Juventus FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus FC
Hvala Bogu pa imam svoje oci kojim vidim i gledam, pa mi ne trebaju nekakvi click bait portali da mi "objasne" ono sto sam licno gledao.
Kolika demagogija, mrznja i zaslijepljenost prema necemu govori situacija gdje ce se opravdati autogol jednog igraca, samo da bi se krivica drugom pripisala. Bonucci stajao nekoliko metara ispred njega, mogao je reagovati kako je htio. Vise je De Ligt kriv kod treceg gola gdje mu je onaj kroz noge centrirao, nego sto je Bonucci za drugi. Al djaba, kad neko ne razumije fudbal, mozes ti od jutra do sutra objasnjavat.
Kolika demagogija, mrznja i zaslijepljenost prema necemu govori situacija gdje ce se opravdati autogol jednog igraca, samo da bi se krivica drugom pripisala. Bonucci stajao nekoliko metara ispred njega, mogao je reagovati kako je htio. Vise je De Ligt kriv kod treceg gola gdje mu je onaj kroz noge centrirao, nego sto je Bonucci za drugi. Al djaba, kad neko ne razumije fudbal, mozes ti od jutra do sutra objasnjavat.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
-
- Kontakt:
Imaju 10ak dana da se rastanu sa pirlom i da nadju nekoga ko će ugasiti požar i pokušati da spasi sezonu.
Najveća mi je sramota da nam je bonucci kapiten, frajer najgori defanzivac u ekipi a kapiten, gdje to ima..koga on takav može motivisati?
Najveća mi je sramota da nam je bonucci kapiten, frajer najgori defanzivac u ekipi a kapiten, gdje to ima..koga on takav može motivisati?
#ALLEGRIOUT
Evo i da maknu Pirla kako bi npr Allegri mogao štošta bolje izvući iz Bentancura, Bernardeschija ili Bonuccija.
Htjeli bi klempu a doveli Ronaldu Chiesu kao podršku i lijevo i desno i ful beka.
Sinoc sam najboljeg mladog igrača lige vidio kad je ulazio i to je to.
Letargija Bentancura, povrede i nesigurnost Dybale, tromost Bonuccija, povrede turčina i king konga, kanal Berne... mogli.bi tako unedogled.
Golman, Roki, Morata, Amer, Cuadrado, Buffon, De Ligt... osnova...ostali sva ekipa je za na nadogradnju vremena malo da se sve to ispravi i posloži. Nijedan trener nema štapic Gandalfov.
Htjeli bi klempu a doveli Ronaldu Chiesu kao podršku i lijevo i desno i ful beka.
Sinoc sam najboljeg mladog igrača lige vidio kad je ulazio i to je to.
Letargija Bentancura, povrede i nesigurnost Dybale, tromost Bonuccija, povrede turčina i king konga, kanal Berne... mogli.bi tako unedogled.
Golman, Roki, Morata, Amer, Cuadrado, Buffon, De Ligt... osnova...ostali sva ekipa je za na nadogradnju vremena malo da se sve to ispravi i posloži. Nijedan trener nema štapic Gandalfov.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
To bi bilo to ove sezone
- forza_juve
- Kontakt:
Rijesit se skarta i dopunjavat ekipu. Ima tu materijala za nogu u guzicu; Rodrigo, Leo, Ramiz, Rabiot, Chiesa, Khedira, Berna, rasteretit klub prije svega od kloceva pa onda od plata. Sa Dybalom vidjet sta i kako, ako ne prihvati uslove kluba onda i njega trampit, ovdje dobar reset treba
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan
Na tronu može biti samo jedan
- Burberry46
- Kontakt:
-10 i -9 zavrsava Juve ovu godinu.
6. na tebeli
Barca na strani i Parma jedine utakmice koje su dobro izgledale, premalo za Juve za sampiona..
Nije se uspjelo ni povezati 5-6 pobjeda, napraviti neku seriju nista..
Pirlo nije dorastao Agnelli mora uraditi nesto, sta ce biti u januarskom prelaznom roku vidjecemo ili ce biti opet pasivni.
Nisam volio Sarrija ali je covjek bio u vrhu.
Rezultatski najlosija sezona za Juve poslije 9 godina.
6. na tebeli

Barca na strani i Parma jedine utakmice koje su dobro izgledale, premalo za Juve za sampiona..
