FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Strauss
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Strauss » 27 dec 2010, 18:02

hordas'87 je napisao/la:hasanovic igra ofanzivnog veznog bar je to igrao u velezu tko da porediti ga sa svrakom i culumom nije isto jer igraju na razlicitim pozicijama a njegov glavni porok je njegov menadzer koji se poigrava sa njim kao i svi ostalim igracima kojima je menadzer
Jamak, Svraka, Eldar svi oni mogu igrati i na zadnjem veznom i malo ofanzivnije i igrali su tokom karijere. A Eldaru je prirodna pozicija zadnji vezni, i od pionira do prvog tima to je haman uvijek igrao i tu se najbolje snalazi.
To oko menadzera je istina. Samo on je pametan momak, pa me uvijek cudilo kako je to sebi dopustio da ga lozi i obecava kule i gradove

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 27 dec 2010, 18:04

Molim vas uozbiljite se.
Administrator bi trebao sve ovo brisati. Ovo nije ljubomora ovo vise nije prepucavanje ovo izgledao kao obdeniste. Moj babo ima vece misice od tvoga babe. Pojedini forumasi ovdje ne ispadaju smijesni nego kao balavurdija.

Pa zar vi ne vidite da je prica oko ovaga stadiona jedina pozitivna prica u ovoj drzavi trenutno. Od politicara cemo dobiti g...no kao i do sada. Od stranaca istu suplju i onda kad se pojavi nesto pozitivno u ovoj drzavi u ovome gradu u vama se pojavi nesto podlo. Pa se onda cudimo sto smo na rubu propasti.

Zar je uopste vazno kome se pravi stadion? Da li je to Zelji, Sarajevu, Borcu, Velezu itd. Najbolje bi bilo kad bi svi dobili nove stadione. Ali od ove mrznje i ljubomore necemo dobiti nista. Posto balavurdijo niste vidjeli kako projekat izgleda samo da vam kazem da ce vise grad Sarajevo dobiti nego Zeljo. Naravno da ce Zeljo dobiti stadion bolji od 85% evropski stadiona bice rame uz rame sa Bayernovim i Ajaxovim stadionom ali projekat koji ce se raditi u okolici jos skuplji, bolji, korisniji i zaposlit ce blizu 200-300 ljudi. Pa tu ce raditi i navijaci Sarajeva i Olimpika i Slavije. Sta je sa vama djeco?

Sad nekima ne valja Cuk, ne valja mu otac. Sutra nece valjati niko. Jel' se neko pojavi sa pozitivnom idejom, sa zanimljivim projektom, sa ulaganjima sa nekim pojave se pesimisti, uz balavurdiju i krenu sa prepucavanjima, pesimizmom, negativizmom. A 10% vas nezasluzuje da budete zvani navijacima. Papci balavi, pa navijaci Zelje i Sarajeva su se volili svaki dan sem na dan derbija tj. onih 90 minuta a kasnije opet Jovo na novo. A danas vi hocete da budete veci navijaci od njih a ne mozete pola najmanje tribine u BiH napuniti. Usutite se. Sve dok vas ne bude 15.000 do 20.000 na utakmicama nemate pravo ista da komentarisete.

Gori je onaj ko vam je otvorio ovaj forum i dozvolio da se prosipare ovda.

hordas'87
Kontakt:

Post Postao/la hordas'87 » 27 dec 2010, 18:06

Strauss je napisao/la:
hordas'87 je napisao/la:hasanovic igra ofanzivnog veznog bar je to igrao u velezu tko da porediti ga sa svrakom i culumom nije isto jer igraju na razlicitim pozicijama a njegov glavni porok je njegov menadzer koji se poigrava sa njim kao i svi ostalim igracima kojima je menadzer
Jamak, Svraka, Eldar svi oni mogu igrati i na zadnjem veznom i malo ofanzivnije i igrali su tokom karijere. A Eldaru je prirodna pozicija zadnji vezni, i od pionira do prvog tima to je haman uvijek igrao i tu se najbolje snalazi.
To oko menadzera je istina. Samo on je pametan momak, pa me uvijek cudilo kako je to sebi dopustio da ga lozi i obecava kule i gradove
na stranu zajebancija ali meni nije jasno koji ce k... zelji jamak ???? ako ista imate imate tih igraca u sredini pregrst, savic, svraka, culum, vasilic po potrebi ne vidim svrhu dovodjenja jamaka koji je mrtvi prosjek i ni po cemu bolji igrac od pomenutih i sigurno je nece donijeti nikakvu prevagu, a s obzirom da mu je vec 25 godina nije ni kakva perspektiva ali eto

