Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Beduin
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Beduin » 23 dec 2020, 12:46

Padovan je napisao/la:
23 dec 2020, 11:04
Beduin je napisao/la:
23 dec 2020, 10:58
Ako nekome nije valjao VAR to je Juventus, pregrst ofsajda i ponistenih golova, kartoniranje... treba se sad naviknuti na malo regularniji fudbal, hhh.
VAR je odlična stvar, ali kada to daš degenericima onda dobiješ cirkus kao sinoć, ali ne samo sinoć nego svako malo ljudi se gube s tim VAR-om i njegovom primjenom, i uništaju i fudbal i utakmice.
Istina, frustrira neujednaceno koristenje VAR-a, ne samo od lige do lige, nego i od sudije do sudije. Ne znam moze li glavni sudija traziti pregled sumnjive situacije ili to striktno cine sudije u VAR sobi (samo ako oni smatraju da treba glavni sudac procijeniti)? Jer ako glavni sudija nema tu moc onda i samo ocjenjivanje glavnog sudije je olaksano i nerealno.
Eto konkretno sinoc onaj faul nad Bernardeskijem je i bez VAR snimke bio sumnjiv u najmanju ruku. Mora se nuzno forsirati edukacija koristenja VAR-a i definisati jasnije smjernice i pravila u odlucivanju/sudjenju.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 23 dec 2020, 12:48

BuffonGigi je napisao/la:
23 dec 2020, 11:04
Beduin je napisao/la:
Ako nekome nije valjao VAR to je Juventus, pregrst ofsajda i ponistenih golova, kartoniranje... treba se sad naviknuti na malo regularniji fudbal, hhh.
Mozes li ti higijenofobe ista napisati a da nije provokacija?
Balegaru kad se prije vrati iz kanalizacije, jutros sam te izbacuo?

Procitaj moje prethodne postove prije nego tim šapama tipkas nesto, potencijalna kanturino godine.

075 ❤

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 23 dec 2020, 13:00

Kad se okupas javi se, ovdje ima svakakvih ljudi ali vecina ima zdrave higijenske navike za razliku od tebe. Kad god napises post nesto zasmrdi na forumu.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

GeriOldman
Kontakt:

Post Postao/la GeriOldman » 23 dec 2020, 13:04

Kakve uvrede ko dijete od 9 godina, oh wait..
1921

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 23 dec 2020, 13:09

Nije vam to ok ni jednom ni drugom, takve uvrede na licnom nivou.Puno je toksican postao ovaj dio foruma.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 23 dec 2020, 13:14

Beduin je napisao/la:
Ako ces tako i nama je ponisteno dosta golova zbog debilnih ofsajda ove sezone,var po meni je cisto s.ranje i meni licno unistava draz za fudbalom.

O cemu bi pisali da je var bio kod Maradonine ruke,ili o onome golu Muntarija koji njje priznat :)

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 23 dec 2020, 13:20

meepo je napisao/la:
23 dec 2020, 13:09
Nije vam to ok ni jednom ni drugom, takve uvrede na licnom nivou.Puno je toksican postao ovaj dio foruma.
Slazem se da nije uredu, ali ovaj miš konstantno radi iste stvari od kako se registrovao, i nikad mu niko nije na to odgovarao. Sad ja necu da popustim i odjednom nije kriv seljak kojem je svaki drugi post provokacija, nego onaj koji odgovara na to. Vjeruj i meni se povraca od ovog dijela foruma kad vidim sta g.ovnagnoli13 i ovaj kloc pisu, ne samo sad nego godinama.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 dec 2020, 13:42

VAR je dobra stvar jer su ukinute krupne sudijske greške koje su se dešavale zato što sudija nešto ne vidi fino, prije svega mislim na ofsajde gdje se znalo desiti da igrač bute po pola metra u ofsajdu a gol se prizna, ili bude pola metra u regularnom položaju a gol se poništi zbog ofsajda.

Danas sudija može donijeti pogrešnu odluku, ali ima svaki mogući kadar i mogućnost gledanja situacije upravo zbog VAR-a, nema reći da se nije moglo vidjeti fino i da je to dijelić sekunde.

