Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

invincible1921
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la invincible1921 » 28 dec 2020, 20:19

JohnCleese je napisao/la:
28 dec 2020, 20:01
invincible1921 je napisao/la:
28 dec 2020, 19:52
JohnCleese je napisao/la:
28 dec 2020, 19:48
Muslin je otjeran iz Srbije jer je bio izrazito antimenadzerski selektor koji nije dozvoljavao mesetarenje ljudi bliskih savezu.

Kod nas bi nakon objavljivanja drugog spiska bio proglašen kao izrazito menadžerski selektor i poltron.
Sto je najgore vazda rasprava oko spiska a kod nas ga izuzetno lako napravit....imas ukupno 20 igraca i tjt.

Ovi se ru o mendazerskim talovima a jel bilo koga novog pozove odma mu za vrat skoce , a istovremeno yebu od do svih ovih 20 sto igraju :rol:

Valjda hoce transfere da imamo pa dovedemo kakih brazilaca
I jos uz to zaključe kako su najpametniji i jedini istinski navijaci reprezentacije.
Da jos dodam da je vazda najveca borba oko dva lika od kojih je jedan pozvan a ni jedan od pomemenutih nece se pomjerit s kraja klupe
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 28 dec 2020, 20:19, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 28 dec 2020, 20:19

iskreno, ja sam se čudio da muslin nije u konkurenciji. nemam pojma koga će izabrati, ali sa trenutnim igračkim kadrom je to možda i svejedno

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 28 dec 2020, 20:20

Al' recenica: " Muslin je otjeran iz Srbije jer je bio izrazito antimenadzerski selektor".. :tokralju: :urnebes:

Mi ovakvi kakvi jesmo bas zasluzujemo Muslina ili onu Bugarsku varalicu..

Bosnausrcu9
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 28 dec 2020, 20:21

Nama je reprezentacija personifikacija voljene nam države. Hoćemo ljude s kojima dijelimo tu ljubav, kao što je Barbarez.

Rezultat nam nije prioritetan kad vidimo da momci ginu za Bosnu i Hercegovinu, kao što bismo mi sami ginuli.

Ali mi sami ne odlučujemo, nego o tome odlučuje neki međedov sestrić, uz pomoć prodanih duša...

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 28 dec 2020, 20:25

Brkooo je napisao/la:
28 dec 2020, 20:20
Al' recenica: " Muslin je otjeran iz Srbije jer je bio izrazito antimenadzerski selektor".. :tokralju: :urnebes:

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 28 dec 2020, 20:25

barbarez nema nikakvog iskustva, da ga ima dobio bi već odavno šansu. ali kao što rekoh, nema previše veze ko će biti selektor, najkasnije poslije kvalifikacija za SP je bivši, šanse za bilo šta drugo su minimalne

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 28 dec 2020, 20:28

Emir Spahić se naljutio, više ne želi raditi za NS BiH?
Odlučio da je njegov angažman završen

Emir Spahić nije slučajno danas napustio sjednicu Komisije za izbor selektora reprezentacije BiH. On ozbiljno razmišlja da se više ne upušta u rad, a vjerovatno je već i donio odluku da je njegov angažman u sadašnjoj konstalaciji snaga u NS BiH okončan, kaže za "Avaz" izvor iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Nakon današnje sjednice Komisije koja se nije uspjela složiti o tome koga će kao prijedlog predstaviti Izvršnom odboru, potvrđeno je ono što smo pisali danima. Jedna struja je za Ivajla Peteva, a druga za Sergeja Barbareza. Spahić je bio mišljenja da je priliku zaslužio Barbarez, ali nije uvrijeđen isključivo što podršku nije dobio njegov favorit i favorit velikog dijela javnosti. Način na koji bi Petev trebao postati selektor, dodatno je iritirao Spahića.

