Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

1921boy
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la 1921boy » 04 dec 2020, 14:12

Drape je napisao/la:
04 dec 2020, 13:58
slika
2014
Rodjeni su pitarske picke!

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 04 dec 2020, 14:12

Jedva čekam da vidim šta će svi ovi koji žele Barbareza za trenera pisati, nakon 2-3 poraza :ljepota:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 04 dec 2020, 14:15

Surreal je napisao/la:
04 dec 2020, 14:12
Jedva čekam da vidim šta će svi ovi koji žele Barbareza za trenera pisati, nakon 2-3 poraza :ljepota:
Koga bi ti?

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 04 dec 2020, 14:17

samoposmatram je napisao/la:
04 dec 2020, 14:15
Surreal je napisao/la:
Koga bi ti?
Ukoliko će već biti srbin, neka bude Milojević ili Muslin.

Ja obožavam Barbareza, to je legenda ove reprezentacije, ali mislim da bi trebao ići korak po korak.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 04 dec 2020, 14:24

Kamuflazn je napisao/la:
04 dec 2020, 07:48
harixs je napisao/la:
04 dec 2020, 02:04
Fudbalski i kapitenski je prosao cijelu Njemacku i pola svijeta dok su trenerski magovi tipa Amar otisli cak do Katara i jos brze se vratili.
Isto je poznato da vecinu reprezentacija slicnih našoj, kao Finska, Poljska i ove neke uspjesnije komšijske vode treneri bRez nekih trenesrskih referenci.

Eh sad što su NE glupe Bošnje aka FGR (al u curku) prepotentni i misle da bi na klupu trebao sjesti Marcelo Lipi ili Felix Magath, to je vec filozofija za malo vece mozgove.
:roll:
Polovnjaci treneri su se izredali godinama i srozali rep. do te mjere da je vise niko ne prati.

Ti si primjer klasičnog sda balije. Robert jarni je trenirao Sarajevo, igrao za Real, Juventus, trenirali ga hajkens, trapatoni. Da li je po tebi robert jarni dobar trener?

Diego Maradona, za neke najbolji fudbaler ikad, igrao za vrhunske klubove, trenirale ga sama krema evropskih trenera. Da li je po tebi maradona dobar trener?

Murinjo, igrao za oortugalske kantonalce, nije bio ni blizu ozbiljnog fudbalera. Da li je po tebi murinjo bolji od ova dva gore?
Klasican primjer jedoumnog ppka koji je vidio 3 imena na tvu i zna sve.
Sta cemo sa Zidaneom, Ancelotijem, Guardiolom i masu drugih primjera?

Btw. Zivim i radim u dij. od 97 tako da me ne kaci ta tvoja lokalna politika.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 04 dec 2020, 14:30

Surreal je napisao/la:
04 dec 2020, 14:17
samoposmatram je napisao/la:
04 dec 2020, 14:15
Surreal je napisao/la:
Koga bi ti?
Ukoliko će već biti srbin, neka bude Milojević ili Muslin.

Ja obožavam Barbareza, to je legenda ove reprezentacije, ali mislim da bi trebao ići korak po korak.
Mislim da su ta dva nerealni zbog visine plate.

Ova reprezentacija ce biti prometna stanica za menadzere. Pozicija selektora je tu nebitna. Ljudi zaboravljaju sta je bilo sa Kodrom. Ko ga je zamjenio I gdje su igraci odrzavali trening.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 04 dec 2020, 14:34

forgempp je napisao/la:
04 dec 2020, 08:55
harixs je napisao/la:
Fudbalski i kapitenski je prosao cijelu Njemacku i pola svijeta dok su trenerski magovi tipa Amar otisli cak do Katara i jos brze se vratili.
Isto je poznato da vecinu reprezentacija slicnih našoj, kao Finska, Poljska i ove neke uspjesnije komšijske vode treneri bRez nekih trenesrskih referenci.

Eh sad što su NE glupe Bošnje aka FGR (al u curku) prepotentni i misle da bi na klupu trebao sjesti Marcelo Lipi ili Felix Magath, to je vec filozofija za malo vece mozgove.
Polovnjaci treneri su se izredali godinama i srozali rep. do te mjere da je vise niko ne prati.
Ta zadnja recenica je glavna, ne treba nam jos jedna trenerska neznalica.
Dobro, inace sveznajuci navijaci su isto tako znali da ce Bilic, Zidane i masa drugih biti neznalice.

