Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Pogba
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Pogba » 16 dec 2020, 22:03

Upravo tako, ja ne vidim nikakav problem i u promašajima penala ili dobrih šansi dok se iste stvaraju jer znaš da je to indicija da se stvari popravljaju u kreaciji i da će to kad-tad doći na svoje. Bilo je tekmi s jednim udarcem u sat vremena što je baš loše. Mi statistički ako gledamo smo odlični nazad, a onako naprijed, 24 gola (21 jer napoli je registrovan) je premalo.

A onda vidimo ovoliko situacija rivala tu oko 20 m i pitamo se kako ako je odbrana dobra kao što prilično jeste. Onda je opet jasno kao i zadnjih godina, vezni red.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 16 dec 2020, 22:40, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 16 dec 2020, 22:34

Ronaldo najgora partija u Juventusovom dresu, kad god je dodirnuo loptu usro je nesto. I Pirlo opet nije smio da ga izvadi.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 16 dec 2020, 22:46

Poraz najvise zbog Ronalda i Morata, penal Ronalda i dva zicera Morate je previse za ovakvu utakmicu.

A i gol ide malo na dusu Poljaku koliko god bio jak udarac lopta je isla po sredini gola da je bio bolje postavljen morao je ono odbraniti.

Steta jer se ova utakmica trebala dobiti, a i bilo je dovoljno sansi.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 16 dec 2020, 23:08

Ako postoji ocjena nula u novinama onda morata i ronaldo trebaju dobiti nulu.
Chiesa da nije dao gol, ocjena nula, ja sam po pola sata potpuno zaboravio da igra.
Rabiot i benta, nemam vise rijeci koliko su bezkicni igraci.
Woj jedini ozbiljan, ali kod gola ,brate po sredini gola primas?!? Morata gubi loptu (kao doduse i sve sto je pogubio, uz dva bezmuda duela bente u rabiota i gol).
Na kraju mislim da smo imali srece sto nisu ljuid pogodili i da nas dobiju. Ronaldo je statisticki morao fulati penal, previse ih je pogodio vezanih.
I da, pirlo....e pirlo moj, ovako se gube sezone....a kad se ovakve utakmice dobiju...e tako se dobijaju sezone, ali nas win ratio je uzasan tako da...pirlo za sad popravni moze zasluziti, nista vise.
Zadnja izmjena: dinoo, dana/u 16 dec 2020, 23:25, ukupno mijenjano 1 put.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 16 dec 2020, 23:09

Gledao sam drugo pol. Za ovakve situacije kad Rokija ne ide Morata ugabuli, pa uvodiš Dybalu zadnjih 7-8 minuta nama treba neka mrcina u napadu a nemamo ga.

Ne bi me iznenadilo da Llorentea opet za dž dovedu.

Veliki gubitak ova 2 boda. Veliki
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

Nedved11
Kontakt:

Post Postao/la Nedved11 » 16 dec 2020, 23:14

Atalanta igra otvoren i napadacki fudbal pa je i to glavni razlog velikog broja cisti sansi. Igraju za gol vise, vrse presing na svaku izgubljenu loptu sto ostavlja dosta prostora prema nazad.
Nije rezultat kakav smo zeljeli ali najbitnija stvar je da ekipa dize formu i podize kvalitet fudbala. Sad u slijedecim utakmicam pokusati nastaviti niz i preuzeti celo tabele :mrgreen:
Idelano bi bilo dovesti jedno pojacanje u sredini terena, jer ocigledno tu najvise koci. Bentacur, Rabiot pa i Artur nisu u stanju asistirati ili nedaj Boze uputiti dugu loptu. Jednostavno fali nam golova na taj nacin preskakanjem protivnicke odbrane. McKenni jedini pokazuje kvalitet iako je dosao kao velika nepoznanica, a to je zaista malo kada si konkunetan na 3 fronta.
*38* SCUDETTI VINTI SUL CAMPO*

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 16 dec 2020, 23:17

Arturu ako je otisla loza, to je mjesec,dva.
Jedini aktivan veznjak je afro-amer.
Nemam dobar osjecaj da ce ovi proraditi, ali nisam imao ni sa alegrijem pa sam pogrijesio, 5 puta za redom. Tako da se nadam istoj losoj procjeni.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 16 dec 2020, 23:20

Nije ništa ozbiljno sa Arthurom, nezvanično bar.

