FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 21 dec 2020, 19:17

Brkooo je napisao/la:
21 dec 2020, 19:09
Misimovic, velika vecina bivsih predsjednika, Osim itd, ne znaju znacenje rijeci sistem. Kvalitetan sistem podrazumjeva profesionalan i jak klub u svim segmentima. Ovi gore nabrojani mogu ponuditi klub koji ce biti dobar u 1 segmentu, mogu ponuditi prezivljavanje od danas do sutra, a nemaju viziju sta ce biti prekosutra i uz to njihove pudlice i botovi ce ubjedjivati ljude da je to sistem i tako dodatno samo skrnaviti tu rijec. Tako se nekad mogao voditi klub. Danas su druga vremena.

Primjer tog drugog vremena je Vukotic. Obrazovan, sposoban covjek koji zna pravo znacenje rijeci "sistem", njegova vizija i ideja djeluje evropski. Jednostavno, njegovo ponasanje i prica, djeluju kao da je miljama daleko od mahalskog mentaliteta i vjerovatno u svojoj glavi ima plan o tome kako klub treba da izgleda i sad i za 5, 10, 20 godina itd. Ljudi poput Vedrana nam treba mnogo vise ako zelimo evropskog Zelju..
Veliki lajk za post. Dijelim misljenje sa tobom i u prvom i u drugom dijelu posta.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 21 dec 2020, 19:30

@braco 😂😂😂😂😂
Željezničar za život cijeli!

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 21 dec 2020, 20:01

Slazem se brko. Neki i dalje vjeruju u titulu kao da ce rijesiti sve probleme. Nama je vaznije ustrojiti klub od pet nekih titula. Evo Zrinjski je nedavno uzeo 3 u 4 godine ili tako nesto i sta im je to donjelo? Apsolutno nista i dalje su smijesan klub koji igra na onom komunistickom odronu i da nije klima povoljnija bilo bi kao na Tusnju. Dovode igrace na par mjeseci, rijetko koga i prodaju i pored svih titula. Sve se svodi na improvizaciju i krpljenje.
Mi smo takodjer osvojili nekoliko titula prije desetak godina i evo gdje smo danas. Borac je znao napasti trofej zivotom pa malo u ligu RS.
Titula treba biti plod rada i sistema, dodatni motiv i podstrek za nastavak dobrog rada. Ako je tebi titula neka izvlakusa vec poslije proslave ostaju svi problemi koje imas.
Sistem najkrace pet godina. Vizija i plan. Radimo tako i tako bez obzira na sve sto se desava i ne skrecemo s tog puta. Mi smo igri kvale za LŠ ispadali i kad smo navukli koeficijent za iskorak da budemo nosioci nismo se uopste plasirali u Euro takmicenja. To je nedostatak sistema. Mozes ti imati strasnu ekipu za nase uslove, a onda dobiti protivnika koji je na dva puta vecem nivou cisto iz razloga sto godinama prije nisi radio kako treba i nisi planski dospio tu gdje jesi.

Ko ponudi petogodisnji plan funkcionisanja kluba imat ce moju podrsku. Hvala Bogu proslavio sam i titula i pred vjecnom vatrom i pred 8.000 dusa protiv Leotara tako da sam vidio da to nije garant dobrog rada.
Prva godina rezanje troskova plata igraca i strucnog staba, utvrdjivanje tacnog duga i plan otplate. Promocija igraca iz omladinskog pogona. Borba za Europu, ne Europa nego borba pa sta bude. Sve i da se plasiramo i doguramo do play offa ne odustati od cilja koji smo postavili. Ne zelim opet gledati pozdere hervase i ostale picke materine cim prve pare legnu u klub. Kada se dodje do love koja se moze trositi trositi je na omladinski pogon i skauting. Prodaja igraca je realnost opstanka naseg kluba. Urediti statut kluba. Uvesti odredjene smjernice kako klub treba djelovati. Zabraniti dovodjenje igraca preko 30 godina osim ako su djeca kluba koja ovdje mogu zavrsiti karijere poput Stilica, Sehica, Cocalica...i mogu pomoci svojim iskustvom i reputacijom. Zastiti djelovanje kluba i sprijeciti da u par godina imamo Kostica koji igra s 4 spica na derbiju i Petrovica koji se lozi na Milan i svaku po 1-0. Malo se kurci i nudi 400.000e za bulju, malo nema se daj kake djece. Ko god dodje u klub bilo igrac ili trener po statutu treba da se prilagodi, a ne da se cijeli klub tumba kako se kome **** digne. To na kraju ni na sta ne lici.