Obzirom na njegov temperament, jasno je da on nema toleranciju na takve stvari, a i jasno je da sada slijedi nova trakavica, kako se to samo može izrežirati u Nogometnom savezu BiH.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 28 dec 2020, 20:28

Po meni :
1. Barbarez (Nije tu pitanje neiskustvo već nešto drugo - fudbalska taktika nije toliko bitna samo da se generalne stvari poprave postavljanje,prodori bekova,raspored krila doduše mi to nemamo ali eto samo treba poslušati Bilićev razgovor kad je igrao sa West Hamom protiv Man.Citiya u prvoj Pepovoj sezoni)
2. Muslin (Nakon Barbareza prvi kojeg bi volio vidjeti na klupi)
3. Ivić (Dokazan trener,dobar,ambiciozan - mislim da bi nakon Paoka,Maccabia i Watforda preuzeo reprezentaciju spominje se i u Srbiji za poziciju selektora)
4. Amar Osim/Husref Musemić - domaći trofejni treneri

A tek 5. opciju u razmatranje bi uzeo Peteva i Simonea uostalom Simone ne zna naš pa otpada ako se ide prema kriteriju
Rodjeni su pitarske picke!

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 28 dec 2020, 20:36

ŠTA PIŠE U IZVJEŠTAJU
Ekskluzivno: Spahić objasnio zašto je izabrao Barbareza, kako je Misimović zloupotrijebio njegovo povjerenje?
Autor: S. Šišić
Objavljeno: 28.12.2020. u 20:22

Emir Spahić, bivši kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, uz Zvjezdana Misimovića bio je član Stručne komisije za izbor selektora Zmajeva.

U izvještaju kojeg je danas dostavio članovima Izvršnog odbora, kao što smo i pisali, za nasljednika Duška Bajevića predložio je Sergeja Barbareza.

Spahić je obrazložio kako su tekli razgovori sa svim kandidatima, govorio je o manama i vrlinama trenera s kojima su se sastajali.

Tako je za Peteva konstatovao da ima iskustvo, ali da je problem što traži svoje pomoćnike, što nema podršku javnosti, da je Osim došao sa unaprijed formiranim stavom da od dogovora neće biti ništa, da je Musemić ostavio jako dobar i ozbiljan utisak. Za Barbareza je naglasio kako je iznio prihvatljiv plan i viziju, a da je i Jakirović ozbiljan kandidat "sa planom i programom".

Uz to, Spahić je u izvještaju govorio i o činjenici kako je Misimović pokušao zloupotrijebiti njegovo povjerenje i to pred sjednicu IO koja je održana 22. decembra.

- Nažalost, u ranim satima u nedjelju 20. decembra, imao sam porodični problem i morao sam hitno otputovati u Dubrovnik da se pridružim porodici.

Iz medija saznajem da je kolega Misimović već poslao izvještaj, a da me uopće nije upoznao sa istim, a očekivao sam da ćemo sarađivati kao tim do kraja, te poslati zajedničke prijedloge ili u najmanju ruku jedan izvještaj. Nakon tog saznanja nastavio sam svoj rad savjesno i kako mislim da je najbolje za našu reprezentaciju - napisao je, između ostalog, Spahić u izvještaju, a koji smo dobili na uvid od jednog člana Izvršnog odbora FSBiH.

Bivši defanzivac Zmajeva, otkrio je kako je prilikom formiranja svog prijedloga kontaktirao i bivše saigrače, te naše iskusne trenere.

- S obzirom na to da se naša reprezentacija i Fudbalski savez BiH nalaze u jako teškoj situaciji, uzeo sam za pravo da kontaktiram svoje bivše saigrače iz reprezentacije (Sead Kolašinac, Kenan Hasagić, Vedad Ibišević, Senad Lulić, Ninoslav Milenković, Senijad Ibričić, Asmir Begović, Elvir Rahimić, Elvir Bolić, Muhamed Konjić, Vlatko Glavaš, Mensur Mujdža...), kolege, trener (Vahid Halilhodžić,Miroslav Ćiro Blažević, Blaž Slišković, Safet Sušić, Mehmed Baždarević), koji su u ranijim ciklusima vodili našu reprezentaciju, te struku (profesori sporta: Munir Talović, Izet Rađo), da saslušam njihova mišljenja i sugestije. Također, aktivno sam pratio stav navijača i šire javnosti kroz razne komunikacijske kanale kao što su društvene mreže (Facebook, Instagram, Twitter), razne portale i komentare na njima, te direktne poruke i pozive, koji su mi upućeni od strane naših navijača iz BiH i dijaspore - napisao je Spahić.

U zaključku je objasnio zašto je izabrao Barbareza.