Ono što je problem VAR-a što će se pored očiglednih ofsajd pozicija (koje sam gore spomenuo) svirati i oni milimetarski, yebiga tehnologija je takva, ne može funkcionisati samo u određenom dijelu, ili sve ili ništa.

Ali hajde ofsajd je ofsajd pa makar i za nokat bio (iako je frustrirajuće ali tako je kako je), meni je najveći problem VAR-a tzv. slobodno sudijsko tumačenje faulova oko penala i crvenih kartona, eto je problem što ti sada zavisiš od sudijskog kriterija a ne od nekih pravila, iako kao pravila nominalno postoje ali ovo što ja gledam svaki sudija ima neko svoje viđenje i taj neujednačeni kriterij je najgori, što opet nije problem VAR-a kao tehnologije nego sudije kao živog bića.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 23 dec 2020, 14:25

Mora postojati to slobodno sudijsko uvjerenje, to je najviše izraženo kod ruke u 16m, naravno ima očitih penala, ali više od 50% je sumljivih situaicja, da li svirati ili ne svirati.
Meni je lično glupo kad čovjek uklizuje i lopta ga u ruku pogodi, kud će sa njom, pri toj brzini, uklizava, evo ne znam.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 dec 2020, 15:01

Pa vidi, ja se slažem da treba postojati slobodno sudijsko uvjerenje, svaka ta situacija je priča za sebe i ima neke okolnosti koje je čine lakšom ili težom za svirati i odlučiti.

Ali onda ne treba biti licemjeran pa kriviti VAR za nešto sa čime apsolutno nema nikakve veze. Rekoh već, VAR može biti "kriv" jer će naći i milimetarski ofsajd ali takva su pravila, nije do VAR-a.

Sa druge strane kada su u pitanju faulovi, sve je na sudijama i VAR nema veze sa tim.

Druga je stvar što se on može malo brže i efikasnije koristiti, da se ne gubi toliko vremena, ali i to je do onih koji ga koriste i na koji način ga koriste, ne do VAR-a kao VAR-a :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 23 dec 2020, 15:40

BuffonGigi je napisao/la:
23 dec 2020, 13:20
meepo je napisao/la:
23 dec 2020, 13:09
Slazem se da nije uredu, ali ovaj miš konstantno radi iste stvari od kako se registrovao, i nikad mu niko nije na to odgovarao. Sad ja necu da popustim i odjednom nije kriv seljak kojem je svaki drugi post provokacija, nego onaj koji odgovara na to. Vjeruj i meni se povraca od ovog dijela foruma kad vidim sta g.ovnagnoli13 i ovaj kloc pisu, ne samo sad nego godinama.
Eto vidis, ja ovu kantu uopste ne spomenem i on se zalijepi na moj post licnim vrijedjanjem i prozivanjem. Nije on bezveze glavni kandidat za kantu godine ba.

Fakat nemam problema sa drugim forumasima, ali ovaj uhonja je svima trn u oku, pravi j3beni sizofreni smarac toliko agresivan i napastan da ga ne mozes ignorisati.

Evo javno obecavam da ga vise nikad necu citirati i ide na block, samo radi mira na ovom podforumu.

075 ❤

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 23 dec 2020, 15:42

Ne znam u čemu je problem, dečko samo hoće da potvrdi zašto je u užem izboru za kantu.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 23 dec 2020, 15:42

dosadni ste obojica
We all have a past. We have ours and we're proud of it.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 23 dec 2020, 15:57

ronaldo99 je napisao/la:
23 dec 2020, 13:14
Beduin je napisao/la:
Ako ces tako i nama je ponisteno dosta golova zbog debilnih ofsajda ove sezone,var po meni je cisto s.ranje i meni licno unistava draz za fudbalom.

O cemu bi pisali da je var bio kod Maradonine ruke,ili o onome golu Muntarija koji njje priznat :)
Uzeo sam Juve kao najsvjeziji primjer od sinoc, a i one silne sitne Miratine ofsajde, ali sam napisao da generalno se mora poraditi na VAR-u i odnosu sa glavnim sudijama i da se jasnije definisu situacije koje se moraju dosuditi ili glavni sudija da ih razmotri. Ako vec imas VAR onda nema kalkulacija.

