Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odlazak u inostranstvo
Planira li ko za Bosnu ici? Kakva je situacija? Ja planirao 18tog, al me sada zabrinuli sa ovim novim mjerama nabijem ih na qurac.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
- forza_juve
- Kontakt:
Ja imam godisnji od 24 pa sada ni ja sam ne znam, cekat cu do 19 tada bi se zvanicno sve moglo znati. Ako bude na snazi karantin nakon dolaska onda stornirat godisnji.
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan
Na tronu može biti samo jedan
- AshburtonG
- Kontakt:
Ja imam let 26.12, za sad jos nije otkazan 

Dosta nasih kaze da ce ici, ljudima dopizdio ovaj zatvor, nisu normalni sta rade. Ako sta rigorozno ne bude, vjerovatno idem i ja ko ga yebe.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Koliko sam upucen kod vas u NRW nema karantina uopste.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- AshburtonG
- Kontakt:
Trenutno ni testa ni karantene, pa sad vidjet cemo hoce li se sta promijeniti.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Zanimljivo, prvo sam bio Ahmet, pa Haris, sad sam AllenAshburtonG je napisao/la: ↑11 dec 2020, 21:28Slazem se da je Mr. Ray Allen O poceo pricat previse o pricama van svog intelektualnog dometa, kao i ovaj kralj s njim.![]()

Uvijek su mi bili zanimljivi likovi koji toliko ozbiljno shvate forum i imaju toliko slobodnog vremena da istrazuju neciji identitet. Ili onaj sto stalka po tramvajima ljude pa pise ovdje na forum imena.

27.10.2020
- AshburtonG
- Kontakt:
Super ti je dečko. 
- tutankamon1905
- Kontakt:
Sad zivis sam u stanu od 900 eura? Ili si to uzeo primjer samoSheyi je napisao/la: ↑11 dec 2020, 19:54Pa ovako na prvu grubo oko milja i po mjesecno na stan, auto i ispomoc porodici u Bosni. Nisam racunao struju, hranu, i sve ostalo uz istu, odjecu, gorivo, izlaske, internet, televiziju, osiguranja, ottoode to daleko, srecom radim ovu kucnu intenzivu, upoznati su neki odavde oko toga, pa samim tim i znaju da tu nema plate ispod 3 milje na ruke, ali svejedno uz ovakve troskove to i nije neka para sad.
Kontam kad se ozenim bit ce to dosta bolje pa pokusati neki stan kupiti, naravno Minhen mogu zaboraviti, ali u nekom manjem mjestu svakako treba probati, jer ovako svakako s ovom cijenom stana ja taj stan nekome otplacujem, pa ako vec moram 900 placati bar da placam za moje tj. naše u buducnosti.
Da zivim sam, WG iz istih stopa ne bi gin‘o. No, svako zna svoje.
Ja za svoj stan 850€ tipla, 45 min od posla javnim prevozom. 85m2.
Berlin
Ja za svoj stan 850€ tipla, 45 min od posla javnim prevozom. 85m2.
Berlin

Samo si odgodio neodgodivo. Neće ti ljudi koji su dali dobar dio sebe da dođu do neke diplome sjedit u bingu za kasom.
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Kad iz BiH ide doktor ili inzinjer, to je poraz. Kad odlazi pravnik, ekonomista i kriminalista a pogotovo oni sa polit.nauka to je pobjeda svih. Za njega posla nema, a on ce eventualno uzet nekom pos'o ko bi radio u je.benom bingu i sl. a koji nema fax vec nizi nivo obrazovanja. Pa ce onda ovaj sa faxom yebavat drzavu sto je ponizen a i ovaj bez faxa sto nema posla jer mu je ovaj uzeo.
Savjet za omladinu: kad upisujete fax gledajte sta fali u Njemackoj a ne sta volis i u cemu si dobar
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Poraz je gospon Sage kad ode bilo kakva kvalifikovana osoba, koja je stručna i zna nešto raditi. Pa pogledaj evo ti primjer najbolji zeničke zaobilaznice, ako si detaljno pratio što su ljudi slikali neke nepravilnosti pri radu, meni je najžalosnija bila kao ona betonska potpora od kocki, koja izgleda kao da su je djeca iz osnovne škole pravila i kitila, naslagano samo onako. A pravi razlog je taj, što kvalifikovanih zidara, tesara, armirača je jako malo i što rade osobe koje do jučer nisu lopate znale držat.
Meni je tako u jednu ruku smiješno, ali opet i drago bilo kad sam kod lokalnog građevinara prije 2-3 godine počeo viđati tako osobe da rade na asfaltiranju, postavljanju trotoara momke koji su čitav život hajd da kažem klošarili. Tu mi je bilo smiješno vidjet takve momke dakle, ili da se sutradan ja zaposlim na takav posao koji ne zna šta je fangla, a šta mistrija. Al drago mi je što je tog gazdu primoralo da plati te takve momke malo više kako bi ih zadržio jer nema više ko da radi!
Drug moj koji je 96' godište generacija električara, kaže da je iz njegove generacije samo četiri momka ostala u gradu, ostali su svi vani. A takvih generacija električara, bravara, varioca je sve više što odoše.
Dakle, nije samo bitno što odlaze doktori i inžinjeri i inženjeri, odoše svi mladi. Svaka djelatnost je pogođena jako, velika većina tih vlasnika je u problemu zbog radne snage i vrlo često dobijam informaciju, da radnici u mnogim lokalnim preduzećima dobijaju razne bonuse na platu što je jako pohvalno
. Ali, meni je iskreno najdraže vidjet tog istog GAZDU koji se **** čitav život kako sad kuka kako nema radnika, al mu žao dat 100KM više plate.
Rigoleto napisao sam kratkotrajno, iduće ljeto konobarisat će školarci
Meni je tako u jednu ruku smiješno, ali opet i drago bilo kad sam kod lokalnog građevinara prije 2-3 godine počeo viđati tako osobe da rade na asfaltiranju, postavljanju trotoara momke koji su čitav život hajd da kažem klošarili. Tu mi je bilo smiješno vidjet takve momke dakle, ili da se sutradan ja zaposlim na takav posao koji ne zna šta je fangla, a šta mistrija. Al drago mi je što je tog gazdu primoralo da plati te takve momke malo više kako bi ih zadržio jer nema više ko da radi!
Drug moj koji je 96' godište generacija električara, kaže da je iz njegove generacije samo četiri momka ostala u gradu, ostali su svi vani. A takvih generacija električara, bravara, varioca je sve više što odoše.
Dakle, nije samo bitno što odlaze doktori i inžinjeri i inženjeri, odoše svi mladi. Svaka djelatnost je pogođena jako, velika većina tih vlasnika je u problemu zbog radne snage i vrlo često dobijam informaciju, da radnici u mnogim lokalnim preduzećima dobijaju razne bonuse na platu što je jako pohvalno

