Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Juventinisimo
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Juventinisimo » 23 dec 2020, 00:56

delinjo je napisao/la:
23 dec 2020, 00:01
Juventinisimo je napisao/la:
22 dec 2020, 23:35
delinjo je napisao/la:
22 dec 2020, 23:20
Citam kritikuje se samo Bonnuci,nadjem golove opet pa 2 gola Sandro skrivio a ovdje niko ne pise :D
Koja dva gola?
Ma onako komentarisem,po meni Sandro skrivio 2 gola a citam niko ga nije nesto ni spomenuo :mrgreen:
Pa hajde da analiziramo... :mrgreen:

Prvi gol, prelijep pas, kroz kiksera i DeLija, Vlahovic zabija..Sandro ni blizu.
Drugi gol...ubacaj, kikser "pokusava" izbaciti loptu, promasuje, Sandro autogol...ko god je sutao loptu, makar i po livadama, dobro zna kako to dekoncentrise i prevari igraca..kako da krivim Sandra tu? Ja ga ne krivim ni najmanje..
Treci gol, lik hladno ubacuje pored Danila(po zemlji), lopta prolazi kroz noge DeLiju, Bentancur nezainteresovan, Cacares ulijece pored Sandra i zabija...isto neocekivano da lopta uopste prodje tu..ali eto, neka bude Sandrov gol...ali realno, to moze biti u najgorem slucaju 50/50 krivica..

Kiksera, ja prozivam zato sto upravo on treba da bude vodja odbrane...a on je blago receno karastrofa...danas je imao i dribling na nasih 25-30 metara(ko je gledao, zna sta pricam)..zavrsi sretno po njega... :crazy:
On obicno ima procenat tacnih dodavanja oko 85%..samo, problem su onih 15%, gdje uvijek napravi protivniku 50/50 sansu za gol.. :crazy:

Evo, analiza iz prve ruke.. :mrgreen:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 23 dec 2020, 00:58

Po meni Bentancur apsolutno najgori igrac utakmice, iako je Ramsey izgubio loptu kod prvog gola. Dalje, Bonucci stvarno vise nije za ozbiljnog fudbala. Kako se lik nonsalantno setka, kako je odvratno spor, i kakve greske u predaji radi i sa yebenih 34 godine u g.uzici. Goreg kapitena nismo imali u ovih 25 godina koliko pratim klub.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 23 dec 2020, 01:14

23 dec 2020, 00:56
Zaboravio si kod trećeg gola da je Bonnuci povukao loptu do 40m i izgubio istu i da je odmah u kontri pao taj gol.
Kod drugog promašuje loptu koja se odbija od Sandra.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 23 dec 2020, 01:21

delinjo je napisao/la:
22 dec 2020, 23:35

Koja dva gola?
Ma onako komentarisem,po meni Sandro skrivio 2 gola a citam niko ga nije nesto ni spomenuo :mrgreen:

Prvi gol, prelijep pas, kroz kiksera i DeLija, Vlahovic zabija..Sandro ni blizu.
Drugi gol...ubacaj, kikser "pokusava" izbaciti loptu, promasuje, Sandro autogol...ko god je sutao loptu, makar i po livadama, dobro zna kako to dekoncentrise i prevari igraca..kako da krivim Sandra tu? Ja ga ne krivim ni najmanje..
Treci gol, lik hladno ubacuje pored Danila(po zemlji), lopta prolazi kroz noge DeLiju, Bentancur nezainteresovan, Cacares ulijece pored Sandra i zabija...isto neocekivano da lopta uopste prodje tu..ali eto, neka bude Sandrov gol...ali realno, to moze biti u najgorem slucaju 50/50 krivica..

Kiksera, ja prozivam zato sto upravo on treba da bude vodja odbrane...a on je blago receno karastrofa...danas je imao i dribling na nasih 25-30 metara(ko je gledao, zna sta pricam)..zavrsi sretno po njega... :crazy:
On obicno ima procenat tacnih dodavanja oko 85%..samo, problem su onih 15%, gdje uvijek napravi protivniku 50/50 sansu za gol.. :crazy:

A en mozes zaradjivati milione i milione i imati izgovor kao dekoncetracija,nije se nadao...meni djeluje da opradavas Sandra vise nego sto zasluzuje sto ne znaci da za ovo ostalo nemas pravo .. :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

caseres
Kontakt:

Post Postao/la caseres » 23 dec 2020, 01:22

Ne znam u cemu je dilema. Sve tri gola Bonuccijeva.
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 23 dec 2020, 01:23

Ronalda otjerati i bit ce bolje,lik nas gusi godinama :roll:
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 23 dec 2020, 03:30

Pogba je napisao/la:
23 dec 2020, 01:14
Zaboravio si kod trećeg gola da je Bonnuci povukao loptu do 40m i izgubio istu i da je odmah u kontri pao taj gol.
Kod drugog promašuje loptu koja se odbija od Sandra.
Upravo tako....kad kikser uyebe, on ga bas uyebe...mozes knjigu napisati o jednoj utakmici..
Ovo iz glave, nisam ni gledao highlights.

