FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

19TM87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 19TM87 » 27 dec 2010, 00:22

Medixon je napisao/la:Haj sto smo uzeli sve nagrade , nego je nacinjena jedna velka nepravda medju nama...Zeba je najbolji igrac malog nogometa :D
hahahahaha ziva istina :D
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

bluemaniac
Kontakt:

Post Postao/la bluemaniac » 27 dec 2010, 00:40

ZELJOMANIJA !!! Pojedosmo im sve nagrade 8-)

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 27 dec 2010, 08:02

Još uvijek me niko nije zvao iz kluba da pričamo na tu temu, ali vjerovatno ću ovih dana dobiti takav poziv

Ibrahim Šehić golman Željezničara i reprezenativac BiH do ljeta ima važeći ugvovor sa aktuelnim prvakom države. Iako se u medijima proteklih dana špekulisalo da Šehić u januaru vjerovatno napušta klub, u razgovoru za SC reviju to golman Plavih demantovao:

«Nije istina, niti da sigurno odlazim, niti da sam odbio produžiti ugovor s klubom», kaže Šehić.

«Još uvijek me niko nije zvao iz kluba da pričamo na tu temu, ali vjerovatno ću ovih dana dobiti takav poziv. Što se mene tiče, želim produžiti ugovor s klub, ali ne pod uslovima koje trenutno imam. Želim samo da se klub brine za mene i da me cijeni onoliko koliko vrijedim», poručio je Šehić.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 27 dec 2010, 08:29

slika
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 27 dec 2010, 09:56

Biće valjda nešto od stadiona, ne bi da se puno nadam, ali zaista je izgledno da će se i izgraditi sstadion. Evo, još kad bi Šehić na dvije godine potpisao, superiška. Mada bi volio da klub izdvoji više novca, pa da probamo s njim, Višćom i nekolicinom igrača iz omladinskog pogona potpisati četverogodišnje ugovore. Oni su naša budućnost ;)

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 27 dec 2010, 10:18

Karl-Heinz Rummenigge, predsjednik minhenskog Bayerna i prvi čovjek Asocijacije evropskih klubova (ECA) čestitao je Željezničaru predstojeće novogodišnje praznike.

Čestitka koja je adresirana na Nijaza Brkovića stigla je na Grbavicu, a u njoj piše:

"Želimo vam sretne božićne i novogodišnje praznike, uz mnogo sreće i uspjeha u 2011. godini". ;)
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 27 dec 2010, 10:18

samo nek se prica bit ce nesto
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 27 dec 2010, 10:24

Tekst u novinama je prilicno optimistican...mozda i vise nego sto treba,mada ne treba biti previse pametan da bi se skontalo kako je ovaj projekat ostvariv...sve je do grada ,opstine i njihovih struktura i interesa...onako kada bi gledao realno iz neutralnog ugla ,ne kao navijac,opet bih zakljucio da nema nikakvog razloga a da grad nema interesa na ovakvu stvar...novi stadion u opstini,mnogo vise poslovnog interesa,sama okolina ce biti mnogo urbanija,trzni centar,mnogo vise zaposlenih,parking mjesta koja su svakako itekako potrebna uvijek,nekretnine u okolini cija se vrijednost povecava,mnogo vise ciljanih prioriteta da se pojaca okolna izgradnja,neovisno od stadiona,popravilo bi se hiljadu stvari na tom dijelu opstine...ovako opstina ima samo svoju zemlju koja bez veze stoji u kaljuzi,gdje se cak i ne trenira,ili jako malo trenira,sve stoji,prljavo,smrdljivo,neuredno,ostavljeno...pa vala ne znam kome bi bilo u interesu da to tako ostane ( sada ne gledam na interese pitara i zeljinih a koji su u strukturama,gledam samo na ekonomsku varijantu i bolju okolinu i vecu zaposlenost )...sta ce opstini zemlja,ako je neupotrebljiva ili samo da pise kako je to zemlja u posjedu...das zemlju zbog visestruke koristi,sama opstina novo sarajevo bi dugorocno bila na velikom dobitku zbog toga,a svakako i cijeli grad da ima jedan takav stadion,ukras na mjestu gdje je objektivno nasa ljubav ali i ruglo od stadiona,gdje sjever curi,krov prokisnjava,jug pod korovom,istog gotovo da i ne postoji vise,zapad samo prilagodjen da postoji,realno stadion nula bodova,mada je nas...o travi,svlacionicama da ne pricam...pomocni teren totalno neupotrebljiv za bilo sta...svakako da su nasi pristali,ali bice tu mnogo peripetija,a najvise me strah ovih glavonja iz politike da ne pocnu traziti da im se produbi dzep,a to mi izgleda kao vec normalna varijanta,tu se gube poslovi ako se ne nadju oni u tome...trebace dosta vremena da se to postavi na mjesto i da ovo sve krene,trebamo biti strpljivi...
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 27 dec 2010, 11:37

