KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

neno#4
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la neno#4 » 24 dec 2010, 01:05

"Bosna se treba ugledati na Partizan, to je jedino rješenje"

Nenad Marković je svoj život posvetio košarci. Karijeru je počeo graditi u KK Bosna. Poslije toga igrao je za klubove u Italiji, Španiji, Izraelu, Francuskoj i Grčkoj.

Bila je zadivljujuća njegova lakoća postizanja koševa. Mnogi će reći da je zbog svog autoriteta trenerima bio produžena ruka na parketu. Nakon okončanja karijere okrenuo se trenerskim vodama. Prošao je put od hvaljenja do sumnji i osporavanja. Danas nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Marković je uvijek zahvalan sagovornik o svim košarkaškim temama.

O Vašoj karijeri se manje-više sve zna. Možete li za početak reći šta se igraču mota po glavi kada dođe trenutak u kojem mora prekinuti profesionalnu karijeru?

Prvo što se pomisli jeste da se ne mora ići na trening, ne mora se ići na pripreme, ne treba se održavati forma, nemate više utakmica, na ljeto ne trebate ići na pripreme i možete biti sa porodicom. To su neke pozitivne stvari. No, kada prođe nekoliko dana, onda shvatite da vam nedostaje svlačionica, treninzi, ritam košarkaškog života. Iskreno, meni je najteže bilo kada sam otišao na jednu Bosninu utakmicu. Dvorana je bila puna, a mene su obuzele emocije. Pomislio sam - sve bih dao da sam sada na parketu. Mislim da treba pustiti da se neke stvari slegnu.

Kako sada gledate na karijeru, žalite li zbog nečega?

Kada se podvuče crta, mogu reći da sam zadovoljan. Igrao sam na velikoj sceni, vidio svijet, upoznao dosta ljudi. Ono što žalim jesu tri finala koja sam izgubio. Sa Hapoelom sam izgubio od Maccabija u bici za prvaka Izraela. Sa Pamesom iz Valencije sam pognute glave napustio posljednji okršaj u kupu, dok sa Limogesom nisam uspio dotaći vrh u francuskom prvenstvu. Krivo mi je zbog činjenice da smo u polufinalu eliminisali Asvel, koji je u to vrijeme igrao izvanredno.

I sa Bosnom ste 2004. poraženi u dramatičnom finalu od Širokog Brijega?

Svakako! Uz tri pomenuta poraza, ovaj je na četvrtom mjestu. Iako smo izgubili u odlučujućem dvoboju za prvaka države, nisam bio tužan. Naime, u kratkom periodu uspjeli smo da vratimo publiku u Skenderiju, pa je tako protiv Leotara bilo osam hiljada gledalaca. Znao sam da će naredna sezona donijeti mnogo više uspjeha. Tako je i bilo.

Junak spomenutog meča, Martin Vanjak, isticao je da mu je najviše bilo žao Vas?

On je bio vrhunski igrač, sa mentalitetom pobjednika. Dobro poznajem i njegovog strica Vladu, tako da je vjerovatno i zbog toga to izjavio. U svakom slučaju, hvala mu.

Pristalice AEK-a su me pogodile maticom od šarafa

Jeste li ikada pobjegli iz karantina?

Nisam. Doduše samo sam u Olympiakosu i reprezentaciji imao karantin. Poštovao sam odluke trenera. Recimo, ako je izlaz do 23 sata, uvijek sam dolazio na vrijeme, mada pred važne utakmice nisam ni pomišljao da izađem iz hotela.

Koji vam je gostujući teren ostao u sjećanju kao parket sa najžešćim pritiskom domaćih navijača?

Sudari sa Panathinaikosom su posebna priča. Neko kaže - iznervirao se, jer ga je pljunuo neko iz publike. Mene su pljunuli hiljadu puta. Ipak, najteže je bio u dvobojima sa AEK-om. Jedna polufinalna utakmica sa njima mi je ostala urezana u sjećanju. Gađali su nas raznim predmetima, a mene je u jednom trenutku, vjerovali ili ne, pogodila matica šarafa. Morali smo se čak povući nakratko do svlačionica. Mislim da sam se tada prvi put preplašio. Pamtim da su i sudije bile nemoćne da bilo šta urade. Na kraju smo poraženi.

Od kojeg ste trenera najviše naučili u igračkoj i trenerskoj karijeri?

