FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

BeHighirly
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BeHighirly » 08 dec 2020, 11:51

LjoZee je napisao/la:
08 dec 2020, 11:36
BeHighirly je napisao/la:
08 dec 2020, 11:29
Doduse :mrgreen:

Mada, i na AS komentator je pitar, vjerovatno urgira za druge meceve :D
Mlate pare na onaj fazon 2 KM sto mora uplatiti neko ko nema Moju TV :D
Zalosno, iz situacije da su stadioni zatvoreni a Moja TV nema dosta raje, pa se borimo sa raznim stream linkovima... Tu bih pohvalio BH liga stream, rade odlican posao :thumbup:

Zidovi, kako god :mrgreen:
“Ultra culture is a way of life, a subculture, that goes far beyond the match day.
Punks were punk, and ultras are ultra.“

NEW PRIMITIVES ALL OVER BAŠČARŠIJA

NO NZS. NO CPS.

Fareus1921
Kontakt:

Post Postao/la Fareus1921 » 08 dec 2020, 11:55

Porazi Želje na Grbavici od sezone 15/16
Željo-Radnik 1:2 Željo-Vitez 0-2 Željo-GOŠK 1-2
Željo-Sloboda 1:2 (kup) Željo-Široki 2-3 x 2,1-2,0-3 (kup) Željo-Velež 0-2
Željo-Zrinjski 0-1 x 2 Željo-Zvijezda 09 0-1 Željo-Čelik 1-2
Željo-Sarajevo 0-3 Željo-Mladost 0-1 Željo-Tuzla City 2-3
Željo-Krupa 0-1
Još uz to treba dodati mnoge utakmice koje smo kiksali
Željo-Sloboda 2-2 x2,0-0 x2 1:1 Željo-Borac 0-0
Željo-Široki 1-1, 0-0 Željo-Sarajevo 0-0,1-1,2-2
Željo-Zrinjski 2-2 ,0-0 Željo-Rudar P. 1-1
Željo-Krupa 1-1
Ja se nadam da nisam nešto izostavio.Po ovome vidimo da smo na Grbavici do sada od sezone 15/16 imali 15 poraza u ligi i 2 u kupu.
Najviše poraza smo imali kao što svi znamo u sezoni 18/19 (6x)
Najviše poraza su nam nanijele ekipe Širokog (4x) i Zrinjskog (2x) ostali su po 1
Najteži porazi su onaj u gradskom derbiju od Sarajeva 0-3 i isti rezultat protiv Širokog u kupu
Na "starom" terenu imamo 6 poraza a na "novom" skoro duplo- 11"
Po ovome vidimo da nam baš i ne ide na Grbavici najbolje...
Mi smo Željini,Željo je naš!!!
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 dec 2020, 12:32

Prije bilo kakve priče o treneru i igračima, formi itd treba se postaviti glavno pitanje.Kako financijski klub stabilizovati i postaviti na zdrave temelje.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 dec 2020, 12:46

Zec, Hajdarević, Lendrić, itd..., su sigurno sanjali Miškića noć poslije utakmice. Nekoliko bravurozni odbrana, pa i u situacijama jedan na jedan.
Sanjali ga jos dugo aBd :pray:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Blueforce21
Kontakt:

Post Postao/la Blueforce21 » 08 dec 2020, 12:50

@delinjo ne stigoh odmah odgovoriti pa evo preskacemo stranice haha :mrgreen: . Iskreno, ne znam sta vise ocekivati, ocito da u vecini tekmi fulimo i taktiku i postavu pa se vadimo na poluvremenu. Spora smo ekipa nazalost, sa nekim pokusajima od krila koji vole peglat loptu i ko Nikola Nikic svojevremeno pogled u loptu i ne vide nista vise. Ali hajde, struka ih zna najbolje, nadati se da ce na tom polju biti bolje.

Druga prica je psiha. I kad smo najgori bili poslije rata, kuci smo jedva koji bod prosipali, iako je tad citava liga bila pretezno domacinska, a da ne pricamo o godinama kad smo harali. Grbavica nam je postala teret i to "moranje" na domacem terenu nas ubije. Plus motivacija kod svih nasih protivnika kad igraju sa nama, jos otlad imamo nlvi teren, ljudi dodju na normalan teren jednom ili ako imaju srece dvaput u sezoni i normalno da ce odigrat najbolje sto znaju. Nemamo vise te furioznosti, nismo glavni gdje bi trebali biti, nema vise da je utakmica rijesena nakon prvog poluvremena, i mnogo je veci uticaj sa tog psiholoskog aspekta.

