Pa ova priča je toliko besmislena da ni ona Evropska marioneta što je neki dan pričala o tome ne vjeruje u to što je rekao.
Koga ćemo bola mi tjerati iz države u kojoj se ne zna ni ko pije ni ko plaća i kroz čije granice mogu ući Jedžudž i Medžudž

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Ne znam jel Bakir, ili neko drugi, ali od ovog finansijska korist postoji. Inače nema nikakve prepreke da ovi ljudi još jučer budu vraćeni u matične zemlje.Jackk je napisao/la: ↑25 dec 2020, 10:51Jašta, Bakir uzeo ogroman keš koji Evropa daje na lijepe oči. Zar iko normalan vjeruje u Evropske bajke o finansijskoj pomoći?Pogotovo o finansijskoj pomoći za migrante koje oni zapravo ne žele.
Pa ova priča je toliko besmislena da ni ona Evropska marioneta što je neki dan pričala o tome ne vjeruje u to što je rekao.
Koga ćemo bola mi tjerati iz države u kojoj se ne zna ni ko pije ni ko plaća i kroz čije granice mogu ući Jedžudž i Medžudž![]()
Razumijem ja tvoje pljuvanje, a ja ti ponavljam i po 3 put keš je ponuđen i keš je uzet.Jackk je napisao/la: ↑25 dec 2020, 10:51Jašta, Bakir uzeo ogroman keš koji Evropa daje na lijepe oči. Zar iko normalan vjeruje u Evropske bajke o finansijskoj pomoći?Pogotovo o finansijskoj pomoći za migrante koje oni zapravo ne žele.
Koga ćemo bola mi tjerati iz države u kojoj se ne zna ni ko pije ni ko plaća i kroz čije granice mogu ući Jedžudž i Medžudž![]()
Eh sad zašto nisu rekli koliko su dali to ne znam, ocigledno ogroman keš cim našim bošnjacima nije bitno što im kcerke diraju i upadaju u kuce.Jackk je napisao/la: ↑25 dec 2020, 11:06Okej, zašto Evropski gmazovi nisu transparentno iznijeli finansijski aspekt situacije? Da vidimo tu korist i te pare za migrante. Nego 'dali smo vam pare uradite nešto'. Kolike pare?
Postoji milion prepreka za njihovo vraćanje tamo odakle su. Ti ako misliš da je jednostavan proces, grdno se varaš.
Podsjećam, sporazum o readmisiji između BH I Pakistana je pokrenut 2010. godine. U septembru ove godine, ovi Pakistanci su 'izrazili spremnost' da tobože pomognu čime su se tek stvorili uslovi za pravnu i praktičnu primjenu tog Ugovora. A kad i kako će to biti realizirano, to niko ne zna.
Plus, ove naše Službe za poslove sa strancima ne mogu tačno utvrditi odakle su ti migranti jer mnogo njih nema nikakovg dokumenta.... I tako dalje i tako bliže.
I + ono što je drugim kanalima palo politicarima na racun da imaju motiv da ih ne protjeraju.Kajzer10 je napisao/la: ↑25 dec 2020, 11:33Ma primili qrac. Ne moze se provariti da smo slabi i nesposobni, neto eto rijesili bi al neko primio pare pa ne da. Te cifre sto se vrte po medijima odu IOM-u u BiH koji finansira kampove, hranu, struju, grijanje i plate zaposlenicima koje su ogromne. Pa svakom onom “maloljetniku” plati staratelja, a ono maloljetnik po svom iskazu i brkovi do poda.I kazu dje su milioni.
Koliko god da su slabi, možeš poslati policiju na njih da ih prebijaju svaki dan ako treba dok se ne dovedu u red. Vidiš kako Hrvatska radi. Zašto o Hrvatskoj ne seru ovi migranti? Jer ne smiju. Ali zato smiju ovdje jer vide da im neće niko ništa. Nesposobnii i lijeni jesu. Jednostavno nije ih briga.
Ne budi lud brate kad bi im policiju slao svaki dan gledao bi veca s.ranja pet puta od ovoga do sada što si gledao.Bundesliga je napisao/la: ↑25 dec 2020, 11:41Koliko god da su slabi, možeš poslati policiju na njih da ih prebijaju svaki dan ako treba dok se ne dovedu u red. Vidiš kako Hrvatska radi. Zašto o Hrvatskoj ne seru ovi migranti? Jer ne smiju. Ali zato smiju ovdje jer vide da im neće niko ništa. Nesposobnii i lijeni jesu. Jednostavno nije ih briga.
Aha kako da ne. Što ne ujedaju Hrvate ili prije Mađare? Ljudi ih ubijali od batina. Ne bi oni smjeli ništa, jedino bi malo EU kritikovala, slala isprazne obavijesti, dopise. Nego uhvatili furset i jedni i drugi, vide neće niko ništa.
Zato što imaju policiju na granicama nisu se udomacili.Bundesliga je napisao/la: ↑25 dec 2020, 11:44Aha kako da ne. Što ne ujedaju Hrvate ili prije Mađare? Ljudi ih ubijali od batina. Ne bi oni smjeli ništa, jedino bi malo EU kritikovala, slala isprazne obavijesti, dopise. Nego uhvatili furset i jedni i drugi, vide neće niko ništa.
Ima i kod njih migranata pa ih drže pod kontrolom, nema hodati gdje hoćeš. Ništa to nije pa imamo hiljade provala, pokoje silovanje i ubistvo. Ne želim uopšte da iko puca ako nema potrebe za tim. Mogu ih držati u kampovima, pod kontrolom sa jakim obezbjeđenjem da ne mogu izlaziti kako im paše. Nemaju izgovor za ovo što se dešava jer su migranti na teritoriji koju kontrolišu Bošnjaci. Dakle očita lijenost, nerad i nesposobnost.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.