Od svakog naučiš ponešto. Mnogo su mi pomogli Mladen Ostojić, moj prvi trener. Potom Draško Prodanović i Bogdan Tanjević. Selektor reprezentacije Turske mi je uvijek bio na raspolaganju.

Za New York Knickse sam navijao zbog Starksa

Jeste li se konsultirali sa njima pred neku utakmicu?

Nisam pred utakmicu, to mi je neozbiljno. To sam radio između dva kola. Logično mi je da se pita relevantan stručnjak o nekom protivniku. Da čujete njegovo mišljenje. Ipak, pred sami okršaj nikada nisam nikoga zvao i pitao za savjet.

Za koji klub navijate u najjačoj svijetskoj košarkaškoj ligi - NBA?

Najbliži srcu su mi uvijek bili New York Knicksi. Najviše zbog Johna Starksa. Uživao sam gledajući tu generaciju.

Često ste isticali da volite igrati i mali fudbal?

Istina, bilo je tako, ali više nije. To izbjegavam zbog mogućih povreda. Organizam je navikao na košarku i sada je izuzetno opasno igrati mali fudbal. Najčešće skijam. Volim pogledati i poneku utakmicu FK Sarajevo.

Kako gledate na aktuelnu situaciju u KK Bosna?

Osnovno je da se pronađu finansijska sredstva, da se smanje dugovi ili da se napravi program otplate. Treba se uraditi jasna strategija i vizija kako bi klub trebao izgledati za sedam ili osam godina. Mora se više raditi sa mladim igračima i dovesti dva stranica. Drugog rješenja nema. Za sve je potrebno vrijeme i strpljenje. Možda će publika zviždati nakon dva vezana poraza, ali to ne smije pokolebati planove.

Može li neko sa ovih prostora nekada u budućnosti biti prvak Evrope, kao što su to nekada uspjeli "studenti"?

Teško. Ipak, ako se to i desi jedino to može uraditi Partizan. Oni godinama izbacuju mlade i talentirane igrače. Na vrhuncu forme ih prodaju, ali to lako nadomjeste iz omladinskog pogona. To je recept uspjeha. Nisu slučajno prošle godine igrali final-four. Bosna se treba ugledati na Partizan.
Kada sam procitao komentare ispod ovog teksta, neke stvari su mi jasnije bile...Mi nismo zasluzili definitivno bolje ljude od ove koji vode repku, koji vode Savezkoji vode Bosnu, ja se gnusam ovih komentara, je li stid ovih ljudi sto su ovo pisali :o :o :o ..Dno dna, sramite se da blatite jednu taku legendu tipa

"alijin srbin markovic"

"Neno, jedino ti hvala za trice protiv Hrvatske, a ostalo, iskreno nemas pojma !!
Propali trener, odmah htjeo biti selektor ( a nisi ni pionire trenirao !!), prosjecan igrac, propali politicar ... i jos na partizan da se ugledam!".
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 dec 2010, 12:42

molim vas bez politike i preporuka za koje stranke treba ili ne treba glasati.
ima drugih foruma gdje se o tome diskutuje.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 dec 2010, 12:56

admin je napisao/la:molim vas bez politike i preporuka za koje stranke treba ili ne treba glasati.
Ko god kaze da admin ne radi svoj posao, taj laze :D :D :D

A kada se na drugim temama svasta pise, to se naravno tolerise...

Ostalo je samo ime.....

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 24 dec 2010, 16:47

Usput buduci da su upravo politicari (obojica iz iste stranke) unistili KK Bosnu kako bi ti to formulisao ?

Nemamo sponzore jer je drzava predzadnja po jacini ekonomije i peta odozada po kupovnoj moci u Evropi. Uzrok tome nije glupa nacija i nedostatak resursa vec politika. Takodje jedna politicka partija namjerno zeli da unisti simbol koji nije nacionalisticki. Kako bi ti to bolje objasnio a da ne spominjes politiku ? Na zalost pa je politika umjesana ali ja nisam za to odgovoran samo sto treba reci istinu.

Navijaci nisu zadovoljni a moj post nudi opcije sta se moze uraditi umjesto kukanja.

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 24 dec 2010, 21:55

neno#4 je napisao/la:

Nenad Marković je svoj život posvetio košarci. Karijeru je počeo graditi u KK Bosna. Poslije toga igrao je za klubove u Italiji, Španiji, Izraelu, Francuskoj i Grčkoj.

