FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

UBIPITAR
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la UBIPITAR » 14 dec 2020, 18:57

Dejan1921 je napisao/la:
14 dec 2020, 17:18
Brkooo je napisao/la:
14 dec 2020, 17:04
Dejan1921 je napisao/la:
14 dec 2020, 16:41
Ima ovdje i do naše raje, normalne. Ima već odavno upozno sam momka, srednje tridesete, bolesnik ko i mi, naleti na trening, trening tekmu, tu je uvijek, jedan od onih koje prepoznaš na tekmi. I prije par mjeseci na nekom treningu sami nas dvojica, reko hajmo na kafu i sjednemo u Makijato. Tu saznam da je momak sa nepunih 30 postao direktor u jednoj jakoj firmi, u privatluku pliva od 20-te, sposoban, pametan, elokventan. I tu mi kaže da su mu nudili preko nekih prijatelja da dodje u Želju da bude direktor. Pitam ga ja brate i šta si reko, kaže mi on, a odbijem, šta treba da mi raja sa tribine za pola godine yebe mater. E takav momak odbije, a Džihanić i slični polete na prvu da se uhljebe. Tu je naš problem.
Nas problem je to pickasto pronalazenje uvijek nekih izgovora, kao eto psovat ce ti neko ako ti dobro radis svoj posao. Nevjerovatna doza gluposti i pickastog mentaliteta. Ista stvar i za neke bogate Zeljovce koji uvijek pametuju kako treba ovo ili ono a prstom ne mrdaju da nesto promijene, stalno smisljaju neke izgovore. Stanje se moze promijeniti samo konkretnim djelovanjem, ulaskom i radom u klubu a ne pametovanjem po kaficima, forumima itd..
Slažem se, ali to ćemo teško doživjeti. Bogatih Željovaca skoro i da nema, ovi što rade dobro svoje poslove ne bi rizikovali karijeru zbog Želje i tako je to. Tako da samo neko sa strane ko vidi svoj interes je naša nada.
Evo ti samo jedan podatak buraz,sigurno 90% bivših predsjednika od rata na ovamo kao i znatan broj članova UO-a su milioneri i multimilioneri.Svi oni čine neke pozicije i opozicije a kad je bussines u pitanju,svi oni preko svojih firmi međusobno surađuju bez ikakvih problema.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 14 dec 2020, 19:03

UBIPITAR je napisao/la:
14 dec 2020, 18:57
Evo ti samo jedan podatak buraz,sigurno 90% bivših predsjednika od rata na ovamo kao i znatan broj članova UO-a su milioneri i multimilioneri.Svi oni čine neke pozicije i opozicije a kad je bussines u pitanju,svi oni preko svojih firmi međusobno surađuju bez ikakvih problema.
E to je tuga Božija brate...a Željo na izdisaju.

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 14 dec 2020, 19:15

SudoHusika je napisao/la:
14 dec 2020, 13:33
Robust je napisao/la:
14 dec 2020, 13:28
al najjace kad napises da ne valja nesto i to gospodi i njihovim okicama sa uvrnutim pogledom na svijet odmah nisi navijac dusman si ovakav onakav izvrijedjaju te ljudi gore nego da si Karadžić sad direktori ne valjaju a prije dva mjeseca trubili o nekoj sinergiji da se drzimo za rukice skupa itd itd.
i toj gospodi je normalno da trener koji je podredjen tom direktoru moze i ima osnova da ga napada i da prodje nekažnjeno jedinstven primjer na svijetu svega mi trebamo traziti podravku da nam vegeta bude sponzor jer njihov slogan u sve se mijesa ide vrh

ovi zbog rezultata i cirkusa koji su napravili zasluzili su svaki vid ismijavanja navijaci nisu i ne mogu biti krivci niti se na njih bacati krivnja sto je klub postao cirkusko drustvo
E pa eto, uspio si u svojim zamislima, ovo na kraju što si napisao. Nastavi slikati krigle u kafićima i cirkuzati sa klubom kojeg navodno voliš. :clap:

slika
Voli on k moj, to je dusa prodana, iz anamo njihovog tabora. Dok se ne uhljebe ponovo u Zelju, bit ce protiv.. al kofol za

