FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

lijevapolutka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la lijevapolutka » 21 dec 2020, 23:10

Graf je napisao/la:
21 dec 2020, 21:57
Evo nesto gledam listunjemackih klybova koji nemaju investitora. Tu su npr. Schalke, Freiburg, Borussia M., Mainz, Köln, Werder. Isto Bayern je "samo" prodao 25% vlasnickog prava (Adidas, Audi i Alianz po 8%).

Bas sam se iznenadio da jos postoje uspjesni klubovi koji nisu 100% prodati investitorima. Po prici ovdje na forumu stekao sam dojam da je to nemoguce u danasnjem nogometu. Ali eto izgleda da moze.

Isto tako recimo Borussia M. Ima oko 100k clanova 😁

Ono sto nama nedostaje, kao sto je vec neko spomenuo, je sistem.
Zato što je država vlasnik 51%. Samo su onom iz hofenhajma dozvolili da bude vlasnik i to nakon što je čovjek desetak godina ulagao u taj klub. Čini mi se da je ugovorom pripisano koliko svake godine mora da uloži u ekipu i infrastrukturu. Al to je Njemacka :D
moSa ljoŽe

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 21 dec 2020, 23:22

Najlakse je reci osloniti se na OP a u stvari je to najtezi dio u fudbalu.Da bi izbacio dva mlada igraca u godini prije svega moraju imati neki kvalitet a jos vaznije on bi trebao upasti u ekipu gdje je ostatak ekipe kvalitetan kada zaskripi na tekmi da mogu preuzeti odgovornost.Lako je Dinamu isforsirati dva kvalitetna juniora kada ima ostatak ekipe kvalitetan.Da je Gvardiol upao u ekipu Sibenika mislite da bi isplivao.Nikad.Trebas imati na golu Sehica na stoperima graovca i jovanovica da bi mogao na zadnjeg veznog staviti juniora.

elevenblues
Kontakt:

Post Postao/la elevenblues » 21 dec 2020, 23:46

Graf je napisao/la:
21 dec 2020, 21:57
Evo nesto gledam listunjemackih klybova koji nemaju investitora. Tu su npr. Schalke, Freiburg, Borussia M., Mainz, Köln, Werder. Isto Bayern je "samo" prodao 25% vlasnickog prava (Adidas, Audi i Alianz po 8%).

Bas sam se iznenadio da jos postoje uspjesni klubovi koji nisu 100% prodati investitorima. Po prici ovdje na forumu stekao sam dojam da je to nemoguce u danasnjem nogometu. Ali eto izgleda da moze.

Isto tako recimo Borussia M. Ima oko 100k clanova 😁

Ono sto nama nedostaje, kao sto je vec neko spomenuo, je sistem.
I to se mijenja iz godine u godinu.
Sve vise velikana ispada u nize rangove, pogledaj klubove u regionalnoj ligi, da se najezis.
Schalke ove godine ispada, jednostavmo tesko je i u tako odrzivom sistemu opstati, sve je vise ovih plasticnih, Leverkusen, Wolfsburg, Hoffenheim, RedBull..
Svi klubovi u Bl zive od velikih investicija, jos se to drzi na 49%, al ako misle zaustavit trend odlaska mladih igraca u premiership, ako misle pratiti finansijski ostale 4 lige morace se vremenom i u Njemackoj omoguciti opcija kupovine 51% dionica..

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 dec 2020, 01:17

Pa u Njemackoj imas Bajern i kao ozbiljnu ekipu Laipzig koja je neciji vlasnik,ovo ostalo je sve prdimahovina i nebitni klubovi :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 22 dec 2020, 01:45

Jeste zapeli za tog Vukotica kao da je lik mamic. :roll:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

caki1921
Kontakt:

Post Postao/la caki1921 » 22 dec 2020, 08:33

Počinje lagano, zakuhava se 🔜 :kafa:

slika

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 22 dec 2020, 09:19

Čuuuj
Željezničar za život cijeli!

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 22 dec 2020, 09:22

MocMahale444 je napisao/la:
22 dec 2020, 01:45
Slazem se ,u najmanju ruku da je bio direktor Intera i Arsenala.Vjwrujem da je sposoban da voli Zelju ali nama treba covjek koji ce odmah po dolasku unijeti u klub 2-3 miliona

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 22 dec 2020, 09:39

Kometa je napisao/la:
22 dec 2020, 09:22
Slazem se ,u najmanju ruku da je bio direktor Intera i Arsenala.Vjwrujem da je sposoban da voli Zelju ali nama treba covjek koji ce odmah po dolasku unijeti u klub 2-3 miliona
Da bi neko unio novac u klub, neko klub treba pripremiti za to. Izmijeniti komplet način poslovanja, prilagoditi statut, popričati sa potencijalnim ulagačima, predstaviti im ideju. Zbog toga svi prizivamo Vedrana Vukotića, jer je osoba koja bi to uradila na najbolji način. To da će ti neko ući u klub i unijeti 2-3 miliona nema ni na igrici.

