Migrantska kriza u BiH

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Jackk
Kontakt:

Re: Migrantska kriza u BiH

Post Postao/la Jackk » 25 dec 2020, 10:51

Jašta, Bakir uzeo ogroman keš koji Evropa daje na lijepe oči. Zar iko normalan vjeruje u Evropske bajke o finansijskoj pomoći? :tokralju: Pogotovo o finansijskoj pomoći za migrante koje oni zapravo ne žele. :tokralju:
Pa ova priča je toliko besmislena da ni ona Evropska marioneta što je neki dan pričala o tome ne vjeruje u to što je rekao.

Koga ćemo bola mi tjerati iz države u kojoj se ne zna ni ko pije ni ko plaća i kroz čije granice mogu ući Jedžudž i Medžudž :rol:
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović

'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 25 dec 2020, 10:55

Jackk je napisao/la:
25 dec 2020, 10:51
Jašta, Bakir uzeo ogroman keš koji Evropa daje na lijepe oči. Zar iko normalan vjeruje u Evropske bajke o finansijskoj pomoći? :tokralju: Pogotovo o finansijskoj pomoći za migrante koje oni zapravo ne žele. :tokralju:
Pa ova priča je toliko besmislena da ni ona Evropska marioneta što je neki dan pričala o tome ne vjeruje u to što je rekao.

Koga ćemo bola mi tjerati iz države u kojoj se ne zna ni ko pije ni ko plaća i kroz čije granice mogu ući Jedžudž i Medžudž :rol:
Ne znam jel Bakir, ili neko drugi, ali od ovog finansijska korist postoji. Inače nema nikakve prepreke da ovi ljudi još jučer budu vraćeni u matične zemlje.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 dec 2020, 10:58

Da li je uzeo kešove ili da li samo mrzi svoje stanovništvo, to je potpuno nebitno.
Bitno je da je SDA najveći krivac za migrantsku krizu kod nas.
U manjem entitetu nemaju problem s ovom krizom.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 25 dec 2020, 11:02

Jackk je napisao/la:
25 dec 2020, 10:51

Razumijem ja tvoje pljuvanje, a ja ti ponavljam i po 3 put keš je ponuđen i keš je uzet.

Od toga se daje njima hrana, pice prave se kampovi.

I naravno ono što su oni sebi u dzep stavili..

Dakle oni bi mogli raditi na tome da ih propuštaju iz BiH, al' ne mogu ništa raditi jer su se obavezali uzetim parama.

Možeš ti jos 60 dana pisati isto pare su legle iz evropskog fonda i nema reakcije politicara zato što ne mogu imati istu. :D

Jackk
Kontakt:

Post Postao/la Jackk » 25 dec 2020, 11:06

Okej, zašto Evropski gmazovi nisu transparentno iznijeli finansijski aspekt situacije? Da vidimo tu korist i te pare za migrante. Nego 'dali smo vam pare uradite nešto'. Kolike pare? :rol:

Postoji milion prepreka za njihovo vraćanje tamo odakle su. Ti ako misliš da je jednostavan proces, grdno se varaš.
Podsjećam, sporazum o readmisiji između BH I Pakistana je pokrenut 2010. godine. U septembru ove godine, ovi Pakistanci su 'izrazili spremnost' da tobože pomognu čime su se tek stvorili uslovi za pravnu i praktičnu primjenu tog Ugovora. A kad i kako će to biti realizirano, to niko ne zna.
Plus, ove naše Službe za poslove sa strancima ne mogu tačno utvrditi odakle su ti migranti jer mnogo njih nema nikakovg dokumenta.... I tako dalje i tako bliže.
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović

'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 25 dec 2020, 11:11

Jackk je napisao/la:
25 dec 2020, 11:06
Okej, zašto Evropski gmazovi nisu transparentno iznijeli finansijski aspekt situacije? Da vidimo tu korist i te pare za migrante. Nego 'dali smo vam pare uradite nešto'. Kolike pare? :rol:

Postoji milion prepreka za njihovo vraćanje tamo odakle su. Ti ako misliš da je jednostavan proces, grdno se varaš.
Podsjećam, sporazum o readmisiji između BH I Pakistana je pokrenut 2010. godine. U septembru ove godine, ovi Pakistanci su 'izrazili spremnost' da tobože pomognu čime su se tek stvorili uslovi za pravnu i praktičnu primjenu tog Ugovora. A kad i kako će to biti realizirano, to niko ne zna.
Plus, ove naše Službe za poslove sa strancima ne mogu tačno utvrditi odakle su ti migranti jer mnogo njih nema nikakovg dokumenta.... I tako dalje i tako bliže.
Eh sad zašto nisu rekli koliko su dali to ne znam, ocigledno ogroman keš cim našim bošnjacima nije bitno što im kcerke diraju i upadaju u kuce. :D

A da se može raditi MOŽE ITEKAKo gledaj samo kako ih hrvati vracaju. ;)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 25 dec 2020, 11:21

Normalno da su dali, kao što su davali i Turskoj i Grčkoj. A sve da bi ih držali što dalje od zapadnih zemalja. Samo što većina tog novca ide IOM-u, a nešto daju i lopovima da bi omogućili poslušnost. Da ne daju migranti bi pljačkali masovno i kopali po kontejnerima, oslanjali se na donacije kao i domaće stanovništvo. Ovi zeleni nisu sposobni nizašta, samo za javašluk, lijenost i nesposobnost. Naučili da uzimaju pare nizašta, normalno da ne znaju i ne žele da se nose sa ovim. Gdje ćeš od njih očekivati šta produktivno.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 25 dec 2020, 11:25

Ma da nisu dali dovoljno para politicari bi davno pustili linč istih hahaha.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 25 dec 2020, 11:25

Da su poslusali Radoncica ne tako davno i svi zajedno odmah tad pristupili tom problemu sad bi sve drugacije bilo. Ali Dzaferovic i Komsic dobrice ne pristase, kao nuje fer tek tako ljude deportovati, haram neka im je takav sraman cin naustrb svog naroda.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 25 dec 2020, 11:28

Novcaniceeee zamisli ti kakav je keš u pitanju kad ih silna ubistva silovanja i upadi u kuce ne mogu okrenuti da ih protjeraju.

Tacnije receno da ih puste da idu dalje jer ovi to svakako hoce. :)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 25 dec 2020, 11:32

Ma kakve novčanice, kao da ih je do sad bolio qrac za svojim stanovništvom. Nek njima kapa lova, šta ih briga ko će umrijeti, biti opljačkan. Likovi došli iz nekakvih vukojebina, pale kampove, psuju državu a ovi ništa. Još jedan u nizu dokaza koji je to šljam i koliko ih nije briga ni za koga.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 25 dec 2020, 11:33

Ma primili qrac. Ne moze se provariti da smo slabi i nesposobni, neto eto rijesili bi al neko primio pare pa ne da. Te cifre sto se vrte po medijima odu IOM-u u BiH koji finansira kampove, hranu, struju, grijanje i plate zaposlenicima koje su ogromne. Pa svakom onom “maloljetniku” plati staratelja, a ono maloljetnik po svom iskazu i brkovi do poda. :rol: I kazu dje su milioni.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 25 dec 2020, 11:38

Kajzer10 je napisao/la:
25 dec 2020, 11:33
Ma primili qrac. Ne moze se provariti da smo slabi i nesposobni, neto eto rijesili bi al neko primio pare pa ne da. Te cifre sto se vrte po medijima odu IOM-u u BiH koji finansira kampove, hranu, struju, grijanje i plate zaposlenicima koje su ogromne. Pa svakom onom “maloljetniku” plati staratelja, a ono maloljetnik po svom iskazu i brkovi do poda. :rol: I kazu dje su milioni.
I + ono što je drugim kanalima palo politicarima na racun da imaju motiv da ih ne protjeraju.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 25 dec 2020, 11:41