- Iz gore navedenog zaključio sam da je u ovom trenutku jedino i objektivno prihvatljivo rješenje gospodin Sergej Barbarez, pogotovo jer se kolega Misimović složio sa mnom iako to u svom samostalnom izvještaju nije ni spomenuo.

Uvažena gospodo, molim da lične interese ostavite po strani, te da, imajući u vidu trenutnu situaciju, analizirate sve navedene argumente i donesete ispravnu odluku o izboru selektora koja će biti u interesu boljitka bh. fudbala, a posebno reprezentacije BiH - napisao je Spahić.

Spahić i Misimović danas su završili svoj posao kada su u pitanju prijedlozi za selektora, a konačnu odluku o Bajevićevom nasljedniku trebao bi donijeti Izvršni odbor na sjednici koja je zakazana za 4. januar.
Zadnja izmjena: visegrad8392, dana/u 28 dec 2020, 20:40, ukupno mijenjano 1 put.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 28 dec 2020, 20:39

Muslinu je išlo dobro u Srbiji sve dok Milenković-Savić na kojeg on nije puno računao nije imao fantastičnu sezonu u Laziu i kad su mediji u Srbiji svaki dan najavljivali njegov transfer od 100 miliona eura. Javnost se naljutila što Srbija igra zatvoreno i daje malo golova a nema mjesta za igrača kao što je Milenković-Savić. Pored strašnog pritiska Muslin je do kraja ostao kod stava da on već ima sistem igre koji funkcionira i da nema gdje na terenu staviti Milenković-Savića a i da mu ponašanjem kvari timski duh u reprezentaciji. Zbog tog jednog igrača je dobio otkaz iako je imao dobre rezultate.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 28 dec 2020, 20:39

Ma davno sam pisao da je Miske smece od covjeka,vrhunski igrac i to je to...
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 28 dec 2020, 20:42

delinjo je napisao/la:
28 dec 2020, 20:25
Brkooo je napisao/la:

Zamisli tog cirkusa, Mamic ga nabio nogom iz Dinama jer je trener koji sa Dinamom nije osvojio titulu(treba fakat i za to biti strucnjak) i sad ga taj Mamic nama preporucuje i govori da je Petev odlican trener. Pa vrati ga u Dinamo kad je tako dobar **** ti on mater.

Ovaj Muslin jos veca trenerska ubleha. Defanzivni stil, kontre sa sporim igracima, nepozivanje najboljih igraca, u svakom klubu po pravilu se zadrzava jako kratko, u vecini slucajeva maksimalno sezonu. Puno gora verzija Bazdarevica i onog defanzivnog fudbalskog smora od kojeg te glava zaboli..

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 28 dec 2020, 20:55

Brkooo je napisao/la:
28 dec 2020, 20:42
delinjo je napisao/la:
28 dec 2020, 20:25
Brkooo je napisao/la:

Zamisli tog cirkusa, Mamic ga nabio nogom iz Dinama jer je trener koji sa Dinamom nije osvojio titulu(treba fakat i za to biti strucnjak) i sad ga taj Mamic nama preporucuje i govori da je Petev odlican trener. Pa vrati ga u Dinamo kad je tako dobar **** ti on mater.

Ovaj Muslin jos veca trenerska ubleha. Defanzivni stil, kontre sa sporim igracima, nepozivanje najboljih igraca, u svakom klubu po pravilu se zadrzava jako kratko, u vecini slucajeva maksimalno sezonu. Puno gora verzija Bazdarevica i onog defanzivnog fudbalskog smora od kojeg te glava zaboli..
Ovaj Muslin ba nije zvao Sergeja kad je na vrhuncu bio u Laziju,kad se otimala za njega cijela evropa :urnebes: :urnebes:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 28 dec 2020, 21:05

Spaha je uvijek bio gazija i na terenu i van njega! :bih:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 28 dec 2020, 21:07

Srbija je u furioznom stilu stigla na korak do Svjetskog prvenstva. Kapa dole selektoru i njegovoj viziji. Ako su "orlovi" izdominirali grupom bez Milinković-Savića, znači da su zaista dobra reprezentacija.

Da li bi sa Sergejem bili još moćniji? Svakako. Da se ne lažemo.

Da li je selektor u pravu što ga ne zove? Recite da nije poslije ovog marša ka Rusiji.