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 22 dec 2020, 09:53

Dejan1921 je napisao/la:
22 dec 2020, 09:39
Kometa je napisao/la:
Da bi neko unio novac u klub, neko klub treba pripremiti za to. Izmijeniti komplet način poslovanja, prilagoditi statut, popričati sa potencijalnim ulagačima, predstaviti im ideju. Zbog toga svi prizivamo Vedrana Vukotića, jer je osoba koja bi to uradila na najbolji način. To da će ti neko ući u klub i unijeti 2-3 miliona nema ni na igrici.
I ja dajem podrsku Vedranu jer ako nista ima hrabrosti preuzet klub u ovom vremenu,ali mi nije jasno na osnovu cega vi mislite da bi Vedran to najbolje uradio.Mozda vi znate nesto sto ja ne znam.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 22 dec 2020, 10:02

Kometa je napisao/la:
22 dec 2020, 09:53
Dejan1921 je napisao/la:
Kometa je napisao/la:

I ja dajem podrsku Vedranu jer ako nista ima hrabrosti preuzet klub u ovom vremenu,ali mi nije jasno na osnovu cega vi mislite da bi Vedran to najbolje uradio.Mozda vi znate nesto sto ja ne znam.
Ne znam momka ali ovako koliko mi je dostupno iz medija, uvijek se zalagao za takav princip funkcionisanja kluba, gdje bi se investitorima otvorilo da mogu ulagati novac i kasnije od toga i imali neke koristi. Koliko se sjećam ljudi koji ovdje pišu duže vjerovatno to bolje znaju, imao je i razradjen plan za tako nešto ali tadašnji vrh to nije prihvatio. Dakle Željovac je od glave do pete, zna dosta oko toga, upoznao je klub, zna koje su mane i prednosti. Po meni nema boljeg. Ovo sve govorim ako on uopšte ima namjeru time da se bavi. Ja ne znam, možda je sve to šuplja priča.

NAPADAJ
Kontakt:

Post Postao/la NAPADAJ » 22 dec 2020, 10:14

Lahko je proguglati samo ukucate Vedran Vukotic i pročitate cim se covjek bavi, gdje radi i slicno. Fino je čovjek par postova iznad objasnio, nece niko doci i izvalili pare tek onako.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 22 dec 2020, 10:20

Vedran je i u upravi koja je najbolja ikad a pricam o 2016-2017 imao veoma znacajnu ulogu kao predsjednik kluba.
On je taj koji je stvorio atmosferu i pokrenuo procese rada, da bi sva zasluga na kraju bili pripisana milimetru.
Vedran za razliku od milimetra i dezertera je dolazio na skupstinu, nikad nije okrenuo ledja klubu, dolazio je na utakmice.
Vedran je Zeljeznicar.
Kada je on otisao (otjeran), i kada je milimetar preuzeo apsolutnu vlast tada krece i pad uprave i krah sportskog segmenta kako magacioner nazva primarnu djelatnost fudbalskog kluba.
Vedran je taj koji uliva povjerenje ali se bojim pritisaka grupe navijaca koji ce pljuvati sve zivo sto se ne zove Megamix. Njima osim njega niko ziv ne valja u klubu.
Zadnja izmjena: bhsport, dana/u 22 dec 2020, 10:22, ukupno mijenjano 1 put.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 22 dec 2020, 10:21

Kakvi ba mi i investitor, ko je lud doci dati svoje pare a za uzvrat dobiti k.....
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 22 dec 2020, 10:57

Dejan1921 je napisao/la:
22 dec 2020, 10:02
Kometa je napisao/la:
Dejan1921 je napisao/la:

Ne znam momka ali ovako koliko mi je dostupno iz medija, uvijek se zalagao za takav princip funkcionisanja kluba, gdje bi se investitorima otvorilo da mogu ulagati novac i kasnije od toga i imali neke koristi. Koliko se sjećam ljudi koji ovdje pišu duže vjerovatno to bolje znaju, imao je i razradjen plan za tako nešto ali tadašnji vrh to nije prihvatio. Dakle Željovac je od glave do pete, zna dosta oko toga, upoznao je klub, zna koje su mane i prednosti. Po meni nema boljeg. Ovo sve govorim ako on uopšte ima namjeru time da se bavi. Ja ne znam, možda je sve to šuplja priča.
A nije bruda suplja prica,nego ja mislim da ovi to nece prihvatiti jer misle da je to neka fantazija I sto treba grupa ljudi koja bi se tim bavila a svjedok si da mi nemamo 4 covjeka koja su tu.Mislim da ce se ici na najlaksu varijantu prodaj pomocni ,vrati dugove I da se pokusa nesto od nule ili ako to skupstina odbije ostati sve isto .Daj boze da grijesim I da se krene Vedranovim putem .Nisam optimista da ce to proci

