West Ham FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Hoće li West Ham izboriti opstanak?

1. Da
73
86%
2. Ne
12
14%

Ukupno glasova: 85

GunnerS
Kontakt:

Re: West Ham FC

Post Postao/la GunnerS » 01 dec 2010, 01:37

;) Pametnom dosta. Iduća tekma je West Ham - Man City, nadam se da ćete skinut skalp i drugom Manchester-ovskom klupu i da ćete se digunut jer Londonski klubovi nebi trebali bit na dnu tabele ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 01 dec 2010, 23:57

slika VS slika

Odlicno prodje zdrijeb, vazno je bilo samo izbjeci Arsenala :D Imamo velike sanse za finale na Wembley-u, mislim da smo kvalitetniji od Birmingham-a sa kojima smo skoro igrali na njihovom stadionu i bili dosta bolja ekipa ali uz dosta nesrece po nas zavrsilo je 2-2. Prva utakmica se igra na Upton parku 10 januaru dok ce uzvratna na St Andrew's-u dvije sedmice poslije. Taman vremena da dignemo formu do prve utakmice i onda krenuti u pohod do finala i tako objezbjedit' izlazak u evropu ko sto smo uradili i prije 4 sezone samo sto je tada bio u pitanju FA Cup. Daj Boze da bude sve ovako pa da ufatim jednu evropsku utakmicu kad vec ne mogu do engleske otici :) .

Coommmeeeee on yyooouuu Irroooonnnsssssssss !
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

onoffon
Kontakt:

Post Postao/la onoffon » 03 dec 2010, 07:22

Mislim da cete dobiti po prnjoci, kao Aston Villa, je Birmingham bas i negotivi bordo-plave klubove :mrgreen:
Šalim se, protiv Bruma ce vam biti teže, dosta teže nego protiv Manchestera, jer dobro znamo s kojim motivom i sastavom je igrao Manchester, a koliko ovaj kup znaci ekipi kao sto je Birmingham. Dodatni plus Birminghamu je sto je prva tekma na Upton Parku, moja prognoza, Birmnigham ide dalje.
Big club, great history, Nottm Forest.

Urban Se Vratio
Kontakt:

Post Postao/la Urban Se Vratio » 17 dec 2010, 20:08

hammers je napisao/la:slika VS slika

Odlicno prodje zdrijeb, vazno je bilo samo izbjeci Arsenala :D Imamo velike sanse za finale na Wembley-u, mislim da smo kvalitetniji od Birmingham-a sa kojima smo skoro igrali na njihovom stadionu i bili dosta bolja ekipa ali uz dosta nesrece po nas zavrsilo je 2-2. Prva utakmica se igra na Upton parku 10 januaru dok ce uzvratna na St Andrew's-u dvije sedmice poslije. Taman vremena da dignemo formu do prve utakmice i onda krenuti u pohod do finala i tako objezbjedit' izlazak u evropu ko sto smo uradili i prije 4 sezone samo sto je tada bio u pitanju FA Cup. Daj Boze da bude sve ovako pa da ufatim jednu evropsku utakmicu kad vec ne mogu do engleske otici :) .

Coommmeeeee on yyooouuu Irroooonnnsssssssss !
There is your favoure there is your favoure there is your favoure GSE.

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 26 dec 2010, 15:06

Cestitam na pobjedi nad fulhamom.
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 26 dec 2010, 15:56

Konačno pobjeda ... i to izuzetno bitna ... svaka čast
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 26 dec 2010, 16:44

