Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
23%
3) 15 ili više
42
45%

Ukupno glasova: 94

dirkules
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la dirkules » 13 dec 2020, 14:53

kraljttbvb je napisao/la:
13 dec 2020, 14:49
dirkules je napisao/la:
13 dec 2020, 14:40
Lucien Favre is gonna be sacked, as @bild_sport announced today. Edin Terzic, former assistant of Slaven Bilic, will take charge of Borussia Dortmund until the end of the season. 🟡⚫️ #BVB
Ovo se furaju na Bajern i Flicka :mrgreen:
Da Bogdom hoće Edo donijeti sličan efekat kao Flick :pray:
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 dec 2020, 15:01

dirkules je napisao/la:
13 dec 2020, 14:53

Da Bogdom hoće Edo donijeti sličan efekat kao Flick :pray:
Ma vjerovatno će probati s njim koje kolo, a onda ako ne bude išlo probat naći i ozbiljnije rješenje. Eto bilo je informacija da je Sammer kandidat, ali moguće da on zbog onih svojih zdrastvenih problema ne želi više da se upušta u trenerski posao. Ono što je radio kao trener bilo je ok, iako je više proveo na funkcijama sportskog direktora ili evo sada ova funkcija konsultanta uprave u Dortmundu.
Ono što je definitivno ispravno je taj otkaz Favreu, jer vidjelo se nakon jučer da baš to više s ekipom ne ide. Relacija trener - igrači, pukla skroz...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 13 dec 2020, 15:55

Po ko zna koji put: Iz Borusije u Borusiju

Novi trener Borusije iz Dortmunda od leta 2021. godine trebalo bi da bude Marko Roze, prenosi italijanski insajder Đanluka di Marcio.

Posle otkaza Lusijenu Favru, Borusiju će u narednom periodu voditi njegov dosadašnji pomoćnik Edin Terzić. On će biti samo privremeno rešenje, s obzirom na to da Dortmund ima načelan dogovor aktulenim trenerom imenjaka iz Menhengladbaha – Markom Rozeom.

Roze je jedan od najinteresantnijih stručnjaka u Evropi. Forsira napadački fudbal, sa mladim fudbalerima, što je u srži Dortmunda i upravo to i traže.

Nemački strateg ima 44 godine, sjajno vodi Menhengladbah sa kojim je ove sezone izborio nokaut fazu Lige šampiona, a prethodno je bio trener Red bul Salcburga. Sa austrijskim timom domogao se polufinala Lige Evrope 2018. godine, gde su poraženi od Olimpik Marseja.

Ovim potezom, ukoliko se su tvrdnje Di Marcija istinite, nastavlja se trend Borusije Dortmunda da uzimaju iz tabora Menhengladbaha. Tako su u godinama koje su iza nas kupovali Marka Rojsa, Mahmuda Dauda i Torgana Azara i za njih u džep imenjaka iz Menša stavili oko 55 milona evra.
slika
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 dec 2020, 16:03

Slabe konkurenciju standardno :kafa:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

agentzero7
Kontakt:

Post Postao/la agentzero7 » 13 dec 2020, 16:13

Nebi me cudilo da onda Favre ode natrag u Gladbach.

CarlitoBrigante
Kontakt:

Post Postao/la CarlitoBrigante » 13 dec 2020, 16:22

Sad se vidi da je Haaland doslovno pola ove Borussije. S druge strane Sancho skroz van forme, tako da možda na kraju ispadne da ga je bolje bilo prodati ljetos. Sad se po Reusu pljuje, po meni posve nepotrebno. Drago mi je da će u kratkom vremenu hrvatski trener voditi i drugog njemačkog velikana, pa makar i nakratko.

Bayern isto upao u krizu, ali mislim da će oni to lako nadoknaditi kad opet počmu mljeti. Vidi se koliko fali Kimmich. Obrana nesigurna i tu bi trebalo keširati za kvalitetnu opciju nakon odlaska Alabe i Boatenga. Vidim da se Upamecano spominje, po meni bi to bio dobar potez.

Leipzig trenutno najstabilniji. Imaju brutalan sustav u kojem se rotira 15-20 igrača. Jedino je šteta što nemaju nekog klasnog špica. Da je njima prebaciti Haalanda to bi bilo brutalno.

Bayer ako danas pobjedi prvi. Bosz. :tokralju: Kakav vizionar i kreator.

Gladbach pak plaća danak fokusa na LP i oni bi sad morali početi sa skupljanjem bodovne zalihe prije nastavka LP. U svakom slučaju, odlično je da su prošli grupu i iz financijskih razloga.

Schalke totalno uništen. Bit će tužno ako ispadnu, ali zbog svoje gluposti su to u jednu ruku i zaslužili.

