FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Dobar1122
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Dobar1122 » 07 dec 2020, 13:00

Informacija za sve vas koji spekulisete o dodvodzenju igraca zeljeznicar se okrece juniorima novca nema a dugova previse licenca je upitna pozz svima

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 07 dec 2020, 13:00

Ide mi žestoko na **** što svaki prelazni rok ostajemo bez najboljih igrača. Na zimu smo prodali Krpića, na ljeto je otišao Jovanović, a u po sezone Dado.

To je iz SVAKE linije tima ponajbolji igrač. Ili da dočaram sva naša 4 napadača (Lendrić, Juričić, Hajrić, Ermin) su skupa zabili ove sezone 12 golova, a sam Krpić je prošle sezone imao 12 golova na polusezoni.

Jel' zaista moram poredit Miletiće i Kosoriće s Jovanovićem?

Za Dadu je isto suvišno bilo šta govorit kad vidimo da sad Hajdar igra zadnjeg veznog na toj poziciji u rombu.

Dok su Zrinjski i Sarajevo godinama zadržavali najbolje igrače i logično osvajali titule. Ni prije nismo mogli zadržati ni Voju ni Miroslava ni Graovca ni Zakarića. I sam Amar je pričao na onoj velikoj pressici kad se tek vratio da smo se prelako odrekli nekii igrača i govorili "yebo Voju, yebo Graovca".

Znam da je to prvenstveno zbog para što moramo stalno prodavat ili što isteknu ugovori nekim igračima ali iskreno boli me ****!

Da su nas 3 pandemije i 2 cunamija pogodila ne zanima me, prijašnje uprave pa i ova su morale naći neki model finansijskog jačanja kluba, a to nikom od njih nije pošlo za rukom. Po države nam se smije zbog plata, a još naši igrači mahalaju po kafanama kako im se duguju pare.

Svoju spobonost je ova uprava pokazala kad su nam priredili jednu od najvećih bruka kad nisu znali uplatnice popunit i zakinuli klub za milion maraka! Tako da im korona ne može biti izgovor što nisu mogli namaći pare i amortizovat ekonomske posljedice korone jer su prošle godine pokazali da ne da ne znaju nabavit pare već su i nas oštetili! Otišao nam je dodatno europski koeficijent u qrac, ostali smo bez milion maraka, još plus savez u tom slučaju ispao moralna vertikala, a mi retardi! Plus morali platiti troškove CAS-a.

Smiješno i više izgovora nema za bilo šta se dešava i boli me **** hoće li se nekom svidjet, toliko sam ljut da im neću nikad halalit ako ostanemo za NAŠU STOGODIŠNJICU bez titule, a pitari da uzmu treću titulu zaredom koja će ih uz to samo još dodatno ekonomski ojačat i napravit još veći jaz između nas.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 07 dec 2020, 13:08

Dobar1122 je napisao/la:
07 dec 2020, 13:00
Informacija za sve vas koji spekulisete o dodvodzenju igraca zeljeznicar se okrece juniorima novca nema a dugova previse licenca je upitna pozz svima
Ovo možda brutalno zvuči ali je mnogo realnija opcija od nekih maštanja i igrača. Jednostavno moramo presjeći i okrenuti se ka vraćanju dugova i opstanku kluba.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 dec 2020, 13:09

Evo samo sto se nismo okrenuli
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Dobar1122
Kontakt:

Post Postao/la Dobar1122 » 07 dec 2020, 13:10

Tako nam je od proljeca 100 %

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 dec 2020, 13:20

Dobar1122 je napisao/la:
07 dec 2020, 13:10
Tako nam je od proljeca 100 %
S obzirom da si se registrovao 3.12. mogao si to i nakon Zrinjskog napisati.

