Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

braco
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la braco » 04 dec 2020, 11:57

admin je napisao/la:
04 dec 2020, 10:02
braco je napisao/la:
04 dec 2020, 09:56
Narednih dana očekuje se da Misimović I Spahić nastave razgovore i sa drugim potencijalnim kandidatima. Nema dileme da će među njima biti treneri koji su iz Bosne i Hercegovine.

Prema našim saznanjima za poziciju selektora je zainteresovan Husref Musemić. On je nakon odlaska iz Sarajeva slobodan i nema angažman.

Šef struke Željezničara Amar Osim mogao bi biti jedan od onih sa kojima bi Misimović i Spahić mogli da razgovaraju. Pitanje je samo da li Amar ima ambicija da sjedne na selektorsku klupu.
Ja koliko znam nema sanse da bude neko ko je dobro "gurao" u Premijer ligi. Trazi se trener koji nema veze sa domacim takmicenjem bez obzira o kakvom se treneru radi. Koliko cujem nema sanse da bude Barbarez, jedino ako se nesto drasticno ne promijeni. I koliko znam, ovaj put glas navijaca kao u slucaju Robija i Duska nece se slusati.
Slagao se ja ili ne sa tim, mogu razumjeti odakle dolazi takav način razmišljanja kod naprimjer Vice ili Misimo vić&Spahić. Vico kao čovjek koji dolazi iz manjeg entiteta i ne doživljava repku intenzitetom kao mi ovdje jer to je tako zbog okruženja u kojem je odrastao, pa samim tim nema taj neki patriotski nagon koji bi nadvladao racio. Zato je isključen Barbarez kao opcija pretpostavljam.

S druge strane Misimović i Spahić nemaju neku povezanost sa našom ligom. Ok, Spahić je bio u Čeliku ali generalno kroz karijeru ni on ni Misimović nisu osjetili okruženje naše lige pa samim tim imaju neku indiferentonst prema trenerima iz naše lige. Vjerovatno i to je jedan od razloga što smatraju da treneri iz naše lige nisu kalibar za A selektora.

Možda nisam dovoljno objasnio ovo za Misimovića i Spahića. Primjer možemo vidjeti kod nekih članova IO.
Naprimjer Dragan Jović slovi kao favorit hrvatskih članova IO. Ne samo radi nacionalnosti već i što smatram da se vode nekim parametrima kao njegovi uspjesi u našoj ligi i Angoli.

Međutim, mislim da ima i dosta do toga da naprimjer jedan Beus sigurno poznaje lično Jovića, zatim Beus je za razliku od Spahe i Misketa godinama u bh. ligi kroz svoje funkcije u Zrinjskom pa samim tim vjerovatno više cijeni struku iz naše lige za razliku od onih koji nisu imali dodira sa njom i gdje kod većine takvih vlada stereotipno mišljenje (opravdano ili ne, u to ne želim da ulazim jer će pokrenuti neku drugu temu) da je sve iz naše lige smeće od klubova, trenera, igrača itd.

I također mislim da su neki stariji članovi IO ( neki, ne svi)možda i nekog konzervativnog pogleda na trenere pa imaju više razumjevanja za stare lisce poput Amara Osima, Husrefa, Bake itd.

Tako da mi se izbor Peteva kao kandidata za selektora čini logičnim ako gledam iz ugla Vice i Misimovića. Na stranu sad to da li ja smatram da li je on dobar izbor ili ne.
Zadnja izmjena: braco, dana/u 04 dec 2020, 12:21, ukupno mijenjano 1 put.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 04 dec 2020, 12:06

Bundesliga je napisao/la:
04 dec 2020, 11:55
admin je napisao/la:
04 dec 2020, 11:48
Ne bih rekao sramota sa Bugarskom. Zasto? Bugarski reprezentativni fudbal nikad nije predstavljao neku konstantu. Izuzmemo li Mundijal u Americi i tu genraciju Stoickov, Leckov, Ivanov nisu nikad imali nekih znacajnijih uspjeha. A mislim da su u posljednjih 20 godina samo jednom se plasirali na veliko takmicenje.
Zato što su završili četvrti u grupi. Nisu toliko loši ni da završe na tom mjestu. Pogledaj mu i statistiku sa bugarskim nacionalnim timom. Strašno loše izgleda.
Nije da ga branim ali ljudi fakat imaju lošu ekipu i imali su pogledaj npr 15/16 jedan Aston Villa,Konya,CSKA i Fulham ostalo sve Beroe,Ludogorec,Litex,Slavia Sofia,CSKA Sofia više od 80% igrača iz domaće lige a i ovi sto su u vecim gore navedenim klubovima 29-34 godine
Rodjeni su pitarske picke!

