestimo u bivšu lokaciju Oružanih snaga BiH koja se nalazi na Bradini
Bradina i Delijas.

Tuta Petrov

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 29 dec 2020, 16:03

.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 29 dec 2020, 22:23, ukupno mijenjano 1 put.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 29 dec 2020, 17:24

Potrpati u avione i pravac Bliski istok i Afrika

Ortega10
Kontakt:

Post Postao/la Ortega10 » 29 dec 2020, 18:02

$ је $ $ " " $ су " " " $ " " $ " " " $ по " наређењу - " ?, $ посао. -, ? - $ " не $.
" у " $. " $ 20 " ? & ?. Све то '.

" се " " & су " ? &-а, " ? праве " у " " РС-а. " пар $ су ? стан $. $ ? " " ? јој " " &. / ' " $...

& % &, $ на " " " " " ЕУ је " " $ у овој - " ' & врата. А $ & % " & ¥...

" " % & ", ? не ? " " " на & $... ' је $ све јасно.
" " $.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 29 dec 2020, 18:19

Pa evo recimo ja sam svojim ocima gledao privatni snimak jednog momka koji radi u jedinici za podrsku granicne policije kako srbijanska policija organizovano prevozi camcima migrante preko Drine u BiH dok ih nasi pokusavaju vratit. Nisu Bakir i zelena bagra jedini krivci za ovu situaciju svakako.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 29 dec 2020, 18:24

Nije Bakir zadnjih 10 godina donio bitne odluke bez Dodika i obratno

Ortega10
Kontakt:

Post Postao/la Ortega10 » 29 dec 2020, 18:25

Не $. ".
Не ' & " " јер ' ја " & " се ' ? на & " " & " ?..
& " у " $, " ' је све јасно. То % $ " " " се не ' " & " ? ". А тај " не $ ? управа, -.... Просто је. '. ? је " " ".
$ % " ? " '.... ? '... & & "... све пет.... " " на ' " ? ¥ $ ¥ $ страну... & све супер $ је % & $...
" " " је ?... ' паре су узете " ? ' $ $ % -... $ & паре, не ? ту на $ " " ?..
Све ? је ?...
" " $.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 dec 2020, 18:49

Epidaurus je napisao/la:
29 dec 2020, 18:19
Pa evo recimo ja sam svojim ocima gledao privatni snimak jednog momka koji radi u jedinici za podrsku granicne policije kako srbijanska policija organizovano prevozi camcima migrante preko Drine u BiH dok ih nasi pokusavaju vratit. Nisu Bakir i zelena bagra jedini krivci za ovu situaciju svakako.
To je druze opce poznata cinjenica i vise niko ni ne pokusava to osporiti. Dok vojska ne ode na granice tako ce nam i biti.
Moj drug radi na granici i par puta kad smo sjedili bas prica o tim situacijama, stalno vidjaju situacije prelaska mugranata na nasu teritoriju, nekad uzmu sluzbeno auto i ganjaju ih, a nerijetko nista ne mogu uraditi po tom pitanju, jer i oni svaki put moraju dobiti odobrenje za takve intervencije (objasnjavao mi je oko toga, bas proces) tako da ti je sve jasno.

075 ❤

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: soxx i 7 gostiju.