Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Drape
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la Drape » 05 dec 2020, 13:01

let3 je napisao/la:
05 dec 2020, 12:59
:crazy:

Imam osjecaj da ovdje ljudi maju neku nadrealnu sliku o Barbarezu, kao o nekom velikom strucnjaku koji pogledom sjece svoje igrace, koji je autoritet veci od Fergusona, ciji igraci moraju letiti po terenu, ici glavom na kopačku itd :mrgreen:

A stvarnost je da lik nema ni dana trenerskog rada, ni dana - makar to bilo vodeci pionire.
Dušan Bajević je vodio 1000 utakmica u trenerskoj karijeri. De nam objasni gdje se to iskustvo i lukavost vidjelo u našoj reprezentaciji.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 dec 2020, 13:04

Drape je napisao/la:
05 dec 2020, 13:01
let3 je napisao/la:
05 dec 2020, 12:59
:crazy:

Imam osjecaj da ovdje ljudi maju neku nadrealnu sliku o Barbarezu, kao o nekom velikom strucnjaku koji pogledom sjece svoje igrace, koji je autoritet veci od Fergusona, ciji igraci moraju letiti po terenu, ici glavom na kopačku itd :mrgreen:

A stvarnost je da lik nema ni dana trenerskog rada, ni dana - makar to bilo vodeci pionire.
Dušan Bajević je vodio 1000 utakmica u trenerskoj karijeri. De nam objasni gdje se to iskustvo i lukavost vidjelo u našoj reprezentaciji.
Dusan Bajević je prestar sa 71 godinom , 10 godina nikoga nije trenirao , ispao iz svih fazona.
On se trebao postavljati za selektora prije 20 godina kad je bio u snazi, a ne sad u 2020- toj kad je izlapljeli starac koji jedva govori.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 05 dec 2020, 13:32

delinjo je napisao/la:
05 dec 2020, 12:54
Ma eto bilo bi romanticno da Sergej bude selektor,bili bi nekako drugaciji,vjerovatno bi igraci za njega dali zadnji atom ,kad pricam o Barbarezu smatram to njegovim glavnim adutom sto bi mogao zbliziti mnogo ljudi.Nekad je zdravo okruzenje pola posla.
Kome bi bilo romanticno?
Vecina reprezentativaca ga nikad nije gledala, jedino Dzeko i Pjana ga se sjecaju a i to sa tv-a.....tako da tesko sceri da bi gorili za njega jer su i Robi i Princ puno veci autoriteti i imena pa nista bez dobrog plana i organizacije...a ponajmanje da neko trci uprazno iz nekog postovanja....

Nista ali bukvalno nista nema Sergej da mu ide u korist...a eto na zadnjem mjestu i to sto niko nece ruke za njega dic iz odbora jer je igro kontra saveza...go amater bi to bio na klupi repke, znaci Braco je veteran jbt zivot naspram njega...

Treba nam lik sa jasnim planom i organizacijom, sa planom protiv velikih ekipa ali i malih i neko ko ce uspostavit red brate, ne ne moze novinar i jasko iz trafike uc u kamp repke, ne mozes kasnit zbog tetke, profesionalizma malo jbt pa ce doci i postovanje ljudi s tim zajedno ponovo prema repci, stati u kraj blamazama za pocetak....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 05 dec 2020, 13:51

Bezze prica o Barbarezu, moze biti najbolji ali nikada nece dobiti podrsku i. o.
Evo i Akrapovic je odustao.
Ko nam ostaje?

dukipajser
Kontakt:

Post Postao/la dukipajser » 05 dec 2020, 13:52

Barbareza samo njega da ga gledamo slusamo, nas kralj kapiten neka se uci, dovoljno nam je sto nam precjednik podrzava ratne zlocince, treba jos jednog cetnika staviti da vodi, BiH je nasa drzava i samo ko voli tu drzavu moze biti tu, rusioci nikako makar zadnji bilo svaku utakmicu izgubili.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 05 dec 2020, 13:54