075 ❤

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 23 dec 2020, 17:23

milanist je napisao/la:
23 dec 2020, 08:51
Juve je jedini tim koji je u jednom danu uspio da izgubi 6 bodova 😁
Nismo izgubili, nego smo pokradeni...
Cudno zar ne? Zar nismo mi ti koji haracimo Italijom..mogu misliti sta bi se pisalo da se ovo desilo Milanu ili Interu...auuuuu

VAR je odlicna stvar, problem je sto ne znaju sta da rade sa time...nemaju nikakva pravila u vezi toga..koristi se kako god ko hoce.
Zbog toga, nekad je penal/crveni/ruka...nekad niti gledaju..mora biti nekih pravila..

Juventusu su prosle sezone ponistavali golove za nesto sto se desilo 30-40 sekundi prije.. :crazy:
Ako to gledas, onda sve treba da gledas..jucer je bila cista ruka na 16..to se moralo svirati...to je prilika za gol..
Puno propusta ima u VARu..

Ali ipak, neka VARa..da ga nema, svake sedmice bi citao kako Juventus upravlja sa cijelom planetom, postavljali bi slike offida, crvenih, penala.. :crazy:
Zanimljivo je to da se Juventusu, ama bas sve gleda..cudno, zar ne?
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 dec 2020, 17:28

VAR je nešto najbolje što se desilo fudbalu u zadnjih 20 godina i više. Samo da se sudije usaglase, dogovore, ili šta već, oko nekih situacija.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 23 dec 2020, 17:31

Niste jedini, greske su neminovno skoro na svakoj tekmi. Kad bi ja poceo sad pisati sta je a sta nije svirano Milanu ode onda ovo u drugom smijeru. Juce sam gledao koliko sam mogao Juve i Viole. Bilo je par cudni odluka na obje strane, a ne samo na stetu Juventusa

I ne znam zasto meni to repliciras, ja sam napisao cisto iz zezancije da ste juce izgubili 6 bodova 😀
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 23 dec 2020, 17:42

Mafijaskom klubu ne stima VAR, bas cudno :rol:

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 23 dec 2020, 17:51

Ovaj Juve je igrački na nivou Europa Lige. Ne znam kako neko ima obraza spominjati neku krađu.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 23 dec 2020, 17:55

Juventinisimo je napisao/la:
23 dec 2020, 17:23
milanist je napisao/la:
23 dec 2020, 08:51
Juve je jedini tim koji je u jednom danu uspio da izgubi 6 bodova 😁
Nismo izgubili, nego smo pokradeni...
Cudno zar ne? Zar nismo mi ti koji haracimo Italijom..mogu misliti sta bi se pisalo da se ovo desilo Milanu ili Interu...auuuuu

VAR je odlicna stvar, problem je sto ne znaju sta da rade sa time...nemaju nikakva pravila u vezi toga..koristi se kako god ko hoce.
Zbog toga, nekad je penal/crveni/ruka...nekad niti gledaju..mora biti nekih pravila..

Juventusu su prosle sezone ponistavali golove za nesto sto se desilo 30-40 sekundi prije.. :crazy:
Ako to gledas, onda sve treba da gledas..jucer je bila cista ruka na 16..to se moralo svirati...to je prilika za gol..
Puno propusta ima u VARu..

Ali ipak, neka VARa..da ga nema, svake sedmice bi citao kako Juventus upravlja sa cijelom planetom, postavljali bi slike offida, crvenih, penala.. :crazy:
Zanimljivo je to da se Juventusu, ama bas sve gleda..cudno, zar ne?
Ja iskreno nisam primjetio da je ruka bila u 16m (ako mislis na onaj Ronaldov slobodnjak?), de ako nadjes postavi sliku ili video da pogledamo.

A ako cemo subjektivno i slijepo braniti svako svoj klub, onda nije li cudno da cim je uveden VAR odmah vise crvenih kartona igracima Juventusa, vise dosudjenih penala protiv njih te dosta ponistenih golova (ponajvise iz ofsajda)? A nije da se i vama ne sviraju penali, nemoj zezat druze.

Sto milanista napisa, nije samo Juve zakinut iz sezone u sezonu, da eto ne spominjem moj Milan ali Inter su klali prethodnih sezona.

075 ❤

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.