NBA sezona 2010\2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

alfarouqaminu
Kontakt:

Re: NBA sezona 2010\2011

Post Postao/la alfarouqaminu » 30 dec 2010, 04:04

Balon je napisao/la:da vrlo dobra partija Houstona oni bi mogli biti jedna od rijetkih ekipa koja ce utrpati Miami-u vise od 100 poena
kraj u Detroitu kakva partija T-Mac-a 21 po., 8 as. i 4 skok. svaka cast majstore
Balon, mislim da se tracy vraca u staru formu belezi sve bolje i bolje brojke u poslednje vreme

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 30 dec 2010, 04:24

Kevin Garnet se povredio u u takmici protiv Detroit pistonsa.... Nakon ronda agonija bostona se nastavlja, jos jedan superstar je povredjen....

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 dec 2010, 06:59

alfarouqaminu je napisao/la:Kevin Garnet se povredio u u takmici protiv Detroit pistonsa.... Nakon ronda agonija bostona se nastavlja, jos jedan superstar je povredjen....
koliko ozbiljnpo?
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 30 dec 2010, 08:34

SaltCityAttack je napisao/la:
alfarouqaminu je napisao/la:Kevin Garnet se povredio u u takmici protiv Detroit pistonsa.... Nakon ronda agonija bostona se nastavlja, jos jedan superstar je povredjen....
koliko ozbiljnpo?
ma ne znaju jos nije kazu bas neka teska ali nece igrat par sedmica sigurno,e vidis kako se vrati i to bas protiv Detroita i Vilanueve pa nek opet naziva covjeka koji citav zivot zivi s bolescu onako kako ga je zvao

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 30 dec 2010, 08:58

Garnett injures right calf; Rivers: "I don't think it's that serious."

http://www.boston.com/sports/basketball ... jures.html
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 30 dec 2010, 09:47

Desetu uzastopnu pobjedu na užarenom gostujućem parketu ostvarili su košarkaši Miami Heatsa protiv Houston Rocketsa. Floriđani su dobili 125:119. Raspoloženi Dwyne Wade ubacio je 45 koševa, a slobodna bacanja imao je 10-10. Ovo je Wadeu bio 30. meč u karijeru u kojem je postigao preko 40 koševa.

Heatsa

kad ce naucit ove nepismeni novinari da se ekipa zove HEAT,halo sta vi pratite vise ,nemate pojma o NBA

Dwyane Wade

Raspoloženi Dwyne Wade ubacio je 45 koševa, a slobodna bacanja imao je 10-10. Ovo je Wadeu bio 30. meč u karijeru u kojem je postigao preko 40 koševa.

a ne Dwyne Wade

NBA prvaci La Lakersi prekinuli su niz od tri poraza (Milwaukee, Miami, San Santonio), savladavši na gostovanju New Orleans (103:88). Lamar Odom predvodio je Lakerse sa 24 koša, a pobjedi su prirodali Bryant sa 20 i Andre Bynum sa 18 koševa.

La Lakersi se ne pise ovako,nije SAN SANTONIO vec San Antonio

Ne moze covjek 6 recenica o jednom o najpopularnijih sportova ispravno napisat,a kamoli da tekst obogati nekim svojim komentarom ili znanjem.
Zalosno jos je zaposlen da to radi

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 30 dec 2010, 10:10

@dema

Jos mi u usima odzvanjaju nazivi timova, igraca, gradova, drzava i svega vezano za NBA ligu, na nacin kako je to svojevremeno radila "velika trojka" voditelja tadasnje "NBA na OBNu", gdje je ubjedljivo prednjacio Mirza Vilic. Zbog tog lika sam i prestao pratiti NBA na tom kanalu, bez ozbira sto tada nisam imao druge mogucnosti za gledanje utakmica. Imao sam negdje zapisano dosta tih izvala, ali je normalna pojava bilo cuti (pisem kako su izgovarali):

(Orlando) MEDZIKS
(Boston) SELTIK
(Miami) HITS
LOS ANDZELOS (Lakers)

Onda nikad nisu naucili da se ne kaze All-Stars, nego All-Star Game...

A ne smijem se ni prisjecati imena igraca, trenera, dvorana u kojima se igra (Vilic je redovno za dvoranu u LA-u bukvalno izgovarao STAPLES) i sta ja znam. To je nevidjen cirkus bio, ali je tuga sto je godinama trajao, a da im niko nije napominjao te stvari...