@ boccaccio, odličan post, kao uostalom i svi tvoji,
svaka čast.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

AmanijakzO
Kontakt:

Post Postao/la AmanijakzO » 27 dec 2010, 11:52

boccaccio je napisao/la:Tekst u novinama je prilicno optimistican...mozda i vise nego sto treba,mada ne treba biti previse pametan da bi se skontalo kako je ovaj projekat ostvariv...sve je do grada ,opstine i njihovih struktura i interesa...onako kada bi gledao realno iz neutralnog ugla ,ne kao navijac,opet bih zakljucio da nema nikakvog razloga a da grad nema interesa na ovakvu stvar...novi stadion u opstini,mnogo vise poslovnog interesa,sama okolina ce biti mnogo urbanija,trzni centar,mnogo vise zaposlenih,parking mjesta koja su svakako itekako potrebna uvijek,nekretnine u okolini cija se vrijednost povecava,mnogo vise ciljanih prioriteta da se pojaca okolna izgradnja,neovisno od stadiona,popravilo bi se hiljadu stvari na tom dijelu opstine...ovako opstina ima samo svoju zemlju koja bez veze stoji u kaljuzi,gdje se cak i ne trenira,ili jako malo trenira,sve stoji,prljavo,smrdljivo,neuredno,ostavljeno...pa vala ne znam kome bi bilo u interesu da to tako ostane ( sada ne gledam na interese pitara i zeljinih a koji su u strukturama,gledam samo na ekonomsku varijantu i bolju okolinu i vecu zaposlenost )...sta ce opstini zemlja,ako je neupotrebljiva ili samo da pise kako je to zemlja u posjedu...das zemlju zbog visestruke koristi,sama opstina novo sarajevo bi dugorocno bila na velikom dobitku zbog toga,a svakako i cijeli grad da ima jedan takav stadion,ukras na mjestu gdje je objektivno nasa ljubav ali i ruglo od stadiona,gdje sjever curi,krov prokisnjava,jug pod korovom,istog gotovo da i ne postoji vise,zapad samo prilagodjen da postoji,realno stadion nula bodova,mada je nas...o travi,svlacionicama da ne pricam...pomocni teren totalno neupotrebljiv za bilo sta...svakako da su nasi pristali,ali bice tu mnogo peripetija,a najvise me strah ovih glavonja iz politike da ne pocnu traziti da im se produbi dzep,a to mi izgleda kao vec normalna varijanta,tu se gube poslovi ako se ne nadju oni u tome...trebace dosta vremena da se to postavi na mjesto i da ovo sve krene,trebamo biti strpljivi...
5/5 :!: :mrgreen:

bekrija1990

Post Postao/la bekrija1990 » 27 dec 2010, 12:26

BLU SKY je napisao/la:Karl-Heinz Rummenigge, predsjednik minhenskog Bayerna i prvi čovjek Asocijacije evropskih klubova (ECA) čestitao je Željezničaru predstojeće novogodišnje praznike.

Čestitka koja je adresirana na Nijaza Brkovića stigla je na Grbavicu, a u njoj piše:

"Želimo vam sretne božićne i novogodišnje praznike, uz mnogo sreće i uspjeha u 2011. godini". ;)
Uuuu, ovo je fakat golemo. Svaka cast 8-)
ŽELJO ZA ŽIVOT CIJELI

deset
Kontakt:

Post Postao/la deset » 27 dec 2010, 12:47

Mislite li da su ove nagrade realne?Ja mislim da nisu,i nikad neće bit.Slažen se sa jednim,ali ostalo brate daleko ima boljih samo što nemaju jake ljude iza sebe nažalost.Zato smo tu gdje smo narode moj.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 27 dec 2010, 13:17