Glupe floskule, ta ce on nek vodi U21, nek se uci i onda ga uporefis sa Starcevicem i prijasnjim biserima i sve ti bude jasno.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 04 dec 2020, 14:47

admin je napisao/la:
04 dec 2020, 12:24
...Dalje, mislim da mi u cjelini previse uzdizemo bivse reprezentativce i skloni smo percepciji da su sve to likovi koji nisu skloni kompromisima, a onda nas jedan takav razuvjeri. Mislim na Misketa, ne moze me niko uvjeriti da nije bio sklon kompromisima. Pa i Spahic je u jednom trenutku imenovan za savjetnika IO ili nesto tako. Ako to nisu kompromisi onda je njihov dolazak na te neke funkcije davanje vjetra u ledja postojecim vladarima bh. fudbala.
Meni su Miske i Spahic u TOP 5,6 reprezentativaca ikada ali istina je da se doimaju kao oni koji bi mogli praviti kompromise koje spominjes. S dr.strane, vjerujem da ce ipak vise raditi u interesu reprezentacije nego neki sportski anonimusi, politicari i bla bla. Kakvi god da su, bolja su opcija u tom segmentu od Begica i ostalih koji su se prvobitno spominjali.
Dalje, ne bih tako olahko na primjeru njih dvojice stavljao u isti kos sve ostale reprezentativce (ne kažem da tako misliš ali se donekle nazire). Ja vjerujem da je Dzeko slican njima dvojici iako je najbolji svih vremena i da bi bio sklon kompromisima donekle, i jos neki naravno.
Medjutim, ja sam ubijedjen da recimo Kodro ne bi pravio te neke kompromise, ne bi ni Ibisevic, Rahimic...
Barbarez mi dodje nekako na pola puta.
...
U kontekstu reprezentativaca i funkcija unutar kriminalnog saveza...Postavlja se pitanje, da li u pocetku praviti te neke kompromise (jer moras, realno, novi kolac si) i dugorocno gledati, raditi na promjenama ili se odmah usprotiviti i biti nogiran a na tvoje mjesto ce sjesti neki babini sinovi koje boli neka stvar za reprezentacijom, tako se agonija nastavlja?! Promjene ne dolaze preko noci. Promjene ne moze donijeti jedan reprezentativac...ali ako ih instaliramo vremenom u savezu 4,5,6 (ne bilo koga)...promjene ce brze doći.
Lahko je sa strane spocitavati Misketu neke stvari ali je cinjenica i da smo @Filgud, @vuchevic i mnogi dr.forumasi, ti i ja bili na Misketovom mjestu, vjerovatno bismo pravili te neke kompromise pa makar to bila "sutnja" u datom trenutku. Ko god misli da se tek tako moze uci u "Savez" i pametovati, taj je zalutao (kao sto rece Pape na jednoj presici: "Momak, ti si ovdje zalutao...") :)
Jedina pozicija u savezu gdje bi se sutra neko mogao u velikoj mjeri ograditi od vanjskih uticaja jeste upravo selektorska pozicija (bar prema pricama koje nam se serviraju posljednjih dana).

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 04 dec 2020, 15:09

harixs je napisao/la:
04 dec 2020, 14:34
forgempp je napisao/la:
harixs je napisao/la:

Dobro, inace sveznajuci navijaci su isto tako znali da ce Bilic, Zidane i masa drugih biti neznalice.

Glupe floskule, ta ce on nek vodi U21, nek se uci i onda ga uporefis sa Starcevicem i prijasnjim biserima i sve ti bude jasno.
**** te pa nek ide i nek vodi onda kakav klub, sta mu daju reprezentaciju koja je u rasulu, doslovno mu uvaljuju vruc krompir.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 04 dec 2020, 15:17

sergej :ljepota:
tz tz tz tz tz tz

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 04 dec 2020, 15:28

Akrapović je jasno stavio do znanja i odmah na početku razgovora odbio razgovarati o selektorskoj poziciji.

Meho Kodro nije ni kontaktiran od strane FS BiH što je i on sam potvrdio za naš portal.

Znači Barbarez,Jakirović ili Petev
Rodjeni su pitarske picke!

dukipajser
Kontakt:

Post Postao/la dukipajser » 04 dec 2020, 15:32

Pale je napisao/la:
04 dec 2020, 14:38
Sveti je napisao/la:
04 dec 2020, 01:19
Moze li neko da objasni radi cega se opet priziva Barbarez?
Zato sto je bosnjo bosnjo glup hvala lp
Neka se uci bilo ko od ovi sto navode nece nista bolje od njega, narod hoce njega i halalimo vec mi ove kvalifikacije, dati mu neka nauci, i neka dovede oko sebe ljude sto znaju, za dvi godine moze nauciti nesto, ili neka stave kvalitetnog nekoga a ne sakamutumba.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 04 dec 2020, 15:34

forgempp je napisao/la:
04 dec 2020, 15:09
harixs je napisao/la:
forgempp je napisao/la:

**** te pa nek ide i nek vodi onda kakav klub, sta mu daju reprezentaciju koja je u rasulu, doslovno mu uvaljuju vruc krompir.
Vodio je Mesa i Bajevic te neke klubove u rangu tvojih zahtjeva i sta smo dobili sa njihovom iskustvom, Ništa.

Nemam vremena sad ici u detalje ali klubski i reprezentativni fudbal su dvije razlicite dimenzije, pogotovo kad uzmes za primjer ovo rasulo od rep.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 04 dec 2020, 15:42

harixs je napisao/la:
04 dec 2020, 15:34
forgempp je napisao/la:
harixs je napisao/la:

Vodio je Mesa i Bajevic te neke klubove u rangu tvojih zahtjeva i sta smo dobili sa njihovom iskustvom, Ništa.