Dobar1122
Kontakt:

Post Postao/la Dobar1122 » 07 dec 2020, 13:24

Ja sam samo proslijedio informaciju o kojoj se govori zadnji mjesec dana to je jedna od opcija. A druga je invenstitor ako skupstina prihvati promjenu statusa kluba

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 dec 2020, 13:31

braco je napisao/la:
Da su nas 3 pandemije i 2 cunamija pogodila ne zanima me, prijašnje uprave pa i ova su morale naći neki model finansijskog jačanja kluba, a to nikom od njih nije pošlo za rukom.
Ovo sam sinoc rekao. Nije to samo jedna Uprava vec citav niz ljudi koji su ikad bili na nekoj funkciji. Niko nikad u ovom klubu nije ostavio iza sebe neko dobro, sigurno za klub na duze staze.

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 07 dec 2020, 13:36

braco je napisao/la:
Ide mi žestoko na **** što svaki prelazni rok ostajemo bez najboljih igrača. Na zimu smo prodali Krpića, na ljeto je otišao Jovanović, a u po sezone Dado.

To je iz SVAKE linije tima ponajbolji igrač. Ili da dočaram sva naša 4 napadača (Lendrić, Juričić, Hajrić, Ermin) su skupa zabili ove sezone 12 golova, a sam Krpić je prošle sezone imao 12 golova na polusezoni.

Jel' zaista moram poredit Miletiće i Kosoriće s Jovanovićem?

Za Dadu je isto suvišno bilo šta govorit kad vidimo da sad Hajdar igra zadnjeg veznog na toj poziciji u rombu.

Dok su Zrinjski i Sarajevo godinama zadržavali najbolje igrače i logično osvajali titule. Ni prije nismo mogli zadržati ni Voju ni Miroslava ni Graovca ni Zakarića. I sam Amar je pričao na onoj velikoj pressici kad se tek vratio da smo se prelako odrekli nekii igrača i govorili "yebo Voju, yebo Graovca".

Znam da je to prvenstveno zbog para što moramo stalno prodavat ili što isteknu ugovori nekim igračima ali iskreno boli me ****!

Da su nas 3 pandemije i 2 cunamija pogodila ne zanima me, prijašnje uprave pa i ova su morale naći neki model finansijskog jačanja kluba, a to nikom od njih nije pošlo za rukom. Po države nam se smije zbog plata, a još naši igrači mahalaju po kafanama kako im se duguju pare.

Svoju spobonost je ova uprava pokazala kad su nam priredili jednu od najvećih bruka kad nisu znali uplatnice popunit i zakinuli klub za milion maraka! Tako da im korona ne može biti izgovor što nisu mogli namaći pare i amortizovat ekonomske posljedice korone jer su prošle godine pokazali da ne da ne znaju nabavit pare već su i nas oštetili! Otišao nam je dodatno europski koeficijent u qrac, ostali smo bez milion maraka, još plus savez u tom slučaju ispao moralna vertikala, a mi retardi! Plus morali platiti troškove CAS-a.

Smiješno i više izgovora nema za bilo šta se dešava i boli me **** hoće li se nekom svidjet, toliko sam ljut da im neću nikad halalit ako ostanemo za NAŠU STOGODIŠNJICU bez titule, a pitari da uzmu treću titulu zaredom koja će ih uz to samo još dodatno ekonomski ojačat i napravit još veći jaz između nas.
Ova uprava nije kriva za dug prema Petrovicu.Ko je potpisao taj ugovor trebao je odmah isplatiti Petrovica kada je otpusten.Imali su 4 mjeseca da ga isplate pa Slavko ne bi tuzio klub.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 07 dec 2020, 13:43

LjoZee je napisao/la:
07 dec 2020, 13:31
braco je napisao/la:
Da su nas 3 pandemije i 2 cunamija pogodila ne zanima me, prijašnje uprave pa i ova su morale naći neki model finansijskog jačanja kluba, a to nikom od njih nije pošlo za rukom.
Ovo sam sinoc rekao. Nije to samo jedna Uprava vec citav niz ljudi koji su ikad bili na nekoj funkciji. Niko nikad u ovom klubu nije ostavio iza sebe neko dobro, sigurno za klub na duze staze.
Nek' odrade pošteno i kako bog zapovjeda ovu Krupu i odmah sutradan poslije Krupe se već bacit na posao!