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 22 dec 2020, 11:01

KANA je napisao/la:
22 dec 2020, 10:57
Dejan1921 je napisao/la:
Kometa je napisao/la:

A nije bruda suplja prica,nego ja mislim da ovi to nece prihvatiti jer misle da je to neka fantazija I sto treba grupa ljudi koja bi se tim bavila a svjedok si da mi nemamo 4 covjeka koja su tu.Mislim da ce se ici na najlaksu varijantu prodaj pomocni ,vrati dugove I da se pokusa nesto od nule ili ako to skupstina odbije ostati sve isto .Daj boze da grijesim I da se krene Vedranovim putem .Nisam optimista da ce to proci
Znači 30% karinaša u skupštini će kao odbiti Vedranov prijedlog? Oni? Koji nisu u stanju 10km donijeti u klub?

Ma mijenjaj statut, da se pita gazda a ne poltroni i pijuni.
Željezničar za život cijeli!

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 22 dec 2020, 11:06

a imamo li mi kakav plan b ako se npr nesto izjalovi sa Vedranom on odustane il ne bude mogao uraditi to što je zamislio po meni kockati se na samo jednog lika je previse riskantno u ovome momentu po klub

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 22 dec 2020, 11:13

KANA je napisao/la:
22 dec 2020, 10:57
Dejan1921 je napisao/la:
Kometa je napisao/la:

Ja sam za prodaju pomocnog ako ce od tih para napraviti kamp ,ako ce od tih para vratiti dugove i opet za 5 godina biti duzan treba ih pobiti ko zeceve

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 22 dec 2020, 11:20

@Sudo, Moras shvatiti i ti kao i ostali da promjena statuta i dolazak kvalitetnih ljudi znaci vjerovatno i kraj za parazite i mahalce koji su trenutno u svim porama kluba. Nece npr. investitor godinama gurati covjeka poput Alihodzica sa pozicije na poziciju i za tako nesto mu davati i finu platu a realno on nije sposoban ni za jednu poziciju..

Nece investitor i bilo ko normalan ako udje u klub trpiti ovakvu mahalsku administraciju i konstantno curenje informacija iz kluba, nego ce dovesti profesionalce.

Nece investitor ili bilo ko normalan ako udje u klub trpiti ovakve clanove skupstine, ulazak investitora ili sposobnih ljudi bi znacilo da vise ne bi bilo ublehasa koji samo znaju da pametuju po kaficima i kafanama a u klub ne znaju ni 10 KM da unesu, da ne spominjem sad op, Joldica i sve ostalo..

Zbog toga su mnogi koji su trenutno u klubu protiv Vukotica i protiv bilo kakvog normalnog sistema jer njima sistem ne odgovara, njima odgovara trenutno stanje..

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 22 dec 2020, 11:29

Brkooo je napisao/la:
22 dec 2020, 11:20
@Sudo, Moras shvatiti i ti kao i ostali da promjena statuta i dolazak kvalitetnih ljudi znaci vjerovatno i kraj za parazite i mahalce koji su trenutno u svim porama kluba. Nece npr. investitor godinama gurati covjeka poput Alihodzica sa pozicije na poziciju i za tako nesto mu davati i finu platu a realno on nije sposoban ni za jednu poziciju..

Nece investitor i bilo ko normalan ako udje u klub trpiti ovakvu mahalsku administraciju i konstantno curenje informacija iz kluba, nego ce dovesti profesionalce.

Nece investitor ili bilo ko normalan ako udje u klub trpiti ovakve clanove skupstine, ulazak investitora ili sposobnih ljudi bi znacilo da vise ne bi bilo ublehasa koji samo znaju da pametuju po kaficima i kafanama a u klub ne znaju ni 10 KM da unesu, da ne spominjem sad op, Joldica i sve ostalo..

Zbog toga su mnogi koji su trenutno u klubu protiv Vukotica i protiv bilo kakvog normalnog sistema jer njima sistem ne odgovara, njima odgovara trenutno stanje..
Za ovu mahalsku administraciju si u pravu 100%
O nama svi sve znaju
Kad neko prdne u prostorijama kluba
Odmah cijeli grad zna za to

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Paromlinac i 36 gostiju.