@Delinjo ne opravdavam Sandra, ali ne mogu se pomiriti sa cinjenicom da kikser,koji je "odrastao" sa #3 i Barzom, nista nije naucio i igra kao neki levat iz republicke lige.. :crazy:

Da ovakve greske pravi Dragusin, Demiral, DeLi...ne bi me to toliko zivciralo..
I Ramos ponekad napravi gresku, svaki igrac napravi gresku...kikser danas napravio vise greski nego sudija.. :crazy:
Barem je u tome konstantan...

Ljudi se dive kikserovom pasu prema naprijed...meni treba da on zakljuca prilaz golu, a ako napravi kakav dobar pas, i bolje..

Zaradjuje i Ronaldo 30 milki........pa promasi penal... :mrgreen:

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 23 dec 2020, 08:45

IlCapitano je napisao/la:
22 dec 2020, 22:50
Možemo kriviti i Paraticija i trenere i igrače, ali jedan čovjek ovo sve nadgleda i dopušta.
Sacking Allegri (arguably one of the best coaches in our history and certainly one of the most successful)
Pushing out Marotta for Paratici
Sarri
Hiring a coach who hasn't coached a team for more than a few weeks and hasn't even completed his coaching badges
Overseeing the demise of our midfield
Paying money for Sarri when Chelsea were going to sack him
Bringing back Bonucci
Captaining Bonucci
Sarri
Refusing to back Allegri when he saw where we needed strengthening
Hiring Sarri when he stuck the middle finger up to the fans
Giving his 5-aside buddy Nedved a key role in the running of the club despite no experience (seems like a theme here)
Changing our logo to a letter
Getting rid of the stripes
Not insisting on an experienced backroom team to help Pirlo
Turning us gradually into a plastic soulless club
Agnelli se prvi mora uozbiljiti, ali slušajući njega mislim da je on prvi pre-arogantan i pun sebe da uvidi da već par godina ide uz dlaku historiji i suštini Juventusa.
100% tacno.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 23 dec 2020, 09:21

delinjo je napisao/la:
23 dec 2020, 01:21
delinjo je napisao/la:

A en mozes zaradjivati milione i milione i imati izgovor kao dekoncetracija,nije se nadao...meni djeluje da opradavas Sandra vise nego sto zasluzuje sto ne znaci da za ovo ostalo nemas pravo .. :D
Previse ti je ovdje subjektivnosti da bi dobio neke odgovore. Npr prvi gol Vlahović uzima prostor kojeg je De Ligt ostavio i zabija prvi gol. Na tu situaciju ljudi kazu prelijep pass, jer time ponistavas krivicu De Ligta. A za ostale golove je kriv Bonucci jer je indirektno dekoncentrisao Sandra.

Najlakse je naci pik na nekome ko nije miljenik i njega kriviti za sve. Kao sto je Allegri bio kriv za sve.

Igras 80 minuta sa igračem manje, pri tome sudija donosi katastrofalne odluke. Teska da ista mozes ocekivati od utakmice, a kamoli kriviti i De Ligta i Sandra, Bonuccija. Van svake pameti. Mozes jedino kritikovati pojedine poteze poput nonsalancije Bentancura u trenucima kada treba da nesto pokaze.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 23 dec 2020, 10:00

Kod prvog gola kriv je i Wojo i to pofino, jer je trebao brze reagovati kad je Vlahovicu pobjegla lopta. Mada, taj gol najvise ide na dusu De Ligta i Ramseya koji je glupo izgubio loptu. Generalno cijelu sezonu imamo problem s dekoncentracijom u veznom redu i izgubljenim loptama.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 23 dec 2020, 10:31

Woj je zadnji u lancu krivnje. Zapravo, kad ne izađe s linije jedinu manu koju mu nađu je da je linijaš, a kada izađe da skrati ugao kao sinoć onda je pogriješio. Za mane je jedina greška što nije čekao zadnju milisekundu da se baci ili što nije samo ostao uspravno, ali lahko je meni/nama reći iz fotelje.
slikaslikaslika
Ovo je slika i prilika zadnje Allegrieve sezone gdje su nas svi klubovi šamarali kroz sredinu, nastavilo se kod Sarria, a i ove godine u više navrata se desilo iako se bobu to popravilo.

