FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
E ako vas dotiču Čaušićeve gluposti u vezi kluba koji u zadnjih 8 godina ima isto trofeja ko i Olimpik ili Radnik, onda vam nije lako.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
- PeakyBlinders
- Kontakt:
Sto se tice foruma, znam da mi je drug prije 10ak godina napravio forum u fazonu hz. Forum je bio tajni i nas 15-ak pisalo. Kako sam napustio grupu, izbacen sam i sa foruma i sta god da sam ukucavao nije se mogla naci grupa.
Moze se napraviti, ali tajna i ne placa se. Samo je forum potreban za diskusiju. I ko ga napravi neka nas zove, rado cu se odazvati.
Moze se napraviti, ali tajna i ne placa se. Samo je forum potreban za diskusiju. I ko ga napravi neka nas zove, rado cu se odazvati.
ORIGINAL 1987
- ElCartel11
- Kontakt:
Mene bi bilo strah zbog vas uci u tu grupu na fb, kad bi vidjeli ovu moju ljepotu.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
- AlfredNobel
- Kontakt:
Ako vidim nekog ko je na profilnoj u haremu žena, znaću ko je. 

Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
-
- Kontakt:
Meni je pravo krivo sto smo se tako brzo vratili na fabricke postavke... malo iznad prosjeka ove nam mrtve lige, a prije samo tri sedmice/mjesec, izgledali smo kao svemirski brod za komplet ligu... jednostavno ne izgledamo vise kao ekipa koja moze bilo kome utrpati 3 4 komada... ne znam, prvi put mislim da cemo fkt zijaniti, mozemo se zahvaliti jednom covjeku sto izgledamo tako... na zadnje dvije gostujuce mi nismo go dali!
-
- Kontakt:
Fakat ce biti uzasna gorčina ako na pauzu odemo sa + 2/3, a bilo + 7 prije 14 dana nakon što smo pobjedili Olimpik.Pauza ce trajati tačno dva i po mjeseca, a odmah nam valja na Grbavicu 27. februara.Ahmoveliki je napisao/la: ↑06 dec 2020, 03:22Meni je pravo krivo sto smo se tako brzo vratili na fabricke postavke... malo iznad prosjeka ove nam mrtve lige, a prije samo tri sedmice/mjesec, izgledali smo kao svemirski brod za komplet ligu... jednostavno ne izgledamo vise kao ekipa koja moze bilo kome utrpati 3 4 komada... ne znam, prvi put mislim da cemo fkt zijaniti, mozemo se zahvaliti jednom covjeku sto izgledamo tako... na zadnje dvije gostujuce mi nismo go dali!
-
- Kontakt:
Zanimljiv fidbalski dan nas sigurno čeka. Danas izbacujemo Borac iz utrke za titulu i onda na proljeće ostaju još samo kone i pravac vječna vatra.Historicar je napisao/la: ↑06 dec 2020, 04:48Isti sam.Valja ispratiti Željo - Široki, pa odmah iza njih mi igramo. Od 15:00 do 19:00 ce biti ludnica.
Dječak koji raste zavolio te tad...
1946!!!
1946!!!
-
- Kontakt:
Ahmoveliki je napisao/la: ↑06 dec 2020, 03:22Meni je pravo krivo sto smo se tako brzo vratili na fabricke postavke... malo iznad prosjeka ove nam mrtve lige, a prije samo tri sedmice/mjesec, izgledali smo kao svemirski brod za komplet ligu... jednostavno ne izgledamo vise kao ekipa koja moze bilo kome utrpati 3 4 komada... ne znam, prvi put mislim da cemo fkt zijaniti, mozemo se zahvaliti jednom covjeku sto izgledamo tako... na zadnje dvije gostujuce mi nismo go dali!
Shvatam frustraciju, ali :
- Poslije 17 utakmica imati skor 12-5-0, PO EL jos 4 teske utakmice 2-0-2 jedan nezasluzen poraz i onda 2 Kup utakmice donosi zamor.
- Po Zrinjskom mozemo vidjeti koliko utakmice u Evropi odnose snage. Oni su Evropu odigrali momacki,a u PL potop.
- Prednost od +2/3 boda je sasvim ok, ali nadati se i boljem. Lijepo bi bilo ove dvije zavrsiti bez poraza, na proljece imamo vjerovatno isti br. utakmica
- Rijetko se titula odlucivala 3-4 kola prije kraja, za to ti treba 10-tak bodova prednosti.