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 27 dec 2010, 18:09

pile87 je napisao/la: Nisam gledao veleza nijednom niti njega po onome sto sam cuo bio im je jedan od najboljih samim tim imao je ponuda trebao je preko Skaljica u olimpic imao ponudu slobode ( koja ga je vec jednom nasankala ) imao ponudu sarajeva koju nije ni razmatrao :mrgreen: i imao ponudu borca znaci da nesto vrijedi :!: Kod nas je trenirao odredjeni period i siguran sam da strucni stab ima uvid u njegove kvalitete medjutim nekad nije samo do igraca ima tu i menadezra itd mislim da definitvno nije los igrac koji nema izgradjenu licnost sto je i logicno jer je mlad naprimjer prosle godine mu je menadzer obecao tursku i tamo nije prosao u drugoligasu izvozao ga skoro je ostao bez kluba za polusezonu da mu nije vladavica bilo ...
Iskreno ja bih nasa potencionalna pojacanja trazio preko drine gdje postoje tri kluba u najjacoj ligi koja su pred stecajem hajduk, cukariciki i mislim da je javor u pitanju izmedju ostalog moze se probrati poneki dobar igrac naravno da nemozemo parirati nekim njihovim velikim klubovima ako pozele nekog od igraca ali kakva je situacija dovoljno govori to da vojvodina ima sve dogovoreno sa vareom iz sirokog a vojvodina nije najjaca tamo ali u uprkos tome postoje izgledene sanse za dovodjenje recimo Nenada Kise iz cuke centralni vezni koji toliko zanimljiv partizanu i sta ti ja znam a nama bi takav igrac vise nego dobro dosao ( gledao ga par puta u mladoj repci ) a imamo i jos neke dobre menadzerske veze tamo...Helem ceka se Brkin povratak u BiH da bi se uopste krenulo u pricu o pojacanjima...
:roll: Dosta je takvih igrača neizgrađenih, da ne kažem ograničenih. :roll:
A samozvani menadžeri, eh to je priča za sebe. :?
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 27 dec 2010, 18:12

Dejan Ćuk je bas uporan,svidja mi se to..treba svako da da 100% svojih mogucnosti da jedan ovakav projekat ugleda svjetlo dana..projekat je inace fenomenalan,plafon,nema dalje...najbolji u regionu,Zeljo bi imao uslove za Ligu prvaka! svakako imamo namjeru u buducnosti dovoditi najbolje igrace,i Zeljo ce svake godine biti redova sudionik evropskih utakmica...ovo je sjajno i za reprezentaciju BIH,imali bi svoju stalnu bazu,stadion gdje bi atmosfera bila kao u grotlu..grad Sarajevo bi bio prepoznatljiv po ovom objektu..mnogi nisu vjerovali u projekat SCC na M.Dvoru,pa eto Arapi uveliko grade objekat cija je investicija preko 150 miliona KM cije otvaranje je sljedece godine...sve se moze uz prave ljude!

Luca.Toni
Kontakt:

Post Postao/la Luca.Toni » 27 dec 2010, 18:14

hordas'87 je napisao/la:
Strauss je napisao/la:
na stranu zajebancija ali meni nije jasno koji ce k... zelji jamak ???? ako ista imate imate tih igraca u sredini pregrst, savic, svraka, culum, vasilic po potrebi ne vidim svrhu dovodjenja jamaka koji je mrtvi prosjek i ni po cemu bolji igrac od pomenutih i sigurno je nece donijeti nikakvu prevagu, a s obzirom da mu je vec 25 godina nije ni kakva perspektiva ali eto
Jamak ce da igra sa Svrakom zadnjeg veznog izs Zebe i zajedno ce biti puno bolji od savica i čuluma iako ni oni nisu losi, ali ovi su sigorno bolji i moci ce da Zebu postede dolaska po loptu medju stoper, Jamak ima 25 god tj najbolje fudbalske godine i uz dobre pripreme dosta ce pomoci zelji, a ti iskreno pises da bi samo nesto napiso i da osporio kvalitete Zeljeznicara ...iskreno !!!
Razumijes ti mene burazere moj :)

