Zaplati i Zizovic. Njima je jedina sigurica Sliskovic, ostali su kocka. Ako sam dobro upratio, Radnik, Krupa, Olimpik, Tuzla City, Zrinjski, Borac su u ovoj polusezoni smijenili trenera.
Prva tri ocekivano, bore se za opstanak. Tuzla prenaglila, nisu srece imali u nelim mecevima, nije ovaj nista bolji od prethodnog. Borac je imao nerealne ambicije, i placaju ceh toga ali ako je ko sam sebi nabio jos vecu odgovornost i postavio visok cilj bez cvrste podloge je Jagodic. Ispao klaun i zasluzeno otpusten. Zrinjski je ispravno postupio, ekipa sa realnim ambicijana za sami vrh, razocarala trenerom koji vise voli dobiti 1:0 nego 5:0.
Najsigurniji trener u ligi je Osim. Nema ga ko smijenit, kakav god rezultat da ostvari. Jedino sam sebe da smijeni, ali nece sigurno, radije voli direktore smjenjivat.
Trener pod najvecim pritiskom je Vinko. On mora osvojiti titulu da bi opstao, jedini u ligi s tom odgovornoscu.
Trener sa najmanje pritiska - Dudic. Ima otvorene ruke da radi i postigne sta hoce, nema pod moranjem ni evropa a sve sto napravi a da ne ispadne on je tu.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.