Biti selektor i trener nekog kluba su dva razlicita svijeta i bar je to svima jasno.
Ja recimo kada sam za Barbareza, uvijek je to u kombinaciji s dr.ljudima oko njega koji su voljni raditi za dobrobit bh fudbala iz sveg srca, tipa Bajramovic, Nalic i slicni. Dakle, ne bi tu Barbarez sam radio i odlučivao nego tim ljudi koji isto razmislja i ima medjusobno povjerenje.
Zasto Barbarez? Zato sto ima harizmu koju nema niti jedan bivsi reprezentativac, zato sto je on vodja, a nama i nasoj grupi igraca upravo to treba: vodja, lider, motivator (izuzev ako za ovo godina nije izgubio te osobine

Pazi, legende su i Konjic, Baljic, Salihamidzic, Miske, Dzeko(sutra) i jos neki dr.bivsi reprezentativci ali ih niko ne vidi na mjestu selektora, zasto? - zato sto nemaju ovo gore nabrojano.
To u vezi sa strancima ne mora nista znaciti. Dovodili su Turci Lucescua i Hidinka ako se ne varam (oni mi prvi naumpadose a kud ces veca imena od njih dvojice), neke dr.reprezentacije poznata imena takodjer...pa na kraju ništa, rezultati katastrofalni. Mnogo je takvih primjera.
Itd.
...
Probali smo i s iskusnima i sa strancima...daj sada nekoga kome je zaista stalo i ko ce dobro zasukati rukave pa makar bez iskustva bio ali ima taj "x" faktor. Uz to ce nam pridobiti i dovesti Gigovica i neka druga imena iz dijaspore...razmišljat ce o buducnosti reprezentacije

Radije cu gledati neuspjeh Barbareza kojem je stalo nego neuspjeh Muslina kojeg u njegovim godinama boli neka stvar za nasom reprezentacijom, ali zaista. Ne mogu zamisliti Muslina kao dugorocno rjesenje niti kao nekoga ko ce traziti po dijaspori novog Anela, Dennisa i sl.
Ne znam, mozda i grijesim.
U svakom slucaju, hladniji sam nego ikad po pitanju izbora selektora. Volio bih neka imena prije drugih, ali ako dovedu i Muslina, Jovica i sl., imat ce moju podrsku. Samo ne bih volio vidjeti Krstajica, tada bi mi stvarno muka bila, i naravno ove nase PLBiH "stručnjake" tipa Musemic. Osim je izuzetak i ima to nesto. Da li bi to nesto bilo dovoljno, ne možemo znati.
Ja sam za nesto novo: Kodro, Barbarez, Osim, Akrapovic...