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 27 dec 2010, 18:17

Nermin Jamak će abd. poslije priprema sa Željom biti preporođen,
ili će se oprostiti od fudbala.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 27 dec 2010, 18:19

hordas'87 je napisao/la:
Strauss je napisao/la:
Željo igra sa dva zadnja vezna igrača. Vasilić je štoper. Svraka je često povrijeđen. Ćulum i Savić su izrazito spori igrači. Eto šta će nam Jamak. Što nije garancija da će biti dobar ;)
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 27 dec 2010, 18:53

Jamak zna lopte,u Celiku je odigrao solidno kako cujem,moguce da je tamo sazrio,da je dobio na odgovornosti...moze biti i naprijed i nazad i po jednoj strani,zavisno od potrebe...on je nekad u Zelji znao proci po lijevoj strani koliko se sjecam...ko uopste kaze da ce igrati centralnog veznog,ko zna kakve Amar ima planove,mozda hoce da ubaci Viscu sa Zebom unutra,uz jednog zadnjeg veznog,pa da se rasplete po sredini :mrgreen: ...uglavnom pojacana konkurencija,a ne mislim da smo dobili igraca koji ce igrati po svaku cijenu,morace se on dobro dokazati na pripremnim utakmicama
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 27 dec 2010, 19:37

Meni su Culum i Savic solidno igrali, pogotovo ovaj drugi jer je dao neke pobjedonosne golove. Svoju sporost nadopunjavaju borbenoscu i ne moze im se nista prigovoriti. Sve i da jednog od njih zamjeni Jamak igra nam nece biti brza i tecnija, i to ne zbog igraca vec zbog terena koji to ne dozvoljavaju.

Bilo bi fino probati neku taktiku sa dva spica kako bi u veznom redu ostalo manje igraca, pa da i tu bude jaca konkurencija. Tada bi zalaganje na treningu bili duplo vece.
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 27 dec 2010, 19:46

Imal neko link za stream TV Alfe, da pogledam intervju sa Ćukom i Muharemovićem ?

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 27 dec 2010, 19:55

joooj da hoce liga pocet... :D
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 27 dec 2010, 19:57

Kad pocinje emisija (sati)?
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 27 dec 2010, 19:59

sajo10 je napisao/la:Kad pocinje emisija (sati)?
Ja mislim u 8, imal neko link da gledam, nisam u mogućnosti da gledam preko TV-a :o

lemi_kitao
Kontakt:

Post Postao/la lemi_kitao » 27 dec 2010, 20:11

Nermin Jamak nije pojačanje, ali njegov dolazak je dobar zbog konkurencije u timu...
Relativno je mlad, stekao je određeno iskustvo, ali mislim da se na njega ne možemo osloniti barem u ovoj polusezoni (biće mu potrebno malo duže da se navikne na ekipu)...da se nebi ponovilo isto kao i sa Zajkom Zebom, koji je vrhunski tehničar i zna igrati fudbal, ali fudbal zahtjeva i neke druge osobine, koje su se najviše pokazale u jačim utakmicama...trčanje 0, borbenost 0, preuzimanje odgovornosti 0, razigravanje ekipe 0, lucidni potezi 0 a ima veliko iskustvo...

Ako već dovodimo igrače, neka barem budu potencijal ili solidni igrači, kao što su nam se isplatili Bekrić, Jahić, Vladavić...
Najlakše ih je dovesti iz klubova koji su pred raspadom, kao Velež ili nekih koji nikako da krenu naprijed Čelik, Sloboda, možda Travnik, Slavija...ili kapitene, najbolje igrače vodećih ekipa iz Drugih liga...
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svijetu, niko se ne žali da mu je fali.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 27 dec 2010, 20:29

lemi_kitao je napisao/la:...ili kapitene, najbolje igrače vodećih ekipa iz Drugih liga...
nikad nemoj zaboraviti Dudica...you win some, you lose some...nekad pogodis a nekad popusis...
amar je jamaku rekao da mu on treba i ovaj se nije dvoumio...pa ako brki treba, onda treba :mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 27 dec 2010, 21:06