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 04 dec 2020, 12:09

admin je napisao/la:
04 dec 2020, 11:52
Nisam siguran ko od njih trojice ima entuzijazam i emociju, odnosno sta znaci emocija. Imamo tri trenera u opticaju, sad zasad, od kojih je jedan imao neke uspjehe, drugi nikakve, a treci realno jos uvijek se nije okusao kao trener. Licno mislim da bi novom predsjedniku najbolje bilo izabrati ovog koji jos nije bio trener. Pokusavam razmisljati njegovom glavom i zato mi je cudno sto sam dobio info da realno nema nikakvih izgleda.
Emocija je emotivna veza sa reprezentacijom BiH. Nju uglavnom može imat neko ko je bivši reprezentativac, bh patriota...Tu je, ko i u kriteriju entuzijazma Barbarez ispred svih. Nažalost trenersko iskustvo je nula, što ne mora bit neki veliki hendikep u ovoj situaciji.
Jakirović je u usponu i sigurno ima entuzijazam i želju da nešto napravi, ne samo da čvakne pare.
Po meni njih dvojica su ispred Peteva. Barbarez bi bio moj izbor i racionalan izbor za novog predsjednika, međutim bojim se da je Barbarez preopasan, nesklon kompromisima za ovu ekipu u savezu i način na koji naš fudbal funkcioniše

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 04 dec 2020, 12:12

braco je napisao/la:
04 dec 2020, 11:57
admin je napisao/la:
04 dec 2020, 10:02
braco je napisao/la:
04 dec 2020, 09:56
Ja koliko znam nema sanse da bude neko ko je dobro "gurao" u Premijer ligi. Trazi se trener koji nema veze sa domacim takmicenjem bez obzira o kakvom se treneru radi. Koliko cujem nema sanse da bude Barbarez, jedino ako se nesto drasticno ne promijeni. I koliko znam, ovaj put glas navijaca kao u slucaju Robija i Duska nece se slusati.
Slagao se ja ili ne sa tim, mogu razumjeti odakle dolazi takav način razmišljanja kod naprimjer Vice ili Misimo vić&Spahić. Vico kao čovjek koji dolazi iz manjeg entiteta i ne doživljava repku intenzitetom kao mi ovdje jer to je tako zbog okruženja u kojem je odrastao, pa samim tim nema taj neki patriotski nagon koji bi nadvladao racio. Zato je isključen Barbarez kao opcija pretpostavljam.

S druge strane Misimović i Spahić nemaju neku povezanost sa našom ligom. Ok, Spahić je bio u Čeliku ali generalno kroz karijeru ni on ni Misimović nisu osjetili okruženje naše lige pa samim tim imaju neku indiferentonst prema trenerima iz naše lige. Vjerovatno i to je jedan od razloga što smatraju da treneri iz naše lige nisu kalibar za A selektora.

Možda nisam dovoljno objasnio ovo za Misimovića i Spahića. Primjer možemo vidjeti kod nekih članova IO.
Naprimjer Dragan Jović slovi kao favorit hrvatskih članova IO. Ne samo radi nacionalnosti već i što smatram da se vode nekim parametrima kao njegovi uspjehi u našoj ligi i Angoli.

Međutim, mislim da ima i dosta do toga da naprimjer jedan Beus sigurno poznaje lično Jovića, zatim Beus je za razliku od Spahe i Misketa godinama u bh. ligi kroz svoje funkcije u Zrinjskom pa samim tim vjerovatno više cijeni struku iz naše lige za razliku od onih koji nisu imali dodira sa njom i gdje kod većine takvih vlada stereotipno mišljenje (opravdano ili ne, u to ne želim da ulazim jer će pokrenuti neku drugu temu) da je sve iz naše lige smeće od klubova, trenera, igrača itd.

I također mislim da su neki stariji članovi IO ( neki, ne svi)možda i nekog konzervativnog pogleda na trenere pa imaju više razumjevanja za stare lisce poput Amara Osima, Husrefa, Bake itd.