Pošto se Pirlo zaobišao koliko-toliko u kritikama, bar kad se pogleda više izvora, moram spomenuti 2-3 situacije koje su po meni baš bile dokaz koliko je zelen u poslu:
1. Vađenje Morate
Preglup potez gdje više nismo imali nikakvo prisustvo u 16 i mogli zaboraviti ikakav gol.
2. Kulusevski za McKennie-a
Nisam mogao vjerovati da ovo radi čime je samo još otvorio autoput kroz sredinu.
3. Kulusevski je imao smisla (ili Dybala da je bio fit) za Sandra koji nema uticaja na igru, imao je 3 stopera nazad i Chiesu i Bernu po krilu i morao je Sandra izvuci. 5-10 min sam to rekao prije autogola.

P.S. Sjetih se da Bonnuci ima ugovor do 2024. g. :bow:
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 23 dec 2020, 10:42, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 23 dec 2020, 10:41

slika

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 23 dec 2020, 10:56

Ma i sama taktika je cudno jedno veliko.. Mislim da se i igraci pogube kad se stalno mjena nesto u toku tekme..
Naprimjer igramo
Minut 1-20: 4-4-2
Min 20-45: 4312
Min 45-70: 433
Min 70-90: 424

:crazy: previse
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 23 dec 2020, 11:40

I ja sam mislio da je Woy malo krivac za prvi gol, ali ako gledas usporenu snimku, jedini razlog zasto se on bacio prema lopti jer je vidio da Vlahovicu bjezi lopta. Zadnji kontakt Vlahovica je bio idealno grozan, jer mu se odbila lopta od nogu i za tu reakciju Woyu svaka cast. Ali nesreca je bila sto mu se odbila idealno u skoro centimetar, pa je stigao ranije do nje.

Ova slika sto je Pogba pokazao sve govori. Gdje je tu jbeni Bentancur ? Vezni kojem je pozicija na terenu da bude tu u sredini. Jos kad ga vidim kako se sepuri i hoda, kao da igra stopera, a ne poziciju gdje je najvise potrebna ta trka gore - dole.

I jos jedan primjer talijanskog debiizma:
Player ratings by @romeoagresti
Szczesny 6.; Cuadrado 4, De Ligt 5.5 (88’ Frabotta), Bonucci 4, Alex Sandro 4; Ramsey s.v (20’ Danilo 6), McKennie 5.5 (72’ Kulusevski 5.5), Bentancur 4, Chiesa 6; Morata 5 (46’ Bernardeschi 5), Ronaldo 6.

Berna odigrao tekmu "bez greske". Mozda je jedan pass fulio. Imao tri odlicna centarsuta iz prekida gdje je lopta svaki put padala na zemlju u sesnestercu, par prodora i na kraju onaj "penal": On dobije ocjenu 5, a Kulusevski koji se nije sastavio sa loptom 5.5. Ronaldo igrac utakmice ? Na osnovu cega ? Jer je izgubio 95% lopti koje je dobio, jer nije napravio nijedne prilike i nije opucao po golu ? Pi*de subjektivne, samo znaju srat po svome.

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 23 dec 2020, 12:24

Razlika u treneru kad je Benatia dobio zuti ovdje rqdi prigovora . Sjetim se onda i Bonuccia protiv Porta ..
Fali nam toga.. Pirlo je nekako previse prijateljski s svima ......
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Sade7P
Kontakt:

Post Postao/la Sade7P » 23 dec 2020, 12:43

Iskreno, meni su sudije samo izgovor.Kao i vijest za utakmicu za sa Napolijem.Svugdje se vecinom o tome pise.
Pa moramo biti iznad toga.Odigrati prije par dana dobru utakmicu, sinoc raspad.I poraz je kad tad trebao doci, nadam se da je na vrijeme, da ce se nesto uraditi.Trznuti se malo.

Djeluje mi kao da su u klubu mislili ma hajde lahko cemo jos jednu titulu osvojiti, sa bilo kojim trenerom.
Sarri je prosle sezone neke rekorde oborio, Pirlo je krenuo dobrim putem.Fiorentina nakon 12godina dobila u Torinu.

Također, malo mi je bezveze,da ne kazem kukavicki od Pirla, da kaze za Bonucija pa eto desava se, losa noc.Autoritet mora postojati, prijateljstvo ostavi za dane kada nisi na terenu.

Ovdje treba dobar rez napraviti, sa pojedinim igracima se oprostiti a ne bi bilo lose i gore u vrhu stvari staviti na svoje mjesto, jer najlakse je otpustiti trenera a ostali sigurni na svojim pozicijama.