Završen Intervju na Alfi. Gosti Dž. Muharemović i D. Ćuk. Tema izgradnja stadiona Grbavica. Obojica veoma optimistični u pogledu realizacije projekta. Potvrđeno što je dosta ljudi znalo. F.K. Željezničar vlasnik 1/1 preko 49.000 kvadratnih metara. S.D. vlasnik "Plavog zamka". Što bude više zemlje za projekat isti će biti isplativiji. Osim stadiona Željo bi dobio negdje u Kantonu i trening kamp sa 4-5 terena sa pratećim objektima, a jedan od terena bi bio sa plastičnom travom. Po riječima Muharemovića za papirologiju će trebati 6-7 mjeseci. Koristi bi imali i Željo i Kanton i Država. Koristi bi imali svi. Sreća za Želju je ta, što je jedan od rijetkih klubova na prostoru BiH i okruženja koji ima svoje zemljište i stadion i to mu omogućava ulazak u ovaj projekat.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

lemi_kitao
Kontakt:

Post Postao/la lemi_kitao » 27 dec 2010, 21:39

Seyo_TM je napisao/la:
lemi_kitao je napisao/la:...ili kapitene, najbolje igrače vodećih ekipa iz Drugih liga...
nikad nemoj zaboraviti Dudica...you win some, you lose some...nekad pogodis a nekad popusis...
amar je jamaku rekao da mu on treba i ovaj se nije dvoumio...pa ako brki treba, onda treba :mrgreen:
Ti si naveo jedan slucaj i on je kao mjerilo tvoga razmisljanja, ima njih jos, istina je, ali to je najrealnija opcija kada se nema dovoljno novca...

I zaista mi nije jasno gotovo bezrezervna podrska Amaru Osimu, sve sto on kaze, sve sto on uradi, sve sto on planira je dobro i ne treba nista mijenjati...

Ja mu necu oprostiti ne forsiranje Rovcanina, jer je taj igrac to zasluzio i veliki je potencijal...
Također, forsiranje Srđana Stanića na bekovskoj poziciji i ne znam gdje još, a momak je gigant za krila ili ponekad ofanzivni vezni...
Također što se tako olako odrekao Denis Selimović (mislim da mu je tako ime), pozicija zadnji vezni, odlicne je igre pruzao dok je igrao...
On zasniva igru na Lazi (proslu polusezonu citavu, ovu, kup i zabije tako malo golova, katastrofa) i forsiranje Ćuluma kada ga nije išlo, iako se u zadnjh nekoliko kola "izvadio"...
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svijetu, niko se ne žali da mu je fali.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 27 dec 2010, 21:50

lemi_kitao je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:
Ti si naveo jedan slucaj i on je kao mjerilo tvoga razmisljanja, ima njih jos, istina je, ali to je najrealnija opcija kada se nema dovoljno novca...

I zaista mi nije jasno gotovo bezrezervna podrska Amaru Osimu, sve sto on kaze, sve sto on uradi, sve sto on planira je dobro i ne treba nista mijenjati...

Ja mu necu oprostiti ne forsiranje Rovcanina, jer je taj igrac to zasluzio i veliki je potencijal...
Također, forsiranje Srđana Stanića na bekovskoj poziciji i ne znam gdje još, a momak je gigant za krila ili ponekad ofanzivni vezni...
Također što se tako olako odrekao Denis Selimović (mislim da mu je tako ime), pozicija zadnji vezni, odlicne je igre pruzao dok je igrao...
On zasniva igru na Lazi (proslu polusezonu citavu, ovu, kup i zabije tako malo golova, katastrofa) i forsiranje Ćuluma kada ga nije išlo, iako se u zadnjh nekoliko kola "izvadio"...

mislim da je tog malca (nisam siguran) otjero zbog nezalaganja na treningu, druga stvar mislim da ne treba poslat igraca na klupu ako ga ne ide u par utakmica to ce ga samo dotuci, sto se ostalog tice osim ima svoj plan i svoju viziju koja ima rezultat,mozes mu zamjerit ovo ono ali to sve pada u vodu kad ima rezultat,valjda je to mjerilo... on je trener sa rezultatom i tu sva prica prestaje... licno sto se mene tice i da nema rezultat da smo 5-6 opet bi prije njega ostavio za trenera nego ostale nase strucnjake.
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 27 dec 2010, 21:50

Meni jedno nije jasno u ovoj prici oko izgradnje stadiona, a to je hoce li Željo biti vlasnik stadiona nakon izgradnje, ili ce pripasti Opcini, jer je jasno da mi taj stadion necemo sami moci održavati :?:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: antibot, doncarlo i 54 gosta.