- Motiv konkurenta ogroman, bez nekog evropskog napora, a ipak ce biti u zaostatku. Samo je pitanje koliko ?
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Je li sigurno bez Rahmana danas ?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Dobro jutro.
Mnogo raje ne pravi razliku između taktike i strategije. Da bi se stalno pobjeđivalo, odnosno, da bi imao dobre rezultate, nužno je mjenjati taktiku iz utakmice u utakmicu. Danas je teško pčekivati da će Vinko promijeniti strategiju, tj. da neće izaći sa 4231 formacijom, ali temeljem izostanaka, taktiku će morati prilagoditi raspoloživom kadru.
U fudbalu postoji nešto što se zove "Zamanica". To je poljski izum koji su malo preuzele Švabe, a najviše Englezi. Doslovno znači Rezerva! Naime, u timu uvijek ima par igrača 16-18god. Igraju malo ili nikako, ali redovno treniraju i njohovom razvoju se posvećuje posebna pažnja. Kad je ekipa zasićena umorom, ponavljajućim činiocima, oslabljena neigranjem jednog ili dva igrača, a pri tome može sebi priuštiti slabiji rezultat, da ne kažem poraz, u igru se uvodi ova mlada "zamanica". Korist je višestruka; saznaje se koliko mlad ograč, zapravo, vrijedi, kako se nosi sa pritiskom, dat će sve od sebe da pokaže da zaslužuje biti u prvom timu, a ako se povrijedi, ima vremena za rehabilitaciju bez značajnijeg uticaja na dalju karijeru.
Iako niko mene ništa ne pita, ja sam sklon takvom načinu razmišljanja. Momčad je, očigledno, u svojevrsnom zasićenju, okljaštrena neigranjem dvojice bitnih igrača. Igračima treba postaviti novi izazov. Mislim da je danas pravo vrijeme za to.
S druge strane, a uzimajući u obzir standard kojim Vinko nastupa, u koliko-toliko takmičarskoj formi su: Krste, Zinedin, Salčin i možda Hole, govorim o mogućim zamjenama.
Eh, sad, budući da to i nije nešto aman-zaman, a oslanjajući se na Vinkovu formaciju, pretpostavljam da bi moglo biti ovako:
Kovačević
Hebibović - Miličević - Dupovac - Pidro
Sušić - Đokanović
Fanimo - Krste - Tatar
Handžić.
S tim da će Salčin mijenjati Pidru i Hole Hebiba.
Ja bih malko "drugovačije":
Kovačević
Hole - Dupovac - Miličević - Pidro
Đokanović - Mustedanagić
Fanimo - Sušić - Tatar
Krle
Mislim da u jednoj zatvorenijoj varijanti i Sušić i Zinedin mogu dobaciti do 55. min. Nakon tog vremena, bez obzira na rezultat, naravno ako ne bude kakav biblijski potop, ili ako ih mi baš dobro ne nagrdimo za 45min., odmah bih se prebacio na 442, čisto da repetiram ekipu i da im pružim drugi ugao gledanja. Hanžić i Krle bi bili napadači, Sušić bi išao na klupu sa Zinedinom, Salčina bih upario sa Andrejem, a Hebib bi zamijenio Holeta. No, prije svega, odmah, u startu, utakmicu bi mi započeo mladi Hodžić sa Andrejem. Ako se pokaže dobro, u drugom pol. napravio bih trougao Salčin-Hodžić-Đokanović. Sa Pidrom na boku i Vladanom na golu, to bi bila energija kojoj bi se teško neko mogao suprostaviti. To je ta, gorepomenuta, "zamanica". Možemo si je priuštiti, pa zašto da ne?
Uglavnom sretno & berićetno danas. Žar u očima, samo hrabro do pobjede.
Mnogo raje ne pravi razliku između taktike i strategije. Da bi se stalno pobjeđivalo, odnosno, da bi imao dobre rezultate, nužno je mjenjati taktiku iz utakmice u utakmicu. Danas je teško pčekivati da će Vinko promijeniti strategiju, tj. da neće izaći sa 4231 formacijom, ali temeljem izostanaka, taktiku će morati prilagoditi raspoloživom kadru.
