FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Brkooo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Brkooo » 07 dec 2020, 18:44

@Admir74, Na cemu temeljis svoj optimizam vezano za skupstinu? Sta ce se to znacajno promijeniti?
Mozda znas nesto vise pa si tako optimistican? :hmmmmm:

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 07 dec 2020, 18:45

Bitno je da se desava nesto dobro, a jos bolje sto malo ljudi to zna, ako me razumijes. Hvala Bogu Željo nije nikad bio sam, niti je sada.

Mi smo Željini, Željo je naš!
Svi za Željezničar!
Zadnja izmjena: Admir74, dana/u 07 dec 2020, 18:49, ukupno mijenjano 1 put.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 07 dec 2020, 18:48

Daj Boze da je to istina i da se nesto dobro radi, da ne bude samo ko svaki put, nesto se iza brda valja pa ne bude na kraju nista..

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 07 dec 2020, 18:48

Mladen Veselinović, Mustafa Mujezinović, Eldar Šehić, Sedad Subašić, Haris Hajdarević i Ante Blažević prijeti suspenzija pred derbi na proljeće.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 07 dec 2020, 18:49

Brkooo je napisao/la:
07 dec 2020, 18:44
@Admir74, Na cemu temeljis svoj optimizam vezano za skupstinu? Sta ce se to znacajno promijeniti?
Ma pusti ba Admira,sve mu je šuplja.Njemu da u vrecu staviš 100 pichki a jedan qurac i da mu daš da izvlaci on bi qurac potrefio i izvukao.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 dec 2020, 18:50

Mamba21 je napisao/la:
07 dec 2020, 18:48
Mladen Veselinović, Mustafa Mujezinović, Eldar Šehić, Sedad Subašić, Haris Hajdarević i Ante Blažević prijeti suspenzija pred derbi na proljeće.
Svakako su male sanse da Mladen i doceka taj derbi u nasem dresu :D
Ko god fasuje nije steta. Bitno da se Stilic ocistio.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 dec 2020, 19:15

LjoZee je napisao/la:
07 dec 2020, 15:46
De ti meni reci sta mislis da je razlog velike razlike u uspjesima kuci i na strani. Ove sezone pogotovo. Ekipa koja je najbolji gost je sto se tice domaceg terena na 8. mjestu. Je li moguce da Amar ne moze da nadje lijek da to bude bara-bara? Pisao si o tome jutros, ali ne mogu se sjetiti jesi li naveo sta mislis da je razlog.
Ko će znati šta je razlog, jednu utakmicu napadaš kao lud, sve ti ide od ruke, pa onda drugu ne možeš da se sastaviš sa loptom. Golovi koji se primaju su uglavnom identični, jedan propust, polušansa za protivnika i primaš ga.

Možda je čak i do terena koji je vjerovatno najbrži u ligi, ali mislim da je ponajviše u glavama, sad se već utakmice na Grbavici počinju u grču.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 07 dec 2020, 19:30

Admir74 je napisao/la:
07 dec 2020, 18:45
Bitno je da se desava nesto dobro, a jos bolje sto malo ljudi to zna, ako me razumijes. Hvala Bogu Željo nije nikad bio sam, niti je sada.

Mi smo Željini, Željo je naš!
Svi za Željezničar!
Bracika moj, nazalost mislim da samo jedna osoba zna to o cemu ti pricas. A to si ti.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 07 dec 2020, 19:38

Mislim da bi pojedinci trebali pripaziti na izražavanje. I sve dok u tom tonu pišete, neću vam odgovarati niti učestvovati u raspravi. Bitno je da vi znate sve, ali preko tastature. Ako nemate šta pametno za reći i kao kontra argument ili informaciju, nemojte niti pisati ništa. Prošli put na puzi sam rekao određene stvari, koje su bile jako blizu ralizacije, ali se " Nikom te ne damo" ispriječilo. Lično sam učestvovao u dovođenju jedne grupacije u klub na pregovore oko ulaganja, ali neka bitnije je *****po forumu.