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 14 dec 2020, 19:20

PointBlank je napisao/la:
14 dec 2020, 19:15
Robust je napisao/la:
al najjace kad napises da ne valja nesto i to gospodi i njihovim okicama sa uvrnutim pogledom na svijet odmah nisi navijac dusman si ovakav onakav izvrijedjaju te ljudi gore nego da si Karadžić sad direktori ne valjaju a prije dva mjeseca trubili o nekoj sinergiji da se drzimo za rukice skupa itd itd.
i toj gospodi je normalno da trener koji je podredjen tom direktoru moze i ima osnova da ga napada i da prodje nekažnjeno jedinstven primjer na svijetu svega mi trebamo traziti podravku da nam vegeta bude sponzor jer njihov slogan u sve se mijesa ide vrh

ovi zbog rezultata i cirkusa koji su napravili zasluzili su svaki vid ismijavanja navijaci nisu i ne mogu biti krivci niti se na njih bacati krivnja sto je klub postao cirkusko drustvo
E pa eto, uspio si u svojim zamislima, ovo na kraju što si napisao. Nastavi slikati krigle u kafićima i cirkuzati sa klubom kojeg navodno voliš. :clap:

slika
Voli on k moj, to je dusa prodana, iz anamo njihovog tabora. Dok se ne uhljebe ponovo u Zelju, bit ce protiv.. al kofol za
Ovo je neko drugi njegov post objavio,nije on cirkuzao na fb :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 14 dec 2020, 19:45

Plate legle,Plavi u Brajlovicu :D
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 14 dec 2020, 19:46

Sada već bivši direktor Plavih je iznio svoju stranu priče a komentar smo zatražili i od press službe tima sa Grbavice.

Nakon našeg zvaničnog upita dobili smo dogovor da u ovom momentu nemaju komentara i da će se iz kluba oglasiti najkasnije sutra povodom svih dešavanja, putem svoje zvanične stranice.

Također smo saznali da će se Skupština Plavih održati krajem januara naredne godine, na kojoj će biti imenovan novi predsjednik kluba, koji će na toj funkciji zamijeniti nedavno preminulog Admira Džubura.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

DobojskiManijak
Kontakt:

Post Postao/la DobojskiManijak » 14 dec 2020, 20:09

Ne mogu naći član u našem Statutu gdje piše da forumi,portali, botovi, FB stranice,Instagram profili odlučuju o funkcionisanju našeg kluba,sazivanja Skupštine...

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 14 dec 2020, 20:10

DobojskiManijak je napisao/la:
14 dec 2020, 20:09
Ne mogu naći član u našem Statutu gdje piše da forumi,portali, botovi, FB stranice,Instagram profili odlučuju o funkcionisanju našeg kluba,sazivanja Skupštine...
:D :lol:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 14 dec 2020, 20:16

Mozda ti navedeni ne bi odugovlacili i dopustili da klub jedan mjesec nove godine bude i bez predsjednika i bez stalnog UO, a pripreme ce tad biti vec u jeku. Sa kojim igrackim kadrom Bog zna.

DobojskiManijak
Kontakt:

Post Postao/la DobojskiManijak » 14 dec 2020, 20:22

LjoZee je napisao/la:
14 dec 2020, 20:16
Mozda ti navedeni ne bi odugovlacili i dopustili da klub jedan mjesec nove godine bude i bez predsjednika i bez stalnog UO, a pripreme ce tad biti vec u jeku. Sa kojim igrackim kadrom Bog zna.
Imaš Fantasy i tamo možeš početi pripreme već sada a za Želju ne brini ,ima ko da brine... :salut:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 14 dec 2020, 20:31

14 dec 2020, 20:22
Imaš Fantasy i tamo možeš početi pripreme već sada a za Želju ne brini ,ima ko da brine... :salut:
Za prvi dio mislim da smo se pogresno razumjeli, a za drugi s obzirom da se sjecam da si naveo svoju vezu sa nasim klubom (ako je to jos uvijek aktuelno) drago mi je da ima. Nadati se kad dodje taj dan da ce biti i hrabrosti i nafake da glasate za promjene i bolje sutra naseg kluba. Svako ima pravo da misli da je moglo prije, ali dokazite nam da nije kasno i da ce biti ok. Mi cemo tad uputiti izvinjenje ako treba.

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 14 dec 2020, 20:44

Sramota sta se desava kod nas. Zar ovo nije onaj momenat gdje sve kljuca i gdje svako normalan mora "uzviknuti" da poredamo safove, zbijemo redove.

Juce sam pisao da mi se po glavi vrti ideja da igraci jednostavno nece iz nekog razloga, sad sam potpuno siguran da je to.
Na strani razvale, kuci dodju, namjerno popusalgin, pljunu u lice nekim odgovornim i sve tako..

