Dok je mahalasalijevapolutka je napisao/la: ↑14 dec 2020, 22:01Stvarno neznam sta se desilo na relaciji direktor vs Amar i ko je u pravu ili u krivu. Nešto sam načuo mahalskih priča, al opet kažem neznam ko je u pravu a ko u krivu. Al iznošenje po društvenim mrežama akata kluba to je za svaku osudu i to bi debelo kaznio bez obzira na to ko ih je iznio. Pa dokle više taj mahalski mentalitet u pi.cku materinu
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
ovo je bio oprostajni rucak, ne pretjerujmo.
- HapicaRadePaprica
- Kontakt:
E ako ce brinuti kao što sad brinu onda je bolje da ne brinu.DobojskiManijak je napisao/la: ↑14 dec 2020, 20:22Imaš Fantasy i tamo možeš početi pripreme već sada a za Želju ne brini ,ima ko da brine...LjoZee je napisao/la: ↑14 dec 2020, 20:16Mozda ti navedeni ne bi odugovlacili i dopustili da klub jedan mjesec nove godine bude i bez predsjednika i bez stalnog UO, a pripreme ce tad biti vec u jeku. Sa kojim igrackim kadrom Bog zna.DobojskiManijak je napisao/la: ↑14 dec 2020, 20:09Ne mogu naći član u našem Statutu gdje piše da forumi,portali, botovi, FB stranice,Instagram profili odlučuju o funkcionisanju našeg kluba,sazivanja Skupštine...![]()
Eto, to je taj story sto su neki podijelili i to je sve sto je objavljeno vezano za taj rucak.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Morel jedna anketica da li ste zadovoljni radom uprave
1.Da
2.Naravno
3.1

1.Da
2.Naravno
3.1
Cuva Bog Zelju svog!
- HapicaRadePaprica
- Kontakt:
Da imamo malo poletniju upravu pa da se razlete po Krupi na Vrbasu da nafataju kojeg igraca,sigurno su jeftiniji od ovih koje mi imamo a pokazali su u ove dvije pobjede da su kvalitetniji.
Vjeruj da sam planirao prvo vezano za igru i rezultate pa poslije za UO jer sam mislio da ce Skupstina biti prije. Mislio sam da vas i zamolim da svako obrazlozi sto je glasao za nesto, ali sad nema smisla jer se mogu rezultati pretpostaviti, a i vecina je sama od sebe dala misljenje u zadnja dva dana o svemu.
Mislim da se ne trebamo baviti posljedicama nego uzrocima. Ja se u potpunosti slažem da je realno iz ovakvog igračkog kadra izvučen manje više maximum uz neke neoprostive kiksove poput MDK i Krupe 2X.
Ali moramo sebe pogledati u oči bez prebacivanja krivice na nikad moćnije pitare, Begiće, Vice itd. Zašto smo sebe doveli u situaciju da imamo igrački kadar kakav imamo? Zašto smo sebe doveli da imamo finansijsku situaciju kakvu imamo? Naravno korona je tu faktor, ali hajmo biti realni i prije korone nije bilo baš dobro stanje.
Klubovi poput našeg imaju 3 osnovna izvora prihoda i mislim da smo tu na sva 3 fronta zakazali. Prvi je hajmo reći investitor u vidu određene osobe ili grupacije. Ok, nismo željeli to ili nismo bili zreli za to, idemo dalje. Samim tim izabrali smo put samoodrživog kluba. Ok, legitimno. Znači ako izabereš takav put onda ti ostala 2 izvora prihoda moraju biti europska takmičenja (u našem slučaju kvalifikacije jer nemamo kapacitet za grupnu fazu) i proizvodnja i prodaja mladih igrača.
Što se tiče europe i tu smo zakazali. Dva puta u posljednjih 5 godina se uopšte nismo igrali europske utakmice i tu smo izgubili ogroman novac. Uz to najveći uspjeh nam je bio dogurat samo do 2. pretkola europa lige, a jedini protivici koje smo izbacili su bili Zeta i Narva Trans koji su ruke na srce daleko ispod europskog prosjeka. Da bih dočarao koliki je novac u pitanju uporedit ću nas tu s našim konkurentima. Neću ići unazad pet godina, ali evo posljednje 2 godine je dovoljno. Citirat ću svoj post pošto sam već ranije napravio tu računicu, pa da se ne ponavljam
Da bi stvar bila još gora doveli smo se na jedan historijskih najgorih nivoa što se tiče europskog koeficijenta u bližoj historiji Želje tj. da smo postali nenosioci u prvom pretkolu europa lige. Još sad konferencijska liga koju ćemo vrlo izvjesno igrati donosi manje novca nego europa liga.