Sve mimo toga, sve improvizacije u meni bude onaj osjecaj kad gledas povratnu loptu na penal i vidis da je Veseli zatego da suta. Znas da od tog nema nista u startu.
Cuva Bog Zelju svog!

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 21 dec 2020, 20:21

Titula bi bila dobra, prvo zbog para od Evrope i utakmica, ako se kojim slučajem vrati publika na stadion siguran prihod od karti, sponzora, automatski bi olakšali upravi zbog finansija i funkcionisanje kluba.

Postaviti zdrave i normalne temelje i onda u velike pobjede i osvajanja.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 dec 2020, 20:22

HongKong je napisao/la:
21 dec 2020, 20:01
Sve mimo toga, sve improvizacije u meni bude onaj osjecaj kad gledas povratnu loptu na penal i vidis da je Veseli zatego da suta. Znas da od tog nema nista u startu.
Nikad cuo za ovog :kafa:

caki1921
Kontakt:

Post Postao/la caki1921 » 21 dec 2020, 20:34

Ma mora se nesto uraditi, mjenjati dokumente i sve, dopustit strane ulagače pa makar bili i Mađari pa da od nas naprave Osijek ..
Veseli, Subasic, Lendric, Fejzic, Zec - OUT, prema zadnjim informacijama, bit ce 2-3 dolaska i to je to.

U Prvoj ligi FBiH je još gore, 4-5 klubova gotovi, bankrot, gašenje, savez ništa, od grada ništa, teška godina za naš fudbal ..

Gdje su političari, što su koristili Želju pred izbore? Koji su govorili da će im Željezničar i Grbavica biti jedan od prioriteta?

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 21 dec 2020, 20:37

Falit' će nam onda špic, 2 krila i veznjak.

caki1921
Kontakt:

Post Postao/la caki1921 » 21 dec 2020, 20:38

SudoHusika je napisao/la:
21 dec 2020, 20:37
Da nam ne bude Nedo Turkovic, Muamer Svraka, Eldar Hasanovic i Milivoje Lazic? :kafa:

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 21 dec 2020, 20:39

caki1921 je napisao/la:
21 dec 2020, 20:38
Da nam ne bude Nedo Turkovic, Muamer Svraka, Eldar Hasanovic i Milivoje Lazic? :kafa:
Šuti ne sluti.

Jesi li mislio na Asima gore?

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 21 dec 2020, 20:48

caki1921 je napisao/la:
21 dec 2020, 20:34
Ma mora se nesto uraditi, mjenjati dokumente i sve, dopustit strane ulagače pa makar bili i Mađari pa da od nas naprave Osijek ..
Veseli, Subasic, Lendric, Fejzic, Zec - OUT, prema zadnjim informacijama, bit ce 2-3 dolaska i to je to.

U Prvoj ligi FBiH je još gore, 4-5 klubova gotovi, bankrot, gašenje, savez ništa, od grada ništa, teška godina za naš fudbal ..

Gdje su političari, što su koristili Želju pred izbore? Koji su govorili da će im Željezničar i Grbavica biti jedan od prioriteta?
Mislim da si prvestveno mislio na Tanu.Ljudi još nisu ni preuzeli funkcije i nije lijepo vec ih poceti prozivati.Tana je naš i sigurno je da ce pomoci.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 21 dec 2020, 21:04

Da ne citiram pojedinačno, @Brkooo i @HongKong, to je to ni dodati ni oduzeti. Pred nama je možda i posljednja šansa da klub izvučemo iz govana, ako sada ne presječemo neke stvari, bojim se da će idući presjek ići iz kantonalne lige. A tada će to ići puno, puno teže. Zato ako je ovo istina što se piše, puna podrška Vedranu, mislim da je to lik kojeg vole i kojem vjeruju svi odani plavoj boji.

GBBP
Kontakt:

Post Postao/la GBBP » 21 dec 2020, 21:27

Mahala svašta priča,više raja mašta,a i razumijem ih jer je teška situacija za sve prave Željovce i nije se lahko nositi sa ovim,barem meni. 😂
Zamolio bih vas da ne iznosite neke stvari ovdje,za dobrobit našeg kluba,a ne što ja nešto sad serem i pravim se pametan.Znate svi da se ovaj forum čita i više nego što mi mislimo,tako da je bolje da neke stvari šaljete jedni drugima na pp,nego ovdje pisati.
Doći će nam bolji dani braćo,sabura..
Bit će Željo opet šampion!
1921

Graf
Kontakt:

Post Postao/la Graf » 21 dec 2020, 21:57

Evo nesto gledam listunjemackih klybova koji nemaju investitora. Tu su npr. Schalke, Freiburg, Borussia M., Mainz, Köln, Werder. Isto Bayern je "samo" prodao 25% vlasnickog prava (Adidas, Audi i Alianz po 8%).

