U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Harise
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Harise » 12 dec 2020, 14:30

DrFilgud je napisao/la:
11 dec 2020, 21:58
Stefan Kovač strijelac u pobjedi Čukaričkog protiv Javora, Savić igro do 64. minute.
Čukarički na 4 mjestu, iza "velike trojke".
Cukaricki je 4 najbolja ekipa u Srbiji godinama igraju dobar fudbal nadam se da ce on i Savic napravit dobar transfer.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 17 dec 2020, 11:48

Otkazan meč juniorskih selekcija BiH i Bahreina

Prijateljska utakmica „U-19“ reprezentacija Bosna i Hercegovina-Bahrein koja je trebala biti odigrana danas u Bačkoj Palanci (Srbija) je otkazana.

Nakon PCR testiranja, rezultati kod nekoliko reprezentativaca Bahreina su pozitivni na virus COVID-19, te je meč otkazan.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 17 dec 2020, 20:13

Naš reprezentativac Nemanja Jović je jučer debitirao za prvu ekipu Partizana i asistirao za gol Lazaru Markoviću. Navijači Partizana:

"Au, sine...imam novog omiljenog klinca. Nemanja Jović."

"po meni najperspektivniji mladi fudbaler u Super Ligi Srbije....."

4:27

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 17 dec 2020, 20:25

Drape je napisao/la:
17 dec 2020, 20:13
Naš reprezentativac Nemanja Jović je jučer debitirao za prvu ekipu Partizana i asistirao za gol Lazaru Markoviću. Navijači Partizana:

Mislis da ce ako bar malo ima perspektive ostati pod nasom zastavom?
Zvornik - četnički grad nažalost.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 17 dec 2020, 20:28

Zvornik? Jel mu @Ortega kakav rod? :urnebes:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 17 dec 2020, 20:30

forgempp je napisao/la:
17 dec 2020, 20:25
Drape je napisao/la:
17 dec 2020, 20:13

Mislis da ce ako bar malo ima perspektive ostati pod nasom zastavom?
Zvornik - četnički grad nažalost.
Slazem se!

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 17 dec 2020, 20:30

Ako nastavi dobijat šansu u Partizanu, šanse da ostane pod bh zastavom su 0.3 - 0.5%.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 17 dec 2020, 20:38

Kasnite malo momci
Svoju fudbalsku karijeru Nemanja Jović je počeo u Zvorniku kod trenera Branislava Radića odakle je kao pionir otišao u Partizan.

– U Partizanovim mlađim selekcijama sam od 2013. Godine i želja mi je da jednog dana debitujem za prvi tim na zvaničnim mečevima. Kao mali sam sanjao da dajem gol Crvenoj Zvezdi i obučem dres najbolje selekcije Srbije, pa se nadam da ću to i uspeti da ostvarim – zaključio je Jović.

Partizan je deo Republike Srpske

U prvom timu Partizana ima dosta igrača koji su poreklom iz Republike Srpske koji su puno pomogli Joviću na pripremama u Antaliji.

– Pored Nemanje Stevanovića koji je kao i ja iz Zvornika dosta mi je značila podrška Rajka Brežančića koji je iz poreklom iz Milića. Pored njih iz Republike Srpske je i Saša Zdjelar, dok od mlađih igrača znam da je bio Miljan Momčilović koji je iz Bijeljine. Naravno i trener Savo Milošević je iz Republike Srpske, pa se može reći da je Partizan deo Republike Srpske – istakao je Jović.

Odigrao sam sedam utakmica za kadetsku reprezentaciju BiH, ali sam podneo zahtev za promenu sportskog državljanstva što je UEFA odobrila i veoma brzo ću obući dres omladinske reprezentacije Srbije – rekao je Jović.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 17 dec 2020, 20:44

I onda dodje naprimjer @slusalica i kaze da mi sami ovakve tjeramo. :kafa:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 17 dec 2020, 21:10

Ma to se sve zna ne trebaju nam nikakvi članci.
Nisam nikakav nacionalista itd itd, ali rijetki su Srbi i Hrvati koji bas zele igrati za nas.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 17 dec 2020, 21:20

forgempp je napisao/la:
17 dec 2020, 21:10
Nisam nikakav nacionalista itd itd, ali rijetki su Srbi i Hrvati koji bas zele igrati za nas.
Nije to nikakav problem. Neka svako igra za koga hoce. Meni bosnje u tom slucaju vise smjesni ispanu. Odma se pocnu nadati kao igrace za nas ovo ono. Na kraju truba kao uvjek. Eno i s onim politicarom in BL. Nada ovo ono a ono veci cetalj od dodika. Ali bitno ga pozivati u Sarajevo svaki cas a lik nece genocid da prizna.
To samo ponizavanje vidis stanlo kod bosnji.