Nije se uspjelo ni povezati 5-6 pobjeda, napraviti neku seriju nista..
Pirlo nije dorastao Agnelli mora uraditi nesto, sta ce biti u januarskom prelaznom roku vidjecemo ili ce biti opet pasivni.
Nisam volio Sarrija ali je covjek bio u vrhu.
Rezultatski najlosija sezona za Juve poslije 9 godina.
Zadnja izmjena: Burberry46, dana/u 23 dec 2020, 23:06, ukupno mijenjano 1 put.
1946
- IlCapitano
- Kontakt:
S pravim trenerom ovo bi se opet odradilo bez većih problema. Tek treba igrati obje utakmice s Interom i Milanom i Napolijem. Ovako kako sad igramo i izgledamo daj Bože da budemo u top 7 za mjesec dana s Pirlom.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Pogledam vas tu i tamo ali da pitam, kakav je Ramsey?
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
Ramiz je efikasan kao komunalni redar kod nelegalne deponije.
Rezovi su potrebni itekako, da je uhvatiti ligu prvaka, koliko se sad može zaredati sa 10, 12 pobjeda sa ovim rosterom i trenerom čini se kao nedostižno, da bi se uključili u bitku za Scudetto.
Rezovi su potrebni itekako, da je uhvatiti ligu prvaka, koliko se sad može zaredati sa 10, 12 pobjeda sa ovim rosterom i trenerom čini se kao nedostižno, da bi se uključili u bitku za Scudetto.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
- BuffonGigi
- Kontakt:
Imao je kljucnu ulogu u zadnjoj utakmici
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
- Juventinisimo
- Kontakt:
Akrobacijski i nerezonski pas kod prvog gola pogotovo..
Nego, evo Tuchel slobodan...sa njime finale CL zagarantovano..

38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
- BuffonGigi
- Kontakt:
Najbolji potez mu je bio onaj s flasom vode na kraju.
Ja mislim da nema nista od promjene trenera prije kraja sezone, kako god ona zavrsila. Pirlo je mnogo zasticeniji nego neki drugi trener, cisto zato jer je to zasluzio. On, Agnelli i Conte su podjednako zasluzni za nas preporod od prije 10 godina. Ja prvi kazem da on ne radi dobar posao, da se gubi, i da je pokazao masu puta da je pocetnik. Ali isto tako nisam za to da ga se dira, a pogotovo da ga se pljuje u kritikama, Pirlo je vrijedniji od jedne sezone.
Ja mislim da nema nista od promjene trenera prije kraja sezone, kako god ona zavrsila. Pirlo je mnogo zasticeniji nego neki drugi trener, cisto zato jer je to zasluzio. On, Agnelli i Conte su podjednako zasluzni za nas preporod od prije 10 godina. Ja prvi kazem da on ne radi dobar posao, da se gubi, i da je pokazao masu puta da je pocetnik. Ali isto tako nisam za to da ga se dira, a pogotovo da ga se pljuje u kritikama, Pirlo je vrijedniji od jedne sezone.
- Juventinisimo
- Kontakt:
Ma kakva promjena trenera, ne dolazi u obzir...to bi bila velika greska..
Ova sezona kako god da zavrsi...pa ne moze se vjecno biti prvak..
Dovesti Pirli jos kojeg igraca, rijesiti se nekih..podmladili smo se fino..ne moramo oko toga toliko brinuti..
Slazem se da mora bolje...ali uvijek kazem isto...treba vremena..
PS. zar ne kazu talijani da Tudor kolo vodi?? Onda Pirlo nije kriv..
Ova sezona kako god da zavrsi...pa ne moze se vjecno biti prvak..
Dovesti Pirli jos kojeg igraca, rijesiti se nekih..podmladili smo se fino..ne moramo oko toga toliko brinuti..
Slazem se da mora bolje...ali uvijek kazem isto...treba vremena..
PS. zar ne kazu talijani da Tudor kolo vodi?? Onda Pirlo nije kriv..

38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
Nakon odlaska Alegrija,nije se reagovalo ispravno, Sarri je bio osuđen na propast, jer taj čovjek nije smio biti trener Juventusa, jer se znalo da će doći do nezadovoljsta, jednostavno previše je srao u prošlosti protiv kluba. Nakon pritiska javnosti (navijača) i otkaza Sarriju donesena je brzopleto odluka da se Pirlo kao već promovisani trener druge ekipe gurne u vatru. Problemi se vuče već 2-3 sezone, ali taj skudeto na kraju smiri situaciju, moralo je doći kad tad do ove situacije.
