FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

forza_juve
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la forza_juve » 05 dec 2020, 11:32

Amca007 je napisao/la:
05 dec 2020, 11:08
Kovacevic
Hebib Mili Dupe Pirdoni
Fanimo Djokanovic Pejovic
Susic Tatar
Handzic

Bod k'o dzamija. Ocekivanja 1:2
Pejovic ne igra zbog kartona
Susica bih radije ubacio zadnjih 20-25 minuta
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 dec 2020, 11:35

Samozdravlje je napisao/la:
05 dec 2020, 03:26
fera je napisao/la:
05 dec 2020, 00:18

Ovako volim kad covjek fino pita a ne ko onaj @siux kaze neki spominju salcina umjesto da se direktno obrati.
Tatar mi je na lijevom krilu super a Velkoskog bi vise volio u napadu umjesto Handžića vidjeti.
Nije ovo moj dream team nego prijedlog s obzirom na izostanke.
Znam da Zinedin nervira vecinu al jbg dali smo pare za njega treba ga malo isforsirati prerano je otpisan s druge strane Salcin je zasluzio da ga vidimo na prirodnoj poziciji iz nase akademije momak treba dobiti sansu.
Ne sviđa mi se zamisao da igraju u vezi Andrej i Milicevic jer nema nas onda naprijed nikako. Bar je tako bilo svaki put do sad kad je Milicevic veznog igrao.
Nadam se da bi Tino mogao izgurati prvo poluvrijeme i u slucajnu povoljnog rezultata u drugom ga izvesti ranije.

6 bodova u ove dvije preostale utakmice je 25-30% Bordo Titule, ali da ne osvojimo ni bod bit cemo prvi faforiti prvenstva(naravno da ne pomisljam na taj scenario). Upravo iz tog razloga ne bih rizikovao sa Tinom od starta. Bas bih volio da Tino prodje pripreme i da bude fit u nastavku prvenstva. Tino je odradio u prosloj koja nam je u 88 izgledala izgubljena, a vratili se upravo zahvaljujuci Susicu. Da je sad +2 svi bi bili u debeloj depresiji, ovako i bez bodova u BL smo u ok situaciji.
Iskreno mislim da mi imamo 15-tak igraca koji mogu iznjeti utakmicu u BL. Ne znam sto Salcin ne bi mogao igrati, pa debitovao na poziciji koju niko od nas nije mogao predvidjeti. Ne favorizejem ga, ali profesionalac je i igrat ce ako Marinovic odluci. Mi ustvari ulazimo u glavu Marinovica :rol: , kako ce postaviti igru. Sto se tice Milicevica, u kakvoj je formi moze i na mjesto Kovacevica, sa njim bi mozda mogli igrati i 3-5-2 formaciju. :kafa:
Tesko mi je za Zinedina reci da je odron, zato sto su ga Marinovic prije svega u U21 i zajedno sa Hadzicem imali na "pladnju" 6 mj.
Ostajemo prvi i poslije BL, a koliki ce + biti vidjet cemo. Obzirom na sve teskoce u finisu, prije svega zasicenost(23 ut/4 mj.),povrede, Covid svaki rezultat je ok.
Bio bi bod OK ipak je u pitanju jedno od tezih gostovanja u ligi samo se raja nalozila poslije Radnika pa ih optimizam puca :-)
To sto kazes mi mozemo naglabati do sutra ovjde Vinko je taj koji odlucuje, on zna koliko je Sušić spreman, zna sta je sa Zinedinom...on ce od ovog s cim raspolaze izvuci najbolje, dobro se do sad pokazao rijetko sam imao nekih zamjerki na izbor igraca. Jedino te izmjene su nekad problem al protiv radnika je pogodio s izmjenama koliko god ga ljudi kritikovali u konacnici smo dosli do pobjede.
Prosle zime prelazni rok prosao u znaku Sušića, s Milicevicem rijetko ko da je bio zadovoljan a on se nakon godinu dana pokazao kao najkonstantniji od svih tih igraca.
You are someone else I am still right here

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 05 dec 2020, 11:42

Zakuvalo se u gruziji

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 05 dec 2020, 11:48

Ja penali se ko ludi sviraju za Dinamo Tbilisi

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 05 dec 2020, 11:50

Prije je Vinko bio na slatkim mukama sad ce Bgm biti na teskim.
Koga staviti na desni bek kad nema Oremusa, da ne bude autocesta, koga staviti u vezu kad nece igrati Pejovic i Rahmanovic. Susic po pisanju nije jos 100% spreman.
Jedino su krilne pozicije za sad sigurne i želio bi, da tu Vinko nista ne dira. Znaci Tatar lijevo krilo jer je jedino tu igrač gdje god drugo ga stavis on se izgubi. Fanimo desno takodje isto kao Tatar samo se na jednoj poziciji snalazi.