Hertha zasad ispod očekivanja. Dosta novaka ne pruža ono što se očekivalo. Puno para, malo muzike.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 13 dec 2020, 16:39

Dortmund po obicaju slabi konkurenciju ,nije da nismo navikli

Schalkeov slobodni pad se nastavlja i u ovom kolu....
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 13 dec 2020, 17:01

Kad covjek skonta nije losa opcija ovaj pomocni trener, pa kako god ta avantura zavrsila. Bolje nego dovoditi polovnjake tipa Stoger.

Dati mu neka proba, ako ne bude islo, opet mijenjati.

Sa Favreom nije islo u zadnje vrijeme, mada ja ne bih ni samo njega krivio.
Ja sam na pocetku sezone rekao da imati samo Halanda od napadaca, bez ikakve alternative je ravno samoubistvu. Eto sad ima i taj Mokuoko, ali ocekivati od djeteta od 16 godina da te vadi iz gov.ana je cista glupost. Mozda je Favre mislio da ce uspjeti nesto sa onom svojom famoznom laznom devetkom, ali to prolazi kad igras protiv jacih klubova i igras na kontre. Protiv Kolna i slicnih, koji se uglavnom brane - NE.

U LP je podbaceno iako se zavrsilo na prvom mjestu sa finih 13 bodova. Svaka cast Brugeu i Zenitu, ali oni su ipak niza liga u odnosu na BVB. Protiv jedine ozbiljnije ekipe u grupi, Lazia, je uzet samo jedan bod :roll:

Uglavnom sretno Edinu, da ga sreca posluzi, a bez napadaca do kraja godine trebat ce mu itekako...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 dec 2020, 17:20

Schalke preokrenuo, da li je moguće!

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 13 dec 2020, 17:37

Ovo nije moguće
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 dec 2020, 17:40

Koji šou. Opet mislim da će Schalke završti kao 16 i spasiti se ispadanja.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 13 dec 2020, 18:06

Svi mi koji volimo Bundesligu prizeljkujemo ispadanje Schalkea. Sto vise modernih klubova poput Leipziga, Leverkusena i Wolfsburga to bolje.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 13 dec 2020, 18:21

Justin je napisao/la:
13 dec 2020, 18:06
Svi mi koji volimo Bundesligu prizeljkujemo ispadanje Schalkea. Sto vise modernih klubova poput Leipziga, Leverkusena i Wolfsburga to bolje.
Ti si baš onaj veliki zaljubljenik Bundeslige.
Wir leben dich Schalke 04!

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 13 dec 2020, 18:30

Justin je napisao/la:
13 dec 2020, 18:06
Ako te ti timovi privlače, ne kontam zašto voliš Bundesligu...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 dec 2020, 20:44

Napokon da i Watzke povuče razuman potez jer Favre je davno bio zreo za otkaz.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 13 dec 2020, 23:55

Svi vuku razumne poteze osim Salihamidžića i Rummeniggea.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 14 dec 2020, 00:53

Vrlo riskantan potez Fackea, ne vjerujem da će Terzić dočekati kraj sezone. Cilj je premostiti do Rosea, ali ako ekipa potone što onda, jel nastaviti sa nekim Terzićevim pomoćnikom?

Također, mislim da Sammer nema trenerskih ambicija, njegova ambicija bi mogla biti jedino da zasjedne na mjesto Fackea. Rangnick bi došao na mjesto sportskog direktora pod uvjetom da se sprovodi njegova vizija i da mu se niko ne miješa u poso (pogotovo Facke i Cork). To je nemoguće, pogotovo što je u Dortmundu jak skautski lobi koji forsira mlade igrače tipa Morey ili Bellingham, što u kombinaciji sa isluženim kadrom (Reus, Piszczek, Schmelzer..) ne vodi ničemu.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 14 dec 2020, 11:53

Bundesligasi bi trebali da razmisle o uvodjenju anti-BVB klauzule. Sve sto valja u Borussiji ode iz lige, sve sto valja kod konkurencije otimaju za kikiriki.

Pa da vidim koja ce sad budala pisati kako Bayern slabi ligu. :D
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

agentzero7
Kontakt:

Post Postao/la agentzero7 » 14 dec 2020, 12:30

Ludilo zdrijeb

Lazio Bayern
RB Leipzig Liverpool
Gladbach City
Sevilla Dortmund

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 14 dec 2020, 12:41

Dva bi trebala proci. RB uz oporavljene igrace i Szoboszlai je najgori mogući protivnik po Liverpool.

BMG ima male sanse jer je ispao iz forme.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: spolacentra i 8 gostiju.