Bila je zadivljujuća njegova lakoća postizanja koševa. Mnogi će reći da je zbog svog autoriteta trenerima bio produžena ruka na parketu. Nakon okončanja karijere okrenuo se trenerskim vodama. Prošao je put od hvaljenja do sumnji i osporavanja. Danas nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Marković je uvijek zahvalan sagovornik o svim košarkaškim temama.

O Vašoj karijeri se manje-više sve zna. Možete li za početak reći šta se igraču mota po glavi kada dođe trenutak u kojem mora prekinuti profesionalnu karijeru?

Prvo što se pomisli jeste da se ne mora ići na trening, ne mora se ići na pripreme, ne treba se održavati forma, nemate više utakmica, na ljeto ne trebate ići na pripreme i možete biti sa porodicom. To su neke pozitivne stvari. No, kada prođe nekoliko dana, onda shvatite da vam nedostaje svlačionica, treninzi, ritam košarkaškog života. Iskreno, meni je najteže bilo kada sam otišao na jednu Bosninu utakmicu. Dvorana je bila puna, a mene su obuzele emocije. Pomislio sam - sve bih dao da sam sada na parketu. Mislim da treba pustiti da se neke stvari slegnu.

Kada se podvuče crta, mogu reći da sam zadovoljan. Igrao sam na velikoj sceni, vidio svijet, upoznao dosta ljudi. Ono što žalim jesu tri finala koja sam izgubio. Sa Hapoelom sam izgubio od Maccabija u bici za prvaka Izraela. Sa Pamesom iz Valencije sam pognute glave napustio posljednji okršaj u kupu, dok sa Limogesom nisam uspio dotaći vrh u francuskom prvenstvu. Krivo mi je zbog činjenice da smo u polufinalu eliminisali Asvel, koji je u to vrijeme igrao izvanredno.

Svakako! Uz tri pomenuta poraza, ovaj je na četvrtom mjestu. Iako smo izgubili u odlučujućem dvoboju za prvaka države, nisam bio tužan. Naime, u kratkom periodu uspjeli smo da vratimo publiku u Skenderiju, pa je tako protiv Leotara bilo osam hiljada gledalaca. Znao sam da će naredna sezona donijeti mnogo više uspjeha. Tako je i bilo.

On je bio vrhunski igrač, sa mentalitetom pobjednika. Dobro poznajem i njegovog strica Vladu, tako da je vjerovatno i zbog toga to izjavio. U svakom slučaju, hvala mu.

Nisam. Doduše samo sam u Olympiakosu i reprezentaciji imao karantin. Poštovao sam odluke trenera. Recimo, ako je izlaz do 23 sata, uvijek sam dolazio na vrijeme, mada pred važne utakmice nisam ni pomišljao da izađem iz hotela.

Koji vam je gostujući teren ostao u sjećanju kao parket sa najžešćim pritiskom domaćih navijača?

Sudari sa Panathinaikosom su posebna priča. Neko kaže - iznervirao se, jer ga je pljunuo neko iz publike. Mene su pljunuli hiljadu puta. Ipak, najteže je bio u dvobojima sa AEK-om. Jedna polufinalna utakmica sa njima mi je ostala urezana u sjećanju. Gađali su nas raznim predmetima, a mene je u jednom trenutku, vjerovali ili ne, pogodila matica šarafa. Morali smo se čak povući nakratko do svlačionica. Mislim da sam se tada prvi put preplašio. Pamtim da su i sudije bile nemoćne da bilo šta urade. Na kraju smo poraženi.

Od svakog naučiš ponešto. Mnogo su mi pomogli Mladen Ostojić, moj prvi trener. Potom Draško Prodanović i Bogdan Tanjević. Selektor reprezentacije Turske mi je uvijek bio na raspolaganju.

Nisam pred utakmicu, to mi je neozbiljno. To sam radio između dva kola. Logično mi je da se pita relevantan stručnjak o nekom protivniku. Da čujete njegovo mišljenje. Ipak, pred sami okršaj nikada nisam nikoga zvao i pitao za savjet.

Najbliži srcu su mi uvijek bili New York Knicksi. Najviše zbog Johna Starksa. Uživao sam gledajući tu generaciju.

Istina, bilo je tako, ali više nije. To izbjegavam zbog mogućih povreda. Organizam je navikao na košarku i sada je izuzetno opasno igrati mali fudbal. Najčešće skijam. Volim pogledati i poneku utakmicu FK Sarajevo.

