Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

JonSnow
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la JonSnow » 20 dec 2020, 20:48

hurem je napisao/la:
20 dec 2020, 20:46
A Savez ce dobiti zesci rat nego onda nakon smjene Kodre...mislis da ce se igrati s tim?!
Oni Barbarezu nista nece smjeti reci niti urgirati za nekog anonimusa tamo...u to nemam sumnje.
Hoće ****.
Dok se društvrno politički ustroj BiH ne promijeni, nema promjena ni u savezu sve i da se nasadimo na glavù.
Osim toga, BHF nije više toliko jak ni utjecajan da bi bilo šta pokrenuo.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 20 dec 2020, 20:51

JonSnow je napisao/la:
20 dec 2020, 20:43
Wandelanoite je napisao/la:
20 dec 2020, 19:55
Machak je napisao/la:
20 dec 2020, 19:21

Oni su njemu šef ne on njima, za cas posla moze da dobije otakz ili smjenu. Da smo mi normalni kako nismo prvo bi sredili savez a onda sve ostalo.

Meni nije jasno kako su neki navijaci neupuceni, sta se lozite na selektora, Sergej ili Murinjo, savez je isti - polazna tacka svega je ista.
Glupost. Barbareza kao selektora niko ne moze natjerati na nesto, ako on to ne zeli.
I dobit ce otkaz ko Kodro, ako ne bude plesao kwko oni budu svirali.
Pravom covjeku je vazniji obraz, nego otkaz.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 20 dec 2020, 21:02

JonSnow je napisao/la:
20 dec 2020, 20:48
hurem je napisao/la:
20 dec 2020, 20:46
A Savez ce dobiti zesci rat nego onda nakon smjene Kodre...mislis da ce se igrati s tim?!
Oni Barbarezu nista nece smjeti reci niti urgirati za nekog anonimusa tamo...u to nemam sumnje.
Hoće ****.
Dok se društvrno politički ustroj BiH ne promijeni, nema promjena ni u savezu sve i da se nasadimo na glavù.
Osim toga, BHF nije više toliko jak ni utjecajan da bi bilo šta pokrenuo.
Neće smjeti previše se frke diglo oko Krstajića ili Miloševića da bude selektor pa se startno odustalo od njih
Begić počasni - par dana nakon ide objava da Osim nije istjeran već da i dalje ima mjesto počasnog predsjednika
Treći entitet - sve i svake novine i mediji su ih popljuvali i govorili da će doći do smjene saveza - Džemidžić izjavi da je kontaktirana UEFA i FIFA o svemu

Tako da mislim da neće biti više zajebancija pogotovo što im treba IME iza kojeg će se sakriti za gore navedene stvari (kao što je Barbarez - iako nema iskustva) navijači ga vole,atmosfera se vraća a sve druge stvari idu pod tepih i bit će zaboravljene
Ako bude dobar odabir imao rezultate bit će mi smo ga izabrali,poslušali smo vas bla bla bla
A ako ne bude krivi će biti Miske i Spaha jer nisu doveli stranca,Petev je bio bolje rješenje ali slušali smo navijače i onda ajde Jovo na novo
Rodjeni su pitarske picke!

mimmo79
Kontakt:

Post Postao/la mimmo79 » 20 dec 2020, 21:05

Bez obzira sto je NS ili FS BIH užas, i da su dobrim djelom srozali naš fudbal i to da se mora odvojiti sport od politike, vraćam se na temu izbor selektora, moje misljenje je da bilo koji izbor osim ovog bugarina je bolji, od svih navedenih kandidata...
"Fudbal je jednostavan, ali je teško jednostavno igrati!"
Johan Cruyff

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 20 dec 2020, 21:42

mimmo79 je napisao/la:
20 dec 2020, 21:05
Bez obzira sto je NS ili FS BIH užas, i da su dobrim djelom srozali naš fudbal i to da se mora odvojiti sport od politike, vraćam se na temu izbor selektora, moje misljenje je da bilo koji izbor osim ovog bugarina je bolji, od svih navedenih kandidata
kako mislis druze?
tz tz tz tz tz tz