Da se nije desio ovaj poraz protiv Fiorentine i brisanja tri boda protiv Napolija, mi bi ovdje pričali o sasvim solidnoj sezoni do sad, čak i iznad očekivanja za Pirla, grupa se prošla glat i to kao prvi i taj neki zaostatak od 3-4 boda za prvim.
Pirlo treba dobiti cijelu sezonu, kako god završilo, pa vidjeti na kraju šta dalje, mislim da sa ovom ekipom top 4 ne smije doći u pitanje. Previše se bodova prosulo na glup način.
Crotone-Juventus 1-1 (Chiesa crveni 60 minuta)
Roma-Juvents 2-2 (Rabiot crveni 62 minuta)
Juventus-Verona 1-1
Benevetno-Juventus 1-1
Juventus-Atalanta 1:1 (promašen penal Ronalda)
Juventus-Fiorentina 0:3 (crveni 18 minuta, sve već ispričano)
Najviše zabrinjavaju ovi crveni kartoni, tome treba dodati i onaj Demirala protiv Barce, pa Marota zbog prigovora, i Pinsoglio je dobio crveni protiv Torina.
Da se nije desio ovaj poraz protiv Fiorentine i brisanja tri boda protiv Napolija, mi bi ovdje pričali o sasvim solidnoj sezoni do sad, čak i iznad očekivanja za Pirla, grupa se prošla glat i to kao prvi i taj neki zaostatak od 3-4 boda za prvim.
Pirlo treba dobiti cijelu sezonu, kako god završilo, pa vidjeti na kraju šta dalje, mislim da sa ovom ekipom top 4 ne smije doći u pitanje. Previše se bodova prosulo na glup način.
Crotone-Juventus 1-1 (Chiesa crveni 60 minuta)
Roma-Juvents 2-2 (Rabiot crveni 62 minuta)
Juventus-Verona 1-1
Benevetno-Juventus 1-1
Juventus-Atalanta 1:1 (promašen penal Ronalda)
Juventus-Fiorentina 0:3 (crveni 18 minuta, sve već ispričano)
Najviše zabrinjavaju ovi crveni kartoni, tome treba dodati i onaj Demirala protiv Barce, pa Marota zbog prigovora, i Pinsoglio je dobio crveni protiv Torina.
1992-1995 nikad zaboraviti...
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
-
- Kontakt:
A šta treba čekati kraj sezone i dati mu otkaz umjesto sad, ili dati mu i sljedeću sezonu da se uči na juventusu?
#ALLEGRIOUT
Dje ce ba tudor biti prvak icega? Jos ako ima kakvu bitnu ulogu u odlucivanju startegije,taktike...de ba, al nije da to nismo znali 

Cuadrado ce zbog crvenog kartona propustiti jednu utakmicu- Udinese.
Agresti: Kedira odlazi u januaru
Mislim da Ramsey ovaj prelazni rok nece napustiti klub.
Juventus,ukoliko se stvari sloze kako treba,mogao bi dovesti Pogbu.
Sto se tice napadaca,Lorente ima određenih problema, zasada Juventus najvise zanima Milik ali Napoli zeli 18mil.
Spominjao se Pavoleti iz Cagliaria ali zasada nista konkretno.
Evo, novi prelazni rok i opet se Milik spominje.Pa ne bih ga dovela u klub taman da je dzabe plus pjesice do Torina da dođe.
Agresti: Kedira odlazi u januaru
Mislim da Ramsey ovaj prelazni rok nece napustiti klub.
Juventus,ukoliko se stvari sloze kako treba,mogao bi dovesti Pogbu.
Sto se tice napadaca,Lorente ima određenih problema, zasada Juventus najvise zanima Milik ali Napoli zeli 18mil.
Spominjao se Pavoleti iz Cagliaria ali zasada nista konkretno.
Evo, novi prelazni rok i opet se Milik spominje.Pa ne bih ga dovela u klub taman da je dzabe plus pjesice do Torina da dođe.
- BuffonGigi
- Kontakt:
Kod nas prokisnjava krov a oni tepihe kupuju...
Kakav crni napadac, kakav Milik kakve budalastine. Pa ako dovodis Milika, automatski dajes do znanja Morati da ne vjerujes u njega, jer igraju istu poziciju. Pavolettija stvarno ne bih komentarisao, nadam se da je to novinarska provokacija za navijace Juventusa.
