Evo rezultata sto se tice najboljeg golmana, gdje je Oliver Kahn odnio ubjedljivu pobjedu i samo mu je harishp

morao pokvariti prosjek, jer svi koji su za njega glasali su mu dali tri poena. Redoslijed je sljedeci:
1. Oliver Kahn - 44 poena
2. Andreas Koepke - 23 poena
3. Sepp Meier - 15 poena
4. Harald Schumacher - 5 poena
5. Jens Lehmann - 5 poena
6. Hans Joerg Butt - 3 poena
7. Stefan Klos - 2 poena
8. Tomislav Piplica - 2 poena
Sto se tice bekova glasanje ce trajati do 31.12.2010. u 0.00, da svi imamo orijentaciju.
Evo mojih favorita za poziciju desnog beka:
1.
Bert Vogts - 3 poena - za mene najbolji desni bek koji je ikad igrao u Bundesligi. I ako nikad licno nisam gledao njegovu utakmicu knjige koje sam procitao i reportaze koje sam gledao na mene su ostavili takav utisak. Dok su drugi kupili slavu on je bio igrac koji se nije puno bio zastupljen u medijima, ali je uvijek znao sta mu je zadatak na terenu i vrhunski obavljao svoj zadatak. S M`Gladbachom i "Elfom" je osvojio sve moguce trofeje, bio je borben igrac, koji je davne `74 jednog Cruyffa doveo do ludila.
2.
Philip Lahm - 2 poena - trenutno najbolje sto Njemacka ima da ponudi na krilnim pozicijama. Slican je Vogts-u, igrac s odlicnim karakterom koji ne prica puno, ali zato na terenu ostavlja posljednji atom snage. Ukoliko nastavi dalje igrati ovako na zavrsetku njegove karijere bit ce rame uz rame s Vogts-om. Njegova prednost takodjer lezi u tome sto kvalitetno moze odigrati na poziciji lijevog beka.
3.
Hasan Salihamidzic - 1 poen - mozda nije imao tehniku kao jedan Dani Alves, ali je zato bio borben i nije se plasio imena na drugoj strani (Bayern Vam to usadi u glavu

). Ostavio je dubok trag u Bavarskom gigantu, takodjer bio je veoma cijenjen kod svojih tadasnjih kolega u ekipi (Kahn, Effenberg), a s Bayernom je takodjer osvojio sve sto se moglo osvojiti. Isto tako treba imati na umu da se vratio ponovo u prvu postavu nakon dvije teze ozlijede koje je dozivio, a to nije mala stvar jer se ipak radi o Bayernu.
Napomena: Posto ce biti igraca koji npr. kao Lahm mogu kvalitetno igrati na obje pozicije i koji su ostavili dubok trag u Bundesligi, mogu takodjer konkurisati za drugu poziciju. Npr. Lahm moze uci i u konkurenciju za lijevog beka.