Januar u svakom slučaju mora biti mjesec gdje će Juventus konačno promijeniti ploču i nešto uraditi na mercatu nakon decenija hibernacije. Svjesni su oni da tu fali nešto. Pandemija i gledanje tekmi u miru s tribina im je valjda pokazalo gdje ne štima.

Ja sam već najavio gubitak scudetta, ali kad pogledam rivale pitam se treba li ispustiti isti. I dalje kumulativno je ovdje najviše kvaliteta, najbolja odbrana, top golman, CR, Dybala, Morata, Juan.., itd. Nije da se treba prepustiti tek tako, može se dosta popraviti u januaru.
Nije sve tako loše uopće, ovo može biti baš fina sezona ako se Lp prođe, dobit će se neki igrači i sl. Već imamo smjenu generacija koja ne bi trebala proći nekim failom, dapače. I to je dobra vijest. Ali, može se baš upgrade napraviti na mercatu i to je ono što uprava može i treba prepoznati.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 17 dec 2020, 00:15

eto ga u januar😁
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 17 dec 2020, 01:40

McKennie je napisao/la:
16 dec 2020, 09:01

Dosao u Hrv sa starom kao izbjeglica u junu 1992. Dobijali redovne pakete svaki mjesec (brasno, ulje, mlijeko u prahu, konjske konzerve - inace tada omiljene, dobre biberli bile :mrgreen: ), i vanredno svake godine od Caritasa paket koji salju porodice iz cijelog svijeta za izbjeglice. Te godine se ne sjecam paketa, 1993. smo dobili paket iz Japana, a 1994. paket od talijanske porodice. Unutra plisane igracke, pernica sa bojicama, flomasterima, odjeca, i u cosku na dnu - Juventusov sal. Tako je krenulo. Pa Petica, HRT2, Quelli che il calcio sa Simonom Venturom, plus ludi crnac Idris... romanticna vremena. :)
:tokralju: Ko god ga je poslao, svaka mu cast.. :thumbup:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 17 dec 2020, 01:52

Igrali smo dobro oko pola sata, sve do gola...poslije toga standardno Juventusovski... :crazy:
Opet, preglub gol im poklanjamo.. :crazy:
Morata je haman naograjsao, mora da je ugazio u pishu.. :mrgreen:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 17 dec 2020, 08:51

Juventinisimo je napisao/la:
17 dec 2020, 01:52
Igrali smo dobro oko pola sata, sve do gola...poslije toga standardno Juventusovski... :crazy:
Opet, preglub gol im poklanjamo.. :crazy:
Morata je haman naograjsao, mora da je ugazio u pishu.. :mrgreen:
Znas sta mi ne ide u glavu ali nikako. Evo u zadnje 4 godine, 3 razlicita trenera, najmanje 50 razlicitih igraca, razlicite formacije i strategije, razliciti uslovi i protivnici, ali jedno se ama bas nikad ne mijenja. JUVENTUS PRESTAJE IGRATI NAKON PRVOG GOLA. To je fenomen s kojim bi se mogli pozabaviti i naucnici, ja ne mogu nikako da odgonetnem zbog cega...

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 17 dec 2020, 09:37

Tako je od kako pratim Juventus, uvijek je bilo zabij gol i kontrola utakmice, s tim da su nekad odbrana i vezni red bili mnogo jaci, pa protivnik nije mogao proviriti golu, ali mi sad nemamo veznog reda koji moze zadrzati loptu, bez da ce je nakon 5 dodavanja isporuciti protivniku. Vezni red je problem od odlaska MMVP i to se nikad nije nadomjestilo, nevjerovatno da to uprava ne vidi.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 17 dec 2020, 09:49