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 30 dec 2010, 10:17

@YaSSaL

nije problem samo sa OBN-om vec sa svim (ili gotovo svim) "sportskim komentatorima" u BiH... od ove pomenute trojke na OBN-u svakako treba na jednu stranu staviti E.Avdica (iako sam u poznanstvu sa sve trojicom) koji je zaista veliki poznavala kosarkec... O vilicu ne treba trositi rijeci... :)
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 30 dec 2010, 10:34

Wade 45pts u pobjedi nad Rockets-ima...

slika

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 30 dec 2010, 10:48

@BB

U pravu si, ovo maloprije sto sam iznio, ne moze se odnositi na Avdica. Vilic je glavni faktor...

Ali Avdic je imao drugu "manu" kada je voditeljski posao u pitanju, zbog cega sam jedne prilike slao i mail OBN-u. Naime, igrao se play-off, serija izmedju SAS i LAL, ne znam sad tacno koja sezona. Meni je, kao navijacu Spurs-a, mnogo smetalo to sto u samoj najavi te serije (a kasnije i pred utakmice pojedinacno), Avdic je imao komentare (i to bas s omalovazavanjem i podsmijehom) tipa "Spurs-i ce biti pometeni ovdje...", "Spursi tu nemaju sta traziti...", "Bice ovo igra macke i misa...", "U nedjelju pocinje serija u kojoj cemo gledati samo jednu ekipu na terenu...", "Meni je iskreno zao San Antonia..." i jos mnogo slicnih upadica...

Ti mozes navijati za Lakerse ili mrziti Spurse, ali ako si voditelj, taj stav ostavljas kod kuce. Na poslu ne bi uopste trebao pokazivati naklonjenost jednoj strani, a kamo li na nacin da ponizavas drugu ekipu. I mislim da je moj mail imao efekta, jer je automatski prestao to raditi nakon trece ili cetvrte utakmice u seriji...

I da jos bude gore, niti jednom se nije osvrnuo na svoje prethodne komentare i prognoze, niti barem priznao da je pogrijesio, nego je sasvim hladno pricu promijenio u "SAS je ozbiljna ekipa...", "Cijelu sezonu su odigrali perfektno i dokazali da su najbolji...", "Zar je iko sumnjao u izabranike G. Popovicha...", itd...

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 30 dec 2010, 10:56

YaSSaL je napisao/la:@dema

Jos mi u usima odzvanjaju nazivi timova, igraca, gradova, drzava i svega vezano za NBA ligu, na nacin kako je to svojevremeno radila "velika trojka" voditelja tadasnje "NBA na OBNu", gdje je ubjedljivo prednjacio Mirza Vilic. Zbog tog lika sam i prestao pratiti NBA na tom kanalu, bez ozbira sto tada nisam imao druge mogucnosti za gledanje utakmica. Imao sam negdje zapisano dosta tih izvala, ali je normalna pojava bilo cuti (pisem kako su izgovarali):

(Orlando) MEDZIKS
(Boston) SELTIK
(Miami) HITS
LOS ANDZELOS (Lakers)

A ne smijem se ni prisjecati imena igraca, trenera, dvorana u kojima se igra (Vilic je redovno za dvoranu u LA-u bukvalno izgovarao STAPLES) i sta ja znam. To je nevidjen cirkus bio, ali je tuga sto je godinama trajao, a da im niko nije napominjao te stvari...

za vilića si u pravu,ali on i edin avdić su dve suprotnosti,avdić je živa enciklopedija košarke

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 30 dec 2010, 11:20

@YaSSaL

Sto se tice znanja Edinu skidam kapu. Ali dobro si primjetio pristranost. Jednostavno se osjeti koga "voli" i koga " ne voli" tj za koga navija...niko nije savrsen ali je svjetlosnim godinama udaljen od ostalih sportskih novinara... o vilicu ne bih vise :mrgreen:

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 30 dec 2010, 11:23

YaSSaL je napisao/la:@BB

U pravu si, ovo maloprije sto sam iznio, ne moze se odnositi na Avdica. Vilic je glavni faktor...

