Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
31%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
43
45%

Ukupno glasova: 96

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Omerbavarac » 27 dec 2010, 00:28

harishp je napisao/la: Kad uzmes odbrambene igrace Kahna ili Koepkea sa onim klocevima s kim je Piplo igrao.
Piplo ispade Lav i to Jasin
Jest da je ponekad imao fix ideje,kao i ''felsavu''glavu,ali i Kahn je bio strijelac na protivnicki gol,sa obje ruke naprijed :lol:
Najveci problem je sto Tomo nije branio za neki vrhunski klub i sto nije osvajao raznorazne trofeje...
U tom slucaju pada u drugi plan a da je iole drugacija situacija vjerujem da bi ga mnogi ovdje uvrstavali.
Vrhunac i slava se dostizu dizuci kante. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 27 dec 2010, 00:28

Kahn
Maier
Koepke
#divovi

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 dec 2010, 00:51

Omerbavarac je napisao/la:
harishp je napisao/la: Kad uzmes odbrambene igrace Kahna ili Koepkea sa onim klocevima s kim je Piplo igrao.
Piplo ispade Lav i to Jasin
Jest da je ponekad imao fix ideje,kao i ''felsavu''glavu,ali i Kahn je bio strijelac na protivnicki gol,sa obje ruke naprijed :lol:
Najveci problem je sto Tomo nije branio za neki vrhunski klub i sto nije osvajao raznorazne trofeje...
U tom slucaju pada u drugi plan a da je iole drugacija situacija vjerujem da bi ga mnogi ovdje uvrstavali.
Vrhunac i slava se dostizu dizuci kante. :D
Kahn je onda tu najtanji ili mozda sto voli salate.Kante ni za lijeka. :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 27 dec 2010, 00:57

1. Kahn
2. Lehman
3. Kopke

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 dec 2010, 01:30

1.Maier Sepp-stara Njemacka skola.Kompletan golman
2.Oliver Kahn-karijercinu ostvario u Baji kao i Sepponja,sasvim dovoljno za srebrnu medalju
3.Tomo Piplson-ebalo ga to sto nije bio u velikim klubovima,i salatare,kantare nije dizao.U stvari ima jednu ali vrijednu.Kantu prvaka svijeta u u-21.Bio je u makar u tom timu.Imao priliku da ga gledam u par navrata u BL.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 27 dec 2010, 03:05

1.Oliver Kahn
2.Sepp Maier
3.Kopke

Ne treba zaboraviti napomenuti Immela, Recka,Klosa,Rene Mullera,Schumachera, i da Lehmana (kojeg nikad nisam volio :D) Sve su to bili izvanredni golmani i Nijemci nisu nikad imali problema s golmanima.A Oli je bio i ostao najbolji ;)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 27 dec 2010, 11:51

Eto @Amere, sabiraj rezultate i kreni sa bekovima. ;)
Vom Jäger zum Gejagten

scorpy
Kontakt:

Post Postao/la scorpy » 27 dec 2010, 12:03

1. Kahn
2. Kopke
3. Klos

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 27 dec 2010, 12:32

1.Kahn
2.Kopke
3.Maier
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 dec 2010, 15:42

Evo rezultata sto se tice najboljeg golmana, gdje je Oliver Kahn odnio ubjedljivu pobjedu i samo mu je harishp :D :D morao pokvariti prosjek, jer svi koji su za njega glasali su mu dali tri poena. Redoslijed je sljedeci:

1. Oliver Kahn - 44 poena
2. Andreas Koepke - 23 poena
3. Sepp Meier - 15 poena
4. Harald Schumacher - 5 poena
5. Jens Lehmann - 5 poena
6. Hans Joerg Butt - 3 poena
7. Stefan Klos - 2 poena
8. Tomislav Piplica - 2 poena

Sto se tice bekova glasanje ce trajati do 31.12.2010. u 0.00, da svi imamo orijentaciju.
Evo mojih favorita za poziciju desnog beka:

1. Bert Vogts - 3 poena - za mene najbolji desni bek koji je ikad igrao u Bundesligi. I ako nikad licno nisam gledao njegovu utakmicu knjige koje sam procitao i reportaze koje sam gledao na mene su ostavili takav utisak. Dok su drugi kupili slavu on je bio igrac koji se nije puno bio zastupljen u medijima, ali je uvijek znao sta mu je zadatak na terenu i vrhunski obavljao svoj zadatak. S M`Gladbachom i "Elfom" je osvojio sve moguce trofeje, bio je borben igrac, koji je davne `74 jednog Cruyffa doveo do ludila.

2. Philip Lahm - 2 poena - trenutno najbolje sto Njemacka ima da ponudi na krilnim pozicijama. Slican je Vogts-u, igrac s odlicnim karakterom koji ne prica puno, ali zato na terenu ostavlja posljednji atom snage. Ukoliko nastavi dalje igrati ovako na zavrsetku njegove karijere bit ce rame uz rame s Vogts-om. Njegova prednost takodjer lezi u tome sto kvalitetno moze odigrati na poziciji lijevog beka.

3. Hasan Salihamidzic - 1 poen - mozda nije imao tehniku kao jedan Dani Alves, ali je zato bio borben i nije se plasio imena na drugoj strani (Bayern Vam to usadi u glavu :D :D ). Ostavio je dubok trag u Bavarskom gigantu, takodjer bio je veoma cijenjen kod svojih tadasnjih kolega u ekipi (Kahn, Effenberg), a s Bayernom je takodjer osvojio sve sto se moglo osvojiti. Isto tako treba imati na umu da se vratio ponovo u prvu postavu nakon dvije teze ozlijede koje je dozivio, a to nije mala stvar jer se ipak radi o Bayernu.

Napomena: Posto ce biti igraca koji npr. kao Lahm mogu kvalitetno igrati na obje pozicije i koji su ostavili dubok trag u Bundesligi, mogu takodjer konkurisati za drugu poziciju. Npr. Lahm moze uci i u konkurenciju za lijevog beka.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 dec 2010, 16:03

1.Phillip Lahm
Posto sam njega gledao najvise njega cu da stavim za najboljeg.Momak koji osim visine ima skoro sve i odlicne predispozicije za beka.Nije on jos uvek ni izbliza rekao svoje poslednje reci,tek mu je 27 ako se ne varam tako da ce on jos postavljati granice.
2.Berti Vogts Na drugo mesto dolazi veliki Vogts,nisam ni ja gledao njega preterano mozda 1-2 tekme,ali iz slusanja matorih i jos nekih casopisa knjiga znam da je bio veliki,mozda i najveci ali ja ipak dao prednost Lahmu.
3.Manfred KaltzOvo je favorit moga caleta :D ,iako je bio nalik Lahmu mogao je igrati po obe strane,stavljam ga na trecu poziciju najboljih desnih bekova Bundeske.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 27 dec 2010, 17:17

Ne znam ima li ovo smisla, nabrajati igrace koje niko od nas nije imao priliku gledati. Ne mogu ja tvrditi za Vogtsa da je dobar ako ga nisam gledao. Al pricao mi je jaran da je njemu od jarana stari rek'o da je Vogts bio klasa. Evo danas je tesko odrediti ko je najbolji, kad imas priliku da ih gledas, a kamoli kad ih nisi gledao.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 27 dec 2010, 17:46

Klopp je napisao/la:Ne znam ima li ovo smisla, nabrajati igrace koje niko od nas nije imao priliku gledati. Ne mogu ja tvrditi za Vogtsa da je dobar ako ga nisam gledao. Al pricao mi je jaran da je njemu od jarana stari rek'o da je Vogts bio klasa. Evo danas je tesko odrediti ko je najbolji, kad imas priliku da ih gledas, a kamoli kad ih nisi gledao.
Ti lijepo staviš one koje si gledao i kraj priče. ;)
Malo se igramo dok je ova pauza. :D