Konacno pobjeda slika

Bio sam danas nesto posebno optimistican, cak sam i sinoc sanjao pobjedu od 0-1 :D Al' moze i 1-3 proci nije lose :D Otvaranje utakmice dosta lose, u prvih 20 min. Fulham dosta konkretniji, vise napadali, drzali igru na sredini terena, postigli i taj vodeci pogodak, mi se uglavnom oslanjali na kontre koja u prvo dijelu i nije Bog zna sta dobro donijela. Kako je odmicalo prvo poluvrijeme, igrali smo sve bolje i bolje. Rezultat toga je pogodak Cole-a poslije velike greske Etuhu-a koji odlicno uposljava Cole-a na nekih 5 metara, mora se priznati da se i on odlicno reagovao iako vece zasluge nosi Etuhu :D . Nedugo zatim Cole-a izlazi sam na golmana medjutim odlicna intervencija Schwarzer-a i lopta odlazi u aut. Odma sljedeci napad Parker odlicno centrira na drugu stativu gdje je zaboravljen od domace odbrane Piquionne koji rutinski pogadja za veliko vodstvo. Mnogo sam se plasio drugog poluvremena, ocekivao sam opustanje igraca i veliku terensku incijativu Fulhama. Hughes odma na pocetku drugog poluvremena izbacuje Etuhu-a a ubacije napadaca Johnsona odlucan u namjeri da preokrene rezultat medjutim to mu nije poslo za rukom. Odlicno organizovana odbrana Upsonom i Tomkinsom koji iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i bolje. Pohvalio bi jos i Ben Haima, nedostajao je jedan takav prgav igrac u odbrani :D Gabbidon medju losijim, dosta se probijalo preko njegove strane, pogotovo kad je usao Duff koji je dosta brzi od njega. Mislim da mu istice ugovor ove sezone, nadam se da mu nece biti ponudjen novi i da cemo ga se sto prije rjesiti. Svaka njemu cast za prijasnje partije ali nakon one duge povrede nije ni sjenka onog starog Gabbidona. Epitet najboljeg danas sigurno je Cole, odigrao odlicno utakmicu, trudio se, trcao, dobijao vazdusne duele protiv rogusnog hangelanda, dolazio po loptu cesto ga se moglo vidjeti i na pola centra kako prilazi, kapa dole aaaa. Bio je dosta osporovan i nadam se da nakon ove utakmice da je vratio samopuzdanje i da ce nastaviti pruzati odlicne partije te zabijati golove. Grant se spasio danasnjom utakmicom, da se izgubilo kojim slucajem 99% bi dobio otkaz. Ima sada dvije utakmice kuci protiv Evertona koja se vec igra prekosutra i Wolvesa. Sa 6 bodova bi konacno izmakli iz zone ispadanja i Grant bi bio pod sigurno znatno manjim pritiskom.

[youtube][/youtube]

slika slika
DAVID VILLA 7' je napisao/la:Cestitam na pobjedi nad fulhamom.
L'Avvocato je napisao/la:Konačno pobjeda ... i to izuzetno bitna ... svaka čast
slika

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 26 dec 2010, 16:54

Pobjeda zasluzena i vidi se da Wast Ham ima kvalitetne igrace ali manager je svoja prica!
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 26 dec 2010, 16:55

haxonja je napisao/la:Pobjeda zasluzena i vidi se da Wast Ham ima kvalitetne igrace ali manager je svoja prica!
Mozda ga krene od danas ko zna :)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 dec 2010, 18:21

Carlton objasnio neke stvari. slikaslika

Odlicna igra za nadam se ponovni nagovestaj izlaska iz krize,nadam se ovaj put pravo.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 26 dec 2010, 21:31

Parker igračina ... kakva kontrola lopte ... Šile, ni ti mu nisi ravan :mrgreen:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 dec 2010, 20:50

Citam da je WHU veoma blizu potpisa sa Sidwelom i Mbokaniem.
S ovim prvim uredu dobar bi to transfer bio,kvalitetno odradjene poslednje dve sezone u Villi i dobro bi dosao na sredini terena.No sto se tice Mbokania pitanje je koliko je pametno dovoditi takvog igraca kada se klub bori za opstanak.Nesumnjivo je on dobar igrac ali previse lenj,pitanje je koliko bi hteo da igra. :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 27 dec 2010, 21:08

Da, citao sam o tome. Grant zeli da dovede Sidwell kojeg je vec trenirao u Chelse-a dok je bio, a kako kazu valjda je sve dogovoreno i Sidwell bi trebao doci prvog januara. Za Mbokania se isto pricalo da je vrlo blizu West Hama, medjutim opet problemi sa radnom dozvolom. Kad se sjetim na pocetku sezone kada je sve dogovoreno bilo sa Sulejmanijem i ne daju mu radnu dozvolu :evil: valjda nece ista sudbina zadesiti i Mbokanija. Jeste on lenj i problematican ali proslo je kroz ovaj klub dosta takvih igraca :D . Povezani smo jos sa Adebayorom spominje se posudba do kraja sezona ali siguran sam da su sanse minimalne da se ovo realizira jer ce dosta veci klubovi ukljucit' se da ga dovedu. Spominje se i problematicni Barton te Ireland za koje sam takodje ubjedjen da nece doci na Upton Park.