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 14 dec 2020, 20:57

Zato nam se i smiju svi zivi sto ima neko da brine,vidimo kako brinu.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 14 dec 2020, 20:59

14 dec 2020, 19:15
Robust je napisao/la:

slika
Ja se ne mogu sloziti da u jednom nogometnom klubu trener treba biti podredjen nekom direktoru cija je funkcija potpisivanje papira i jos taj isti direktor nije sposoban namaknuti marku u klub. Ako je istina ovo za plate, onda nek mu je Amar rekao sta god da je.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 14 dec 2020, 21:00

14 dec 2020, 20:44
Juce sam pisao da mi se po glavi vrti ideja da igraci jednostavno nece iz nekog razloga, sad sam potpuno siguran da je to.
Na strani razvale, kuci dodju, namjerno popusalgin, pljunu u lice nekim odgovornim i sve tako..
Brate, Bojo od 10 suteva 9 mu nece valjati, a jedan ce ubost. On da zna sutati mi bismo u 3. minuti vodili vec 0:2. On hoce, ali ne zna.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 14 dec 2020, 21:04

plavousrcu je napisao/la:
14 dec 2020, 17:21
Admir74 je napisao/la:
14 dec 2020, 17:05
https://radio.sarajevo.ba/sport/nogomet ... mom/399873

Ekskluzivno / Direktor Džihanić o odlasku iz FK Željezničar: Odlazim zbog Amara Osima

Istina je, nisam više direktor Fudbalskog kluba Željezničar. Ovu odluku sam donio 3. decembra, kada sam imao verbalni sukob sa trenerom Amarom Osimom. Klubu sam poslao dopis da me razriješi dužnosti.

To u ekskluzivnom razgovoru za portal ****.ba kaže Enis Džihanić, sada već bivši direktor Fudbalskog kluba Željezničar.

Džihanić za naš portal prvi put u javnosti govori o sukobu koji se dogodio tog 3. decembra sa trenerom Plavih.

"Sve se dogodilo u mojoj kancelariji. Ušao je Osim i verbalno me napao. U tom razgovoru su s njegove strane pale teške riječi, koje ja sebi nisam mogao dozvoliti i podnio sam ostavku. To što mi je sve izgovorio Osim, nisam mogao sebi dopustiti da ostanem u klubu. Iz tog razloga sam odman napisao dopis članovima Upravnog odbora da odlazim", priča nam Džihanić.

Na naše pitanje da li je došlo do fizičkog obračuna u kancelariji, Džihanić kategorično kaže:

"Ne, nije bilo nikakvog fizičkog sukoba, samo su pale teške riječi. No, i to što je Osim izgovorio je bilo previše".

Džihanić kaže da je nakon smrti predsjednika Admira Džubura, koji je umro 23. novembra od posljedica koronavirusa, ostao jedina ovlaštena osoba u klubu.

"Kada je predsjednik Džubur preselio, sve je ostalo na meni. No, Bilo je lijepo dok je trajalo. U klub sam ušao kao navijač. Srcem sam radio. Te neke priče da Upravni odbor nije bio zadovoljan mojim radom, što prenose pojedini portali, nisu istinite. Ako Upravni odbor ima neku poruku za mene, neka se očituje na stranici kluba. Napominjem da o mom radu može govoriti samo Upravni odbor, a ne Amar Osim, koji je samo uposlenik kluba. Klubu želim sve najbolje u budućnosti, a ja s Grbavice odlazim čista obraza", kazao je Enis Džihanić, sada već bivši direktor Fudbalskog kluba Željezničar za portal ****.ba.
Kaze sve se desilo 3. decembra, a 2. smo dobili Zrinjski. Tog 2. se oglusio na naredjenja IO, nasao se pametan i on odlucivao kome ce koliko pustiti novca. Tog 3. su igraci saznali da nisu dobili novce kako im je receno uoci Zrinjskog. Dobro si prosao papak, trebao ti je Brko gčavu otkinuti. I kazu cestita Amar igracima. Eto zasto im cestita, je li vam jasnije sad.
E meni nije jasnije zašto im čestita. Jel što su zbog para zaboravili igrati ili što su našli drugi način da dođu do para

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 14 dec 2020, 21:08

delinjo je napisao/la:
14 dec 2020, 20:57
Svašta ovdje pročitati baš.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 14 dec 2020, 21:14