Osnovno je da se pronađu finansijska sredstva, da se smanje dugovi ili da se napravi program otplate. Treba se uraditi jasna strategija i vizija kako bi klub trebao izgledati za sedam ili osam godina. Mora se više raditi sa mladim igračima i dovesti dva stranica. Drugog rješenja nema. Za sve je potrebno vrijeme i strpljenje. Možda će publika zviždati nakon dva vezana poraza, ali to ne smije pokolebati planove.

Može li neko sa ovih prostora nekada u budućnosti biti prvak Evrope, kao što su to nekada uspjeli "studenti"?

Teško. Ipak, ako se to i desi jedino to može uraditi Partizan. Oni godinama izbacuju mlade i talentirane igrače. Na vrhuncu forme ih prodaju, ali to lako nadomjeste iz omladinskog pogona. To je recept uspjeha. Nisu slučajno prošle godine igrali final-four. Bosna se treba ugledati na Partizan.
Dobro te Neno. Svi pametni u ovoj drzavi i svi znaju sta treba raditi. NIje problem sto tako mislis ,ali ako mislis da mozes bolje dodji u Bosnu pa nesto promjeni. STo niko od nasih legendi Markovici, Tanjevici, Pesici, i ostali ne priznaju da nece da pomognu BH kosarci zato sto u BH kosarci nema love

EVo ja za razliku od Markovica predlazem da se ugledamo na Orlando Magicse
MENI MOJE, A VAMA VASE

Genije
Kontakt:

Post Postao/la Genije » 24 dec 2010, 22:03

Ograđujem se da pripadam bilo SDP-u bilo SDA ali me zanima dali to ti misliš da isto sranje nebi učinili komunjare da su bili u poziciji zelenbaća???

Misliš da nebi uzeo npr. damir hadžić 50 000 i nešto godišnju platu kao dino konaković a stalno je pričao da je volonter?(preko razvojne)

Problem kkb je nastao onda kada su se pomenute zloće ogradile od "pravih" HZ,tada je još vrlo kratko potrajala agentura i na kraju ostalo se bez navijača.
Klub bez navijača makar onih pravih a ne tipa pojedinih sa ovog foruma nije klub i "ljudi" u njemu rade bez pritiska što su i htjeli,slično se dešava u FKS ali postoji otpor i veća organizovana skupina ljudi kojima je stalo do kluba i koji bi mnogo što šta učinili za isti,to je nestalo u kkb i sada je klub u rukama milosti ministra kulture i sporta kantona sarajevo i još par ljudi.

Ne kažem da se slično nebi desilo i da su tu pomenuti navijači ali riječ SLIČNO je čudo.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 dec 2010, 22:29

neno#4 je napisao/la:
admin je napisao/la:molim vas bez politike i preporuka za koje stranke treba ili ne treba glasati.
Ko god kaze da admin ne radi svoj posao, taj laze :D :D :D

A kada se na drugim temama svasta pise, to se naravno tolerise...
nevinih žrtava puni Banovići.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 24 dec 2010, 22:43

F.G.R. HARMANI je napisao/la:
Dobro te Neno. Svi pametni u ovoj drzavi i svi znaju sta treba raditi. NIje problem sto tako mislis ,ali ako mislis da mozes bolje dodji u Bosnu pa nesto promjeni. STo niko od nasih legendi Markovici, Tanjevici, Pesici, i ostali ne priznaju da nece da pomognu BH kosarci zato sto u BH kosarci nema love

pa citas li ti uopste ista ovdje

niko od njih nece da dodje jer su upoznali pravo lice bagre koja je u upravi i nece sa njima da imaju posla

a neno je pomogao bosni najvise sto se vratio u KK Bosnu i to je najvise diglo euforiju, zatim je kasnije pomagao nekim skautingom (on ima dosta poznanika pa zna iskopati jeftine a dobre igrace) i izvidjanjima npr. gran canarie kada smo igrali sa njima u Sarajevu

kari pesic zajedno sa boksom tanjevicem su nam pomagali ranije isto kako sugestijama za razvoj igraca, scautingom igraca, dovodjenjem njihovih ekipa na turnire M.D., a njihovi su glasovi bili presudni sto smo od Uleba dobili pozivnicu, ...