Nemam vremena sad ici u detalje ali klubski i reprezentativni fudbal su dvije razlicite dimenzije, pogotovo kad uzmes za primjer ovo rasulo od rep.
Nadam se da si upravu povodom toga. Slusao sam Opsajd Podcast gdje govore ljudi kako i plata ta nije problem jer je u rangu selektora Svedske, Norveske..

Ako je istina da nam je nesposobna komisija spremila samo ova 3 imena na kraju, iskren da ti budem, svejedno mi kojeg god da odaberu...
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 04 dec 2020, 15:45

miky_hz je napisao/la:
03 dec 2020, 16:20
Konzerva je napisao/la:
03 dec 2020, 15:41
Oni nisu normalni, nikad cuo za tog Peteva

pored toliko nasih trenera, da Bog sacuva.
Kojih nasih trenera,mi sem Halihodzica i Petkovica nemamo ozbiljnog trenera u cijelom svijetu .Za svakog koji se u BiH naziva trener 101 manu ima da mu se nadje,i nacice mu se. Jako nezahvalna situacija,pogotovo sto smo ove nase "legende" vec vidjeli tj vodili su vec repku,nego manje neko vise uspjesno.
evo recimo da Osim ili Marinovic, bi sigurno bolji bili nego taj Petev, recimo Osim covjek je dokazan strucnjak, sta vadi iz ovih prosjecnih igraca u Zelji za nepovjerovat
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 04 dec 2020, 15:50

Konzerva je napisao/la:
04 dec 2020, 15:45
miky_hz je napisao/la:
03 dec 2020, 16:20
Konzerva je napisao/la:
03 dec 2020, 15:41
Oni nisu normalni, nikad cuo za tog Peteva

pored toliko nasih trenera, da Bog sacuva.
Kojih nasih trenera,mi sem Halihodzica i Petkovica nemamo ozbiljnog trenera u cijelom svijetu .Za svakog koji se u BiH naziva trener 101 manu ima da mu se nadje,i nacice mu se. Jako nezahvalna situacija,pogotovo sto smo ove nase "legende" vec vidjeli tj vodili su vec repku,nego manje neko vise uspjesno.
evo recimo da Osim ili Marinovic, bi sigurno bolji bili nego taj Petev, recimo Osim covjek je dokazan strucnjak, sta vadi iz ovih prosjecnih igraca u Zelji za nepovjerovat
Da budemo realni, koji to "svjetsko-klasni" (ako uopste postoji ova rijec, ali znate na sta mislim u svakom slucaju) vodi neku reprezentaciju. Mozda i treba izabrati Amara jer je ipak kakav-takav trener koji je dokazan u nasoj ligi bar. Za razliku od nacina izabiranja selektora po liniji da li je bio legenda ili ne, godila bi nam promjena.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 dec 2020, 15:56

Petev je možda nivo Roberta P.

Činjenica da je stranac daje prostora većim manipulacijama, dodaj tome da je u silaznoj putanji svoje trenerske karijere.

Što se tiče teme selektor, ne može se reći da je neko u pravu ili nije, ovo će biti enigma dok ne vidimo prvi spisak i prvu utakmicu.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 04 dec 2020, 15:58

forgempp je napisao/la:
04 dec 2020, 15:42
harixs je napisao/la:
forgempp je napisao/la:

Nadam se da si upravu povodom toga. Slusao sam Opsajd Podcast gdje govore ljudi kako i plata ta nije problem jer je u rangu selektora Svedske, Norveske..

Ako je istina da nam je nesposobna komisija spremila samo ova 3 imena na kraju, iskren da ti budem, svejedno mi kojeg god da odaberu...
Nas selektor ima godisnju platu od 180k eura

Trenutni Svedski selektor je 2018 imao 450k eura godisnje
https://www.thestreet.com/.amp/lifestyl ... e-14622603

Za norveskog selektora nisam uspio naci nikakve informacije
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 04 dec 2020, 16:01

Salih1984 je napisao/la:
04 dec 2020, 15:58
forgempp je napisao/la:
04 dec 2020, 15:42
harixs je napisao/la:

Nas selektor ima godisnju platu od 180k eura

Trenutni Svedski selektor je 2018 imao 450k eura godisnje
https://www.thestreet.com/.amp/lifestyl ... e-14622603

Za norveskog selektora nisam uspio naci nikakve informacije
Znaci svedski ima 15k eura mjesecno. Tako je ako se ne varam Susic imao??? Ugl cuo sam na podcastu, nisam ni ja provjeravao, ali tu je to sve, nisu pare toliki problem.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 04 dec 2020, 16:03

Nas selektor ima 15k mjesecno,Svedski ima oko 37k eura mjesecno
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bordo10, jasmin10, Mostarska, sagitarius, zgembo89 i 34 gosta.