Dejan1921 je napisao/la:
14 dec 2020, 21:08
delinjo je napisao/la:
Nema deki dok je interesdzija nece ovo nikad naprijed,sve vise bi volio da dodje neki lovator i da sve zivo odlucuje,ubise nas ovi sitni interesi bgm.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 14 dec 2020, 21:15

delinjo je napisao/la:
14 dec 2020, 21:14
Dejan1921 je napisao/la:
14 dec 2020, 21:08
delinjo je napisao/la:
Nema deki dok je interesdzija nece ovo nikad naprijed,sve vise bi volio da dodje neki lovator i da sve zivo odlucuje,ubise nas ovi sitni interesi bgm.
Jedini izlaz iz ovoga iskreno.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 14 dec 2020, 21:27

Valter je napisao/la:
14 dec 2020, 21:04
plavousrcu je napisao/la:
14 dec 2020, 17:21
Admir74 je napisao/la:
14 dec 2020, 17:05
https://radio.sarajevo.ba/sport/nogomet ... mom/399873

Ekskluzivno / Direktor Džihanić o odlasku iz FK Željezničar: Odlazim zbog Amara Osima

Istina je, nisam više direktor Fudbalskog kluba Željezničar. Ovu odluku sam donio 3. decembra, kada sam imao verbalni sukob sa trenerom Amarom Osimom. Klubu sam poslao dopis da me razriješi dužnosti.

To u ekskluzivnom razgovoru za portal ****.ba kaže Enis Džihanić, sada već bivši direktor Fudbalskog kluba Željezničar.

Džihanić za naš portal prvi put u javnosti govori o sukobu koji se dogodio tog 3. decembra sa trenerom Plavih.

"Sve se dogodilo u mojoj kancelariji. Ušao je Osim i verbalno me napao. U tom razgovoru su s njegove strane pale teške riječi, koje ja sebi nisam mogao dozvoliti i podnio sam ostavku. To što mi je sve izgovorio Osim, nisam mogao sebi dopustiti da ostanem u klubu. Iz tog razloga sam odman napisao dopis članovima Upravnog odbora da odlazim", priča nam Džihanić.

Na naše pitanje da li je došlo do fizičkog obračuna u kancelariji, Džihanić kategorično kaže:

"Ne, nije bilo nikakvog fizičkog sukoba, samo su pale teške riječi. No, i to što je Osim izgovorio je bilo previše".

Džihanić kaže da je nakon smrti predsjednika Admira Džubura, koji je umro 23. novembra od posljedica koronavirusa, ostao jedina ovlaštena osoba u klubu.

"Kada je predsjednik Džubur preselio, sve je ostalo na meni. No, Bilo je lijepo dok je trajalo. U klub sam ušao kao navijač. Srcem sam radio. Te neke priče da Upravni odbor nije bio zadovoljan mojim radom, što prenose pojedini portali, nisu istinite. Ako Upravni odbor ima neku poruku za mene, neka se očituje na stranici kluba. Napominjem da o mom radu može govoriti samo Upravni odbor, a ne Amar Osim, koji je samo uposlenik kluba. Klubu želim sve najbolje u budućnosti, a ja s Grbavice odlazim čista obraza", kazao je Enis Džihanić, sada već bivši direktor Fudbalskog kluba Željezničar za portal ****.ba.
Kaze sve se desilo 3. decembra, a 2. smo dobili Zrinjski. Tog 2. se oglusio na naredjenja IO, nasao se pametan i on odlucivao kome ce koliko pustiti novca. Tog 3. su igraci saznali da nisu dobili novce kako im je receno uoci Zrinjskog. Dobro si prosao papak, trebao ti je Brko gčavu otkinuti. I kazu cestita Amar igracima. Eto zasto im cestita, je li vam jasnije sad.
E meni nije jasnije zašto im čestita. Jel što su zbog para zaboravili igrati ili što su našli drugi način da dođu do para
Cestita im zato sto su iznijeli sezonu sa dvije plate, zato sto su koronom izbaceni iz normalnog kolosijeka, zato sto su se po prvi put susreli sa smrcu predsjednika kluba i zato sto su uprkos tome i cestim udarima na klub kako od dusmana iz nasih redova tako i ovih sto se boje Zelje, uspjeli osvojiti 36 bodova i biti drugi na tabeli. Trebamo im svi cestitati, i sa onim koji nisu kvalitet za Zelju pokusati se normalno rastati.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], strucnjak9 i 31 gost.