Ne treba Olimpiku jer je to klub koji nije namjenjen da ima navijače. Lično ne bih ulagao u stadion na Otoci.svrakino1921 je napisao/la: ↑03 dec 2020, 16:45Hvala za ovaj stadionhlive je napisao/la: ↑03 dec 2020, 13:53Inače čitam uglavnom ovu temu a ne pišem nikako.
Što se tiče stadiona pisao sam i ranije a evo ponavljam se. Nitko od naših klubova ne treba ići dalje nego što ima FC Gyirmot, drugoligaš mađarski. Pogledajte stadion:
Znači većina naših klubova ne treba više od ovog. Kapacitet je cca 4 700 s tim da nema iza golova tribina i tu se moze nadoknaditi. Pravi stadion.
A cijena ovog je 2,5 mil €... Nemojte reći da TK kanton, FKS i ostali neki ne mogu kroz par godina napraviti nešto slično. Cifra bi za veći kapacitet bila i veća ali nije neka ogromna cifra. Na ovo se ugledat svi koji žele praviti stadion, jednostavan, funkcionalan. A okaniti se onih maketa glomaznih stadiona koji nikad neće biti. Velež je isto dobar primjer.
E ovako su trebali Tuzlaci Tusanj
Onu tribinu novu iza gola su trebali istok napravit a źapad rekonstruisat
Vrhunski teren sa grijacima i stadion bombon
Mislim da bi se mogao stadion Otoka gdje igra Olimpik napravit ovako
Fali jos jedna tribina preko puta ove postojece i pokrit i novi teren sa grijacima
I onda Sarajevo bi moglo i tu igrat Europu
Rekonstrukcija stadiona u BiH
- Doktorinho
- Kontakt:
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
- Doktorinho
- Kontakt:
Ovo je odlično, još ako je fakat €2.5mil koštao onda bi se po ovom trebali ugledati klubovi koji bi možda u budućnosti pravili stadion. Jedino možda još tribina više za klubove koji imaju apetit za Evropu.hlive je napisao/la: ↑03 dec 2020, 13:53Inače čitam uglavnom ovu temu a ne pišem nikako.
Što se tiče stadiona pisao sam i ranije a evo ponavljam se. Nitko od naših klubova ne treba ići dalje nego što ima FC Gyirmot, drugoligaš mađarski. Pogledajte stadion:
Znači većina naših klubova ne treba više od ovog. Kapacitet je cca 4 700 s tim da nema iza golova tribina i tu se moze nadoknaditi. Pravi stadion.
A cijena ovog je 2,5 mil €... Nemojte reći da TK kanton, FKS i ostali neki ne mogu kroz par godina napraviti nešto slično. Cifra bi za veći kapacitet bila i veća ali nije neka ogromna cifra. Na ovo se ugledat svi koji žele praviti stadion, jednostavan, funkcionalan. A okaniti se onih maketa glomaznih stadiona koji nikad neće biti. Velež je isto dobar primjer.
Vise od stadiona meni se svidja kako je opet pismeno uredjene oko stadiona, a nista ekstravagantno. Nema šljunka, makadama, betonskih zidova, ulegnuca, ulicica od širine dva metra i sl. sto je redovna pojava kod nasih stadiona
Estetski smo najzaostalija nacija u Evropi.
Mozda jos sa nama u rangu, siromasni dijelovi Kosova.
Kod nas niko nema sredjen okoliš oko stadiona.
Sve gore od goreg Tusanj, Rodjeni, Kosevo..
Zivice beton, armatura, grafiti, korov, siblje..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Ne mozes poredit Koševo,Tušanj sa stadionom Rođenih,ti stadioni su davno izgrađeni,Velež nije mogao ni sređivati okolo ništa kad nisu imali ni zemlju u svom vlasnistvu oko terena... Sad je vec druga priča i to ce se sve srediti al do toga ima jos puno posla na izgradnji tribina...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
- badblueboylivno
- Kontakt:
Stavljao sam slike već i pisao, grad je to platio, bez ikakve love sa strane. Raspojasao se gradonačelnik u odlasku (četvrti mandat) pa odlučio i to, a temelj iskopan prije 20+ godina.rishovski je napisao/la: ↑26 nov 2020, 11:57Ne znam ko je finansirao teren u Livnu,i on je ove godine napravljen...badblueboylivno je napisao/la: ↑26 nov 2020, 09:24Koliko znam, radovi su ljetos krenuli i u Tomislavgradu, to je valjda trebalo biti gotovo, pare su bile osigurane.