ukratko pomagali su oni, ali kada su shvatili da to rade da bi se pojedinci bogatili na racun toga lagano su se distancirali od ove bagre i kada oni odu mozemo opet ocekivati neku vrstu pomici

a boksa jos pomaze BiH igracima, pa on je doveo djedovica u lottomaticu i dao mu pravu sansu, tj. nepovjernom igracu ogromnu minutazu, a sada vadi gordica iz letargije i njemu ce dati napokon pravu sasnsu na velikoj sceni

a sta su ova bagra ostvarila
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 25 dec 2010, 00:35

neno#4 je napisao/la:

Majstore, jednu stvar treba da shvatis...Sve je ovo postalo cisti biznis, i cisti profesionalizam, nema tu vise eto ja igram iz ljubavi..Mora se jednom kod nas shvatiti da ljudi koji rade skauting, koji dovode igrace, koji sastavljaju roster da od toga jednostavno ZIVE...To je njihov posao, znaju samo to da rade u zivotu i to je to..Zato u ozbiljnom klubu imas sportskog direktora, direktora, racunovodju, PR -a, i ostale ljude koji se bavi svojim poslom...Niko nece da radi nista za dzabe...

Ja se izvinjavam ako sam te uvrijedio kada sam se gnusao ovih komentara protiv ikone ove zemlje i sportiste koji je uz Kindjeta sinonim za kosarku u ovoj zemlji :o :o :o

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 dec 2010, 14:49

Prodanović: Ostao sam vojnik Bosne

Iako već dugo radi u inozemstvu, Prodanović prati i šta se dešava i šta se piše u BiH pa je želio da prokomentira našu nedavnu konstataciju „da mnogi bosnaši u Evropi nisu ni verbalno podržali svoj klub u njegovim najtežim danima“.

- Jesam bosnaš, volio bih vidjeti ko mi to pravo zbog godina koje sam proveo u klubu, a počeo sam 1974., i zbog rezultata može uskratiti. Što se tiče podrške, ako me neko nazove, apsolutno ću učiniti sve što mogu da pomognem. Uostalom, Boša mi je davno rekao: „Ti si vojnik kluba.“ No, šta da radim kada me niko ne zove? - ističe Prodanović, koji je kao selektor odveo našu reprezentaciju na Evropsko prvenstvo 2003. u Švedskoj.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 27 dec 2010, 16:13

F.G.R. HARMANI,
Nije problem sto ti je mozak ispran pa kazes "STo niko od nasih legendi Markovici, Tanjevici, Pesici, i ostali ne priznaju da nece da pomognu BH kosarci zato sto u BH kosarci nema love" ali trebas cuti i istinu.

Nije lova problem nego sto niko ne moze da podnese da bude prevaren. Ima ih podosta koji bi pjeske dosli i radili ko konji ZA LJUBAV ali ne smiju jer ce lopovi to sve popljuvati i razvaliti za saku eura. Da bi neko unio svoju dusu u posao treba da ima sredinu u koju moze vjerovati. Neno iz ljubavi poturi ledja na pocetku svoje trenerske karijere i suknuse mu ga i na njemu se slomise kola a lopovima nista. Sanse za uspjeh su mu bile manje od 10% a lova tanka ali je uletio. Na kraju mu je sve izmaklo za jednu cetvrtinu i povrede. On je legenda koji fanaticno voli Bosnu.

Ima vani raje itekako ali problem su lopovi i sibicari koji sve miniraju. Rjesenje je da ne treba cekati da nam neko dodje kao svetac i spasi nas nego da PRVO mi ocistimo smece i .ovna u nasoj avliji. A onda ces se sokirati sta se sve moze postici. Kako klub tako i drzava.

Primjer su navijaci Sarajeva koji su se digli i nesto se dogadja. Nisu cekali i kukali kako im niko nece pomoci. Nije to sve gotovo ali ima sansi da ako sve ociste, FK Sarajevo bude klub kakav i zasluzuje da bude.

Pogledaj Celzi upkos lovi i resursima od kojih boli glava, ali tesko se za kratko moze izgraditi imidz i istorijat velikana, a KK Bosni je jedino to preostalo. Nama treba 'to ostalo' ali to se moze srediti AKO je tlo ocisceno.