Treća stvar je ona po kojoj smo nekad bili poznati u našoj zemlji, a to je proizvodnja i prodaja mladih igrača. Nedopustivo je kako smo tako uspjeli uništiti taj izvor prihoda jer nam je u prošlosti obezbjedio dobru količinu novca pa i kakvu takvu reputaciju u određenim krugovima što se tiče proizvodnje mladih igrača.
Za mene je porazno da od Ferencvaroš generacije u vidu Memije, Bajića, Hadžiahmetovića itd. do dana današnjeg smo uspjeli proizvesti samo jednog igrača na kojem ćemo zaradit novac, a to je Šabanadžović. Da stvar bude još gora, novce od tog transfera smo potrošili na kredit, a i pitanje je da li bi se uopšte desio i taj jedan transfer da Refik nije potegao veze.
Hoću da kažem da smo sami sebi začepili pipe novca i šlag na tortu je ova pandemija koja nam je oduzela i izvore prihoda u vidu prodaje karata, novca koje sponzorske firme su morale smanjit zbog troškova rezanje reklame koja je pogodila te firme i slično.
Još na sve to desi nam se smrt predsjednika, ostali bez direktora kluba, a UO očigledno nije sposoban da se nosi sa nekim stvarima. Naš Željo je na ozbiljnim mukama, a bojim se da ne bude radikalnih promjena u bližoj budućnosti da će situacija biti još gora.
Sve u svemu, pitari su dobro iskoristili ove naše slabosti proteklih godina. I smatram da smo i malim dijelom doprinjeli da pitari budu jači nego prije zbog grešaka koje smo pravili, a uz kombinaciju s lovom koju imaju i možda što su neke stvari pametnije odradili od nas proteklih godina stvorilo se Sarajevo bez poraza, tako da ne bih ja rekao da mi tu ništa nismo mogli utjecati to što Sarajevo igra savršenu sezonu. Možda nismo mogli utjecati u sadašnjem vremenu ali smatram da akumulacijom naših grešaka tokom proteklih godina da smo i mi tome malo doprinjeli.
Ali moramo sebe pogledati u oči bez prebacivanja krivice na nikad moćnije pitare, Begiće, Vice itd. Zašto smo sebe doveli u situaciju da imamo igrački kadar kakav imamo? Zašto smo sebe doveli da imamo finansijsku situaciju kakvu imamo? Naravno korona je tu faktor, ali hajmo biti realni i prije korone nije bilo baš dobro stanje.
Klubovi poput našeg imaju 3 osnovna izvora prihoda i mislim da smo tu na sva 3 fronta zakazali. Prvi je hajmo reći investitor u vidu određene osobe ili grupacije. Ok, nismo željeli to ili nismo bili zreli za to, idemo dalje. Samim tim izabrali smo put samoodrživog kluba. Ok, legitimno. Znači ako izabereš takav put onda ti ostala 2 izvora prihoda moraju biti europska takmičenja (u našem slučaju kvalifikacije jer nemamo kapacitet za grupnu fazu) i proizvodnja i prodaja mladih igrača.