Per Ciljan Skjelbred
Kontakt:

Post Postao/la Per Ciljan Skjelbred » 27 dec 2010, 22:59

hammers je napisao/la:Da, citao sam o tome. Grant zeli da dovede Sidwell kojeg je vec trenirao u Chelse-a dok je bio, a kako kazu valjda je sve dogovoreno i Sidwell bi trebao doci prvog januara. Za Mbokania se isto pricalo da je vrlo blizu West Hama, medjutim opet problemi sa radnom dozvolom. Kad se sjetim na pocetku sezone kada je sve dogovoreno bilo sa Sulejmanijem i ne daju mu radnu dozvolu :evil: valjda nece ista sudbina zadesiti i Mbokanija. Jeste on lenj i problematican ali proslo je kroz ovaj klub dosta takvih igraca :D . Povezani smo jos sa Adebayorom spominje se posudba do kraja sezona ali siguran sam da su sanse minimalne da se ovo realizira jer ce dosta veci klubovi ukljucit' se da ga dovedu. Spominje se i problematicni Barton te Ireland za koje sam takodje ubjedjen da nece doci na Upton Park.
Od Bartona vjerojatno ništa, sam je nedavno izjavio da ne želi otići iz Newcastlea i da je cijena koja se spominjala u medijima (1,5M) smiješna.

Nego vidim da već dugi niz godina navijaš za Čekičare pa ako nije problem jedno pitanje... Kakav je Pardew bio trener u West Hamu? Koliko sam čitao mišljenja navijača West Hama su podjeljenja, neki smatraju da je dobro vodio klub dok neki smatraju da je loš trener i da je imao dosta sreče.

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 28 dec 2010, 01:59

Per Ciljan Skjelbred je napisao/la:
hammers je napisao/la:Da, citao sam o tome. Grant zeli da dovede Sidwell kojeg je vec trenirao u Chelse-a dok je bio, a kako kazu valjda je sve dogovoreno i Sidwell bi trebao doci prvog januara. Za Mbokania se isto pricalo da je vrlo blizu West Hama, medjutim opet problemi sa radnom dozvolom. Kad se sjetim na pocetku sezone kada je sve dogovoreno bilo sa Sulejmanijem i ne daju mu radnu dozvolu :evil: valjda nece ista sudbina zadesiti i Mbokanija. Jeste on lenj i problematican ali proslo je kroz ovaj klub dosta takvih igraca :D . Povezani smo jos sa Adebayorom spominje se posudba do kraja sezona ali siguran sam da su sanse minimalne da se ovo realizira jer ce dosta veci klubovi ukljucit' se da ga dovedu. Spominje se i problematicni Barton te Ireland za koje sam takodje ubjedjen da nece doci na Upton Park.
Od Bartona vjerojatno ništa, sam je nedavno izjavio da ne želi otići iz Newcastlea i da je cijena koja se spominjala u medijima (1,5M) smiješna.

Nego vidim da već dugi niz godina navijaš za Čekičare pa ako nije problem jedno pitanje... Kakav je Pardew bio trener u West Hamu? Koliko sam čitao mišljenja navijača West Hama su podjeljenja, neki smatraju da je dobro vodio klub dok neki smatraju da je loš trener i da je imao dosta sreče.
Ma i predpostavljao sam da je to patka za Bartona, jos kad sam vidio cijenu :D

Pa za mene je bio dosta dobar i dosta sam ga cjenio. Za vrlo kratko vrijeme nas je uspio vratiti u Premierligu sa ekipom koja nije bila nista posebno. Prvu sezonu kada smo se vratili ocekivao sam borbu za opstanak a mi smo te sezone zavrsili 9 na tabeli i dosli do finala fa cupa izgubivsi protiv Liverpoola na penale :evil: Te sezone smo dosli i do Cup Uefa gdje smo eliminisani od Palerma u 3 predkolu. Sezonu kasnije ocekivao sam jos jednu stepenicu vise da se popnemo, jos zadnjeg dana prelaznog roka dosli Tevez i Mascherano. Medjutim katastrofalno smo otvorili sezonu i u prvih 10-ak utakmica imali smo 7, 8 poraza stalno kuburili u opasnoj zoni. Mislim da je najvise tome kumovalo to sto se dosta izmjenila ekipa te ekipa nije bila uigrana. Ocekivao sam iz kola u kolo da ce krenuti nabolje ali stvari su isle sve nagore. Kap koja je prelila casu je poraz od boltona u gostima od 4-0 i ti je bio kraj ere Pardewa. Nalazili smo se i dalje u opasnoj zoni a mjesto njega je dosao Curbislhey koji je imao odlican debi dobivsi Man Utd kuci sa 1-0 da bi nedugo nakon toga izgubio 6-0 od readinga, tog poraza se sjecam ko juce igrao se 1 januara, nisam iz kuce smio izaci sedam dana :oops: Ekipa je proigrala tek zadnjih 10 kola ponajvise zahvaljujuci Tevezu i uspjesli smo se spasiti ispadanja jedva nekako. Kroz sezonu su se desavale dosta cudne stvari, zao mi je bilo Pardewa ali nakon katastrofalne polusezonu nije bilo drugog izbora nego da dobije otkaz. Pod njegovom palicom igrali smo dosta napadacki fudbal i rijetko kada smo se branili. Igra je bila najvise zasnivana preko krila gdje su igrali brzonogi Etherington i Benayoun.