Pritisak je velik, 100 godina kluba, svi smo jos prosle sezone i prije korone govorili da se ove sezone treba uzeti titula pa cak i dupla, a prvo sto nas je korona sjebala, mada sumnjam da bi puno drugacije bilo i da je nije bilo, negdje bi mi to ispustili na najglupljoj tekmi, i ovo nije podcjenjivanje ni crnjacenje, nije ni Amar toliko jak da udje svima u glavu i gotova prica. Dodavsi sve probleme mimo terena, mi stvarno moramo biti zadovoljni trenutnim stanjem i nastojati da ne grohnemo vise. Oni gore imaju sve, Nam pumpa lovu redovno, imaju ekipu na okupu sezonu duze od nas i pojacavali su se ciljano i postepeno, 2 titule u 2 sezone i najnormalniji napredak jednog kluba. Da su oni imalo slabiji nego sto jesu ili da mi nemamo tu kocnicu kad igramo kuci, bili bi hladno prvi. Ovako nek prodje polusezona kako prodje, pa trazit rjesenja, a to ostaje upravi. Nesto se mora promijeniti. Neprijatelji kluba su nadam se vec dovoljno daleko da ne mogu imati neki veci uticaj. Ako se bude moglo u drugom dijelu na stadion, to bi bio fin plus za nas. Ne odmagati nego pomagati. VTZ!

ritam21
Kontakt:

Post Postao/la ritam21 » 08 dec 2020, 13:13

Jel istina ovo sto se pise za Azmira?

BeHighirly
Kontakt:

Post Postao/la BeHighirly » 08 dec 2020, 13:14

LjoZee je napisao/la:
08 dec 2020, 12:46
Zec, Hajdarević, Lendrić, itd..., su sigurno sanjali Miškića noć poslije utakmice. Nekoliko bravurozni odbrana, pa i u situacijama jedan na jedan.
Oni ziceri se moraju postizati, da tu nije falila realizacija totalno bi drugacija slika i prilika bila.

Realno gledajuci, oni nas jesu nadigrali ali budimo realni, bili su 100% pred nasim golom, sto se tice efikasnosti. Svaku priliku su bukvalno iskoristili.

Nestvarno to izgleda pogotovo kad su te sanse promasili napadaci kalibra kao sto su Lendric i Zec.
Efikasnost ofanzivnog reda nam je u debelom minusu, s cinjenicom kako je Krpic "trpao" prosle sezone. To nam mnogo nedostaje. Iskreno, obradovao sam se bio s dolaskom Hajrica, koji je iza sebe imao odlicnu sezonu u Sloveniji, zaradio transfer u Belgiju, te sam bio misljenja da ce biti bum za nasu ligu. Ne shvatam koji je razlog odigranih "samo" 46 minuta do sada :?:

Blacenje Amara je bespotrebno, to mi je bas tesko za procitati. Maksimum izvlaci iz ove ekipe, koja je sa imenima respektabilna ali na terenu izgledaju "zasiceno", kao da su neki drugi faktori koji uticu na Mesu, Stilica, Zeca ili Lendrica :?:

Hajde, budimo realni, ko god je pogledao prvih XI kontra SB s ponosom bi rekao da imamo TIMCINU, kad vidis ofanzivni red Stilic-Bekric-Zec, iza Alispahic... Msm mnogo oni utakmica imaju iza sebe.

@ritam_21
Sta se pise :?: nisam upucen...
“Ultra culture is a way of life, a subculture, that goes far beyond the match day.

NO NZS. NO CPS.

ritam21
Kontakt:

Post Postao/la ritam21 » 08 dec 2020, 13:16

08 dec 2020, 13:14
LjoZee je napisao/la:
08 dec 2020, 12:46
Oni ziceri se moraju postizati, da tu nije falila realizacija totalno bi drugacija slika i prilika bila.

Realno gledajuci, oni nas jesu nadigrali ali budimo realni, bili su 100% pred nasim golom, sto se tice efikasnosti. Svaku priliku su bukvalno iskoristili.