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 20 dec 2020, 21:45

Možda se savez prije mjesec odlučio za Barbareza, znati su da će Spahić biti za njeg pa i da su obavili razgovor sa Kloppom.

slika

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 20 dec 2020, 21:59

slika

mimmo79
Kontakt:

Post Postao/la mimmo79 » 20 dec 2020, 22:07

slusalica je napisao/la:
20 dec 2020, 21:42
mimmo79 je napisao/la:
20 dec 2020, 21:05
Bez obzira sto je NS ili FS BIH užas, i da su dobrim djelom srozali naš fudbal i to da se mora odvojiti sport od politike, vraćam se na temu izbor selektora, moje misljenje je da bilo koji izbor osim ovog bugarina je bolji, od svih navedenih kandidata
kako mislis druze?
Uh jesam se zapetljao, sad tek ne znam sta sam mislio... :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
Uglavnom nek samo nije taj Petev :D :D :D
Johan Cruyff

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 20 dec 2020, 22:28

Evo kako ja vidim ovih 5 kandidata koji se spominju:

1. Husref Musemic; po meni je jako neozbiljno uzimati ga u razmatranje uopce i to govorim kao simpatizer Sarajeva. Moguce da su zeljeli koje ime iz PLBiH da unesu u zapisnik.
2. Amar Osim; od ovih 5, moj 2.izbor ali se bojim da bi mozda forsirao PLBiH vise nego sto treba...mada ne mora znaciti. On je onako mangup, ali veoma pametan mangup... :) Vjerujem da bi ga svaki igrac ozbiljno shvatao ali i ovi iz saveza. Takav je, nepristupačan u odredjenom smislu, a u tome vidim dosta toga dobroga.
3. Petev = Prosinecki; vidim isti scenario kao i s Robijem sto je bilo.
4. Sergej Jakirovic, stvarno ne znam sta da mislim o njemu...imam osjecaj da bi se ugusio u svom razmisljanju "kako, sta". U svakom slucaju 3.izbor od 5.
5. Sergej Barbarez = Demirovic u prvih 11, Burnic i Gigovic medju 23, te ostala ekipa iz dijaspore.

Gledano dugorocno, nemam sumnje da bi BARBAREZ bio najbolje rjesenje jer sam siguran da ce dovesti sve kvalitetno iz dijaspore:
a) jer mu je stalo i djelovat ce da ih dovede
b) jer ce njemu potencijalni reprezentativci najvise vjerovati i najprije pozitivno odgovoriti
...
Ako i pretpostavimo da nece ostvariti neke rezultate vrijedne pomena, vjerujem da ce ovaj dio posla dobro odraditi, prosiriti "bazen" kvalitetnih igraca - pogotovo iz dijaspore i tako na najbolji nacin pripremiti teren za tog nekog buduceg selektora.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 20 dec 2020, 22:41, ukupno mijenjano 4 puta.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 20 dec 2020, 22:28

1921boy je napisao/la:
20 dec 2020, 21:59
slika

Treba momcima prije svake utakmice pustiti ovu pjesmu ako Brbarez bude selektor

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 20 dec 2020, 22:33

Vrebac
Kontakt:

Post Postao/la Vrebac » 20 dec 2020, 22:34

Barbarezov rezultatski uspjeh ce biti onakav kakav mu bude strucni stab. Sve ostalo ce on odraditi super... Bit ce euforija itd
Ali ako budu pametni i mozda nas iznenadi sa ljudima oko sebe.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 20 dec 2020, 22:38

Vrebac je napisao/la:
20 dec 2020, 22:34
Barbarezov rezultatski uspjeh ce biti onakav kakav mu bude strucni stab. Sve ostalo ce on odraditi super... Bit ce euforija itd
Ali ako budu pametni i mozda nas iznenadi sa ljudima oko sebe.
Piše da je na razgovoru ponudio kvalitetne trenere
I Begović je poslao poruku podrške

Kad nas mlatnu BOOOOOMBAAAAA : Ivaylo Petev novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine
Emir Obuća prvi pomoćnik Ivayla Peteva

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 20 dec 2020, 23:54

Savez je u qurcu i to svi znamo, oni upuceniji oko svega znaju kakva je situacija sa statutoom i svime,
jednostavno ljudi su naprvaili sistem koji se ne moze srusitit i to je to, od kantona do vrha.

