NAPADAJ je napisao/la: ↑21 dec 2020, 16:38
Drago mi je da svi podržavate Vedrana i njegov sistem jer je to garant stabilnom klubu. Ali me zanima kakvo će vam biti mišljenje ukoliko se u Vedranovim kombinacijama pojavi i
Senad Misimovic? Konkretno sto znam da ce sistem koji zagovara Vukotic biti prvo ponuđen svim
bivšim predsjednicima pa tako postoji teoretska mogućnost da će taj
sistem prihvatiti i Misimovic,
Osim ima važeći ugovor tako da im je raditi zajedno. Također, postoji mogućnost da Osim preuzme reprezentaciju. Uglavnom zanima me razmišljanje ljudi vezano za Misimovica i da li mu se mogu oprostiti neki događaji iz prošlosti zarad bolje budućnosti.
Misimovic, velika vecina bivsih predsjednika, Osim itd, ne znaju znacenje rijeci sistem. Kvalitetan sistem podrazumjeva profesionalan i jak klub u svim segmentima. Ovi gore nabrojani mogu ponuditi klub koji ce biti dobar u 1 segmentu, mogu ponuditi prezivljavanje od danas do sutra, a nemaju viziju sta ce biti prekosutra i uz to njihove pudlice i botovi ce ubjedjivati ljude da je to sistem i tako dodatno samo skrnaviti tu rijec. Tako se nekad mogao voditi klub. Danas su druga vremena.
Primjer tog drugog vremena je Vukotic. Obrazovan, sposoban covjek koji zna pravo znacenje rijeci "sistem", njegova vizija i ideja djeluje evropski. Jednostavno, njegovo ponasanje i prica, djeluju kao da je miljama daleko od mahalskog mentaliteta i vjerovatno u svojoj glavi ima plan o tome kako klub treba da izgleda i sad i za 5, 10, 20 godina itd. Ljudi poput Vedrana nam treba mnogo vise ako zelimo evropskog Zelju..