Lud je :D

[youtube][/youtube]

Edit : I da zaboravi' reci da mi je Skjelbred redovna musterija na manageru :D

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 28 dec 2010, 02:26

Per Ciljan Skjelbred je napisao/la:

Nisi mene pitao al mogu ti reci kako ga ja vidim :D

Realno u West Hamu je bio solidan, uveo je tim u Premier ligu i ne znam jel koji put opstao ili je to ucinio Curbishley.....al u Southamptonu je bio jako dobar po mom misljenju. Prosle sezone je Soton zbog minusa bodova zavrsio ispod zone za play off al je Pardew nakon slabog starta i prilagodbe pokazao da se radi o jako dobrom treneru. Sjecam se da je Soton gazio sve pred sobom u drugom dijelu sezone al da zbog minusa nije dohvatio 6. mjesto. A otpustise ga na pocetku ove sezone manje vise glupom odlukom sto je mnoge iznenadilo. Mislim da ce mu i u Njukaslu trebati određeno vrijeme da se "ušteli"....samo, problem bi mogao biti taj sto igraci jos zale za Hughtonom pa kontam da im treba postovanja prema Pardewu koje su imali prema ranijem manageru....al rezultati ce pokazati svoje....
Side before self

Per Ciljan Skjelbred
Kontakt:

Post Postao/la Per Ciljan Skjelbred » 28 dec 2010, 14:51

hammers je napisao/la:
Ma i predpostavljao sam da je to patka za Bartona, jos kad sam vidio cijenu :D

Pa za mene je bio dosta dobar i dosta sam ga cjenio. Za vrlo kratko vrijeme nas je uspio vratiti u Premierligu sa ekipom koja nije bila nista posebno. Prvu sezonu kada smo se vratili ocekivao sam borbu za opstanak a mi smo te sezone zavrsili 9 na tabeli i dosli do finala fa cupa izgubivsi protiv Liverpoola na penale :evil: Te sezone smo dosli i do Cup Uefa gdje smo eliminisani od Palerma u 3 predkolu. Sezonu kasnije ocekivao sam jos jednu stepenicu vise da se popnemo, jos zadnjeg dana prelaznog roka dosli Tevez i Mascherano. Medjutim katastrofalno smo otvorili sezonu i u prvih 10-ak utakmica imali smo 7, 8 poraza stalno kuburili u opasnoj zoni. Mislim da je najvise tome kumovalo to sto se dosta izmjenila ekipa te ekipa nije bila uigrana. Ocekivao sam iz kola u kolo da ce krenuti nabolje ali stvari su isle sve nagore. Kap koja je prelila casu je poraz od boltona u gostima od 4-0 i ti je bio kraj ere Pardewa. Nalazili smo se i dalje u opasnoj zoni a mjesto njega je dosao Curbislhey koji je imao odlican debi dobivsi Man Utd kuci sa 1-0 da bi nedugo nakon toga izgubio 6-0 od readinga, tog poraza se sjecam ko juce igrao se 1 januara, nisam iz kuce smio izaci sedam dana :oops: Ekipa je proigrala tek zadnjih 10 kola ponajvise zahvaljujuci Tevezu i uspjesli smo se spasiti ispadanja jedva nekako. Kroz sezonu su se desavale dosta cudne stvari, zao mi je bilo Pardewa ali nakon katastrofalne polusezonu nije bilo drugog izbora nego da dobije otkaz. Pod njegovom palicom igrali smo dosta napadacki fudbal i rijetko kada smo se branili. Igra je bila najvise zasnivana preko krila gdje su igrali brzonogi Etherington i Benayoun.

Lud je :D

[youtube][/youtube]

Edit : I da zaboravi' reci da mi je Skjelbred redovna musterija na manageru :D
Igranje napadačkog nogometa se moglo vidjeti i u ove dvije utakmice Pardewa na klupi Svraka, ali kao što si i sam napisao to se može razbiti o glavu pogotovo kad se igra protiv jačih momčadi. Inače meni osobno drego jer odavno United nije imao takvog trenera (izuzev Keegana) manje-više svi ostali su više forsirali obrambeni nogomet Drago mi je da forsira igru preko krila jer Newcastle im Carroll odličnog skakača, pa pretpostavljam da su u West Hamu uglavnom sve lopte išle na Harewooda. Inače video je odličan, nema trenera u Premiershipu koji nije imao najmanje jedan okršaj sa Wengerom :lol: .