Pa dobro mi i kad dadnemo go nije da smo nesto extra odigrali prije tog gola tako da nije to sad neka razlika..
Nego sredina se mora podhitno probuditi...
Znaci kad Ronaldo promasi penal znas da je utakmica bila za kiksati.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 17 dec 2020, 09:51

Ja nisam protivnik Ronalda, ni neki pljuvac, ali brate ako je neko ocajan onda ga moras smjeti izvaditi. Nama je Ronaldo vec 2 utakmice igrac manje, lik nista ni protiv Barce osim penala nije uradio. U ocajnoj je formi a niko ne smije ni pomisliti da ga izvadi iz igre, a kamo li da ga klupira od pocetka. Nije do dobro za ostatak tima.

McKennie
Kontakt:

Post Postao/la McKennie » 17 dec 2020, 09:57

Ronaldo se ne smije izmijeniti ili ostaviti na klupi. Moze samo u dogovoru sa trenerom odmoriti i propustiti tekmu. Prihvatite to bez negodovanja. ;)
XXXVIII SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Massimiliano Allegri

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 17 dec 2020, 10:00

Pa nije da ima neka bolja izmjena da se Zamjeni Ronaldo?
Dybala je za sada ispod nivoa...
Ronaldo ipak koliko god los bio ima ono extra jedan potez sto.moze da odluci. Ne kazem da se nesmi zamjeniti ali brate nema ni koga uvesti

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 17 dec 2020, 10:09

Ronaldo je upropastio utakmicu, Morata mu je nastimao 2 zicera, znaci mrtve prilike koje treba Sasa Matic da pogodi, on ih je zabio u golmana. Chiesa mu je izvukao Penal, on ga je promasio. Morata se jeste obrukao, ono petom je za zatvora, ali decko je stvarao prilike i sebi i drugima, kretao se i protivnik mu nista nije mogao. Ono kad je pogodio golmana u glavu je vise nesreca nego nespretnost, a ono kako mu je u padu odbranio...nece odbraniti vise nikad nikom. Nit sam najveci fan Morate, niti kriticar Ronalda, ali treba biti realan i reci da je Ronaldo formom zasluzio klupu za narednu utakmicu. Ali naravno da se to nece desiti, ide opet Alvaro na klupu. Ne kazem da CR nece zabiti 2 gola iducu, moguce je, ali ako odigra ponovo isto, i mi ne dobijemo, onda ce to biti krivica trenera.

I da, bez obzira na Rabiota i Moratu, molim vas da pogledate gol Atalante jos par puta. Postoji li jos jedan stoper u nekom velikom klubu da kraj njega igraci onako pucaju kao da ga nema? Koliko god da je dobar kad je lopta kod njega, toliko je ocajan u branjenju. Sa Zapatom ga je izvukao sretno Wojo, ali ovdje nije mogao. Jedva cekam dan kad Bonucci vise ne bude clan Juventusa, nadam se i jedva cekam.

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 17 dec 2020, 10:19

Po meni su vise Morata ,Bentan i rabiot krivi za gol.
Nakon sto Morata Izgubi loptu gore Gomez je uze i orolazi keaj Rabiota i Bentankurca kao da su duhovi...
A za Bonuccia se zna vec odavno ono njegovo okrecanje guzicom

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 17 dec 2020, 10:25

JuventinoVero je napisao/la:
16 dec 2020, 21:15
VelaHavle je napisao/la:
16 dec 2020, 20:25
Sta ima Pirlo sa tim sto Moratta uz tri sanse gola dat ne moze. Ronaldo i penal. Ma haj zdra‘o.
A Atalanta nije imala ni jednu šansu?
I woj je spasio nas isto onoliko koliko smo i mi promašili..možda je golman atalante za penal bolji vio, sve u svemu šuplji smo ko sir bili..10 opasnih situacija pred golom su nam ljudi stvorili.

Zakašnjele izmjene da ne spominjem..
Pa da smo dali golove opet bi Atalanta sanse pravila. Vezni red nam je beskoristan osim dva igraca. Rabio nonsalntan i boli ga neka stvar. Sta im tu Pirlo moze? Nista.

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.