Ali Avdic je imao drugu "manu" kada je voditeljski posao u pitanju, zbog cega sam jedne prilike slao i mail OBN-u. Naime, igrao se play-off, serija izmedju SAS i LAL, ne znam sad tacno koja sezona. Meni je, kao navijacu Spurs-a, mnogo smetalo to sto u samoj najavi te serije (a kasnije i pred utakmice pojedinacno), Avdic je imao komentare (i to bas s omalovazavanjem i podsmijehom) tipa "Spurs-i ce biti pometeni ovdje...", "Spursi tu nemaju sta traziti...", "Bice ovo igra macke i misa...", "U nedjelju pocinje serija u kojoj cemo gledati samo jednu ekipu na terenu...", "Meni je iskreno zao San Antonia..." i jos mnogo slicnih upadica...

Ti mozes navijati za Lakerse ili mrziti Spurse, ali ako si voditelj, taj stav ostavljas kod kuce. Na poslu ne bi uopste trebao pokazivati naklonjenost jednoj strani, a kamo li na nacin da ponizavas drugu ekipu. I mislim da je moj mail imao efekta, jer je automatski prestao to raditi nakon trece ili cetvrte utakmice u seriji...

I da jos bude gore, niti jednom se nije osvrnuo na svoje prethodne komentare i prognoze, niti barem priznao da je pogrijesio, nego je sasvim hladno pricu promijenio u "SAS je ozbiljna ekipa...", "Cijelu sezonu su odigrali perfektno i dokazali da su najbolji...", "Zar je iko sumnjao u izabranike G. Popovicha...", itd...
Vidis, ja sam imao potpuno drugaciji dojam. Nekako mi se uvijek cinilo da ne podnosi Lakerse, da su istrosena ekipa koja pobjedjuje na srecu, uvijek je govorio da Kobe ne zasluzuje MVP titulu, da je LeBron daleko kompletniji igrac i da pored njega Kobe nema sta da trazi i sl.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 30 dec 2010, 11:32

Avdic nikad nije volio Lakerse, Bullse... Volio je Utah, Karl Malone & John Stockton pa Alonzo Mourninga, Glen 'Big Dog Robinsona'... etc etc

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 30 dec 2010, 11:34

Još jedan poraz Sunsa ovaj puta od Philadelphie kod kuće
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 30 dec 2010, 11:40

houstona opet odbrana kostala poraza...wade se bas razigrao kraj martina...ovog kao da i nema..bez obzira koliko on davao poena po utakmici to se kriza sa njegovim jadnim ucinkom u odbrani,..dzaba tebi 20 tvojih poena kad ti suparnicki igrac utrpa 40+poena..
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 30 dec 2010, 12:33

Najjaci je Vilic bio sa onim

EL BI DZI
nema potpisa

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 30 dec 2010, 13:03

YaSSaL je napisao/la:@dema

(Orlando) MEDZIKS
(Boston) SELTIK
(Miami) HITS
LOS ANDZELOS (Lakers)

Ma sve to stoji ali ovi s TV ipak prenose utakmicu po 3 sata i lose izgovaraju ali je to ipak tezi posao u odnosu na ovaj gdje prepises tekst i ne moras znat kako se izgovara samo prepises s NBA.I pises taj tekst 5 minuta to je zalosno skroz.
Voditelji s OBN su mi bili dragi unatoc mnostvu gresaka bar su se trudili da lice na oves espn i sta znam ono 2 ili 3 voditelja itd,jest da nisu uspjevali,jest da nisu znali izgovarat igrace i sta znam jest da Edin osim sto voli NBA nema nista da bi bio dobar voditelj covjek se toliko unervozi pa podize obrvu pa nesta glavom pa se zamislja kako li izgleda dok to prica,pa preuvelicava pa omalovazava i na kraju sto je najbitnije je pristrasan uvijek.
Osim sto voli i zna o NBA njegovo znanje ipak nije toliko veliko koliko neki misle.
Najbolji ipak jest mi nemamo boljeg voditelja ali kazem nekad mi je bio drazi a sad mi i ne fali uopste kad gledam NBA i slusam na engleskom,jer kad uzmes ko razumije engleski vidjece da on dosta toga uzima od njih slicni komentari,sale itd.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 30 dec 2010, 13:55

Admir_Sa je napisao/la:Najjaci je Vilic bio sa onim

EL BI DZI
:mrgreen:

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 30 dec 2010, 13:57

Admir_Sa je napisao/la:Najjaci je Vilic bio sa onim

EL BI DZI
hahhaah definitvno :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.