Tuta Petrov

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 17 dec 2020, 21:26

Maestro je napisao/la:
17 dec 2020, 21:20
forgempp je napisao/la:
17 dec 2020, 21:10
Nije to nikakav problem. Neka svako igra za koga hoce. Meni bosnje u tom slucaju vise smjesni ispanu. Odma se pocnu nadati kao igrace za nas ovo ono. Na kraju truba kao uvjek. Eno i s onim politicarom in BL. Nada ovo ono a ono veci cetalj od dodika. Ali bitno ga pozivati u Sarajevo svaki cas a lik nece genocid da prizna.
To samo ponizavanje vidis stanlo kod bosnji.
Ma ja ba, naivcine zesce smo. Umjesto da gledamo "use i u svoje kljuse".
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 17 dec 2020, 21:41

Vucevich je napisao/la:
17 dec 2020, 20:38
Kasnite malo momci
U prvom timu Partizana ima dosta igrača koji su poreklom iz Republike Srpske koji su puno pomogli Joviću na pripremama u Antaliji.

– Pored Nemanje Stevanovića koji je kao i ja iz Zvornika dosta mi je značila podrška Rajka Brežančića koji je iz poreklom iz Milića. Pored njih iz Republike Srpske je i Saša Zdjelar, dok od mlađih igrača znam da je bio Miljan Momčilović koji je iz Bijeljine. Naravno i trener Savo Milošević je iz Republike Srpske, pa se može reći da je Partizan deo Republike Srpske – istakao je Jović.
Sad zaganjat ovu cetvoricu ostalih i nadomjestili smo ovog Piksija ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 17 dec 2020, 21:45

Ma klasična srbenda, neka mu je sa srećom.

Od sada samo raditi kao i sa Kovačem i nek onda igraju :nene:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 17 dec 2020, 21:47

Surreal je napisao/la:
17 dec 2020, 21:45
Ma klasična srbenda, neka mu je sa srećom.

Od sada samo raditi kao i sa Kovačem i nek onda igraju :nene:
sta smo uradili sa njim?

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 18 dec 2020, 11:34

slusalica je napisao/la:
18 dec 2020, 10:47
Maestro je napisao/la:
17 dec 2020, 20:44
I onda dodje naprimjer @slusalica i kaze da mi sami ovakve tjeramo. :kafa:
Biraju ljudi sto im je milije. Sta je problem ?
Da mi Balije doprinosimo, doprinosimo.
Eto recimo ti, Maestro, ti nesvjesno siris hejt prema svemu sto je srpsko... :silent:
Tacno bira sto mu je draze. Ali mi vise na tome smeta da takvi kao ti krive bosnjake sto oni biraju srbiju i hrvatsku.
Samo mi reci kako ja mogu doprinositi tome da ovaj momak sanja dres srbije od mali nogu. Ono realno kako sam ja mogao utijecati na to? Nemojmo biti smijesni kad znamo kako oni razmisljaju. A to je slucaj kod svi srba iz zvornika, bratunca itd.
Ja sam samo misljenja da mi ne moramo sami sebe ponizavati i ulizivati se takvim likovima kada znamo sta misle o nama, o drzavi BiH itd. To je moj stav i ja to nikad necu promjeniti. Ko zeli da igra za BiH je dobrodosao kojem god on narodu pripadao. Ali ici se ulizavati takvim likovima, nikada.

Kao sto sam naveo primjer stanivukovica. To je ociti primjer koliko bosnjacka strana sama sebe ponizava i hvali takvog lika. A njemu idoli cetnici, a genocid u srebrenici nece da prizna.
A mislim da su bosnjaci zadnji koji moraju se pravdati sto suzivot sa takvima nije moguci. Imas primjer Srdjana Mandica koji je postao nacelnik u Sarajevu. Izabran vecinom bosnjackim glasovima. Sto dosta govori ako postujes ovu drzavu da si dobrodosao kod bosnjaka i da ce te rado izabrati. A i u repki smo imali slucajeva gdje su srbi i hrvati prihvaceni u repku kao i svaki bosnjak. Sta vise ulizavalo se cudnim likovima poput supica koji je onda poslje pokazao svoje pravo lice. A uzmi sad krajeve gdje su srbi vecina i reci mi kad je to prosao neki bosnjak na neku vecu poziciju. Nije nikad a i nece nikad. Jer se zna sta misle o nama. Uzeli bi cak i poziciju potpredsjednika manjeg entiteta da nije po ustavu odredjena za jednog bosnjaka i hrvata. A te pozicije su samo statisticka greska.