U napad bi umjesto panja stavio Velkoskog. U ovakvim utakmicama je potreban jedan rutiner u vrhu napada, a ne mazga koja ce promasiti 2,3 100% prilike.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 05 dec 2020, 12:07

Ma realno je da nece dirati Hebiba sa beka, mozda je Dusan bolji defanzivno, ali Hebib je koliko-toliko u nekakvom takmicarskom ritmu i ima prednost.
U vezi mislim da ce poceti sa Milicevicem u paru sa Andrejom, a Besima na stopera. Krle bi trebao na Rahmanovicevu poziciju, ostalo sve isto. Kad je Handzara igrao sve do sada neka i ovo do kraja, sto neko rece mozda u BL namiri sve ove dosadasnje promasaje :)
I da, TSS da ude oko 60. otprilike umjesto koga bude potrebno i to je to.
Ovo je moja neka pretpostavka.

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 05 dec 2020, 12:31

forza_juve je napisao/la:
05 dec 2020, 11:32
Amca007 je napisao/la:
Kovacevic
Hebib Mili Dupe Pirdoni
Susic Tatar
Handzic

Da upravu si. Nista onda probat Zinedina dole, a umjesto Susica Jukica stavit, ako ovaj ne moze cijelu tekmu. Mada bi ja Susica stavio od prve, neka da maksimum i poslije se zatvarat, ako bidemo imali dobar rezultat..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 05 dec 2020, 12:44

Najrealnije je da će Miličević bit zadnji vezni, Besim štoper. Velkoski vjerovatno desetka, Fanimo i Tatar krila. Ne mogu reć da mi se sviđa to, al ne pitam se ja. A i nemamo nikog drugog spremnog a da mu ta pozicija DMFa odgovara, Miličević se makar malo snalazi tu. Ovakva postavka dosta gubi na kreaciji, jer mi smo nekad znali igrat sa tri kreativnija veznjaka (Pejović, Sušić, Rahmanović), a sad nemamo nijednog.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 05 dec 2020, 12:47

fera je napisao/la:
05 dec 2020, 11:23
SarajevoJeBordo je napisao/la:
05 dec 2020, 00:35
fera je napisao/la:
05 dec 2020, 00:18