Stole iz Bora je napisao/la:slika
Ovaj tekst i razmišljanje o izgradnji stadiona Grbavica, treba što češće pogledati, jer ako se ideja o izgradnji realizira, a nikada nisam bio uvjereniji da će se i realizirati, koristi će imati svi. Normalno, najviše što se tiče sporta, Željo, a potom i FK Sarajevo i ostali sadašnji i budući premijerligaši iz našeg grada i reprezentacija BiH. Ne želeći da ikoga provociram, ali ako nekada FK Sarajevo stekne uslove da igra grupnu fazu Lige prvaka, moralo bi prijaviti novu Grbavicu, a možda uz povoljnije finansijske uslove, nego na Koševu, bi moglo igrati i prvenstvene utakmice, na našem stadionu. Što da ne? U zdravim sredinama će se iskristalizirati kvalitet i većina stvari će se zasnivati na sopstvenom interesu.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 27 dec 2010, 13:20

@avlami97

Daleko im kuća od Grbavice bila!!!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 27 dec 2010, 13:24

boccaccio je napisao/la:Tekst u novinama je prilicno optimistican...mozda i vise nego sto treba,mada ne treba biti previse pametan da bi se skontalo kako je ovaj projekat ostvariv...sve je do grada ,opstine i njihovih struktura i interesa...onako kada bi gledao realno iz neutralnog ugla ,ne kao navijac,opet bih zakljucio da nema nikakvog razloga a da grad nema interesa na ovakvu stvar...novi stadion u opstini,mnogo vise poslovnog interesa,sama okolina ce biti mnogo urbanija,trzni centar,mnogo vise zaposlenih,parking mjesta koja su svakako itekako potrebna uvijek,nekretnine u okolini cija se vrijednost povecava,mnogo vise ciljanih prioriteta da se pojaca okolna izgradnja,neovisno od stadiona,popravilo bi se hiljadu stvari na tom dijelu opstine...ovako opstina ima samo svoju zemlju koja bez veze stoji u kaljuzi,gdje se cak i ne trenira,ili jako malo trenira,sve stoji,prljavo,smrdljivo,neuredno,ostavljeno...pa vala ne znam kome bi bilo u interesu da to tako ostane ( sada ne gledam na interese pitara i zeljinih a koji su u strukturama,gledam samo na ekonomsku varijantu i bolju okolinu i vecu zaposlenost )...sta ce opstini zemlja,ako je neupotrebljiva ili samo da pise kako je to zemlja u posjedu...das zemlju zbog visestruke koristi,sama opstina novo sarajevo bi dugorocno bila na velikom dobitku zbog toga,a svakako i cijeli grad da ima jedan takav stadion,ukras na mjestu gdje je objektivno nasa ljubav ali i ruglo od stadiona,gdje sjever curi,krov prokisnjava,jug pod korovom,istog gotovo da i ne postoji vise,zapad samo prilagodjen da postoji,realno stadion nula bodova,mada je nas...o travi,svlacionicama da ne pricam...pomocni teren totalno neupotrebljiv za bilo sta...svakako da su nasi pristali,ali bice tu mnogo peripetija,a najvise me strah ovih glavonja iz politike da ne pocnu traziti da im se produbi dzep,a to mi izgleda kao vec normalna varijanta,tu se gube poslovi ako se ne nadju oni u tome...trebace dosta vremena da se to postavi na mjesto i da ovo sve krene,trebamo biti strpljivi...
Moze i ovako :mrgreen: vjerujem da si i upoznat kako stoje stvari...
Sto se tice Zelje mi smo pristali na sve uslove, sto se tice opcine isto tako i grad je na dobrom putu da aminuje sve :D ostaju neke stvari na jos visem nivou( federacija ) koje treba rijesiti a da bude jos bolje i to je na dobrom putu i na kraju najvaznija stvar investitor i to je ono sto meni uljeva najvise samopouzdanja imaju zelju da kompletan projekat izguraju do kraja znaci vide svoju ekonomsku dobit u svemu ovome, ja sam misljenja da je ovo projekad u kojem svi hajruju nesto Zeljo, opcina grad drzava i slovenci i dok god je takva konstalacija snaga i interesa dobro je jer na kraju krajeva novac je taj koji pokrece sve to a opet kazem svi bi imali interes.
E sad dolazi ono tvoje treba biti strpljiv, jer ako je iko pokusao nesto da uradi da registruje firmu zna o cemu govorim kakv je to proces kod nas, na zapadu je to 5 minuta kod nas mjeseci i sve nam je tako znaci banalne stvari a ne ovakav jedan kompleksan posao, znaci treba nam strpljenja za sada sve ide u zeljenom pravcu....
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 27 dec 2010, 13:39

Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

deset
Kontakt:

Post Postao/la deset » 27 dec 2010, 13:42

Koja će budala ovolika pisma čitati?