AlfredNobel je napisao/la:
04 dec 2020, 23:56
Sve se slažem da je to Barbarez - od vođe, preko lidera, do autoriteta. To je tačno i to niko ne može sporiti. Svako zna ko je Barbarez, kakva je bio igračina i koliko je doprinio našoj zemlji. Samo pored tih navedenih osobina, treba imati znanje oko taktike, postavke, stila, filozofije, vođenja utakmice. Trener mora biti čitav jedan 'paket', jedno bez drugog ne ide. Klopp i Guardiola bi mogli qurcu svirati s svojom harizmom i autoritetom, da nisu vrsni taktičari i fudbalski mozgovi. To vrijeme je prošlo kad se moglo nešto uraditi taktikom zvanom 'ho-ruk' i samo nekom borbenošću, bez ikakvih drugih posloženih elemenata.

Ova zadnja rečenica mi je nejasna.. Zar nije isto gledati neuspjeh Barbareza, Muslina, Prosinečkog ili Kloppa? Sasvim svejedno je ko je na klupi, ako nema rezultata. Tako da, ne vidim poentu i draž u tome da si neuspješan pod palicom Barbareza i to bi bilo kao okej, ali ne bi bilo okej kad bi padali neuspjesi s Muslinom. Ne kontam..

Sve ostalo poštujem i uredu mi je da je raja i za njega. Što se mene tiče, sutra neka dođe, samo mi je vazda pretjerana euforija oko njega kada se traži novi selektor. Previše optimizma i sigurnosti za jednog trenerskog anonimusa. Uostalom, i da dođe, opet ostajemo na glavnom problemu, a to je kriminalni Savez.
Ako već nemamo para za jednog takvo stručnjaka u paketu, zašto ne bi od dva, tri trenera napravili jednu cijelinu koja obuhvata karizmu, liderstvo autoritet i znanje oko moderne taktike.

Barbareza zbog karizme i autoriteta i još dvojicu koji će biti taktičari i to je to :) Drugog izlaza nema, jer sa ovim budžetom mi teško možemo naći sve to u jednom treneru.
Zadnja izmjena: BenjooJutub, dana/u 05 dec 2020, 13:59, ukupno mijenjano 3 puta.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 05 dec 2020, 13:57

dinoze je napisao/la:
05 dec 2020, 13:51
Bezze prica o Barbarezu, moze biti najbolji ali nikada nece dobiti podrsku i. o.
Ko nam ostaje?
Petev,Jakirović i Barbarez
Prošli put je bio stranac kad su birali valjda sad bude Barbarez
mosa lošmi stićko tit-ula!

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 05 dec 2020, 14:02

1921boy je napisao/la:
05 dec 2020, 13:57
dinoze je napisao/la:
Ko nam ostaje?
Pa Barberez nece dobiti podrsku, to i on sam zna.
Dzaba rasprava kada ce ispasti u prvom krugu.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 05 dec 2020, 14:14

dinoze je napisao/la:
05 dec 2020, 14:02
1921boy je napisao/la:
dinoze je napisao/la:
Ko nam ostaje?
Ma znam ja to ali eto nadam se
Ne vjerujem da će baš Jakiroviću dati selektorsku poziciju Petev ili neko 3eći koji se nije ni spominjao kao i uvijek

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 05 dec 2020, 14:22

1921boy je napisao/la:
05 dec 2020, 14:14
dinoze je napisao/la:
1921boy je napisao/la:

Ne vjerujem da će baš Jakiroviću dati selektorsku poziciju Petev ili neko 3eći koji se nije ni spominjao kao i uvijek
Ovo se nikada nije desilo, uvijek je bio izabran onaj koji se vrtio po medijima ili sam ja možda zaboravio?

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 05 dec 2020, 14:31

Osim i/ili neka ekipa oko Barbareza i dozvoliti im rad. Sve ostalo je ...