Ok Pogba, nemam nista protiv, ali sta je sa stoperom? I protiv Fiorentine se vidjelo da nam je poslije veznog reda, najslabiji dio tima stoperska linija. Ali o tome cemo pricati kad sezona bude skroz unistena. Pocinjemo raditi kao Barcelona.
I da, ono gofno od sudije suspendovano na mjesec dana. Nadam se da ce se stvari promijeniti u nastavku sezone, kako sa nasom igrom, tako i sa sudjenjem.
Kakav crni napadac, kakav Milik kakve budalastine. Pa ako dovodis Milika, automatski dajes do znanja Morati da ne vjerujes u njega, jer igraju istu poziciju. Pavolettija stvarno ne bih komentarisao, nadam se da je to novinarska provokacija za navijace Juventusa.
Ok Pogba, nemam nista protiv, ali sta je sa stoperom? I protiv Fiorentine se vidjelo da nam je poslije veznog reda, najslabiji dio tima stoperska linija. Ali o tome cemo pricati kad sezona bude skroz unistena. Pocinjemo raditi kao Barcelona.
I da, ono gofno od sudije suspendovano na mjesec dana. Nadam se da ce se stvari promijeniti u nastavku sezone, kako sa nasom igrom, tako i sa sudjenjem.
Tvrdnja o Miliku nema nikakvog smisla. Dapače, jako potreban i idealan profil. Još lani se tražio napadač koji će s klupe moći ući i dati doprinos, ala Llorente, Milik itd jer smo imali samo Higuaina na prima punti.
I ove godine je Juve do zadnjeg momenta ganjao Everton da posudi i eventualno proda Keana za manje para nego što je otišao.
Dalje, razbijač (prima punta) je apsolutno potreban, neko jak, visok, pogotovo kad se ganja rezultat jer mi imamo 3 napadača koji su više aktivni tj. koji nisu stacionarni, koji vole napustiti poziciju i tražiti loptu. U tom kontekstu je profil Milik/Nando idealan.
Kao argument mogu koristiti i Dybala/Lukaku priču gdje je uprava uvidjela da im treba razbijač naprijed s Runom koji nema nikad fiksno mjesto, znamo da se taj deal zamalo i desio.
Milik apsolutno idealno rješenje, ako je zdrav. Nema nikakve veze s Moratom. Morata i Ronaldo su prvotimci, a Dybala i Milik rezerve. Dybala će teško povratiti svoje mjesto prvotimca, samo nekom promjenom formacije. Dalje, dolaskom Milika bi imali komplementarnost napadača ko god igrao.
Dybala - Milik
CR - Morata
Dybala - Morata
CR - Milik
Morata - Milik
Ovo su neke varijacije koje su kompatibilne. U svim varijantama ja najmanje kompatibilne vidim CR - Dybala. A i evo treći trener u nizu koji vidi problem sa sistematizacijom Dybale.
I ove godine je Juve do zadnjeg momenta ganjao Everton da posudi i eventualno proda Keana za manje para nego što je otišao.
Dalje, razbijač (prima punta) je apsolutno potreban, neko jak, visok, pogotovo kad se ganja rezultat jer mi imamo 3 napadača koji su više aktivni tj. koji nisu stacionarni, koji vole napustiti poziciju i tražiti loptu. U tom kontekstu je profil Milik/Nando idealan.
Kao argument mogu koristiti i Dybala/Lukaku priču gdje je uprava uvidjela da im treba razbijač naprijed s Runom koji nema nikad fiksno mjesto, znamo da se taj deal zamalo i desio.
Milik apsolutno idealno rješenje, ako je zdrav. Nema nikakve veze s Moratom. Morata i Ronaldo su prvotimci, a Dybala i Milik rezerve. Dybala će teško povratiti svoje mjesto prvotimca, samo nekom promjenom formacije. Dalje, dolaskom Milika bi imali komplementarnost napadača ko god igrao.
Dybala - Milik
CR - Morata
Dybala - Morata
CR - Milik
Morata - Milik
Ovo su neke varijacije koje su kompatibilne. U svim varijantama ja najmanje kompatibilne vidim CR - Dybala. A i evo treći trener u nizu koji vidi problem sa sistematizacijom Dybale.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.