Živili.
Zadnja izmjena: Admir74, dana/u 07 dec 2020, 19:43, ukupno mijenjano 1 put.

ammimr
Kontakt:

Post Postao/la ammimr » 07 dec 2020, 19:41

MrkiMedo je napisao/la:
07 dec 2020, 18:18
delinjo je napisao/la:
07 dec 2020, 14:32
MrkiMedo je napisao/la:
07 dec 2020, 14:29
Zna li se koliko mi trenutno imamo dugova? Prodati pomocni teren, rijesiti te dugove i biti mirni. Isplatiti igracima svaku marku i na proljece se potuci sa svima. Nema smisla u pola sezone, kad si drugi, odustajati od titule. Rijesenje ima, samo nam jos fali sposobnih ljudi.
ii sta rijesis taj dug i ovim nacinom poslovanja za god ,dvije ili tri te ceka opet isto,onda stadion prodaj i tako sve dok ne budemo u situaciju da nemamo nista...rupa bez dna samo..
Pa kazem ti, trebaju nam sposobni ljudi. Zamisli Vukotica u upravi i njegove mogucnosti sa pocetnim kapitalom vrijednosti pomocnog terena. On bi sigurno znao kako iskoristiti. Covjek je i otisao, ako sam ja dobro tad shvatio, jer se nije mogao naci nacin da udje investitor.
Okruzi njega sa sposobnim ljudima, privuci Zeljovce koji su voljni sponzorisati, nadji napokon generalnog sponzora + navijaci. Ogromne pare, vjerujem da bi kroz par godina stali na zdrave noge, imali sistem i onda nam ne bi bilo bitno da li je to Vukotic ili neko peti. Ja sam siguran da ima nacina, sve ostalo je na glavonjama.
Tako je drug o tome sam ja neko veče pisao.Čuj vratiti se u kant.ligu a imaš kapital u nekretninama.Kao što sam rekao,ako je moguće od prodaje pom.terena namaknuti trening centar,riješiti se gro dugovanja i da ostane kapitala u vidu keša,odmah to zaganjati dok je vruće.Naravno menadžer,ekonomista i pravnik,a ne klošari i ulica,to mogu odraditi.pozz

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 07 dec 2020, 19:47

A jel taj Vukotic milioner, ovdje se pise da ima strasne menadjerske sposobnosti. S obzirom na te vrline cudim se kako ne vodi neku multinacionalnu korporsciju.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 07 dec 2020, 19:48

Admir74 je napisao/la:
07 dec 2020, 19:38
Mislim da bi pojedinci trebali pripaziti na izražavanje. I sve dok u tom tonu pišete, neću vam odgovarati niti učestvovati u raspravi. Bitno je da vi znate sve, ali preko tastature. Ako nemate šta pametno za reći i kao kontra argument ili informaciju, nemojte niti pisati ništa. Prošli put na puzi sam rekao određene stvari, koje su bile jako blizu ralizacije, ali se " Nikom te ne damo" ispriječilo. Lično sam učestvovao u dovođenju jedne grupacije u klub na pregovore oko ulaganja, ali neka bitnije je *****po forumu.

Živili.
Bracika moj tebi svaka cast na svemu sto radis, ali bolje je da nista ne pricas jer ja koliko pratim ovaj forum nikad nista se nije desilo od onog sto govoris. Cisto zbog peha nekog trebao bi prestati ista najavljivati. Opet ti ponavljam svaka ti cast na svemu sto radis oko kluba, ali bolje bez ikakvih najava

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 07 dec 2020, 19:53

HapicaRadePaprica je napisao/la:
07 dec 2020, 18:49
Brkooo je napisao/la:
07 dec 2020, 18:44
Ma pusti ba Admira,sve mu je šuplja.Njemu da u vrecu staviš 100 pichki a jedan qurac i da mu daš da izvlaci on bi qurac potrefio i izvukao.
Znaci kurko :rol: nemoj tako prema bratu .

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 dec 2020, 19:55

Malo pripazite na rjecnik kad se obracate jedni drugima.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 07 dec 2020, 19:59

Dejan1921 je napisao/la:
07 dec 2020, 19:48
Admir74 je napisao/la:

Živili.
Bracika moj tebi svaka cast na svemu sto radis, ali bolje je da nista ne pricas jer ja koliko pratim ovaj forum nikad nista se nije desilo od onog sto govoris. Cisto zbog peha nekog trebao bi prestati ista najavljivati. Opet ti ponavljam svaka ti cast na svemu sto radis oko kluba, ali bolje bez ikakvih najava
:urnebes: e cuj nista,pa dobro brat je optimista :thumbup: neka ga kad smo vecina sjebani bar jedan da ima a da nije.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 07 dec 2020, 20:02

KANA je napisao/la:
07 dec 2020, 19:59
Dejan1921 je napisao/la:
07 dec 2020, 19:48
Admir74 je napisao/la:

Živili.
:urnebes: e cuj nista,pa dobro brat je optimista :thumbup: neka ga kad smo vecina sjebani bar jedan da ima a da nije.
Ja sam ga iskreno jedno vrijeme i pratio dok nisam pisao ovdje i vjerovao ali onda jednom pa drugi put pa treci put nista, sta drugo da kazem. Ne sumnjam u njegove dobre namjere i ljubav prema Zelji vidi se da je plavi burazer od glave do pete ali infomacije mu uzimam sa dosta rezerve.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 07 dec 2020, 20:07