Ipak, javnost zaslužuje istinu. Zašto sad? Pa, eto zato. Baš sad! Kad je sve bajno i sjajno. U svakom drugom času bilo bi podlo, zlonamjerno, licemjerno. Uz med i mlijeko, istina se lakše svari. I nema stomačnih tegoba.

Dakle, cilj ovog teksta nije da se na bilo koji način "podriva" nacionalni tim, narušava odlična atmosfera, osporava uspjeh, rezultati, već upravo suprotno - da se rasvjetli i ovaj problem, kako bismo "čisti" završili kvalifikacije i, svi se nadamo, gledali "orlove" u Rusiji.

Kada god Muslin objavi spisak reprezentativaca za kvalifikacione utakmice, "skener" odmah traži ime Sergeja Milinkovića-Savića. Nema ga, pa ga nema.

Baš nedavno, pred mečeve sa Moldavijom i Republikom Irskom, vijest je bila da je Adem Ljajić dobio poziv za nacionalni tim, ali i da SMS-a nije bilo na spisku.

Muslin je to ovako obrazložio: "Spisak igrača formiran je na osnovu analiza protivnika, kao i forme fudbalera koje je sa svojim stručnim štabom pratio u posljednje vrijeme. Uvijek polazim od toga da sam pozvao u ovom momentu najbolje za ove protivnike. Vrata reprezentacije nikome nisu zatvorena, dobrodošao je svako ko može da pomogne. Možda se desi da ga pozovem (Sergeja Milinkovića-Savića) na neko sljedeće okupljanje, kada sa svojim stručnim štabom budem odlučio da je vrijeme za njega".

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 28 dec 2020, 21:09

Koliko je mjesto pozeljno najbolje govori da Amar Osim nije ni bio zainteresovan da prihvati isto .(ako je tacno ovo sto Spahic govori)

Btw.Svaka cast za Spahica,imao je najbolje namjere :salut:
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 28 dec 2020, 21:11, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 28 dec 2020, 21:10

Legendarni bh. napadač žestoko prozvao Misimovića i Barbareza i poslao poruku Spahiću: Samo ti imaš m*da...

Nekadašnji nogometni reprezentativac BiH Marko Topić iz Oštre Luke, jedan je od rijetkih igrača koji je odlučio igrati za reprezentaciju BiH u najtežim trenucima 90-ih godina. Navijači BiH ga pamte po izuzetnoj borbenošću na terenu i nekog ko uvijek govori bez dlake na jeziku.

Danas Marko živi mirnim životm u Baselu sa porodicom, nedavno je završio i školovanje za UEFA PRO trenera i trenutno je u potrazi za klubom, kako bi počeo što prije raditi.

- Završio sam školovanje za UEFA PRO trenera, odradio sam stažiranje u Sionu, završio diplomski rad i ako Bog da dolazim početkom januara u najljepši grad na svijetu Sarajevo na odbranu diplomskog rada. Sada ću se koncentrisati na to da sebi nađem klub i da što prije počnem raditi, ranije nisam htio i želio radi velikih obaveza oko školovanja. Već sam kontaktirao neke osobe među njima i Ramadania Falia jednog od najvećih svjetskih menadžera, pa ćemo vidjeti šta će biti, rekao je na početku razgovora za bhlopta.com legendarni napadač naše reprezentacije Marko Topić.

Naravno neizbježna tema u razgovoru sa Markom Topićem je bila reprezentacija i posljednja dešavanja u reprezentaciji.

Topić je bio kandidat za pomoćnog trenera kod bivšeg selektora Dušana Bajevića, međutim razlog zašto nije izabran je taj što nije imao UEFA PRO licencu, bar tako je čuo. To mu naravno nije jasno, jer kako su neke njegove kolege mogli biti pomočnici kod bivših selektora reprezentacije sa A licencom, a on nije mogao.

- Kao svi i ja sam bio za to da on bude selektor sa svojim ogromnim iskustvom i autoritetom koji ima. Međutim to nije ispalo dobro, kako smo svi mi zamislili i normalno da sam bio razočaran kao i mnogi drugi. Ja ga neću pljuvati kao velika većina onih koji su bili za njega, a kada nije ostvario zadani cilj svi su ga pljuvali. Bajević je ipak legenda našeg, jugoslovenskog i grčkog nogometa. Sigurno je gospodinu Bajeviću bilo najteže poslije svih stvari koje su se poslije dogodile sa Misimovićem, kaže Topić.