Ovaj Petev. Ko ga dovede, sam je sebi halalio ...

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 05 dec 2020, 14:32

Naspram ostalih koji su u igri i koji imaju sanse taj Bugar i nije los.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 05 dec 2020, 14:35

Vrebac je napisao/la:
05 dec 2020, 08:50
hurem je napisao/la:
04 dec 2020, 23:12
Zasto Barbarez? Pa zato sto smo vec potrosili "Musline" u likovima Bajevica, Prosineckog, Bazdarevica...dakle, imali smo selektore sa trenerskim iskustvom i sta smo na kraju dobili - jedno veliko NIŠTA. Ocito da trenersko iskustvo u selektorskom poslu ne mora nista značiti, bar u nasem slucaju.
Biti selektor i trener nekog kluba su dva razlicita svijeta i bar je to svima jasno.
Ja recimo kada sam za Barbareza, uvijek je to u kombinaciji s dr.ljudima oko njega koji su voljni raditi za dobrobit bh fudbala iz sveg srca, tipa Bajramovic, Nalic i slicni. Dakle, ne bi tu Barbarez sam radio i odlučivao nego tim ljudi koji isto razmislja i ima medjusobno povjerenje.
Zasto Barbarez? Zato sto ima harizmu koju nema niti jedan bivsi reprezentativac, zato sto je on vodja, a nama i nasoj grupi igraca upravo to treba: vodja, lider, motivator (izuzev ako za ovo godina nije izgubio te osobine :) )
Pazi, legende su i Konjic, Baljic, Salihamidzic, Miske, Dzeko(sutra) i jos neki dr.bivsi reprezentativci ali ih niko ne vidi na mjestu selektora, zasto? - zato sto nemaju ovo gore nabrojano.
To u vezi sa strancima ne mora nista znaciti. Dovodili su Turci Lucescua i Hidinka ako se ne varam (oni mi prvi naumpadose a kud ces veca imena od njih dvojice), neke dr.reprezentacije poznata imena takodjer...pa na kraju ništa, rezultati katastrofalni. Mnogo je takvih primjera.
Itd.
...
Probali smo i s iskusnima i sa strancima...daj sada nekoga kome je zaista stalo i ko ce dobro zasukati rukave pa makar bez iskustva bio ali ima taj "x" faktor. Uz to ce nam pridobiti i dovesti Gigovica i neka druga imena iz dijaspore...razmišljat ce o buducnosti reprezentacije :)
Radije cu gledati neuspjeh Barbareza kojem je stalo nego neuspjeh Muslina kojeg u njegovim godinama boli neka stvar za nasom reprezentacijom, ali zaista. Ne mogu zamisliti Muslina kao dugorocno rjesenje niti kao nekoga ko ce traziti po dijaspori novog Anela, Dennisa i sl.
Ne znam, mozda i grijesim.
U svakom slucaju, hladniji sam nego ikad po pitanju izbora selektora. Volio bih neka imena prije drugih, ali ako dovedu i Muslina, Jovica i sl., imat ce moju podrsku. Samo ne bih volio vidjeti Krstajica, tada bi mi stvarno muka bila, i naravno ove nase PLBiH "stručnjake" tipa Musemic. Osim je izuzetak i ima to nesto. Da li bi to nesto bilo dovoljno, ne možemo znati.
Ja sam za nesto novo: Kodro, Barbarez, Osim, Akrapovic...
Hvala ti, vec duze vrijeme pokusavam ist ovaj tekst napisat Ali mi se nije dalo toliko tipkat.

Mi mozemo ostvariti neki uspjeh samo ako nam Repka dobije nacionalni naboj i patriotizam, jer kvaliteta ima.
U ovako ustrojenoj drzavi i mentalitetu naroda pricati o nekom Sistemu je laganje samog sebe.
Nacionalni naboj i patriotizam se uvjek kitio tudjim perjem. Baho je pun nacionalnog naboja i patriotizma, pa svak ziv postao alergican na njega, a o njegovom nivou svoje profesije da nepricam. Hrvati su se naradili, drzali reda i imali srece dok su dogurali do finala. A poslije je dosao Thompson, U boj i ona **** njihova.