Raonffa je napisao/la:
06 dec 2020, 23:58
LjoZee je napisao/la:
06 dec 2020, 23:34
Mamba21 je napisao/la:
06 dec 2020, 22:54
Moramo podržati Amara, čovjek je mađioničar! Idemo uzeti Krupu i onda nek se zavrnu rukavi i kopaj i nogama i rukama za sponzore, pare, igrače, možda se i navijači vrate na stadion! Moramo vjerovati, koliko god su nas razočarali, moramo im podršku pružiti!
Mi smo Željo!
Nisam zadovoljan do kraja iskreno Amarom ove sezone. Ok, izvlaci maksimum, ali sezonu je izgubio u dvije domace utakmice protiv ekipa gdje svijet da se rusi oko tebe nemas pravo da kiksas. Znaci za 180 minuta je sezona gurnuta u provaliju. I iste stvari mu se desavaju vec dvije godine. Financijska situacija je bila bolja prosle sezone, ali se isto desavalo ko i ove kuci. Znaci ni situaciju ni igracki kadar ne mozes oznaciti kao krivce vec iskljucivo strucni stab pa onda igrace. Ali, opsirnije kad se sve zavrsi.

Volio bih da svako od vas kad se zavrsi ova polusezona hladne glave napise misljenje o igri, bodovima, neka ocjena polusezone itd. Ne da se ide na svadju neku uprava ona, uprava ova nego onako objektivno da se sagleda sve i napise.
Nije Amar kriv što protiv Mladosti Lendrić fula tri stopostotne šanse i ostatak ekipe još toliko, ne može to do Amara nikako biti. Protiv Krupe je bila lošija utakmica ali Krupa mimo gola faktički bezopasna, a svi znamo kakav smo gol primili.

I po meni se to ne može gledati na taj način da je izgubio sezonu protiv Krupe i Mladosti, možda je dobio sezonu pobjedama protiv Zrinje i Širokog u Hercegovini? Možda je dobio sezonu pobjedama nad Borcem, Veležom i Zrinjskim kući.

Nije to tako crno-bijelo da kažeš eh izgubili Mladosti i Krupe i to je to, kraj.
Izvinjavam se, ja mislim malo drukčije. I smatram da je baš zbog toga Amar kriv. Imao je priliku da Lendrića proda ljetos, nije htio. Iako smo i tada kokuzi bili i pare su nam trebale. Umjesto toga ostavio nezadovoljnog igrača koji igra preko k.urca, a proda Dadu koji je nosio igru na sredini terena.
Iako je ufuran u tu managersku priču, fulao je Amar i loše procjenjivao, u svim svojim mandatima i pri dovođenju i pri prodaji igrača.
Moje mišljenje. I molim sve da mi ne spominju autobuse igrača koji su dolazili prije Amara, jesu, i tu je bilo fula ko u priči, da to ne bi bio odgovor...

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 07 dec 2020, 20:23

Ovaj post iznad nije nesto sto spada u "slobodu govora" nego je cisto trolanje. Nesto sto izgleda prolazi na ovom forumu. Predstavis se kao navijac nekog kluba i onda samo trolas..

Napise Semper hladno post: "Mogao je Nam kakvu hediju Zelji uplatiti da ucini ligu zanimljivijom."

I poslije svega ne bude sankcionisan. Valjda treba @adminu godina dana(kao sto je bio onaj slucaj sa bezidejom), da skonta da lik nije navijac naseg kluba ili je mozda super za forum kad se trola, vise postova bude..

