svrakino1921 je napisao/la: ↑18 dec 2020, 15:25
I samo da dodam
Drago mi je sto su prepucavanja zivnula
Otkrit cu vam tajnu
Ja sam se na ovoj temi izgradio kao forumas
I sad sam na forumu postao cuveni Svrakindolac
Vrlo mi je bitno ko si ti. Isto kao da ćemo se sad tuširati zajedno, jer si ti nakav "Švrakindolac", šta god to značilo.
U vrijeme kad je Olimpijada bila opšti interes, nije postojala javna privatna inovina. Dekretom su se rješavale stvari na gradskom nivou.
Naravno, ti si Švrakinog sela. U pokušaju urbanizacije tog padinskog dijela grada, selu je dato ime Naselje Pavla Goranina. "Čuvenim švrakindolcima", naravno, to nije bilo dobro, pa su vratili ime kakvo im duši godi. Zašto ti ovo govorim? Zato što ti dočaravam tvoj zaostali način razmišljanja.
Isti je slučaj sa jevrejskom imovinom u SA, kao i sa uvakufljenom imovinom rijaseta. Eh, sad... Jevrejsku imovinu u Sarajevu razvukli su raznorazni kriminalci, napose oni u sudskoj i izvršnoj vlasti. No, to ne znači da ta imovina nije jevrejska.
Isti slučaj je i sa stadionom. Uzet je Sarajevu radi Olimpijade, a nikad nije vraćen kada je interes prestao. Iako je za stadion nadležan Kanton, dat je na upravljanje opštini i služi za uhljebljavanje podobnih političkih lizigooza.
Tu se zrcali herojska borba i snaga FKS - borba protiv koruptivnog sistema. Zato ti to ne možeš shvatiti, a ja se neću spuštati na osnovnoškolski nivo, pa ti isto objašnjavati.
I kako već jednom rekoh, na stadionu ne mora viti održana Olimpijada da vi on bio olimpijski. Tebi najbliži primjer jest Olimpijski bazen na Otoci.
Budući da si ti "čuveni švrakindolac", nadam se da ti ovaj text nije prezahtjevan.