@Amere, ne bi bilo loše da odmah postavljamo lijevog i desnog beka do tog termina. Treba malo ubrzati, jer je nastavak sezone već 15-og.
Vom Jäger zum Gejagten

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 27 dec 2010, 18:15

1.Berti Vogts
2.Willy Sagnol
3.Philipp Lahm
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

bayern4ever
Kontakt:

Post Postao/la bayern4ever » 27 dec 2010, 18:19

roy_makaay je napisao/la:2.Willy Sagnol
Najbolji ;)
OoOo can tell me nothing now , baby I know how to fly OoOo can nothing hold me down I'm gonna touch the sky!

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 27 dec 2010, 18:31

1. lam
2. brazzo
3. sanjol
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 dec 2010, 19:14

@ geronimo

upravu si, samo sto treba odvojeno. ;) ;)
Evo mojih favorita za lijevog beka.

1. Manfred Kaltz - 3 poena - covjek koji je odmah iza Charly Koebela po broju odigranih utakmica u Bundesligi. Dosta borben igrac koji je izmislio tzv. Bannanenflanke od koje je najvise profitirao Hrubesch. Naravno ima i poznati citat iz `80-tih godina. "Manni Flanke, Ich kopf - Tor".

2. Paul Breitner - 2 poena - mislim da se ovdje nema puno toga reci, covjek koji je imao mu.da, koji je bio Alfa i Omega Bayerna, "Elfa", a kasnije i Real Madrida.

3. Andreas Brehme - 1 poen - dugo sam se razmisljao izmedju njega i Lahma, ali u ovom trenutku po dostignucima Brehme se nalazi ispred Lahma (i ako mi je ovaj jedan od najdrazih igraca u Njemackoj)). Brehme je dugi niz godina svoj kvalitet pokazivao u Bayernu i kasnije u Interu, a svima koje prate Bundesligu, sjecaju se scene iz 1996.godine kada je tadasnji njegov klub morao u "cvajtu" i kada je njegov veliki prijatelj Voeller s njim skupa plakao.

@ Klopp je u neku ruku upravu da mozda ne treba postavljati igrace koje nismo gledali, ali ipak kada se trazi najboljih 11 BL Svih vremena, ja sam kroz neke video klipove i kroz neke knjige stekao takav utisak o tim igracima. No kao sto Geronimo kaze nek svako postavi svoje misljenje i na kraju kada se sve sabere ubjedjen sam da cemo dobiti najbolje moguce rjesenje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 27 dec 2010, 19:16

1Lahm
2.Babel
3.Lizarazu
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 27 dec 2010, 19:55

lijevo
Breme
Lizarazu
Babel

desno
Salihamidžić
Lahm
Sagnol
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 dec 2010, 20:20

@Amere koju je tacno poziciju igrao Augenthaler,meni je cale govorio da je on uglavnom bio na stoperu,ali pre nekih 5 godina kada je Ottmar Hitzfeld sastavljao idealni tim Bayerna svih vremena Klaus mu je igrao desnog beka pa mi nista nije jasno.

Sto se tice levih bekova:

1.Paul Breitner legenda Bayerna i Zapadne Nemacke,ostace upamcen pored svojih kvaliteta da je jedini uz Pelea i Zizua pogadjao na dva razlicita finala SP,prvo '74 Holandjanima,pa onda '82 prilikom izvodjenja penala protiv Talijana.
2.Manfred Kaltz
Stavio sam ga u izboru i na desnog beka,evo ga ovde i na poziciji levog koju je ipak vise igrao.
3.Bixente Lizarazu
Njega sam jednostavno morao da stavim ovde,kao predstavnika koga sam ja licno gledao,sjajni levi bek Bayerna.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.