Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

bistrikboy
Kontakt:

Re: SERIE A 2008/2009

Post Postao/la bistrikboy » 03 maj 2009, 18:53

Ponovo dokazali da nismo rado viđen gost :D

FORZA CHIEVO
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 05 maj 2009, 00:48

Inter ponovo najvjerovatnije osvaja trofej, i to ne zbog toliko sjajnih igara (nisu bili loshi da se razumjemo), nego zbog zaista grozne konkurencije zadnjih par sezona... Juventus nakon one krize oko namjestanja utakmica naravno ni blizu onom starom Juvetu... Sto se tiche Milana, oni iz godine u godinu sve gori i gori... eto sad cujem prica se o tome da hoce da dovedu pojacanja Morientesa (34 godine) i Graffitea (31 godina), a i Morientes naravno nije onaj stari, a i Graffite daleko od igraca koji bi trebao igrati u velikanu Milanu (neka njemu bundeske...). Ako ima Kaka ode , a ne nadju adekvatnu zamjenu (Izgleda da od Riberyja nema nista kako stvari stoje zasad) zaista se pitam dokle ce ovo ici ovako. Nisam navijac Milana, cak mi je Inter i nesto drazi, medjutim italijanski timovi su mnogo izgubili na kvaliteti, to je vishe nego ocito... O Laziu ne vrijedi trositi mnogo rijeci, zadnjih 5-6sezona igraju kriminalno, tako da je to vec uobicajeno. Firenca i pored mnogobrojnih problema u zadnjih nekoliko godina, veoma se dobro drze, makar nesto pokusavaju... Svakako Inter je zasluzio trofej jer su ipak bili najkonstantniji, medjutim ako im ode Ibra (Iako se mnogo prica, nadam se da nece) zaista se pitam da li ce ijedan italijanski tim biti u stanju parirati engleskim velikanima. Inter nije igrao loshe u dvomechu sa crvenim djavolima, medjutim osjetilo se da im fali jos makar malo kvalitete i konstante u igri. Evo malo nevezano, ali i reprezentacija Italije (I pored skorasnjeg osvajanja SP u Njemackoj), zaista nema bajnu buducnost. Eto tako ja vidim situaciju na cizmi...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 maj 2009, 00:51

Ma Inter ovo uzima, tek od sljedeće sezone akoBogda očekujem borbu između Intera, Juventusa i Milana i Vučica se možda pridoda tu. Doživjeli su svi Talijani katastrofu u Europskim takmičenjima , to će biti razlog da vidimo neke velike transfere ali također im je mana što mogu samo po sezoni dovesti jednoga stranca mislim na one van Europe.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 05 maj 2009, 01:20

Rz88 je napisao/la:Ma Inter ovo uzima, tek od sljedeće sezone akoBogda očekujem borbu između Intera, Juventusa i Milana i Vučica se možda pridoda tu. Doživjeli su svi Talijani katastrofu u Europskim takmičenjima , to će biti razlog da vidimo neke velike transfere ali također im je mana što mogu samo po sezoni dovesti jednoga stranca mislim na one van Europe.
I ja se nadam nekim "velikim" transferima, ali kako stvari stoje bit ce ih ali u suprotnom smjeru. Ako Kaka i Ibra odu, onda zaista je tesko vjerovati da ce Inter i Milan naci adekvatne zamjene, jer gotovo svi ce se sloziti da su i Kaka i Ibrahimovic medju najboljih 5 igraca na svijetu ( I trenutno, i zadnjih par godina).

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 maj 2009, 03:20

Jednoga ozljede zafrkavaju a drugome je dosadilo u klubu. Nedostaju mi Talijani u europi, nije to to bez nekoga gola u 90 minuti. Volio bih opet vidjeti Inzaghija kako daje ramenima golove, kako bježi od lopte ali opet ga pogodi i ode u gol. Milan je uvijek drugačija u LP nego u prvenstvo zato su mi i mrski postali ali ako je to recept za titulu zašto da ne.

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 09 maj 2009, 13:49

ovoga tjedna derbi izmedju milana i juventusa, iako ne odlucuje o tituli, to je utakmica koja se ne propusta, malo je ovakvih okrsaja u evropi. tradicija je tradicija

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 09 maj 2009, 13:53

Bari obezbjedio ulazak u SERIA A :!:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 09 maj 2009, 16:30

Mislim da će Milan pobijediti u ovom derbiju. Poznat je jedan klub koji će sljedeće sezone igrati u Seriji A. Zna li neko koji klub je drugi kandidat.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 09 maj 2009, 18:38

el-fighter je napisao/la:Mislim da će Milan pobijediti u ovom derbiju. Poznat je jedan klub koji će sljedeće sezone igrati u Seriji A. Zna li neko koji klub je drugi kandidat.
http://en.wikipedia.org/wiki/Serie_B_20 ... ague_table
Eto imas tu tabelu ;)

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 10 maj 2009, 23:51

Uzeli bod "velikom" Interu,jos jednom dokazali da "leteci magarci" nemaju respekta ;)

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 13 maj 2009, 23:59

Lazio osvojio Kup Italije za sezonu 2008/09. Dobra je tekma bila, ako nista vrijedilo je pogledati radi prepunog Olimpica i atmosfere na stadionu. Pobjednik je odlucen izvodjenjem penala, Cassano i Campagnaro promasili u Sampi a Rocchi u Laziu, a pobjednicki penal zabio je Ousmane Dabo i na taj nacin stavio "tacku na i" ovogodisenjeg izdanja Kupa.

