L-Train je napisao/la: ↑11 dec 2020, 16:11
@nezz-ma daj covjece nisi valjda fkt poceo navijati za SA zbog ideologije i razvijanja sopstvenog talenta,99% ljudi pocne navijati za "pobjednike" u nekom periodu pa ostanu dozivotni navijaci,razumljivo da je u SA tesko ocekivati udruzivanje superstara al hipoteticki da se to desi zasto bi te bilo briga,bitno je da ekipi ide dobro,svako zeli da mu ekipa bude contender a ne podrum lige pa i navijaci Bullsa
Zbog ideologije i Davida Robinsona.SA nista nije osvojio niti je bio u finalu kad sam poceo navijati za njih.Bili su konstantna PO ekipa, ali roster oko Davida nikad nije bio dovoljno dobar da bi se napala titula, niti je trener bio nesto posebno kreativan.Ocekivalo se da David sve sam odigra i u napadu i u odbrani i to je funkcionisalo u RSu i gotovo uvijek budilo nadu, jer je covjek bio monstrum od igraca i talenta, ali onda kad bi protivnik to iskautirao u POu, udvajao ga i trosio, krenula bi pljuvanja po njemu, iako je bio najmanje kriv.
U pogledu drugog dijela tvog posta i nije sad nesto da se hvali fransiza, ali mnogi koji ne navijaju za SA to nece shvatiti...Fransiza je uspostavila odredjenu kulturu i principe preko kojih se ne ide.SA ne ide za uspjehom po svaku cijenu.Primjera za takvo djelovanje je "mali milion", a opstepoznato je da ce se na draftu birati i manje talentovan igrac ako treba, ako se on bolje uklapa u shvatanje fransize.Stoga, ako se neki igrac, a danasnji superstari ce se vrlo tesko uklopiti u fransizu gdje znaju da nece biti "gazde", ne uklapa u shvatanja fransize, za njim se nece ni ici.Ma koliko suludo to zvucalo u sportu gdje je uspjeh sve i jedino mjerilo.Ovdje nije, jer uspjeha ima dovoljno da bi se odabrao vlastiti pravac djelovanja.To je jedan od razloga sto u SA gotovo nikad nije dosao vrhunski FA.Cak i sa zadnjim primjerom (LMA) je bio problem 1.sezonu.Covjek cak i zatrazio trejd, dok Pop nije sjeo sa njim i objasnio mu funkcionisanje fransize.Otada je LMA jedan od najvecih radnika u fransizi, uslijedilo je i produzenje, pa cak i garantovanje ugovora od 24mil za ovu sezonu, kad je 90% ostatka lige mislilo da to ne treba raditi.Kazu da ce ove sezone totalno promijeniti igru, skoro odustati od post upa i sutirati trojke, jer je to za dobrobit tima.
Isto tako, trejd za DDRa.Ja sam ubjedjen da je bilo bolji igrackih opcija od njega za Kawhia, ali mislim da ne mozes naci bolju licnost od DDRa za kulturu unutar fransize SA.Taj covjek je spreman da postuje hijerarhiju i nemas nikakvih problema sa njim.Kad je u balonu zatrazeno da malo odstupi od svoje igre i da mladim prepusti da vode u pocetku, to je i uradio, pa se ovdje mnogi cudili kako na nekim poluvremenima nije imao ni 10p!?
Covjek radi sta se trazi od njega i jako malo igraca tog kalibra je to danas spremno uciniti. Pop tu karaktersitiku zove "get over yourself".Ako to nisi ucinio, neces dugo igrati u SA.Ili ces ti puci zbog svog ega(Kawhi) ili ce te fransiza negdje poslati kao Rodmana skoro u prajmu za vrecu krompira bukvalno.
SA operise drugacije.To je jednostavno tako.
P.S.Zbog svega ovoga moja misljenja se ovdje cesto kose sa misljenjima navijaca LAL.Oni su navikli na dijametralno suprotnu ideologiju od ove.Njima je bitan glam, slava, sou, sve za uspjeh politika.Razviti tim je gotovo misaona imenica.Najveci talenat im je, zbog pozicije u kojoj jesu, "ukrasti" necijeg top igraca.Ja to postujem, ali mi se iskreno takav princip rada gadi.Blago receno.