Nestvarno to izgleda pogotovo kad su te sanse promasili napadaci kalibra kao sto su Lendric i Zec.
Efikasnost ofanzivnog reda nam je u debelom minusu, s cinjenicom kako je Krpic "trpao" prosle sezone. To nam mnogo nedostaje. Iskreno, obradovao sam se bio s dolaskom Hajrica, koji je iza sebe imao odlicnu sezonu u Sloveniji, zaradio transfer u Belgiju, te sam bio misljenja da ce biti bum za nasu ligu. Ne shvatam koji je razlog odigranih "samo" 46 minuta do sada :?:

Blacenje Amara je bespotrebno, to mi je bas tesko za procitati. Maksimum izvlaci iz ove ekipe, koja je sa imenima respektabilna ali na terenu izgledaju "zasiceno", kao da su neki drugi faktori koji uticu na Mesu, Stilica, Zeca ili Lendrica :?:

Hajde, budimo realni, ko god je pogledao prvih XI kontra SB s ponosom bi rekao da imamo TIMCINU, kad vidis ofanzivni red Stilic-Bekric-Zec, iza Alispahic... Msm mnogo oni utakmica imaju iza sebe.

@ritam_21
Sta se pise :?: nisam upucen...
Piše se da ulazi u klub

BeHighirly
Kontakt:

Post Postao/la BeHighirly » 08 dec 2020, 13:19

:shock:

Interesuje me misljenje ostalih navijaca povodom te price? Ja iskreno ne znam sta bih rekao, ni da, ni ne :roll:

NO NZS. NO CPS.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 08 dec 2020, 13:20

ionako igramo kao sise jos nam samo fali prva sisa plbih da budemo u kompletu hahahahah 😂😂😂

BeHighirly
Kontakt:

Post Postao/la BeHighirly » 08 dec 2020, 13:22

Robust je napisao/la:
08 dec 2020, 13:20
ionako igramo kao sise jos nam samo fali prva sisa plbih da budemo u kompletu hahahahah 😂😂😂
To si upravu :mrgreen:

Definitivno bi bili cirkuzanti broj 1 u drzavi...

NO NZS. NO CPS.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 dec 2020, 13:23

Stvorili smo mi dovoljan broj sansi i pri rezultatu 0:1 da preokrenemo i 0:2 pa poslije i ona 2 gola. Pa u jednom napadu Lendricu fula 1 na 1 onaj uzima loptu i dolaze do nasih 16 i zabijaju gol. Sto kaze Osim citava utakmica opisana je u toj situaciji. Kuci fulamo previse sansi i popusimo. Isto je bilo i protiv Slobode.
Za razliku od Sirokog mi smo imali dan manje i igrali na duplo tezem terenu u Mostaru i protiv 3x tezeg protivnika. Ima i tu da su se istrosili jer moras i vecu snagu i trud uloziti na onakvom terenu u srijedu, ali 1 na 1 ako fulas dva puta i to dva razlicita igraca onda ne znam. Po sansama nismo zasluzili izgubiti, ali kad fulas onakve sanse suti i poklopi se i nauci kako ugurat loptu u gol.

BeHighirly
Kontakt:

Post Postao/la BeHighirly » 08 dec 2020, 13:29

LjoZee je napisao/la:
08 dec 2020, 13:23

Stvorili smo mi dovoljan broj sansi i pri rezultatu 0:1 da preokrenemo i 0:2 pa poslije i ona 2 gola. Pa u jednom napadu Lendricu fula 1 na 1 onaj uzima loptu i dolaze do nasih 16 i zabijaju gol. Sto kaze Osim citava utakmica opisana je u toj situaciji. Kuci fulamo previse sansi i popusimo. Isto je bilo i protiv Slobode.
Za razliku od Sirokog mi smo imali dan manje i igrali na duplo tezem terenu u Mostaru i protiv 3x tezeg protivnika. Ima i tu da su se istrosili jer moras i vecu snagu i trud uloziti na onakvom terenu u srijedu, ali 1 na 1 ako fulas dva puta i to dva razlicita igraca onda ne znam. Po sansama nismo zasluzili izgubiti, ali kad fulas onakve sanse suti i poklopi se i nauci kako ugurat loptu u gol.
Potpisujem u potpunosti :thumbup:

Falilo nam je i te "srece", koju smo bas imali u Mostaru. Tu smo bukvalno iz 2 sanse postigli 2 pogotka. Da, i prije toga kontra MDK maksimalno efikasni. Nakon svega toga smo bili sami sebi kontradiktorni na Grbavici :mrgreen:

Umor je krucijalan faktor tog poraza, tu se slazem. Nakon onako loseg terena u Mostaru, ni najbolji fudbaleri na svijetu se ne bi mogli kako treba oporaviti, pola bi ih bilo out na duze staze :mrgreen:

Lendric je po meni najveca enigma :?:

NO NZS. NO CPS.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 dec 2020, 13:34

Slabo ko ima kontinuitet u napadu. Malo igra Zec u paru sa Juricicem, malo Juricic sa Stilicem, Lendric sa Zecom itd. Nema ko prosle godine Krpic i on igra svaku. Znate da Krpic ne znam je li ukupno 2 ili 3 utakmice propustio i to jednom jer ga Osim nije htio povesti u Derventu i zbog kartona. Sad ko na traci svake utakmice malo ovaj, malo onaj pa ko ubode. :D

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 08 dec 2020, 13:34

08 dec 2020, 13:22
Robust je napisao/la:

Kakvo debilno razmisljanje :facepalm: sto bi bili cirkuzanti? Frajer je za Tri godine skoro 10 miliona gurnuo u slobodu ,prije deset dana Sam cuo za Husica ali nista konkretno.Utrpani Tan nije cirkus vec je amidja I dresovi se pravili a bruka je da nas covjek koji je uspio I stvorio pare ulaze u BIH fudbal .Ovo je ono nase mahalsko razmiljanje , zato I jesmo u kurcu .Meni prvo sto je Palo na pamet da si Amar I Husic napravili opasan posao ,da bi mogli cak City koristiti kao B Tim .lupam glupost .... stvarno mi nije jasno kako glupo razmisljamo

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 08 dec 2020, 13:38

iskreno što da ne, od onakve mrtve Slobode je napravio strašnu ekipu 2016e,gdje smo im faktički mi uzeli titulu pobjedom na Tušnju
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 08 dec 2020, 13:41

Možemo li sačekati kraj polusezone pa onda oplesti? Mislim da nam je ova utakmica u Krupi jako važna. Eventualni kiks, i to ti je selam alejk.
Željezničar za život cijeli!

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 08 dec 2020, 13:42

KANA je napisao/la:
08 dec 2020, 13:34
08 dec 2020, 13:22
Robust je napisao/la:

Kakvo debilno razmisljanje :facepalm: sto bi bili cirkuzanti? Frajer je za Tri godine skoro 10 miliona gurnuo u slobodu ,prije deset dana Sam cuo za Husica ali nista konkretno.Utrpani Tan nije cirkus vec je amidja I dresovi se pravili a bruka je da nas covjek koji je uspio I stvorio pare ulaze u BIH fudbal .Ovo je ono nase mahalsko razmiljanje , zato I jesmo u kurcu .Meni prvo sto je Palo na pamet da si Amar I Husic napravili opasan posao ,da bi mogli cak City koristiti kao B Tim .lupam glupost .... stvarno mi nije jasno kako glupo razmisljamo
Mi smo ti moj bracuka ko oni lokalci ispred granapa što sjede i ismijavaju svakog ko prodje. I onda nakon 10 godina svi ti koje su ismijavali su se i poženili, dobili djecu, imaju poslove a oni i dalje sjede i cuclaju klipu.

BeHighirly
Kontakt:

Post Postao/la BeHighirly » 08 dec 2020, 13:45

Nadovezao sam se samo na komentar @Robust

No hard feeling :mrgreen:

Zato sam i napisao bio da me interesuje misljenje i ostalih navijaca.
Mozda grijesim...

NO NZS. NO CPS.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 dec 2020, 13:48

Iskreno mislim da bi nesto moglo fercerati na fazon da nekoliko ljudi iz BiH koji imaju lovu (nebitna imena) se udruzi i sklope nesto gdje ce klubu garantovati odredjeni iznos na godisnjem nivou makar samo za plate npr. Ostatak budzeta klub popunjava Evropom, ulaznicama, transferima i ostalo. E sad sta bi bila korist tih ljudi ne znam. Mozda nesto kroz transfere, poslovne prostore i slicno.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Hrammm1921 i 9 gostiju.