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 28 dec 2010, 00:14

Tko pljuje po Nenadu nije normalan°
Ako je netko gino za drzavu onda je to on,sta ce on suradivati sa konakovicem i bukvom daj molim vas!!
Kad je neno igrao dino nije znao sta je lopta a ne zna ni danas dan,opersian je od kosarke,sto je znao najbolje je bilo farbati se,em u plavo pa nazad u prirodnu boju...
Za bukvu jos manje mislim...
Sto se tice karija i bose mnogi ne znaju da to nisu rodjeni bosanci,ali ipak su pomagali vise od ro´djenih!!

adzutant
Kontakt:

Post Postao/la adzutant » 28 dec 2010, 15:46

ima li utakmica protiv Brotnja na TVSA? na njihovoj web stranici nema ... ali nekad njihov pregled programa ne bude tačan...?

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 28 dec 2010, 20:30

joj sta rade pare hehe da su prije dobili plate ne bi imali poraza :D
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

Genije
Kontakt:

Post Postao/la Genije » 28 dec 2010, 21:26

Kao i obično Zimić NAJBOLJI kad mu se da PRILIKA.

I kad nemamo para nemamo mozga,neznam šta i dalje rade u klubu radić koji je u rangu hot-a,i batina koji je u rangu demića a ovaj drugi(batina) je u vrhu platnog spiska.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 28 dec 2010, 21:28

Da su plate bile redovne svaku bi tekmu dobijali po 50 razlike... :mrgreen: bravo momci

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 dec 2010, 21:49

prije pola sata sam dosao kuci, moze li mi iko, molim vas ,napisati kako je isla tekma i najbolje pojedince

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 28 dec 2010, 23:34

nerminh74 je napisao/la:prije pola sata sam dosao kuci, moze li mi iko, molim vas ,napisati kako je isla tekma i najbolje pojedince

Tender beg prisustvovao utakmici nakon dužeg vremena.Vidjela "ljudina"da ga niko ne krivi za 7 mio minusa,pa veli odoh ja nastaviti tamo gdje sam počeo prije 12-13 godina....Konta čovjek ako im je minus mali mogu ja napraviti još veći...vidjeće oni koga podcjenjuju....

Radić-nemam komentara
Muha-bez motiva,Brotnjo nije ekipa na koju se pali,imao boljih partija ove sezone,pogotovo u napadu.U napadu može odigrati solidno i to nije sporno ali ako hoće da igra ozbiljnu košarku mora drastično popraviti odbranu.
Čamac-nije bila njegova večer,par ulaza koje običnu trpa večeras mašio.On obećava da bar bude ako ništa bar dobar back up.
Hodžić-i večeras neprimjetan
Krušlin-borben kao i obično ali već par utakmica uključujući i ovu nije na razini na kojoj je bio u prvih sedam-osam kola.Stao ga je šut.Popraviće se,njegov odnos prema igri definitivno mi se sviđa.
Batina-uobičajeno,strogi prosjek,više smrdi nego što miriše.
Buza-u prvih tri-četiri kola obećavao,poslije toga se izgubio.Milsim da mu je i Parežanin sa minutama koje mu (ni)je davao sjebao samopouzdanje.I večeras malo minuta i malo pokazao.
Demić-dobio zadnjih pet minuta utakmice i za ono što je odigrao pokazao da treba dobiti veću minutažu i povjerenje trenera.
Đurasović-dobar ali ipak očekujem ozbiljniji pristup igri,imao par crnih minuta,tri napada uzastopno izgubio loptu,u odbrani ponekad previše nonšalantan,Đeno s opravdanjem u par navrata bio bijesan na njega
Rahimić-usmjerio utakmicu u jednom pravcu već u prvih 6-7 minuta prve četvrtine
Mujić-tri-četiri minute soloidno iskoristio,za kvalitetniju ocjenu igre trebao provesti više minuta na parketu
Zimić-pozitivan pomak,ne veliki ali ipak pomak.Na početku prvenstva u prva tri četiri kolka nije ništa mogao pogoditi ,sada bar ako ništa zakucava kada primi loptu blizu koša,imao par promašaja koji nisu bili ni blizu obruča,jednostavno leđna tehnika kod njega ne postoji.

Sve u svemu samo solidna utakmica protiv lošeg Brotnja.Za ozbiljniju košarku i borbu za NLB potrebna tri pojačanja.Jerrells,Jawai i Gist i dovedite nam Široki :mrgreen:
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 30 dec 2010, 16:11

Tanjević: K.K.Bosni je potrebna pomoć grada

Bivši selektor Italije i Turske, Bogdan Tanjević, pozvao je čelnike grada Sarajeva da pomognu košarkaškom klubu Bosna.