Zato Slusalica je bolje da realno zagledas situaciju nego da za sve krivis bosnjacku stranu. I ovo nije SDA prica jer odma ti mogu reci da tu stranku smisliti ne mogu. To ti kazem da nebi poceo ovo predstavljati kao SDA politiku.

Tuta Petrov

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 18 dec 2020, 16:06

Kad su u pitanju sportisti, tu je stvar jasna, 99% bh Srba i Hrvata će izabrat da igra za matice. I koji žive u Bih i oni koji su porijeklom iz BiH.
To je i razumljivo.
Što se politike tiče, tu Bošnjaci (SDA) snose veliku odgovornost što tapkamo u mjestu i mrzimo se.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 19 dec 2020, 12:47

Na pitanje da li očekuje da će ostati na klupi mlade selekcije nakon predstojeće sjednice Izvršnog odbora NSBiH, kako bi nastavio ono što je započeo u prethodnom periodu, kratko i skromno odgovara:

“Da, nadam se. Nada je nešto što čovjeka drži.”

Tokom proteklih kvalifikacija za EP pružio je i priliku igračima koji bi u novom ciklusu, nakon smjene generacija, trebali imati glavne uloge u mladoj reprezentaciji.

“U protekle četiri utakmice vidjeli smo koliko mogu neki igrači koji su 2000. i 2001. godište, a zvali smo čak i neke koji su rođeni 2002. i 2003. godine, da barem treniraju sa ovim starijima. Sada na scenu stupaju fudbaleri poput Barišića, Milojevića, Mašića, Đokanovića, Hasića,… Ne smijem zaboraviti ni Gazibegovića, Dedića,… Dakle, tu je već desetak igrača koji mogu biti nosioci reprezentacije”, ističe Starčević u razgovoru za ****.

Naglašava i da u narednim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pred U-21 selekcijom stoje dva zadatka.

“Prvi je da se probamo plasirati na Evropsko prvenstvo, naravno. Malo je nedostajalo i da u prošlim kvalifikacijama napravimo još bolji rezultat, dovoljno se sjetiti šta smo propustili protiv Moldavije. Drugi je da probamo afirmisati što veći broj igrača koji bi u perspektivi trebali ući u seniorsku reprezentaciju BiH”.

Slobodan Starčević veliku pažnju posvećuje domaćem prvenstvu.

“U posljednjim utakmicama zvali smo 64 posto igrača iz Premijer lige BiH. Moramo sve više fokus prebacivati na našu ligu, jer taj bazen u dijaspori polako presušuje i toga moramo biti svjesni. I ranije sam govorio da se više moramo posvetiti domaćoj proizvodnji igrača”, zaključuje stručnjak čiji rad sa mlađim kategorijama uveliko daje rezultate.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 10 jan 2021, 14:16

Demirovic starter i igra fantasticno za trenutno top ekipu u Bundesligi.

Hasic zabija golove i pokazuje da ce Besiktas "morati" igrati njega sve vise i vise.

Gazibegovic postigao prvi gol za Sturm i sigurno ce se vremenom biti full time starter.

Dedic trenira sa prvim timom Salzburga i samo je pitanje vremena kada ce debitovati za A-tim.

Ahmedhodzic pred velikim transferom u neku od lige petice.

Hadzikadunic standardan u top timu Rusije.

Samo neki od stvari koje mi daju nadu da ce BH za par godina imati novu "zlatnu" generaciju. :cool: Ima tu jos par igraca poput Kovaca koji igra dobro u Cukarickom i za ocekivati je transfer a la Krunic. Lukic koji se vec spominje kao bivsi igrac Borca. Danilovica koji ipak dobija minutazu u Nacionalu. Itd itd. :bih:
@igrajlopte 🐦

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 10 jan 2021, 14:54

jos aBd vratiti gigovica...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, greenwood, jurisicduska, lol89, riki46 i 32 gosta.