Hayley <3
Znam da nema baš neke veze sa nama al evo da se malo bacimo u SUSEDSTVO.
Stadion u Osijeku poprilično napreduje i ovo je primjer pametnog ulaganja. Jest da pare ulažu Mađari al neko je i njih trebao dovesti i ubijediti u tako nešto.
Na kraju će ovaj stadion biti vjerovatno jedan od najboljih u ovom dijelu evrope sa svim uslovima, 6,7 pomoćnih terena i sl. Gledao sam neke intervijue gdje predsjednik kluba tvrdi da im je i kapacitet od 12 k prevelik međutim to je kao minimum za kat 4.
Ovi Mađari straštno ulažu u stadione i imaju extra infrastrukturu koliko znam prave stadion i u Bačkoj palanci u Srbiji.
Mađari grade stadion u Bačkoj Topoli za TSC iz Topole.. al to nije ništa čudno,tamo i jesu mađari,ipak je to Vojvodina,mislim sve funkcije glavne u klubu drže mađari,pa tako je i glavni sponzor mađar...JaskoBiH je napisao/la: ↑12 dec 2020, 15:28
Znam da nema baš neke veze sa nama al evo da se malo bacimo u SUSEDSTVO.
Stadion u Osijeku poprilično napreduje i ovo je primjer pametnog ulaganja. Jest da pare ulažu Mađari al neko je i njih trebao dovesti i ubijediti u tako nešto.
Na kraju će ovaj stadion biti vjerovatno jedan od najboljih u ovom dijelu evrope sa svim uslovima, 6,7 pomoćnih terena i sl. Gledao sam neke intervijue gdje predsjednik kluba tvrdi da im je i kapacitet od 12 k prevelik međutim to je kao minimum za kat 4.
Ovi Mađari straštno ulažu u stadione i imaju extra infrastrukturu koliko znam prave stadion i u Bačkoj palanci u Srbiji.

- svrakino1921
- Kontakt:
Kud nema Mađara u nasoj Bosni
Da i mi hajrujemo na guzove jedan ovakav stadioncic
Nemamo srece pa to ti je
Nemamo srece pa to ti je
Pored stadiona, dobili su i predobar pokriven pomocni teren.
Nema ih nesto plaho ni u Osijeku, jedino sto im je Madjarska jako blizu i imaju ljude koji su znali privuci Orbana i madjarski kapital. Ukratko, ko nas 'ebe kad smo slunte.svrakino1921 je napisao/la: ↑13 dec 2020, 19:40Kud nema Mađara u nasoj Bosni
Nemamo srece pa to ti je
Takve smo sreće da su nam komšije ovi koji jesu.svrakino1921 je napisao/la: ↑13 dec 2020, 19:40Kud nema Mađara u nasoj Bosni
Nemamo srece pa to ti je
Bog baš nije imao milosti haha

Mađari su kroz istoriju pokazali da su ista g.ovna kao i nase prve komsije istocna i zapadne... Palikuće i jedni i drugi,ne podnose druge i drugacije... zato ce Srbi i uci u sukob s Mađarima u bliskoj buducnosti a i Bugarima koji vrebaju priliku da se osvete srbima za teritoriju na jugu... Mađari ce dati sve da vrate Vojvodinu a koliko vidim i Slavonija im je u planu,vracaju sve sto im je oteto u ratovima zahvaljujuci Jugoslaviji... Tako da ce biti zanimljivo u buducnosti,Mađari i Bugari ulozili preko milijardu u naoruzavanje... spremaju se za obracun s beogradskim pasalukomJaskoBiH je napisao/la: ↑14 dec 2020, 17:50Takve smo sreće da su nam komšije ovi koji jesu.svrakino1921 je napisao/la: ↑13 dec 2020, 19:40Kud nema Mađara u nasoj Bosni
Nemamo srece pa to ti je
Bog baš nije imao milosti haha
![]()
![]()
-
- Kontakt:
Dobro to ide, korak po korak.
Vjerujem kada se "sklopi "cijela slika sa ce biti jedan od boljih stadiona u BiH.
Praktican, funkcionalan i uslovan.
Nadam se da ce ovu lijepu sliku zaokruziti novim terenom na kraju i staviti slag na tortu.
Imam jedno pitanje za navijace Veleza moze odg i na pp.
Znam da taj covjek, Hasic finansira i klub i malo stadion medjutim ako je tako bogat, a cinjenice govore da jeste zasto ne izdvoji milion ili milion i pol i ne ubrza ovu izgradnju maksimalno jer evo dvije god se peglaju realno oko ovoga. Pitanje nije zlonamjerno sta znam krecem od sebe da imam te pare i bakcem se klubom ja bi to gledao da se zavrsi da se ne peglam i posvetim se drugim stvarima oko kluba.