Ovako volim kad covjek fino pita a ne ko onaj @siux kaze neki spominju salcina umjesto da se direktno obrati.
Tatar mi je na lijevom krilu super a Velkoskog bi vise volio u napadu umjesto Handžića vidjeti.
Nije ovo moj dream team nego prijedlog s obzirom na izostanke.
Znam da Zinedin nervira vecinu al jbg dali smo pare za njega treba ga malo isforsirati prerano je otpisan s druge strane Salcin je zasluzio da ga vidimo na prirodnoj poziciji iz nase akademije momak treba dobiti sansu.
Ne sviđa mi se zamisao da igraju u vezi Andrej i Milicevic jer nema nas onda naprijed nikako. Bar je tako bilo svaki put do sad kad je Milicevic veznog igrao.
Nadam se da bi Tino mogao izgurati prvo poluvrijeme i u slucajnu povoljnog rezultata u drugom ga izvesti ranije.
Jedini argument koji treba biti preduslov da neko igra u prvih 11 je kvalitet. Sve ostalo je iluzorno. I nemoj se ljutiti, ali jako me iritira što sam X puta ovdje pročitao da se Đani ili Zinedin guraju u neke kombinacije na AMF i to protiv Borca u BL. Ko imalo prati i gleda utakmice, treba da zna da od toga nema ništa i da će Tatar ili Velkoski tu bolje odigrati sa jednom nogom. Ja bih prije i Velkoskog stavio uz Andreja, a Jukića na krilo, nego da Miličević bude zadnji vezni. Ali znam da od toga nema ništa jer Vinko se ne kocka sa tim pozicijama toliko i prije će žrtvovati kreativnost nego dozvoliti propuh.
Realno ako cemo sad biti pametni ne moze se samo kvalitet gledati ima tu puno bitnih faktora... Ako gledas kvalitet onda Tino mora uvijek igrati, jbg bitna je forma i fizicka sprema i jos dosta stvari nikad samo jedna od njih.
Mi dok Rahmanovica imamo nisu nam bitni ostali ofanzivni vezni kao Đani i Zinedin ali subjektivno moje misljenje je da madi igraci uvijek trebaju dobijati sansu. Prerano mi otpisujemo ljude.
Recimo sad evo jedan od najomrazenijih likova ovdje je Husref a samo dvije stvari sad s ove distance kad se pogledaju vidis da nije bas nesposoban kao sto se pricalo, htio otjerati Handžića pa evo sad ga svi tjeraju, veliki broj mladih igraca dobio i iskoristio priliku u prvom timu. Ne vjerujem da ce se kod Vinka i narednog trenera zajedno promovisati tako velik broj akademaca. I taj tim za koji smo govorili da je duplo jaci od konkurencije je dodatno pojacan za novog trenera pa evo sad opet vec pola godine placemo kako nije dovoljno jak sastav trebaju nam napadaci...
Da se razumijemo od mene Vinko ima punu podrsku ovo sam pisao iz razloga da objasnim kako vecina na forumu razmislja i lako otpisuje i odbacuje... Mene to ne zanima ja ako vjerujem da je Salcin kvalitet ja cu to pisati isto tako vidi se da Zinedin zna igrati i kad tad ce dobiti sansu i to pokazati ako ne ovdje onda negdje drugo.
Kad sam rekao kvalitet, mislio sam na trenutno ovo što je zdravo i spremno. I nigdje nisam rekao da je Zinedin otpisan ili bilo ko, samo je na svojoj poziciji treća ili četvrta opcija dok ne dokaže suprotno. Ne može biti otpisan igrač koji ima 3 godine ugovor, niti to što je mlad treba da bude izlika da dobije priliku u bitnoj i teškoj utakmici. I Handžić je nekvalitet, ali je jedina opcija. A nemoj svega ti da poredimo kešoljuba i Vinka, otiće tema u qrac. Kešoljub bio, ne ponovio se.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 05 dec 2020, 12:53

Amca007 je napisao/la:
05 dec 2020, 12:31
forza_juve je napisao/la:
05 dec 2020, 11:32
Amca007 je napisao/la:
Kovacevic
Hebib Mili Dupe Pirdoni
Susic Tatar
Handzic

Da upravu si. Nista onda probat Zinedina dole, a umjesto Susica Jukica stavit, ako ovaj ne moze cijelu tekmu. Mada bi ja Susica stavio od prve, neka da maksimum i poslije se zatvarat, ako bidemo imali dobar rezultat..
Ma kakav Jukic, jednostavno kriminalan je i nije za ove utakmice u pocetnom sastavu. Velkoski treba iza da bude a onda ubaciti Susica.
Ja bih Hodzica na beku, yebat ga kakav god da je bolji je defanzivno od Hebiba. Hebibovica isto sacuvati pa ga ubaciti da se gore osvjezi. U spicu Handzic naravno jer i on kakav god da je bolje ce posluziti nego da nekome drugom izmisljas poziciju jer valja i doci do sanse a to najbolje moze napadac pa tek onda zabiti gol
Kako god bit ce ovo pravi ispit i ne treba puno u raspravu ulazit sa sudijama da nas bezveze ne kartonira na samom pocetku i tako olaksa Borcu
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 05 dec 2020, 13:00

Jukić je tip igrača koji bi se uklopio u svaku Vinkovu ekipu osim Sarajeva. Vinko je sa svakim do sad igrao defanzivno i na kontre, gdje je Jukić zlata vrijedan. Kad treba igrat ofanzivno i gurat protivnika u 20 metara, Jukić tu ne pomaže puno jer je tehnički nikakav.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 05 dec 2020, 13:07

skoroalen je napisao/la:
05 dec 2020, 13:00
Jukić je tip igrača koji bi se uklopio u svaku Vinkovu ekipu osim Sarajeva. Vinko je sa svakim do sad igrao defanzivno i na kontre, gdje je Jukić zlata vrijedan. Kad treba igrat ofanzivno i gurat protivnika u 20 metara, Jukić tu ne pomaže puno jer je tehnički nikakav.
Možda krenemo defanzivno protiv Borca i igramo na kontre. Onda Tatar na 10ku a Jukic na krilo.
Puna mi je glava kombinacija :mrgreen:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 05 dec 2020, 13:10

