FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

el-fighter
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la el-fighter » 03 maj 2009, 22:45

Čestitke igračima Sarajeva na pobjedi. Unatoč odličnoj odbrani igrača protivničke momčadi uspjeli su da pobjede. Još jednom čestitke.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

krcko
Kontakt:

Post Postao/la krcko » 04 maj 2009, 11:17

Sve u svamu dobro odradjena utakmica.U ovom trenutku su nam 3 boda najbitnija,ali mislim da igracima kad kazem igracima mislim na sve fali jos nekih 20% zustine i snage da cijelu utakmicu iznesu.Na tome se mora insistirati.Okrecemo se narednom kolu i derbiju sa strumfovima pa abg na pobjedu i tako osigurati definitivno evropu.LJubav je samo jedna.FCS.

High

Post Postao/la High » 04 maj 2009, 12:12

Jahović uzdrmao Laktaše

" Rezervista Jahović donio pobjedu bordo timu. Vatromet iznad sjeverne tribine. "

Gol za pobjedu je pao tek pri kraju utakmice, ali rezultat nije pravo mjerilo igre Sarajeva u utakmici 27. kola protiv Laktaša. Bordo tim je tokom čitave utakmice vladao terenom i održavao inicijativu prema gostujućem golu, ali fudbalskim rječnikom sve do 74. minute „lopta nije htjela u mrežu“.

Tokom utakmice već poznati scenario – gostujuća ekipa je došla „sagraditi“ bunker oko svog gola i nadati se da protivničke snage isti neće „srušiti“. U prvom poluvremenu je ta taktika i uspjela, jer uz mnoštvo napada na gol Laktaša nijedna lopta nije završila iza leđa Uroševića. Moramo reći i da je upravo golman Urošević, koji je večeras i pored primljenog gola pokazao odličnu partiju, najzaslužniji što gosti nisu primili gol u prvih 45. minuta. Najbolju priliku za Sarajevo je imao Hiroš koji snažno šutira sa 5 metara, ali pravo u golmana Laktaša koji skreće loptu pored stative. Izgledne prilike su imali i Torlak i Škoro. Torlak je glavom šutirao pod prečku, a Urošević se još jednom istakao dok je, u drugoj prilici, Škoro glavom loptu poslao par centimetara pored stative. Priliku u prvom poluvremenu nije iskoristio ni Hadžić kada je s 5 metara, nakon ubačaja Hiroša po zemlji, ometan od odbrambenog igrača šutirao preko gola.

Drugo poluvrijeme donosi istu igru, a seriju šansi je otvorio Džakmić sjajnim udarcem koji prolazi tik pored stative. Džakmić je sličan šut oprobao i u prvom dijelu meča i evidentno je da je gol protiv Travnika ohrabrio ovog veznjaka Sarajeva koji je itekako važan za ekipu u defanzivnim zadacima. Izmjena Belošević – Jahović je bila prava prekretnica u utakmici i, moramo priznati, pravi potez Mehmeda Janjoša koji je povukao na vrijeme, u 50-tim minutama utakmice. Jahović je prvo zatresao prečku gostujućeg gola nakon snažnog šuta sa lijeve strane, a odlučujući momenat se desio u 74. minuti. Ihtijarević je ubacio iz kornera, a Jahović glavom precizno šalje loptu u suprotni ugao i postiže svoj prvijenac u bordo dresu. Moramo spomenuti da je odlična stvar što je Jahović napokon pokazao šta zna i da je Mehmed Janjoš, upravo pred vječiti derbi, dobio još jednog špica na kojeg može ozbiljno računati. Do kraja smo zabilježili i još jedan dobar šut Škore sa nekih 20 metara koji je bio za malo neprecizan.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pored igrača, sjajnu predstavu i uvertiru pred derbi su priredile i Horde Zla koje su u drugom dijelu utakmice priredile bakljadu i vatromet netom prije postignutog gola. Također, u zadnjim minutama utakmice, navijači Sarajeva su pokazali koliko se željno iščekuje vječiti derbi i tako sve prisutne podsjetili na atmosferu koja je vladala prije nekoliko godina uoči svake utakmice gradskih rivala, a koja se u posljednje vrijeme, moramo priznati, prilično utišala. Eto, sada je sve po starom, derbi će opet biti glavna tema svih kafanskih, „pjanskih“ i usputnih razgovora, čar derbija se vratila!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 04 maj 2009, 12:57

bravo momci znajte da je sljedeca utakmica najvaznija
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 04 maj 2009, 13:28

Bit će gusto u derbiju. Ali kako je naša liga "domaćinska", očekuje se pobjeda domaćeg sastava.