Što se tiče europe i tu smo zakazali. Dva puta u posljednjih 5 godina se uopšte nismo igrali europske utakmice i tu smo izgubili ogroman novac. Uz to najveći uspjeh nam je bio dogurat samo do 2. pretkola europa lige, a jedini protivici koje smo izbacili su bili Zeta i Narva Trans koji su ruke na srce daleko ispod europskog prosjeka. Da bih dočarao koliki je novac u pitanju uporedit ću nas tu s našim konkurentima. Neću ići unazad pet godina, ali evo posljednje 2 godine je dovoljno. Citirat ću svoj post pošto sam već ranije napravio tu računicu, pa da se ne ponavljam
Dakle dali smo svojim konkurentima ogromnu prednost u odnosu nas samo po pitanju jednog od 3 najjača izvora prihoda tj, europe. Gdje su tu pare koje u FKS upumpa investitor ili u Zrinjski HDZ.braco je napisao/la: ↑24 sep 2020, 23:16
Uzeli su dobru lovu Zrinjski i pitari ove i prošle godine od europe. Pitari su prošle godine uzeli 820.000 eura. Zrinjski prošle godine uzeo 780.000 eura. Ove godine pitari od europe 1,8 milion eura zaradili, a Zrinjski i ove godine zaradio 780.000 eura. Dakle krajnja računica je da su pitari samo od europe zaradili ugrubo 5,2 miliona KM , Zrinjski malo jače od 3 miliona KM. Pitari su samo od europe prethodne 2 godine zaradili haman naš godišnji budžet. A mi smo u posljednje 2 godine od europe samo 480.000 KM uzeli.
Da bi stvar bila još gora doveli smo se na jedan historijskih najgorih nivoa što se tiče europskog koeficijenta u bližoj historiji Želje tj. da smo postali nenosioci u prvom pretkolu europa lige. Još sad konferencijska liga koju ćemo vrlo izvjesno igrati donosi manje novca nego europa liga.
Treća stvar je ona po kojoj smo nekad bili poznati u našoj zemlji, a to je proizvodnja i prodaja mladih igrača. Nedopustivo je kako smo tako uspjeli uništiti taj izvor prihoda jer nam je u prošlosti obezbjedio dobru količinu novca pa i kakvu takvu reputaciju u određenim krugovima što se tiče proizvodnje mladih igrača.
Za mene je porazno da od Ferencvaroš generacije u vidu Memije, Bajića, Hadžiahmetovića itd. do dana današnjeg smo uspjeli proizvesti samo jednog igrača na kojem ćemo zaradit novac, a to je Šabanadžović. Da stvar bude još gora, novce od tog transfera smo potrošili na kredit, a i pitanje je da li bi se uopšte desio i taj jedan transfer da Refik nije potegao veze.
Hoću da kažem da smo sami sebi začepili pipe novca i šlag na tortu je ova pandemija koja nam je oduzela i izvore prihoda u vidu prodaje karata, novca koje sponzorske firme su morale smanjit zbog troškova rezanje reklame koja je pogodila te firme i slično.
Još na sve to desi nam se smrt predsjednika, ostali bez direktora kluba, a UO očigledno nije sposoban da se nosi sa nekim stvarima. Naš Željo je na ozbiljnim mukama, a bojim se da ne bude radikalnih promjena u bližoj budućnosti da će situacija biti još gora.
Sve u svemu, pitari su dobro iskoristili ove naše slabosti proteklih godina. I smatram da smo i malim dijelom doprinjeli da pitari budu jači nego prije zbog grešaka koje smo pravili, a uz kombinaciju s lovom koju imaju i možda što su neke stvari pametnije odradili od nas proteklih godina stvorilo se Sarajevo bez poraza, tako da ne bih ja rekao da mi tu ništa nismo mogli utjecati to što Sarajevo igra savršenu sezonu. Možda nismo mogli utjecati u sadašnjem vremenu ali smatram da akumulacijom naših grešaka tokom proteklih godina da smo i mi tome malo doprinjeli.
Sta je po tebi rjesenje, a da se ne spominje ovako ko ovo statut, prodaja pomocnog i to? Da li bi pomogao neki veliki zaokret sa potpuno novim ljudima gdje bi nekoliko godina ambicije bile malo smanjenje? Vecinom da to budu neki mladji igraci uz par iskusnih i da nema pritiska titule vec ako se uhvati Evropa ok, a da se klub sa manjim troskovima, transferima tih mladjih igraca stabilizuje 2, 3, 4 godine ne citav zivot. U medjuvremenu da se trazi neko rjesenje koje bi ubrzalo taj proces. Ali, naravno da se to direktno iznese navijacima kao neki plan, a ne da nagadjamo i nerviramo se.braco je napisao/la: ↑15 dec 2020, 00:16Mislim da se ne trebamo baviti posljedicama nego uzrocima. Ja se u potpunosti slažem da je realno iz ovakvog igračkog kadra izvučen manje više maximum uz neke neoprostive kiksove poput MDK i Krupe 2X.