Ovo je trenutak da Sarajevo stane iza kluba. Ako je tačno to sve što čujem o situaciji u Bosni, onda je ovo stvar više politike, a pod tim podrazumevam da se pojavi osoba, ako postoji autoritet te vrste, da kaže: 'Gospodo, moramo da spasimo naš ponos'. Pogledajte šta se desilo sa Cibonom, koja je imala veće dugove od Bosne, a njihove će račune da plati Grad Zagreb, čije je Cibona sada praktično postala vlasništvo. Znam da i grad Sarajevo i država BiH verovatno imaju prečih poslova, ali ko ne štiti tradiciju, ne misli ni o budućnosti.
rekao je Tanjević i dodao da očekuje od rukovdstva, igrača i trenera Bosne pokažu entuzijazam i želju ka boljem tokom narednih godina.

Ne želim da optužujem nikoga, ali i moji igrači su nekada bili u takvoj situaciji, kad su plate mogle jedva da podmire hranu, a oni su uz mnogo odricanja postali evropski prvaci. Naravno, druga su sada vremena, ali doza entuzijazma je neophodna. Neka igrači ovu sezonu vide kao ulaganje u budućnost, šansu da napreduju i naprave bolje ugovore naredne godine.
Tanjević je na kraju zaključio da očekuje da selekcija BiH napravi dobar rezultat na Evropskom prvenstvu naredne godine u Litvaniji. Bogdan Tanjević je svojevremeno kao trener Bosne osvojio titulu Evropskog prvaka 1979. godine.
You are someone else I am still right here

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 dec 2010, 20:49

fera je napisao/la:Tanjević: K.K.Bosni je potrebna pomoć grada
Bivši selektor Italije i Turske, Bogdan Tanjević, pozvao je čelnike grada Sarajeva da pomognu košarkaškom klubu Bosna.

Ovo je trenutak da Sarajevo stane iza kluba. Ako je tačno to sve što čujem o situaciji u Bosni, onda je ovo stvar više politike, a pod tim podrazumevam da se pojavi osoba, ako postoji autoritet te vrste, da kaže: 'Gospodo, moramo da spasimo naš ponos'. Pogledajte šta se desilo sa Cibonom, koja je imala veće dugove od Bosne, a njihove će račune da plati Grad Zagreb, čije je Cibona sada praktično postala vlasništvo. Znam da i grad Sarajevo i država BiH verovatno imaju prečih poslova, ali ko ne štiti tradiciju, ne misli ni o budućnosti.
rekao je Tanjević i dodao da očekuje od rukovdstva, igrača i trenera Bosne pokažu entuzijazam i želju ka boljem tokom narednih godina.

Ne želim da optužujem nikoga, ali i moji igrači su nekada bili u takvoj situaciji, kad su plate mogle jedva da podmire hranu, a oni su uz mnogo odricanja postali evropski prvaci. Naravno, druga su sada vremena, ali doza entuzijazma je neophodna. Neka igrači ovu sezonu vide kao ulaganje u budućnost, šansu da napreduju i naprave bolje ugovore naredne godine.
Tanjević je na kraju zaključio da očekuje da selekcija BiH napravi dobar rezultat na Evropskom prvenstvu naredne godine u Litvaniji. Bogdan Tanjević je svojevremeno kao trener Bosne osvojio titulu Evropskog prvaka 1979. godine.

pa nismo mi cibona
nismo mi imali mirka novosela koji je obezbjedio poslovne prostore u vrjednosti od 8 mil. € , koje nisu smjeli prodati bez saglasnosti grada prvobitno sigurnosna igla za beskrulozne uprave koje bi se htjeli opariti, ali sada je ispala omca oko vrata i sa cijim se najmom placali radnici kluba dok su neki davani u dugogodisnje besplatne najmove igracima umjesto plata (npr. knego), pa da nam uleti bandic i oduzme prostore da bi pokrio oko 4-6 mil € duga, bas fin ciko zar ne, a jos da on ustvari nije postavljao prijasnje uprave koje su doveli cibonu u ovakvo stanje, bio bi andjeo

suma sumare
nedo nam bog takvih dusobriznika kao bandic mada mi imamo nekog slicnog u liku i djelu imamovica koji je bog zna sta maslao boksi da bi ovaj ovako nesto rekao

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.