U fudbalu postoji nešto što se zove "Zamanica". To je poljski izum koji su malo preuzele Švabe, a najviše Englezi. Doslovno znači Rezerva! Naime, u timu uvijek ima par igrača 16-18god. Igraju malo ili nikako, ali redovno treniraju i njohovom razvoju se posvećuje posebna pažnja. Kad je ekipa zasićena umorom, ponavljajućim činiocima, oslabljena neigranjem jednog ili dva igrača, a pri tome može sebi priuštiti slabiji rezultat, da ne kažem poraz, u igru se uvodi ova mlada "zamanica". Korist je višestruka; saznaje se koliko mlad ograč, zapravo, vrijedi, kako se nosi sa pritiskom, dat će sve od sebe da pokaže da zaslužuje biti u prvom timu, a ako se povrijedi, ima vremena za rehabilitaciju bez značajnijeg uticaja na dalju karijeru.
Iako niko mene ništa ne pita, ja sam sklon takvom načinu razmišljanja. Momčad je, očigledno, u svojevrsnom zasićenju, okljaštrena neigranjem dvojice bitnih igrača. Igračima treba postaviti novi izazov. Mislim da je danas pravo vrijeme za to.
S druge strane, a uzimajući u obzir standard kojim Vinko nastupa, u koliko-toliko takmičarskoj formi su: Krste, Zinedin, Salčin i možda Hole, govorim o mogućim zamjenama.
Eh, sad, budući da to i nije nešto aman-zaman, a oslanjajući se na Vinkovu formaciju, pretpostavljam da bi moglo biti ovako:
Kovačević
Hebibović - Miličević - Dupovac - Pidro
Sušić - Đokanović
Fanimo - Krste - Tatar
Handžić.
S tim da će Salčin mijenjati Pidru i Hole Hebiba.
Ja bih malko "drugovačije":
Kovačević
Hole - Dupovac - Miličević - Pidro
Đokanović - Mustedanagić
Fanimo - Sušić - Tatar
Krle
Mislim da u jednoj zatvorenijoj varijanti i Sušić i Zinedin mogu dobaciti do 55. min. Nakon tog vremena, bez obzira na rezultat, naravno ako ne bude kakav biblijski potop, ili ako ih mi baš dobro ne nagrdimo za 45min., odmah bih se prebacio na 442, čisto da repetiram ekipu i da im pružim drugi ugao gledanja. Hanžić i Krle bi bili napadači, Sušić bi išao na klupu sa Zinedinom, Salčina bih upario sa Andrejem, a Hebib bi zamijenio Holeta. No, prije svega, odmah, u startu, utakmicu bi mi započeo mladi Hodžić sa Andrejem. Ako se pokaže dobro, u drugom pol. napravio bih trougao Salčin-Hodžić-Đokanović. Sa Pidrom na boku i Vladanom na golu, to bi bila energija kojoj bi se teško neko mogao suprostaviti. To je ta, gorepomenuta, "zamanica". Možemo si je priuštiti, pa zašto da ne?
Uglavnom sretno & berićetno danas. Žar u očima, samo hrabro do pobjede.
- feniksptica
- Kontakt:
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Teško danas, preteško bez motora ekipe Pejovića, bez najboljeg igrača Rahmanovića, bez najprofesionalnijeg igrača Oremuša, bez velikog Ahmetovića. Uz te izostanke i suđenje kriminalnog Mujića, teško je izvući bilo šta danas.
FK Sarajevo
Zabija ga Heba, pada na sedzu, iza dolazi muftija Pidro sa tekbirima. Sa tribina Aco Pejovic kao najbolji vokal ekipe zapjeva.

kladionice se vracaju u normalu (2.57 / 3.20 / 2.51)
This time next year, we'll be millionaires!
Samo neka ne budu "stacionarni" kao u mecu protiv Radnika prvih 88 minuta i ja im nemam sta zamjeriti. Poraz kao poraz moze doci i doci ce jednog dana, ali ako budu igrali onoliko koliko mogu, bez kljucnih igraca, mislim da ne bi bilo fer da im iko prigovara za danasnji mec.
P.S. Kakvo je stanje kod Borca, zna li neko? Ili su i oni, po ugledu na nas, sakrili spisak igraca
P.S. Kakvo je stanje kod Borca, zna li neko? Ili su i oni, po ugledu na nas, sakrili spisak igraca

For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 60 gostiju.