Ne znam, mislim da općenito ovo podneblje nije zrelo za dugoročne projekte. Naprimjer da sutra dođe nova uprava i kaže naredne 3 godine nećemo ići na titulu već idemo u stabilizaciju kluba ha hu, većina bi to deklarativno podržala. Ali vjerujem nakon 2-3 kiksa da bi se yebavala majka i tom projetku i onom ko ga je napravio. Jednostavno mi kao narod i sportska publika živimo za instant uspjehe, volimo šoumene, volimo velike riječi i da slušamo ono što samo godi našim ušima. Tako smo naučeni jer sistemski ni kao država nismo imali dugoročan plan za razvoj, a samim tim ni bh. sport nikad za ovih 25 godina poslije rata nije predstavio nijedan plan i projekat razvoja za narednih 5 ili 10 godina, nebitno bio fudbal, košarka ili rukomet u pitanju.LjoZee je napisao/la: ↑15 dec 2020, 00:35Sta je po tebi rjesenje, a da se ne spominje ovako ko ovo statut, prodaja pomocnog i to? Da li bi pomogao neki veliki zaokret sa potpuno novim ljudima gdje bi nekoliko godina ambicije bile malo smanjenje? Vecinom da to budu neki mladji igraci uz par iskusnih i da nema pritiska titule vec ako se uhvati Evropa ok, a da se klub sa manjim troskovima, transferima tih mladjih igraca stabilizuje 2, 3, 4 godine ne citav zivot. U medjuvremenu da se trazi neko rjesenje koje bi ubrzalo taj proces. Ali, naravno da se to direktno iznese navijacima kao neki plan, a ne da nagadjamo i nerviramo se.braco je napisao/la: ↑15 dec 2020, 00:16Mislim da se ne trebamo baviti posljedicama nego uzrocima. Ja se u potpunosti slažem da je realno iz ovakvog igračkog kadra izvučen manje više maximum uz neke neoprostive kiksove poput MDK i Krupe 2X.
Izvinite što se ponovno ubacujem ..
Mladost ima dugovanja prema Hirosu, a i ne odgovara mu nacin na koji se radi kod Musije, dok je Osim razgovarao i sa Jovićem, trenutni igrač Širokog, jer želi otići (Siniša ga preporučio) ..
Kakav god, bolji je od naših krila vjerovatno, a i iskusniji, ali vidjet ćemo nije 100% sve !
Mladost ima dugovanja prema Hirosu, a i ne odgovara mu nacin na koji se radi kod Musije, dok je Osim razgovarao i sa Jovićem, trenutni igrač Širokog, jer želi otići (Siniša ga preporučio) ..
Kakav god, bolji je od naših krila vjerovatno, a i iskusniji, ali vidjet ćemo nije 100% sve !
Ljudi, preminuo Odovic.
Oda, lahka ti zemlja
Ne mogu da vjerujem.
Oda, lahka ti zemlja

Ne mogu da vjerujem.
Čitam i Sabo iz TSC isto preminuo jutros (trener)
Čut će se još jednom Oda majstore,Oda majstore

Samo da se završi ova 2020ta već jednom
Zadnja izmjena: 1921boy, dana/u 15 dec 2020, 10:14, ukupno mijenjano 1 put.
Rodjeni su pitarske picke!
Njih dvojica su nam potrebni ko suho zlato.caki1921 je napisao/la: ↑15 dec 2020, 08:47Izvinite što se ponovno ubacujem ..
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- lijevapolutka
- Kontakt:
moSa ljoŽe
-
- Kontakt:
Hiros ako dodje, tek cete se nervirat, taj kad uzme loptu vidi samo dvije stative i prečku iznad njih.
Taj lopte nikom neda, posle 5 minuta ce mu Tuce i Stila mater psovat a ekipa će izginut kad se on zarola pa izgubi loptu.
Taj lopte nikom neda, posle 5 minuta ce mu Tuce i Stila mater psovat a ekipa će izginut kad se on zarola pa izgubi loptu.
- PointBlank
- Kontakt:
E j.ebo te i godina i sunce i sve u pm
Pokoj ti duši Oda

Pokoj ti duši Oda

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 12 gostiju.