Rigoleto napisao sam kratkotrajno, iduće ljeto konobarisat će školarci

Tako blizu, a tako daleko.
- ASD
- Kontakt:
Doktora imaš 400 na zadnjoj godini, samo na UNTZ. Da im druge zemlje zatvore odlaske, njih bi imao najviše na birou.Sage je napisao/la: ↑12 dec 2020, 07:39Kad iz BiH ide doktor ili inzinjer, to je poraz. Kad odlazi pravnik, ekonomista i kriminalista a pogotovo oni sa polit.nauka to je pobjeda svih. Za njega posla nema, a on ce eventualno uzet nekom pos'o ko bi radio u je.benom bingu i sl. a koji nema fax vec nizi nivo obrazovanja. Pa ce onda ovaj sa faxom yebavat drzavu sto je ponizen a i ovaj bez faxa sto nema posla jer mu je ovaj uzeo.
Savjet za omladinu: kad upisujete fax gledajte sta fali u Njemackoj a ne sta volis i u cemu si dobar
Inžinjera imaš svakakvih, i tu se gomila veliki kadar.
Što se tiče ovog savjeta, omladina svakako ganja privatne faksove. Neće da uče ni ono što ih zanima, ni što treba.
Sve zavisi sta je luksuz. Luksuz nije uzeti bmw 520d koji je k.arina od motora. I to na lizing i furati pricu pred porodicom u BiH kako je to nesto luksuzno. To je mozda u BiH luksuz ali vani je to veliko nista. Uzeo sam bmw 520d posto je to od prilike to sto nasi kupuju na lizing.forza_juve je napisao/la: ↑11 dec 2020, 14:00Ko god da kaze da sam sa prosjecnom platom moze da se gotivi taj laze. Zna se koja je prosjecna plata, dakle ne pricamo o 2000€ neto nego nekih 1400.
Ko ima 2000 taj moze i to opet zavisi gdje zivi i koliko stan i rezije placa.
Racunali smo ovdje sve to i dosli do zakljucka da samac sa prosjecnom platom je qrac, osim ako jede kiflu i pije vodu.
Dvoje je druga prica tada je luksuz neupitan
A da zivi u k.urcini od stana u svabiji sa komsijama iz ex-yu, turske, iraka itd. to nespominje. I da radi za stan i auto i ljetni odmor u BiH.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- ASD
- Kontakt:
Ako narod bude u BiH navalio dolaziti kao što je planirao, možda bi moglo i kod nas doći do pooštravanja mjera.
Ovo što sam čuo od svojih (porodice, prijatelja), svi su ili već došli ili planiraju, a kapaciteti po kafićima, bolnicama itd. su i bez dijaspore popunjeni.
Ovo što sam čuo od svojih (porodice, prijatelja), svi su ili već došli ili planiraju, a kapaciteti po kafićima, bolnicama itd. su i bez dijaspore popunjeni.
- feniksptica
- Kontakt:
Joj za Ng je uvijek ludilo. Od 6 ujutro lutrija je za parking i za stol u restoranu i mjesto u frizerskom. A svi su oni cekali cijelu godinu NG da dodju, tako da ih tesko sta moze sprijeciti sad
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 31 gost.