I to ne na dovođenje pojačanja, nego jačanje kluba da bi jednog dana dovodili pojačanja kako treba. Iskreno šta imam od toga da Krpić sad dođe eto samo iz neke ljubavi prema klubu i jaranstva s Amarom i onda za pola godine mu izađemo u susret i pustimo ga da ide za dž. Taj deal se spominjao ovih dana kao opcija na forumu, meni je to smiješno! To je improvizacija i javašluk, a ne sistem!

Ja ne želim sad Krpića od pola godine jer to je plitko i kratkoročno, ja želim da za 2-3 godine budemo u situaciji da dovedemo nekog Krpića koji će ovdje biti 3 godine jer smo jak klub koji mu može dati platu jaku i redovnu i da neće odmah poletiti za prvom ponudom. Da kao pitari možemo 3 godine zadržat Tatara, Rahmanovića, Kovačevića i da kao Zrinjski nekad možemo 3 godine zadržat Bilbiju, Filipovića, Todorovića, Jakovljevića itd.

Kometa je napisao/la:
07 dec 2020, 13:36

Ova uprava nije kriva za dug prema Petrovicu.Ko je potpisao taj ugovor trebao je odmah isplatiti Petrovica kada je otpusten.Imali su 4 mjeseca da ga isplate pa Slavko ne bi tuzio klub.
Nije kriva za dug i to je kriva prethodna, ali ova uprava je naslijedila taj dug i MORALA isplatiti taj dug na vakat.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 07 dec 2020, 13:44

svi su krivi i svima se treba najebati mile majcice za ovu bruku i sramota na najvazniju godisnjicu u historiji kluba ;)

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 07 dec 2020, 13:48

Al opet kad skontas koliko mana imamo, koliko problema, koliko fudbalercica koji ne zasluzuju nas dres, opet bi vjerovatno bili prvi, da kobiljoglavci nemaju perfektnu sezonu i zato im, ruku na srce, svaka cast zbog sezone koju igraju i vjerovatno ce uzeti titulu, vise nego zasluzeno.
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 dec 2020, 13:51

braco je napisao/la:
07 dec 2020, 13:43
Nek' odrade pošteno i kako bog zapovjeda ovu Krupu i odmah sutradan poslije Krupe se već bacit na posao!
Problem je vrijeme. Mi smo imali vremena prije pocetka sezone gdje smo po mom misljenju fulali. Kad nam je tad propalo nesto za generalnog sto je bilo dogovoreno zbog korone okrenuli su se pomocnom i tom projektu i potrosili nekoliko mjeseci. Kad je to trebalo da se realizuje stopirano jer su navijaci protiv. Znaci potrosio mjesece dzaba. Mi bismo imali sad vremena, ali ni Skupstina nije zakazana. Svaki dan koji izgubis zbog ove ne bas duge pauze kakvu smo imali je ko 3 dana.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 07 dec 2020, 13:56

LjoZee je napisao/la:
07 dec 2020, 13:51
braco je napisao/la:
Problem je vrijeme. Mi smo imali vremena prije pocetka sezone gdje smo po mom misljenju fulali. Kad nam je tad propalo nesto za generalnog sto je bilo dogovoreno zbog korone okrenuli su se pomocnom i tom projektu i potrosili nekoliko mjeseci. Kad je to trebalo da se realizuje stopirano jer su navijaci protiv. Znaci potrosio mjesece dzaba. Mi bismo imali sad vremena, ali ni Skupstina nije zakazana. Svaki dan koji izgubis zbog ove ne bas duge pauze kakvu smo imali je ko 3 dana.
Da postoji ikakav konkretan plan davno bi se to realizovalo. Evo što kažeš ni Skupština nije zakazana. Vjerujem da će ona biti nekad krajem januara ili početkom februara, uz par promjena u ljudima na funkcijama i idemo opet novi krug. Pa će neki na ljeto reći polako, ljudi su tu tek pola godine dajmo im vremena...i tako dalje i tako dalje...