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 04 maj 2009, 14:06

el-fighter je napisao/la:Bit će gusto u derbiju. Ali kako je naša liga "domaćinska", očekuje se pobjeda domaćeg sastava.
nemoj tako buraz ja mislim da je u zadnjih par godina vise sarajevo pobjedjivalo na grbavici nego zeljo nama je cilj ako Bog da pobjeda i idemo na to :D :D :D

ZOI1984
Kontakt:

Post Postao/la ZOI1984 » 04 maj 2009, 18:37

evo malo zagrijavanja pred derbi :D

enzo
Kontakt:

Post Postao/la enzo » 04 maj 2009, 18:50

jeste li bili danas kod spomenika svog osnivača,godišnjica smrti je a pitari ni da kitu cvjeća odnesu,nije to fino

enzo
Kontakt:

Post Postao/la enzo » 04 maj 2009, 18:53

nije valjda da vise niste komunisti,ili se drzite one -kako vjetar puse

Dragan-BL
Kontakt:

Post Postao/la Dragan-BL » 04 maj 2009, 18:54

Пораз ? на "%" $ Сарајева (1:0) остао је у " ? $ на ? терену - $ у ".

& " 90 " " " ? $ " " је ? " " " "$ "", " су га ? на ? ".

- % не ' $ ' % ' $ у Сарајеву, ? $ ", " " ? $ $ " ? " " на " " - ¥ је " ".

- У ? $ $ је $ ". % " је све тај & " то је за ". $ $ на ¥ тога % / " $ % ' у ?, псовао " је ? & не ' " ? пута, " ' ". Не ' & га " ' " & " $ " у Сарајеву (? " "). & се " " $ - - " се " " $ $ у ' " Сарајеву " " " " " $ ?.

- & ¥ ? $ ? " / ? ? ", " су ? " " не ' " $ ? % " се све $ $ " $ " ? у ' ". % ' $, јер " ' у % с ", ево $ са " у ? " $ " $ & $ & на "%" - " је ".

Он је " $ ' је & ' " % Сарајево " & " по & " ? $ $ " $, не " $.

- ? су нас $ ' $ $ &, & Сарајево не " $ Европу. ? овога % ' $ / је $ $ " не $, јер " % " " ? не ' Европу, - " ? & $ " - " је $ ", " ?.
' ": ' $ " " ' $ $ $ је " ? &...

Е ' '...

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 04 maj 2009, 18:56

enzo je napisao/la:nije valjda da vise niste komunisti,ili se drzite one -kako vjetar puse
ja nisam komunista nisam ni dozivio to doba komunizma i to pisi na nekoj drugoj temi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ZOI1984
Kontakt:

Post Postao/la ZOI1984 » 04 maj 2009, 19:02

enzo je napisao/la:nije valjda da vise niste komunisti,ili se drzite one -kako vjetar puse
momak mars na temu kluba za koji navijas koji god on bio

a sto se tice hirosa imo je on i gorih ispada dok nije bio u fks :mrgreen: uglavnom budala teska al meni licno jedan od drazih igraca :mrgreen:
bas mi zao tog mujica jadnicak,nije ga trebo hiros ruziti

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 04 maj 2009, 19:03

Sarajevo je došlo do punog plijena u susretu sa Laktašima na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu sa minimalnih 1:0. Nije to, međutim, bila neka blistava predstava bordo tima, ali osvojeni bodovi su, ipak, najvažniji.

Gosti iz Laktaša uspješno su odoljevali napadima Sarajeva sve do 74. minute kada je na centaršut ponajboljeg igrača tima sa Koševa Alena Škore loptu u mrežu golmana Božidara Uroševića poslao Jahović.

Bilo je to dovoljno za sva tri boda, a Sarajevu u narednom kolu predstoji najveći bh. fudbalski derbi sa gradskim rivalima Željezničarom.

"Bez obzira na minimalnu pobjedu, prezadovoljan sam igrom svojih fudbalera. Možda je neko očekivao uoči susreta sa Laktašima da ćemo lako doći do bodova, ali vjerujte nije lako igrati protiv ekipe koja se brani sa deset igrača i koja je veoma opasna iz kontranapada. Stvorili smo barem desetak dobrih prilika i strahovao sam da nam se ne osvete promašene šanse. Ipak, pogodio sam sa izmjenama i rezervista nam je donio vrijedna tri boda.", kazao je za SportSport.ba Mehmed Janjoš.

Već naredno kolo na programu je najveći fudbalski derbi u Bosni i Hercegovini. Sarajevo gostuje na Grbavici kod Željezničara.