Jedino da se sve digne klubovi odvoje od saveza, bojkot i da se dignu svi,
ali to se nece desiti u nasoj drzavi jer se i pored fudbala vrse malverzacije i niko dupetom da makne.

I sta cemo onda dici ruke od fudbala, pustiti ih da nas brukaju i ne gledati repku.
To oni jedva cekaju i da nemaju pritiska nikakvog.

Jedini pomak ka naprijed bi bio taj Barbarez kojeg ako imenuju pustili su naseg covjeka u sistem svoj koji zeli dobro,
ne kroji menadzerski tim i radice srcem svoj posao.
Uz kako saznajemo svoj sturcni stab sa strucnijim
i iskusnijim ljudima od njega sto se tice trenerskog posla.

Ako ga imenuju i uz njega uleti njegov strucni stab sa ljudima koji misle kao on..
tu je Spahic, Miske..uleti jos neko s njima od nasih bivsih igraca koji zele dobro. To je jedini put ka spasu i boljem sutra naseg fudbala, drugog nacina nema.
BašČelik!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 21 dec 2020, 10:23

Iako je slobodan i jedini napravio veliki rezultat sa BiH Safet Sušić očigledno nije u kombinacijama FS BiH, Meho Kodro i Amar Osim ne mogu napustiti klubove, a ideja angažmana Husrefa Musemića navodno nailazi na otpor kod igrača.

Barbarezu igrači javno daju podršku na društvenim mrežama, pa je tako njegova izjava kako može pomoći reprezentaciji BiH javno podržana od Pjanića, Kolašinca, Bičakčića, Demirovića, Ahmedhodžića, Todorovića, Danilovića, Šehića, Gojaka, Prevljaka. Vršajevića, Rahmanovića…

Njegovu objavu podržao je, zanimljivo, i Sergej Jakirović, za kojeg se špekuliše da će raditi u Barbarezovom timu, ali i treneri Zlatan Nalić, Adnan Čustović, bivše legende Elvir Bolić, Kenan Hasagić, Emir Granov, Almedin Hota…

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 21 dec 2020, 10:28

Samo Barbarez.
Dovoljno je puta objašnjeno zašto. U ovoj situaciji sveopšteg raspada sistema, polovnih kandidata, mjesto treba dati nekom za koga se može vjerovati da je tu radi reprezentacije, a ne ličnih interesa. To je Sergej, on ima energiju i karizmu da sastavi ove raspale komade.
Za nas je važnije podić moral, napravit ekipu koja će disat ko jedan, nego sklapat neke velike formacije i taktike.
S obzirom da nećemo dobit ime koje samo donosi autoritet i red, bolje je imat legendu na klupi. Ali ne jugoslovensku, Veležovu, Željinu...nego legendu bh reprezentacije.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 21 dec 2020, 10:32, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 21 dec 2020, 10:29

Samo je pitanje da li ce i proci kad bude odlucivao IO, nesto sumnjam da ce ga Hrvatski predstavnici podrzati.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 21 dec 2020, 10:34

Ne podrže li Barbareza, korak su od haosa. Prvi rezultatski kiks, sumnjiv poziv, marifetluk, bilo šta da se desi, nastaće hajka na savez i selektora.
Bez obzira bio to Jakirović ili Amar.

mimmo79
Kontakt:

Post Postao/la mimmo79 » 21 dec 2020, 10:50

Amar mi djeluje kao nerealna opcija jer i sam ima ugovor sa klubom i sad ne znam šta je za onaj dug koji Željo ima prema njemu?
Johan Cruyff

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google Adsense [Bot], nerkolfc, sagitarius, Zglavkar i 50 gostiju.