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 27 dec 2010, 13:47

deset je napisao/la:Koja će budala ovolika pisma čitati?
Koga interesuje taj ce i citati a koga ne interesuje taj ce preskociti.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 27 dec 2010, 13:50

@Pile

Da,ono gore sto sam napisao je kao iz ugla nekog ko bi neutralno posmatrao stvari i laicki gledano,zaista se vidi da su tu svi na nekom dobitku...upravo sam dosao sa nekog malog sastanka,gdje sam sjedio sa gospodinom koji je prilicno upucen u desavanja opstine,pa mi je potvrdio da je opstina vec dozvolila ovu varijantu,bar prema njegovim izvorima,ja mu nekako vjerujem,mada ne mora da znaci da je tacno,jer nisam to vidio nigdje zvanicno,samo po prici,ali eto...u biti kada se gleda dobit,u ovom slucaju opstina n.sarajevo i nije na nekoj dobiti,cak je i u minusu ako se gledaju finansije...medjutim,dobit njihova lezi u drugim stvarima,poput promocije ove sredine i urbanizacija okoline koliko je to moguce,jer je vec prenapucen dio grada,ipak postavljaju se odmah i neke ambicije po pitanju transferzale koja je odavno u planovima da se gradi,prioriteti postaju svakako veci...moze se gledati i kao politicki potez,kada se objavi i da se zaposlio izvjestan broj ljudi,pa neka je i broj novozaposlenih 200,bar 50 ce ih biti iz te opstine ( tako ce uvijek biti,jer jos uvijek nije sproveden zakon o lokalnoj samoupravi,da ne detaljisem o ovome,odoh presiroko :mrgreen: ),znaci na te neke fore bi opstina kao takva mogla da promovise svoj dio grada,a finansijski nece imati od toga nista posebno,nas Zeljo ce svakako biti na velikom dobitku...kanton svakako opet na lijepoj promociji i na jos nekim stvarima,a najvise svakako porezna uprava...vece instance,nivoi,federalnog tipa,nemaju apsolutno razloga da ne odobravaju nesto ovakvo ( ne znam zapravo koliko se oni i pitaju ),iz razloga sto se i njihov budzet vjerovatno puni,lova od zaposlenih je svjez kapital,bez obzira ko tim ljudima daje platu,znaci i njima vise love...
Slovenac svakako ima svoj interes u tom zemljistu,bez obzira na ogromni potroseni kapital,pogotovo sto oni razmisljaju unaprijed...jednog dana ce ovo biti evropa u pravom smislu te rijeci,i bez obzira na varijantu troskova slovenaca,oni ce biti u stanju da rade sta hoce sa tog objekta,drzace ga dok ima kapitala,kad osjete da ne mogu dobro proci,prodace sve to ambicioznom kupcu iz neke zemlje koja ima lovu po evropskim standardima i time se doslovno obogatiti...sve ima svoju cijenu...Zeljo po meni cak i najvise dobija jer ce pored zdanja koje se planira imati na raspolaganju mnogo poslovnih prostora,sponzori su privlacniji,nema igraca koji nece htjeti doci da igra u zelji,ambicije su normalno vece,vise raje ce dolaziti,evropski put je blizu,sve se dize na noge i bitan je samo dobar i profesionalan marketing...sve jednostavno postaje privlacnije od navijaca do sponzora...veliki potencijalni dobitak svakako...no treba biti strpljiv,ovo nista ne ide preko noci i ja bi bio sretan kao covjek a ne kao navijac,da se ova izgradnja pocne praviti i za tri godine,ali ako ce se desiti...zacas to prodje...i onda smo veliki,ali bas...stvarno se izvinjavam raji na dugom postu,ponese me,pa ne znam stati :mrgreen:
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 27 dec 2010, 13:51

Stole iz Bora je napisao/la:
deset je napisao/la:Koja će budala ovolika pisma čitati?
Koga interesuje taj ce i citati a koga ne interesuje taj ce preskociti.
Upravo tako !
S tim što oni koji čitaju nisu budale. 8-)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bablaz1, dark44, knoa i 55 gostiju.