"Ne smije nas zavarati trenutna forma ili stanje na tabeli jer to u derbiju obično ne znači ama baš ništa. Susret između Željezničara i Sarajeva jedini je pravi fudbalski derbi u BiH i upravo zbog toga nikad ne bih dao nekoj ekipi prednost. Ovakve utakmice najčešće odluči jedan detalj, sitnica ili greška protivnika.", dodao je Janjoš.

Trenera tima sa Koševa može ohrabriti činjenica da u susretu sa Željezničarom neće moći računati samo na Nikitovića i Mohara, dok su svi ostali fudbaleri spremni i u kombinacijama za derbi.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 04 maj 2009, 19:05

Ne kontam ovoga sto optuzuje Hirosa ,pazi sta kaze psovao mi je majku muslimansku a nazivao me cetnikom :roll: nikakve logike nema ...al haj ko ga hebe ...
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 04 maj 2009, 19:08

Dragan-BL je napisao/la:Пораз ? на "%" $ Сарајева (1:0) остао је у " ? $ на ? терену - $ у ".

& " 90 " " " ? $ " " је ? " " " "$ "", " су га ? на ? ".

- % не ' $ ' % ' $ у Сарајеву, ? $ ", " " ? $ $ " ? " " на " " - ¥ је " ".

- У ? $ $ је $ ". % " је све тај & " то је за ". $ $ на ¥ тога % / " $ % ' у ?, псовао " је ? & не ' " ? пута, " ' ". Не ' & га " ' " & " $ " у Сарајеву (? " "). & се " " $ - - " се " " $ $ у ' " Сарајеву " " " " " $ ?.

- & ¥ ? $ ? " / ? ? ", " су ? " " не ' " $ ? % " се све $ $ " $ " ? у ' ". % ' $, јер " ' у % с ", ево $ са " у ? " $ " $ & $ & на "%" - " је ".

Он је " $ ' је & ' " % Сарајево " & " по & " ? $ $ " $, не " $.

- ? су нас $ ' $ $ &, & Сарајево не " $ Европу. ? овога % ' $ / је $ $ " не $, јер " % " " ? не ' Европу, - " ? & $ " - " је $ ", " ?.
posto slabo znam cirilicu ovo malo sto sam skonto neznam zasto bi se mujic vrijedjo na nacionalnoj osnovi kad je covjek iste nacionalnosti ko skoro citav tim sarajeva

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 04 maj 2009, 19:11

miky_hz je napisao/la:Ne kontam ovoga sto optuzuje Hirosa ,pazi sta kaze psovao mi je majku muslimansku a nazivao me cetnikom :roll: nikakve logike nema ...al haj ko ga hebe ...
ma pusti kraju traze opravdanje za poraz a ako je istine mislim da je hiros vise stvarno pretjero sa svojim psovkama

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 04 maj 2009, 19:20

Svakako da će obje momčadi ići na pobjedu. Pobjeda u derbiju bit će vrlo važna za oba tima. Ipak moje mišljenje je da će domaćin dobiti, ali bit će gusto. Isto će biti i na terenu i na tribinama. Nadam se da će Grbavica ispunjena do posljednjeg mjesta i da će atmosfera biti odlična.

krcko
Kontakt:

Post Postao/la krcko » 04 maj 2009, 19:20

enzo je napisao/la:jeste li bili danas kod spomenika svog osnivača,godišnjica smrti je a pitari ni da kitu cvjeća odnesu,nije to fino
Kako si ti glup kralju.

R_Quaresma
Kontakt:

Post Postao/la R_Quaresma » 04 maj 2009, 21:21

SARAJEVO DOBIVA DERBI 110%....JEL SE MOŽDA ZNA KOLIKO ČE BITI KARATA PUŠTENIH U PRODAJU I KOLIKO DOBIVAJU NAVIJAČI SARAJEVO :D :D :D
Neka nam zavide neka nas ne vole
mali Borac mali Željo malo Posušje
jer ja sam Hordaš ja imam san
i čvrsto spavam zbog Saraj'va!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 maj 2009, 21:30

R_Quaresma je napisao/la:SARAJEVO DOBIVA DERBI 110%....JEL SE MOŽDA ZNA KOLIKO ČE BITI KARATA PUŠTENIH U PRODAJU I KOLIKO DOBIVAJU NAVIJAČI SARAJEVO :D :D :D
još se nezna!!
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Google [Bot], Mahalac7, mire971, PapakIzSa, skoJaa, Tracy3McGrady i 37 gostiju.