Bas sam se iznenadio da jos postoje uspjesni klubovi koji nisu 100% prodati investitorima. Po prici ovdje na forumu stekao sam dojam da je to nemoguce u danasnjem nogometu. Ali eto izgleda da moze.

Isto tako recimo Borussia M. Ima oko 100k clanova 😁

Ono sto nama nedostaje, kao sto je vec neko spomenuo, je sistem.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 21 dec 2020, 22:14

Graf je napisao/la:
21 dec 2020, 21:57
Evo nesto gledam listunjemackih klybova koji nemaju investitora. Tu su npr. Schalke, Freiburg, Borussia M., Mainz, Köln, Werder. Isto Bayern je "samo" prodao 25% vlasnickog prava (Adidas, Audi i Alianz po 8%).

Bas sam se iznenadio da jos postoje uspjesni klubovi koji nisu 100% prodati investitorima. Po prici ovdje na forumu stekao sam dojam da je to nemoguce u danasnjem nogometu. Ali eto izgleda da moze.

Isto možda nije zgoreg reći da su ovo klubovi iz najjače ekonomske sile u Evropi, da iza Bayerna stoji najbogatija oblast na kontinentu, da u njima rade Nijemci i da iza njih stoji armija navijača, sam si naveo koliko Borussija M. ima članova. Da sad ne nabrajam šta stoji iza nas, pa uporedi.

AJDINATOR
Kontakt:

Post Postao/la AJDINATOR » 21 dec 2020, 22:17

caki1921 je napisao/la:
Turković Nedo sigurno neće jer je u Arabiji našao fin klub :D
Vala bih volio onog momka što su neki dan pričali o njemu da navija za želju Iz Radnika Hadžića
Željin navijač i zna šta znači plavi dres i ginuo bi u to sam uvjeren

Graf
Kontakt:

Post Postao/la Graf » 21 dec 2020, 22:20

Dejan1921 je napisao/la:
21 dec 2020, 22:14
Graf je napisao/la:

Isto možda nije zgoreg reći da su ovo klubovi iz najjače ekonomske sile u Evropi, da iza Bayerna stoji najbogatija oblast na kontinentu, da u njima rade Nijemci i da iza njih stoji armija navijača, sam si naveo koliko Borussija M. ima članova. Da sad ne nabrajam šta stoji iza nas, pa uporedi.
Sve si upravu. Nego sam se iznenadio jer sam bio stekao dojam da je to nemoguce. Valjda neuredjenost nase drzave a i nas samih je najveca prepreka i razlika sa gore nabrojanim klubovima.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 21 dec 2020, 22:22

AJDINATOR je napisao/la:
21 dec 2020, 22:17
caki1921 je napisao/la:
Vala bih volio onog momka što su neki dan pričali o njemu da navija za želju Iz Radnika Hadžića
I ja sam navijac, znam sta znaci plavi dres, ali lijevom nogom mogu samo vrata pridrzati kad unosim drva u kucu

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 dec 2020, 22:22

AJDINATOR je napisao/la:
21 dec 2020, 22:17
Moze ginuti do prekosutra ako nije dovoljno dobar dzaba mu. Gine i Bojo pa slaba fajda.
MrkiMedo je napisao/la:
21 dec 2020, 22:22
I ja sam navijac, znam sta znaci plavi dres, ali lijevom nogom mogu samo vrata pridrzati kad unosim drva u kucu
:rol:
Desna ti je slaba, ali je zato lijeva uzasna.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 21 dec 2020, 22:24

Graf je napisao/la:
21 dec 2020, 22:20
Dejan1921 je napisao/la:
21 dec 2020, 22:14
Graf je napisao/la:

Sve si upravu. Nego sam se iznenadio jer sam bio stekao dojam da je to nemoguce. Valjda neuredjenost nase drzave a i nas samih je najveca prepreka i razlika sa gore nabrojanim klubovima.
Svakako.

Graf
Kontakt:

Post Postao/la Graf » 21 dec 2020, 22:45

Zna li se tacno koliko imamo aktivnih clanova? Nekako mi djeluje ovaj broj na zvanicnoj puno.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 32 gosta.