Ako sam dobro vidjela, 5crvenih kartona u 13 utakmica.I nije nesto za pohvaliti se.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 23 dec 2020, 12:47

U januaru 1 stoper i 1 vezni pod MORANJE. Ako treba, makar i Ruganija vratiti iz Rena, iako to nije dugorocno rjesenje. Jer sad sve i da hoces ovog bivseg fudbalera staviti na klupu, ne mozes, jer nema ko da igra. Demiral je od stakla, Chiello igra oprostajnu sezonu reda radi, a Danilo iako je nas ponajbolji i najkonstantniji igrac ove sezone, ne moze igrati stopera u zadnjoj liniji sa 4.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 23 dec 2020, 17:40

Pogba je napisao/la:
23 dec 2020, 10:31
slikaslikaslika
Odlicno da si ovo postao..ako pogledas zadnju sliku, i snimak gola...tek tu mozes da vidis koliko je kikser spor...ponizavajuce da je igrac sa loptom toliko brzi od njega..
DeLi koji je trcao Vlahovicu iza ledja, jos je morao da ga zaobilazi(igrac mu bio u putanji), umalo ga nije stigao...a od kiksera nema hljeba..da je bio malo brzi, mozda je mogao uklizati i barem pokusati izbiti loptu..na trecoj slici se jasno moze vidjeti da je kikser bio blizi nasem golu od DeLija..a kod gola je pet metara iza..

Kikser ce kostati Pirla posla..

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 23 dec 2020, 18:01

23 dec 2020, 17:40
Pogba je napisao/la:
slikaslikaslika
Odlicno da si ovo postao..ako pogledas zadnju sliku, i snimak gola...tek tu mozes da vidis koliko je kikser spor...ponizavajuce da je igrac sa loptom toliko brzi od njega..
DeLi koji je trcao Vlahovicu iza ledja, jos je morao da ga zaobilazi(igrac mu bio u putanji), umalo ga nije stigao...a od kiksera nema hljeba..da je bio malo brzi, mozda je mogao uklizati i barem pokusati izbiti loptu..na trecoj slici se jasno moze vidjeti da je kikser bio blizi nasem golu od DeLija..a kod gola je pet metara iza..

Aj majke ti prestani pratiti fudbal. Trosis toliko vremena, a uopste ga ne shvatas.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 23 dec 2020, 19:31

Italia je napisao/la:
23 dec 2020, 18:01
23 dec 2020, 17:40
Pogba je napisao/la:
slikaslikaslika

Aj majke ti prestani pratiti fudbal. Trosis toliko vremena, a uopste ga ne shvatas.
Pa ti napisa da je Sandro krivac za dva gola..nisam valjda ja..

Situacija gdje Sandro zabija autogol, je jasna svima onima koji su IKADA igrali fudbala..ali, izgleda da ti to "shvatas", puno bolje nego drugi...

I da, igrac koji trci nazad, a ne ide za igracem, trci na gol..ako moze da stigne.. :kafa: On ima luksuz, da je u jednom momentu, cak i zastao(tik prije gola)..

Leonardo Bonucci: 3/10
A horror show by the veteran, Bonucci produced one of the worst performances of his career. His positioning was off throughout the night and he lost the ball cheaply inside his own half – was lucky to only be punished once because of it. His place in Juventus’s high line is questionable given his age and lack of pace. One would feel that Merih Demiral would be more suitable for that role.

Cristiano Ronaldo: 7/10
Juventus’s best player and someone who did not deserve to be on the losing side. Ronaldo produced an inspired performance but was unfortunately not helped by those surrounding him. He tested Bartlomiej Drawgoswki with some terrific shots but was unable to find the back of the net.
Ronaldo created three chances as well but was let down his teammates for the finishes. Ultimately looked to take things in his own hands but failed to bring Juventus back into the game.

GOOD PERFORMANCE

Cristiano Ronaldo: 7.0

In what really was a horrendous match for the Bianconeri, their Portuguese superstar can lay claim to being one of their better performers on the night.
Fiorentina's defensive fragility played into Ronaldo's hands early on, and the No.7 could've easily scored once or twice, especially on the occasion when he danced past several players in one fluid motion, only for his left-footed shot to hit the side-netting. It was very un-Ronaldo like.
Ronaldo never stopped trying to engineer chances and to try and get his side back into the game, but he was ultimately let down by his teammates.
On an individual level, Ronaldo can hold his head high.

Ronaldo nije igrac utakmice, nego Ribery..Ronaldo je dobio najvisu ocjenu u Juventusu.

Ovi sto ocjenjuju(nije samo jedan site u pitanju), siguran sam da prate fudbal vise nego ja..to im je posao...ali izgleda da ne shvataju.
Sreca, pa imaju tebe, da im posaljes, sta vec treba .. :kafa:

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.