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 07 dec 2020, 20:27

BarbareZeljin je napisao/la:
07 dec 2020, 18:09
Mi dugo godina imamo samo jedan izrazen osjecaj a to je frustracija. Ta rijec je jedino adekvatno sto nas opisuje u vezi naseg kluba.
Jer sta drugo moze covjek osjecati nakon sto godinama,iz sedmice u sedmicu slusamo i gledamo. Amar je tito,pravi pitu od govana, igraci su odigrali extra,ovako se gine za klub,samo ovako nastaviti i bice Zeljo opet sampion. **** krizu mi smo tad najjaci.Odusevljenje na nivou svrsavanja. Sljedece sedmice,tjeraju se propalice koje nemaju mjesta u Zelji i Zeljo im je vrhunac karijere. Tjera se Amar i ovo je njegov poraz,traze se investitori i ulagaci u klub jer nemamo marke.
Padamo u depresiju jer ne mozemo da vjerujemo sta radimo i kakve se nama stvari desavaju,3 gola za 3 minute, 1 bod ne mozemo osvojit u 2 tekme za titulu,dobijamo nemoguce tekme,a gubimo konstantno na Grbavici. Iz kola u kolo ne mozemo da vjerujemo ,sta rade nasi igraci.
Kukamo kako kasnimo 6 bodova,za najboljim startom Sarajeva u hisotriji,a jos nas vise boli sto smo hladno mogli biti minimum 2-3 a mozda i vise bodova ispred. Jer samo mi mozemo izgubiti 11 bodova kuci od Mladosti,Krupe,Slobode i Sirokog. I tako u krug vrtimo se od sedmice,do sedmice,od odusevljeja do depresije,a to pametni obilato koriste.
Jer lako je koristiti i poraziti isfrustrirane ljude. Jer to je nevidjen pritisak. Nekada smo nabijali komplekse,a sada smo ga sami sebi nabili. Iscudjavamo se kako Sarajevo ili Zrinjski,smetljaraki dolaze do bodova,uhljupi ovo ono. ...
A ustvari uhljupi smo mi. Jer sta smo sami sebi napravili ovih godina,to je za ginisa.
Ne znam kako izdrzavaju oni koji mogu pomoci klubu. **** vas u usta sve odreda,bude li vama sjeban dan i sedmica,nakon ovakiv stvari. Kako mozete gledati i trpiti,ja bi pukao,da mogu pomoci a necu ili ne zelim.
Kako vas frustracija ova ne potakne da reagujete. Meni sjebu i dan i sedmicu,i onda opet se necemu nadam i obda me opet konji iz mjeseca u mjesec jebu u zdrav mozak,ali bi prije umro nego prestao biti uz Zelju.
Pa gledas li ti Dzeko,gledaju li drugi Zeljovci,pa pomozite,sami sebe bacamo u provaliju. Jer smo razijedinjeni i dok god smo takvi sve isto ovo ce nam se desavati.
Draze bi mi bilo da gubimo po 5-0 nego da na ovakve nacine propustamo prilike biti prvi. Sta mi sami sebi radimo,to je za ne povjerovati.
Opet sam isfrustriran i non stop mi je tako. Pa kako je moguce da ovo sami sebi radimo. Ovo je tragicno...
E vidis u tome je problem nista nas bukvalno nije trznulo ,ujedinilo a milion stvari se desilo gdje je svaki Zeljovac trebao da se ukljuci I pomogne .3 puta smo imali takvu priliku da se izdignemo iznad svih ,koje je cak bilo teze ne iskoristiti :facepalm: Svi su krivi za to I ovo sad sto imamo je ono sto smo I zasluzili .Onolilke pare u to vrijeme Newcastla,Malage ,dominacije mi se raspadnemo ,klub ode u dubiozu .... zadnja propustena prilika gdje smo se svi ukljucilli od 10 do 80 godina da pomognemo Zelji ali opet neki ego ,sve imamo samo nam trener treba i ovaj voda psa po mahali a nas slageri od trenera u zadnje luzere napravise .....I sad smo tu gdje jesmo sjebani,frustrirani,podjeljeni ,luzeri klasicni

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 07 dec 2020, 20:28

Virtu4l je napisao/la:
07 dec 2020, 19:15
LjoZee je napisao/la:
07 dec 2020, 15:46
De ti meni reci sta mislis da je razlog velike razlike u uspjesima kuci i na strani. Ove sezone pogotovo. Ekipa koja je najbolji gost je sto se tice domaceg terena na 8. mjestu. Je li moguce da Amar ne moze da nadje lijek da to bude bara-bara? Pisao si o tome jutros, ali ne mogu se sjetiti jesi li naveo sta mislis da je razlog.
Ko će znati šta je razlog, jednu utakmicu napadaš kao lud, sve ti ide od ruke, pa onda drugu ne možeš da se sastaviš sa loptom. Golovi koji se primaju su uglavnom identični, jedan propust, polušansa za protivnika i primaš ga.

Možda je čak i do terena koji je vjerovatno najbrži u ligi, ali mislim da je ponajviše u glavama, sad se već utakmice na Grbavici počinju u grču.
Ali nisu porazi kod kuće počeli ove sezone. To traje od kako je novi travnjak postavljen, a možda i prije. Trebalo bi da neko od struke odgovori na ovo pitanje. Nema novinara da Amara pita takve stvari, jer isto je bilo i prošle sezone u ovo doba, bili smo najbolji gost, a skoro jednako loš domaćin.
Zijanili od Veleža, Širokog, Sloboda bod uzela. Toga se sjećam ovako "na prvu".
Dakle Amara bi trebali novinari pitati za ovo, aon dati odgovor, ane nešto "zamotavati" i okolo da nikome nije jasno šta je htio reći :D :D :D

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.