Prokomentarisao je Marko Topić za naš portal bhlopta.com i posljednja dešavanja u Nogometnom savezu BiH.

- Priča za sebe, osoba koja je osam godina predsjednik NS BiH, osoba koja od kada smo otišli na Svjetsko prvenstvo 2014. godine još živi od tog uspjeha za koji se on smatra odgovornim, ali nije. Odgovorni su bili igrači i selektor Sušić, a ne predsjednik Saveza koji sav uspjeh pripisuje sebi, što je pogrešno. Biranje sebe u neke odbore i komitete u UEFA, Olimpijski odbor BiH i da ne nabrajam dalje. Poslije utakmice sa Sjevernom Irskom predsjednik Begić kaže, nemamo mi igračku kvalitetu za Evropsko prvenstvo. Otkud njemu nogometno znanje, da on procijeni kvalitetu naših igrača, gdje ga je stekao i na osnovu čega je on to procijenio? Isto tako kaže da NS BiH snosi mali dio odgovornosti što nismo otišli na Evropsko prvenstvo. Kada se kitilo perjem za odlazak na Svjetsko prvenstvo sve su zasluge bile njegove i Saveza, a sada kaže oni snose mali dio odgovornosti. Ko snosi odgovornost za neodlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine, ne odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine, ne odlazak na Evropsko prvenstvo 2021. godine? Propuštena su tri velika turnira u zadnjih šest godina, a niko ne snosi odgovornost, pa ko je predsjednik NS BiH posljednjih osam godina?

Posebno je Marko Topić ljut nakon što je Begić imenovan za počasnog predsjednika Nogometnog saveza BiH.

- Neodlazak reprezantacije na dva Evropska i jedno Svjetsko prvenstvo, raspad sistema u Nogometnom savezu BiH, nebrojne afere oko suđenja, posljednja afera oko Osima i tako dalje. Znate li koja je nagrada za sve to? Nagrada je mjesto počasnog predsjednika Saveza za gospodina Begića. U normalnom svijetu dolazi do smjene poslije neuspjeha, a kod nas se dobijaju nagrade za neuspjeh. Prvo da pitam čitaoce, da li znaju sta znači biti počasni predsjednik? To je osoba koja je doprinijela nećemu velikom u sportu, osoba koja je ostavila trag u svijetu sporta. Primjer je Ivica Osim, koji je legenda nogometa u cijeloj bivšoj Jugoslaviji, trenerska legenda koja ima svoju ulicu u Austriji, trener desetljeća u Austriji, razna priznanja iz Japana… On je ostavio veliki trag u svijetu nogometa i sa pravom je počasni predsjednik našeg Saveza. Počasni predsjednik se zove na neke važne utakmice, neke sjednice Saveza kao gost, ako neko veliko ime iz svijeta sporta dolazi u BiH normalno da je i on pozvan, to radi počasni predsjednik, on predstavlja svoj Savez kući i u svijetu kada ga iz Saveza pozovu, jasan je Topić, te nastavlja:

- Pojma nemam koji su tipovi glasali, čija je to ideja bila i zašto je gospodin Begić proglašen počasnim predsjednikom Saveza. Zašto je on i radi čega dobio tu titulu počasnog predsjednika? I ne smo to nego uz to, on i dalje odlučuje o svemu šta se dešava u Savezu. Gdje je gospodin Begić igrao nogomet, koga je trenirao, gdje ima svoju ulicu, ko njega zna u nogometnom svijetu, u kojoj državi je ostavio neki trag pa da bude počasni predsjednik NS BiH? Pitam se da li ima neko kome je stalo do reprezentacije, pa gdje su svi ti bivši reprezentativci Bosne i Hercegovine? Zar je njima svejedno šta se dešava u Savezu koji smo mi stvarali?

Ljut je Marko Topić i zbog Zvjezdana Misimovića koji je već tri godine u Nogometnom savezu BiH, a uvijek tvrdi da on ništa nije kriv.