mexy_whites je napisao/la: Nisi mene pitao al mogu ti reci kako ga ja vidim :D

Realno u West Hamu je bio solidan, uveo je tim u Premier ligu i ne znam jel koji put opstao ili je to ucinio Curbishley.....al u Southamptonu je bio jako dobar po mom misljenju. Prosle sezone je Soton zbog minusa bodova zavrsio ispod zone za play off al je Pardew nakon slabog starta i prilagodbe pokazao da se radi o jako dobrom treneru. Sjecam se da je Soton gazio sve pred sobom u drugom dijelu sezone al da zbog minusa nije dohvatio 6. mjesto. A otpustise ga na pocetku ove sezone manje vise glupom odlukom sto je mnoge iznenadilo. Mislim da ce mu i u Njukaslu trebati određeno vrijeme da se "ušteli"....samo, problem bi mogao biti taj sto igraci jos zale za Hughtonom pa kontam da im treba postovanja prema Pardewu koje su imali prema ranijem manageru....al rezultati ce pokazati svoje....
Čitao sam o njegovom izletu na jug Engleske i navijači su se protivili odluci uprave da mu daju otkaz, potpisivane su razne peticije itd. ali naravno kao i uvijek to ne prolazi. Također pretpostavljam da su mu i u Southamptonu skoro većina akcija išla preko krila i lopte su išle na Lamberta.

Hvala na odgovorima ;)

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 28 dec 2010, 18:29

West Ham United: Green, Faubert, Tomkins, Upson, Ilunga, Sears, Kovac, Parker, Boa Morte, Obinna, Piquionne
Subs: Boffin, Reid, Spector, Stanislas, Barrera, Cole, Hines

Everton: Howard, Neville, Hibbert, Distin, Baines, Coleman, Fellaini, Rodwell, Arteta, Pienaar, Cahill
Subs: Mucha, Duffy, Baxter, Bilyaletdinov, Saha, Beckford, Yakubu

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 29 dec 2010, 02:17

Jbg danas mozda i najrealnije podjela bodova. Mi konkretniji u prvom poluvremenu, glup primljen gol pred kraj prvog poluvremena, po meni krivac spector koji je zamjenio Ilungu koji se povrijedio. Nadam se nista ozbiljno inace tesko nama sa spectorom na beku. U drugom poluvremenu prolazio ga Coleman kad je god htio :evil: . Everton u drugom nesto opasniji, mada ni oni nisu imali neke Bog zna prilike. Sljedeca utakmica je itekako vazna, opet se igra na Upton Parku a dolazi fenjeras Wolverhampton. Sa tom pobjedom bi nadam se pobjegli iz zone ispadanja i rjesili se vec jednog kluba :D Veceras je bio na tribinama i Mick McCarthy sto dovoljno govori kolko je utakmica u subotu vazna. Gledao sam i njegov intervju danas gdje govori kako ce odmarati kljucne igrace sutra protiv Liverpoola kako bi bili sto odmorniji za utakmicu u subotu. Inace utakmica se igra 1.1. u 16 sati samo da ne dodju mahmurni na utakmicu :D

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 29 dec 2010, 02:36

hammers je napisao/la:Jbg danas mozda i najrealnije podjela bodova. Mi konkretniji u prvom poluvremenu, glup primljen gol pred kraj prvog poluvremena, po meni krivac spector koji je zamjenio Ilungu koji se povrijedio. Nadam se nista ozbiljno inace tesko nama sa spectorom na beku. U drugom poluvremenu prolazio ga Coleman kad je god htio :evil: . Everton u drugom nesto opasniji, mada ni oni nisu imali neke Bog zna prilike. Sljedeca utakmica je itekako vazna, opet se igra na Upton Parku a dolazi fenjeras Wolverhampton. Sa tom pobjedom bi nadam se pobjegli iz zone ispadanja i rjesili se vec jednog kluba :D Veceras je bio na tribinama i Mick McCarthy sto dovoljno govori kolko je utakmica u subotu vazna. Gledao sam i njegov intervju danas gdje govori kako ce odmarati kljucne igrace sutra protiv Liverpoola kako bi bili sto odmorniji za utakmicu u subotu. Inace utakmica se igra 1.1. u 16 sati samo da ne dodju mahmurni na utakmicu :D
Dobro je, nije vise sivo ko prije par kola. Al treba Grant obratit paznju na Matta Jarvisa, momak igra odlicno za Wolves.

P.s. nemoj se ti napit pa doc u 4. kuci a Leeds pocinje u 2. :D
Side before self

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.