Kajzer10 je napisao/la:
Ne moze se provariti da smo slabi i nesposobni, neto eto rijesili bi al neko primio pare pa ne da.
Koliko god da su slabi, možeš poslati policiju na njih da ih prebijaju svaki dan ako treba dok se ne dovedu u red. Vidiš kako Hrvatska radi. Zašto o Hrvatskoj ne seru ovi migranti? Jer ne smiju. Ali zato smiju ovdje jer vide da im neće niko ništa. Nesposobnii i lijeni jesu. Jednostavno nije ih briga.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 25 dec 2020, 11:42

Bundesliga je napisao/la:
25 dec 2020, 11:41
Kajzer10 je napisao/la:
Ne moze se provariti da smo slabi i nesposobni, neto eto rijesili bi al neko primio pare pa ne da.
Koliko god da su slabi, možeš poslati policiju na njih da ih prebijaju svaki dan ako treba dok se ne dovedu u red. Vidiš kako Hrvatska radi. Zašto o Hrvatskoj ne seru ovi migranti? Jer ne smiju. Ali zato smiju ovdje jer vide da im neće niko ništa. Nesposobnii i lijeni jesu. Jednostavno nije ih briga.
Ne budi lud brate kad bi im policiju slao svaki dan gledao bi veca s.ranja pet puta od ovoga do sada što si gledao.

Ako udariš kera dovoljno puta ujesce te bez obzira koliko je istreniran.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 25 dec 2020, 11:44

90minut je napisao/la:
25 dec 2020, 11:42
Ne budi lud brate kad bi im policiju slao svaki dan gledao bi veca s.ranja pet puta od ovoga do sada što si gledao.

Aha kako da ne. Što ne ujedaju Hrvate ili prije Mađare? Ljudi ih ubijali od batina. Ne bi oni smjeli ništa, jedino bi malo EU kritikovala, slala isprazne obavijesti, dopise. Nego uhvatili furset i jedni i drugi, vide neće niko ništa.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 25 dec 2020, 11:47

Bundesliga je napisao/la:
25 dec 2020, 11:44
90minut je napisao/la:
25 dec 2020, 11:42

Aha kako da ne. Što ne ujedaju Hrvate ili prije Mađare? Ljudi ih ubijali od batina. Ne bi oni smjeli ništa, jedino bi malo EU kritikovala, slala isprazne obavijesti, dopise. Nego uhvatili furset i jedni i drugi, vide neće niko ništa.
Zato što imaju policiju na granicama nisu se udomacili.

Cekaju ih i odma pod mač.

Udaraju ih i naši dovoljno je malo guglati i vidjeces masnice i krv na svakom koraku druga je stvar sad što ti hoces da pucaju po njima. :)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 25 dec 2020, 12:03

90minut je napisao/la:
25 dec 2020, 11:47
Zato što imaju policiju na granicama nisu se udomacili.

Cekaju ih i odma pod mač.

Udaraju ih i naši dovoljno je malo guglati i vidjeces masnice i krv na svakom koraku druga je stvar sad što ti hoces da pucaju po njima. :)
Ima i kod njih migranata pa ih drže pod kontrolom, nema hodati gdje hoćeš. Ništa to nije pa imamo hiljade provala, pokoje silovanje i ubistvo. Ne želim uopšte da iko puca ako nema potrebe za tim. Mogu ih držati u kampovima, pod kontrolom sa jakim obezbjeđenjem da ne mogu izlaziti kako im paše. Nemaju izgovor za ovo što se dešava jer su migranti na teritoriji koju kontrolišu Bošnjaci. Dakle očita lijenost, nerad i nesposobnost.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 25 dec 2020, 12:08

Koliko ih ima 20?

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 25 dec 2020, 12:19

Za sve koji imaju telefon se može utvrditi odakle su i poslat kući, nek tamo seru po putu.
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.