- Tri godine u Savezu, u te tri godine se promijenila tri selektora (Baždarević, Prosinečki , Bajević), bio je savjetnik i desna ruka predsjednika, pa v.d. direktor Nogometnog saveza BiH i poslije svega toga on kaže, da ništa ne zna i njega se ništa nije pitalo. Bio je glavna osoba za pregovore sa Prosinečkim, poslije toga slike sa konferencija sa Bajevićem i njegovim timom i sad vidi čuda, on se ničega ne sjeća i ništa ne zna isto kao Modrić na suđenju Mamiću. Zamislite koliko je on vjerodostojan i koliko mu treba vjerovati. Ali on i dalje odlučuje i vodi pregovore sa kandidatima za novog selektora, a sada je kako vidimo uz budućeg predsjednika NS BiH Vicu Zeljkovića. Samo mogu ponoviti riječi legendarnog M. Delića “Pa ljudi moji da li je to moguče.”

Legendarnom napadaču naše reprezentacije također nije jasno, kako Sergej Barbarez može biti kandidat za selektora BiH.

- Sergej Barbarez je 2010. godine dobio UEFA PRO licencu, za nekoliko dana je 2021. godina, čovjek nije odradio jedan trening kao trener u posljednjih deset godina i on je glavni kandidat za selektora. Moje pitanje je, da li Sergej uopće ima vazeću UEFA PRO licencu i kada je bio na posljednjem produženju licence? Svake tri godine treba provesti tri dana u Centru za edukaciju trenera da se produži licenca, kada je Sergej svoju produžio? Ja sam za to da veliki igrači koji su igrali za našu reprezentaciju trebaju dobiti funkcije u Savezu, ne samo Sergej nego i Konjić, Bolić, Baljić, Hibić, Glavaš, Papac, ali ne funkcije koje ne mogu obnašati i nisu kvalifikovani za njih, a Sergej sigurno nije kvalifikovan za to da bude selektor A reprezentacije, možda tim menadžer, sportski direktor ili nešto treće, ali selektor sigurno ne, uz svo dužno poštovanje prema njemu kao bivšem nogometašu, jasan je Topić.

Nekadašnji reprezentativac i danas veliki navijač reprezentacije, koji iz Švicarske prati dešavanja oko izbora selektora, imao je jednu poruku za Emira Spahića.

- Spahu znam dosta dobro, po gotovo iz Rusije, znam dosta stvari o njemu, neko ga voli, neko ne, isto kao i svakoga od nas. Imam malu poruku za njega, “Spaha ti si jedini koji ima m… da to sve rastjera i ti si jedini koji može napraviti neke promjene u Savezu. Sretno ti brate i uz tebe sam.”

Naravno Topića smo i upitali zašto se nije kandidovao za selektora Zmajeva?

- Zašto se sada nisam kandidovao za neku funkciju u Savezu kao mnogi drugi, a mogao sam, razlog je taj što očigledno ne ispunjavam uslove za neko mjesto, što nisam podoban, što imam svoje mišljenje i što imam svoj stav. Imam samo 15 godina profesionalne karijere kao nogometaš, preko 100 utakmica u njemačkoj Bundesligi, preko 50 utakmica u italijanskoj Seriji B, oko 30 utakmica u Austriji i Hrvatskoj, oko 140 utakmica u ruskoj Premijer Ligi, odigrao sam samo 30 utakmica za reprezentaciju kada je bilo jako opasno obući dres Bosne i Hercegovine kao Hrvat. Govorim tečno samo četiri strana jezika (njemački, ruski, engleski i italijanski). Sada imam samo UEFA PRO licencu. Kada čovjek sve ovo pročita, očigledno je da nisam kvalifikovan za neku funkciju u Savezu, rekao je za bhlopta.com Marko Topić.

Za kraj našeg razgovora Marko Topić je svima koji slave poželio sretan i blagoslovljen Božić i sretnu novu godinu.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 28 dec 2020, 21:17

Fino je Marko to rekao ali i gurnuo sebe u prvi plan,clanak prepun samopromocije :D
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Bosnausrcu9
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 28 dec 2020, 21:26

Ghuraba je napisao/la:
28 dec 2020, 21:05
Spaha je uvijek bio gazija i na terenu i van njega! :bih:
Spaha i Sergej su jedni od nas, tako je bilo i bit će :!:

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 28 dec 2020, 21:28

Moze li Dzeko da bude selektor-igrac?
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic, Semrush [Bot] i 35 gostiju.