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 07 dec 2020, 14:01

LjoZee je napisao/la:
07 dec 2020, 13:51
braco je napisao/la:
Sve vise licimo na hajduk,cuj navijaci stopirali

PlavaOfanziva
Kontakt:

Post Postao/la PlavaOfanziva » 07 dec 2020, 14:03

Ovo sto Braco prica je sve tacno od a do z i ono sto nama nedostaje vec godinama a to je sistem funkcionisanja. Mi nismo bili u stanju da zadrzimo najbolje igrace kad smo imali najvise para a ne sada kad je klub na izdisaju. Sarajevo ima sistem funkcionisanja i ima pare da zadrzi najbolje igrace(Rahmanovic, Tatar 2018/19, 2019/20, 2020/21) i to je najveci razlog zasto su prvi. Ja ne znam jel imamo mi i jednog igraca u prvih 11 koji je duze od 3 sezone tu a da nije karate kid Sinisa Stevanovic koji sigurno da nije Zelje ne bi imao mjesta ni u jednom drugom timu koji igra prvu ligu Bosne Srbije ili Hrvatske
Željezničar šampion
#nastaviniz #ukost #plavoproljece

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 dec 2020, 14:05

Ne bas obicni navijaci preko foruma, drustvenih mreza, ali diglo se na noge kad je izaslo na portalima i ende.
Dejan1921 je napisao/la:
07 dec 2020, 13:56
Da postoji ikakav konkretan plan davno bi se to realizovalo. Evo što kažeš ni Skupština nije zakazana. Vjerujem da će ona biti nekad krajem januara ili početkom februara, uz par promjena u ljudima na funkcijama i idemo opet novi krug. Pa će neki na ljeto reći polako, ljudi su tu tek pola godine dajmo im vremena...i tako dalje i tako dalje...
Ma ja mislim da mora prije jer sjecas se da je Badzak pozurivao prosle godine jer njegov potpis nije bio validan za neke dokumente i to. Ne znam da li je situacija slicna sad s obzirom da ni sad on nije pravi predsjednik.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 07 dec 2020, 14:19

Da me neko ne shvati pogresno,posebno Deki i Kana ali nekad mislim da je najbolje kljuc u bravu,krenuti od nule i bar u kantonalnoj da pratimo taj fudbal iz ljubavi,nema ba ovo smisla sve se vrtis u krug,eto braco ti je napisao ti svake godine prodajes 3 najbolja igraca i hoces neki trofej,grupnu fazi i pored toga sto prodajes dugovori rastu opet...rupa bez dna bukvalno...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 07 dec 2020, 14:19

Dugi niz godina ista priča,šta očekivati kad dovedeš Jamaka,Fejzića,Blaževića,Miletića sve nedovoljno kvalitetni igrači,većina iz nikad lošijeg Čelika,uzdaš se u Bekrića(uz dužno poštovanje i svaka mu čast za borbu jer je pokazao želji i volju nego pojedini),kostur ekipe ti igrači preko 32 + godine,Štilić van ritma,E.Zec se čeka otkad se vratio,Lendrić izgubljen,Veselinović isto,Hajdarević ti glavni u veznom redu itd itd,a sve to kada klub slavi 100 godina,Amar izvlači maksimum ali vrijeme da i on napusti kormilo ako će to značiti dolazak potencijalnih investitora uz svaki respekt njemu.Jednostavno ne ide ovo ovako...

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 07 dec 2020, 14:19

Zamolit ću određene članove foruma kada iznose neke osjetljive informacije iz kluba da dobro provjere valjanost istih! Hvala!
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.