Prvo red, rad, disciplina, pa malo srece i imas uspjeh. A poslje ga drkati na naciju, domoljublje, itd.

To je pravilo.

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 05 dec 2020, 14:35

Ako je istina da je dobar dok je sistema i sve stima, taj je kod nas pecen ...

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 05 dec 2020, 14:35

admin je napisao/la:
05 dec 2020, 10:12
Da li ove izjave iz 2014. govore koliko nema ambiciju da se bavi trenwrskom poslom. Spreman je bio 2014., san mu je voditi reprezentaciju. Sta je u ovih sest godina uradio kako bi njegov san postao java? Bavio se trenerskim poslom? Usavrsavao se na taj nacin? Ili je samo pustio da vrijeme lijeci rane? Zar nije pogubno za njega da nakon sest godina govorimo o istim stvarima?
Ma džaba ti je to objašnjavati nekome, vidiš da su zaluđeni i da kontaju da ga mrziš ako napišeš obične faktove.

Prestanite biti debilni s tom pričom "šta su nam donijeli ovi iskusniji i kako je igra izgledala s njima".. Niko od tih iskusnih nije trebao biti na klupi da su normalne okolnosti, niti je iko rekao da su kvalitetni treneri. Baždarević prosjek, Prosinečki ispade flop na kraju, Bajević metuzalem i davno prevaziđen trener.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 05 dec 2020, 14:39

Valjda smo do sad skontali da bh fudbal ne funkcioniše ko u normalnom svijetu, zato normalni kriteriji ovdje ne prolaze.
Ovdje je nemoguće reći ko je dobra opcija. Možda postavit nekog automehaničara ili arhitektu... ko zna?

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 05 dec 2020, 14:43

Izmedju Tute Bugara, Krstajica i Muslina ja bi uzeo Bugara.
Iako je nevazno ko god da da bude selektor jer sljedece kvale igramo bez cilja sto se tice plasmana.
Mozda Bugar nesto novo donese.

Ovo trolanje teme sa Barbarezom i ostalim kandidatima sto nemaju sanse da prodju prvi krug je totalno bezveze.
100 postova o Barbarezu ni za sta.

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 05 dec 2020, 14:51

dinoze je napisao/la:
05 dec 2020, 14:43
Izmedju Tute Bugara, Krstajica i Muslina ja bi uzeo Bugara.
Iako je nevazno ko god da da bude selektor jer sljedece kvale igramo bez cilja sto se tice plasmana.
Mozda Bugar nesto novo donese.

Ovo trolanje teme sa Barbarezom i ostalim kandidatima sto nemaju sanse da prodju prvi krug je totalno bezveze.
100 postova o Barbarezu ni za sta.
Ako bih morao birat izmedju ove trojice izabrao bi Muslina, Ovog pakasa iz radakaova ni usnu i tuta bugar bato bre je za opcinsku ligu a ne za repku :mrgreen:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 05 dec 2020, 14:56

BenjooJutub je napisao/la:
05 dec 2020, 14:22
1921boy je napisao/la:
05 dec 2020, 14:14
dinoze je napisao/la:

Ovo se nikada nije desilo, uvijek je bio izabran onaj koji se vrtio po medijima ili sam ja možda zaboravio?
Ma mislim na to sa se spominje kao i uvijek Kodro na kraju se bira Osim i Prosinečki a Prosinečki nije imao prednost u pocetku bili su za Amara ili Mehu

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 05 dec 2020, 14:58

Ma u deset grama su, ali kontam Bugar je ipak Evropljanin :D :D
Mozda vidi nesto drugo nego Jugosi.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.