Ovako to gledajuci projekat trajati ce ovim tempom sigurno jos par godina, sto je glupost za covjeka takvih finansijskih sposobnosti.
Vjerujem kada se "sklopi "cijela slika sa ce biti jedan od boljih stadiona u BiH.
Nadam se da ce ovu lijepu sliku zaokruziti novim terenom na kraju i staviti slag na tortu.
Znam da taj covjek, Hasic finansira i klub i malo stadion medjutim ako je tako bogat, a cinjenice govore da jeste zasto ne izdvoji milion ili milion i pol i ne ubrza ovu izgradnju maksimalno jer evo dvije god se peglaju realno oko ovoga. Pitanje nije zlonamjerno sta znam krecem od sebe da imam te pare i bakcem se klubom ja bi to gledao da se zavrsi da se ne peglam i posvetim se drugim stvarima oko kluba.
Ovako to gledajuci projekat trajati ce ovim tempom sigurno jos par godina, sto je glupost za covjeka takvih finansijskih sposobnosti.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
vjerovatno ima neke svoje razloge za to, neke porezne olakšice na duže vrijeme možda, itd.
pogledaj osijek kao primjer, pare su na raspolaganju a grade taj stadion brzinom kornjače, ja mislim da to sve nije slučajno. osim toga velež slavi stogodišnjicu u ljeto ‘22, možda štele da tada završe.
iskreno, svejedno je hoće li to biti godinu prije ili poslije, nije koridor Vc u pitanju
pogledaj osijek kao primjer, pare su na raspolaganju a grade taj stadion brzinom kornjače, ja mislim da to sve nije slučajno. osim toga velež slavi stogodišnjicu u ljeto ‘22, možda štele da tada završe.
iskreno, svejedno je hoće li to biti godinu prije ili poslije, nije koridor Vc u pitanju

Ma šta će žuti bilo gdje, ovako će svake godine imati neštno novo.Sviuodbranu je napisao/la: ↑17 dec 2020, 05:59Dobro to ide, korak po korak.
A generalno nije im još puno toga ostalo. Ja mislim da u 2021 ide krov na ove dvije tribine i da onda iduce kreće izgradnja centralne. Na kraju ostane malo da se to ušminka sa fasadom i gotov stadion.
Ako bude ovim tempom išlo najkasnije za 3 godine imat će kompletan stadion gotov a za naše uslove to bi bilo odlično obzirom da se slične stavi rade po 20 godina haha.
U svakom slučaju jako lijep stadon će biti a najvažnije uslovan za evropu.
s obzirom da je jedini stadion na kojem se u ovim teskim vremenima radi, naravno da je svaka stepenica za pohvalu. Zivim u zenici, vjerovatno necu nikad biti na stadionu a pratim radove kao da se izvode na bp.
te prognoze da ce stadion biti gotov u ljeto 2022 nisu realne, cak i to za 3 godine, jako tesko.
kolega iznad kaze da nije puno toga ostalo, mozda vizuelno ali finansijski nisu dosli ni na pola troskova. Ovo sto je ostalo, nazalost, pojesti ce vise novca od do sada ulozenog.
Glavna tribina ce uzeti novca kao sve dosadasnje(ako se puca na kategorizaciju za evropu, a puca), zdenke, krovovi, kompletno uredjenje, parking i na kraju novi teren. Puno novca ali polahko, korak po korak, neka ga zavrse i za 5 god, ukoliko ne bude novih promasaja poput 'stubova', biti ce to najljepsi stadion u drzavi (ako bp i grbavica ne urade nista novo u medjuvremenu).
te prognoze da ce stadion biti gotov u ljeto 2022 nisu realne, cak i to za 3 godine, jako tesko.
kolega iznad kaze da nije puno toga ostalo, mozda vizuelno ali finansijski nisu dosli ni na pola troskova. Ovo sto je ostalo, nazalost, pojesti ce vise novca od do sada ulozenog.
Glavna tribina ce uzeti novca kao sve dosadasnje(ako se puca na kategorizaciju za evropu, a puca), zdenke, krovovi, kompletno uredjenje, parking i na kraju novi teren. Puno novca ali polahko, korak po korak, neka ga zavrse i za 5 god, ukoliko ne bude novih promasaja poput 'stubova', biti ce to najljepsi stadion u drzavi (ako bp i grbavica ne urade nista novo u medjuvremenu).
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.