skoroalen je napisao/la:
05 dec 2020, 12:44
Najrealnije je da će Miličević bit zadnji vezni, Besim štoper. Velkoski vjerovatno desetka, Fanimo i Tatar krila. Ne mogu reć da mi se sviđa to, al ne pitam se ja. A i nemamo nikog drugog spremnog a da mu ta pozicija DMFa odgovara, Miličević se makar malo snalazi tu. Ovakva postavka dosta gubi na kreaciji, jer mi smo nekad znali igrat sa tri kreativnija veznjaka (Pejović, Sušić, Rahmanović), a sad nemamo nijednog.
Pejović na skoro svakoj utakmici ima par glupih i bespotrebnih prekršaja, ali protiv Radnika onaj karton ide na dušu i Vinku. Upozoren je i oprošten mu je jedan start za karton, 5 minuta nakon toga je dobio karton i 3 ili 4 minute nakon kartona je zamijenjen. A znalo se kakva je situacija sa zdravljem i spremnosti igrača i da nemamo tu alternativu, kiks Vinka zašto odmah nije izvađen.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 05 dec 2020, 13:24

Sta je sa Borcem imaju li oni povrijedjenih suspendovanih.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 dec 2020, 13:33

Po prvi put ove sezone nismo favoriti protiv neke ekipe iz Bosne..

2.35 3.20 2.90
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 05 dec 2020, 13:37

skoroalen je napisao/la:
05 dec 2020, 13:00
Lik je beskoristan. Nikakvu prednost i kvalitetu nema da bi bio igrac FKS.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 05 dec 2020, 13:41

SarajevoJeBordo je napisao/la:
05 dec 2020, 13:10
skoroalen je napisao/la:
05 dec 2020, 12:44
Pejović na skoro svakoj utakmici ima par glupih i bespotrebnih prekršaja, ali protiv Radnika onaj karton ide na dušu i Vinku. Upozoren je i oprošten mu je jedan start za karton, 5 minuta nakon toga je dobio karton i 3 ili 4 minute nakon kartona je zamijenjen. A znalo se kakva je situacija sa zdravljem i spremnosti igrača i da nemamo tu alternativu, kiks Vinka zašto odmah nije izvađen.
Jel isto tako u evropi Raha dobio?
Lose Vinko procjenjuje te izmjene i momente
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

sampras
Kontakt:

Post Postao/la sampras » 05 dec 2020, 13:59

Očekujem nešto defanzivniju našu postavku, teren će biti kaljuža, prekidi najveće šanse, pa zbog toga bi bilo dobro na terenu imati Besima, Dupovca, Miličevića i Hareta zajedno. A ni Borac neće srljati, mislim da je ovdje svima bod OK.
Izostankom Pejovića i Amara očekujem Miličevića na zadnjem veznom, uz Đokanovića, ispred njih Krleta, na krilima Fanimo i Benjo, u špicu nema dileme :mrgreen: Hare konačno zabija 2+. Kova na golu, Pidro, Hebib, Besim i Dupovac. To bi bilo najrealnije. Tino može odigrati zadnjih pola sata, možda bude nekog hajra i od Jukića. Ne vjerujem u neka veća odstupanja od ovoga.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 05 dec 2020, 14:26

Vinko mora balansirat ekipu, igraci moraju igrat brze preciznije i pozrtvovanije, nekako nisam vidio osim protiv skretnice u prvom pol i zrinjskog, da su nasi igraci bas ginuli sve je to bilo na iskustvo individualni kvalitet.. zelim da vidim zelju moc energiju rat, pa sta bude..

Takode, u ovakvim utakmicama Krste benjo handzic i fanimo moraju izvuc ekipu i opravdat koliko toliko platu..

Takode OCEKUJEM da VLADAN KOVACEVIC BUDE NA NIVOU KAO PROTIV TUZLA SISA CITYA..

Posto od te utakmice nije sa pokazo. Cak i go jadnika se moze razmatrat da se djelimicno prisije i njemu na dusu...

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 05 dec 2020, 14:50

FoSte95 je napisao/la:
05 dec 2020, 11:42
Zakuvalo se u gruziji
Nije valjda da je tamo ostalo samo jedno kolo do kraja.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, Bing [Bot], Cwirek, Hrasno15, JavierBosnia, laszlo, Napapijri, napoleon72, Pantelija, tajsamja, Vanja8 i 89 gostiju.