Drago mi je da je Lazio osvojio, nadam se da ce ocuvati ovaj igracki kadar u narednoj sezoni, jos se dodatno pojacati. Jak Lazio je potreban Italijanskom fudbalu ..

CAV :D
Support Velez, It's logical! ★

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 14 maj 2009, 00:07

Nevjerujem da će Lazio uspjeti zadržati sve svoje igrače. Imaju oni dosta dobrih igrača za koje se raspituju veliki Evropski klubovi.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 14 maj 2009, 08:14

Mont0 je napisao/la:Lazio osvojio Kup Italije za sezonu 2008/09. Dobra je tekma bila, ako nista vrijedilo je pogledati radi prepunog Olimpica i atmosfere na stadionu. Pobjednik je odlucen izvodjenjem penala, Cassano i Campagnaro promasili u Sampi a Rocchi u Laziu, a pobjednicki penal zabio je Ousmane Dabo i na taj nacin stavio "tacku na i" ovogodisenjeg izdanja Kupa.

Drago mi je da je Lazio osvojio, nadam se da ce ocuvati ovaj igracki kadar u narednoj sezoni, jos se dodatno pojacati. Jak Lazio je potreban Italijanskom fudbalu ..

Ne volim nesto ni jedne ni druge,ali nek je ovo **** fulilo jos na Olimpicu :D

Amauri
Kontakt:

Post Postao/la Amauri » 14 maj 2009, 09:11

Mont0 je napisao/la:Lazio osvojio Kup Italije za sezonu 2008/09. Dobra je tekma bila, ako nista vrijedilo je pogledati radi prepunog Olimpica i atmosfere na stadionu. Pobjednik je odlucen izvodjenjem penala, Cassano i Campagnaro promasili u Sampi a Rocchi u Laziu, a pobjednicki penal zabio je Ousmane Dabo i na taj nacin stavio "tacku na i" ovogodisenjeg izdanja Kupa.

Dobra je utakmica bila, bas ono napeta, jos kad cassano i rocchi fulise penale..........
a onaj mladi golman Lazija dobar pravo ;)
Željezničar za život cijeli ! Zola majstore izdrži, Manijaci su uz tebe !

"A true gentleman never leaves his lady." - Alex Del Piero

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 15 maj 2009, 22:02

kao sto rece jedan gore, bez lazia nije to to, navijaci su im nesto ekstremniji ali klub ima tradiciju, ako nista drugo zbog gradskoga derbija jednoga od najnapetiji uz onaj milanski i sudar barse i reala. samo kada se sjetim sjajnih vremena sa sinisom mihajlovicem

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 15 maj 2009, 22:11

Lazio ima tradiciju, dobre navijače, kojih ima svugdje po svijetu, pa tako i unašoj zemlji. Pokazali su se vrlo humani kada su onog dječaka iz BiH ( koji navija za njih ) odveli u Italiju da im bude gost na nekoj utakmici.

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 16 maj 2009, 08:58

bistrikboy je napisao/la:Uzeli bod "velikom" Interu,jos jednom dokazali da "leteci magarci" nemaju respekta ;)
normalno da nemaju respekta kad nema Ibre u Interu :mrgreen:
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 16 maj 2009, 10:53

Hajde Leteci Magarci, uzmite jedan bodic i na Ferrarisu :P Da se ne sekiramo do kraja sezone :)

Inace, Inter ponudio 22.5 mil eura za Felipe Melo-a, nadam se da Corvo nije toliko prolupao i da nece dati nosioca igre ove sezone, mada mi njegov interes za Palombo-a ulijeva dodatne sumnje .. :)
Support Velez, It's logical! ★

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 16 maj 2009, 11:39

Ova sezona Serie A je faktički završena. Prvak se zna. Inter ni ove sezone nije imao dostojnog protivnika u Seriji A. Sa lakoćom su uzeli ovu titulu. Nadam se da ćemo u sljedećoj sezoni gledati povratak u formu Milana i Juventusa i da će sljedeća sezona Serije A biti mnogo zanimljivija.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 maj 2009, 14:31

Oceli ici Ancelloti u Chelsea :?: :?: :?:

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.