Tako da mi se izbor Peteva kao kandidata za selektora čini logičnim ako gledam iz ugla Vice i Misimovića. Na stranu sad to da li ja smatram da li je on dobar izbor ili ne.
:salut: Fino napisano ako bude Petev znači da se Vico definitivno opredijelio za stranca a ne zato da bude guran je od strane FS RSa,ili HR dijela u FS itd što je jedan + dok ne vidimo ko će biti i kakvi će rezultati biti ne možemo komentarisati da li je dobar izbor ili ne
A sigurno bi mi volili Barbareza,Kodru,Bajramovića ali eto dok ne vidimo rezultate ne možemo ništa govoriti

Definitivno je potvrđeno da su u glavni kandidati Petev,Jakirović i Barbarez (ali će on sigurno u startu ispasti zbog nekih stvari koji nisu vezane puno za fudbal sa objasnjenjem kako nema nikakvog trenerskog iskustva)

Srbija će imenovati novog selektora do 15.decembra valjda će i naši do kraja godine barem

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 04 dec 2020, 12:24

DrFilgud je napisao/la:
04 dec 2020, 12:09
admin je napisao/la:
04 dec 2020, 11:52
Nisam siguran ko od njih trojice ima entuzijazam i emociju, odnosno sta znaci emocija. Imamo tri trenera u opticaju, sad zasad, od kojih je jedan imao neke uspjehe, drugi nikakve, a treci realno jos uvijek se nije okusao kao trener. Licno mislim da bi novom predsjedniku najbolje bilo izabrati ovog koji jos nije bio trener. Pokusavam razmisljati njegovom glavom i zato mi je cudno sto sam dobio info da realno nema nikakvih izgleda.
Emocija je emotivna veza sa reprezentacijom BiH. Nju uglavnom može imat neko ko je bivši reprezentativac, bh patriota...Tu je, ko i u kriteriju entuzijazma Barbarez ispred svih. Nažalost trenersko iskustvo je nula, što ne mora bit neki veliki hendikep u ovoj situaciji.
Jakirović je u usponu i sigurno ima entuzijazam i želju da nešto napravi, ne samo da čvakne pare.
Po meni njih dvojica su ispred Peteva. Barbarez bi bio moj izbor i racionalan izbor za novog predsjednika, međutim bojim se da je Barbarez preopasan, nesklon kompromisima za ovu ekipu u savezu i način na koji naš fudbal funkcioniše
Ne znam, cijenim sto govoris, ali ne mogu da se slozim. Mislim recimo da je Ciro imao emociju, koju je znao prenijeti na tim, a nikad nije bio patriota niti je bivsi reprezentativac. Tako da mi ni po tom parametru Barbarez nije u prednosti. Jakirovic je vodio Goricu i to je to. Premalo da mu se da povjerenje. Dalje, mislim da mi u cjelini previse uzdizemo bivse reprezentativce i skloni smo percepciji da su sve to likovi koji nisu skloni kompromisima, a onda nas jedan takav razuvjeri. Mislim na Misketa, ne moze me niko uvjeriti da nije bio sklon kompromisima. Pa i Spahic je u jednom trenutku imenovan za savjetnika IO ili nesto tako. Ako to nisu kompromisi onda je njihov dolazak na te neke funkcije davanje vjetra u ledja postojecim vladarima bh. fudbala.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 dec 2020, 12:30

Dok se ne rastjera banda krkana operisanih od sporta na ćelu sa Begićem a koja vodi NSBIH i naš fudbal u propast, mi cemo i dalje gledati ovakve nenormalne prijedloge tipa Prosinecki, Barbarez, Jakirević, Petev i slicno.

Savez i "strucnu komisiju" koji izaberu ublehaša Prosineckog ispred jednog Osima, treba odmah strpati u zatvor da smo iole normalna zemlja.

I sad su opet javnosti podvalili lažnu dilemu koji je bolji od ovih cirkusantskih kandidata - da se raja oko toga zabavi :rol:

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 04 dec 2020, 12:42

Koja dvoličnost pojedinaca.
Do juče su se na ovoj istoj temi uzdizali jedan Akrapović i Bajramović,danima su likovi pisali razne hvalospjeve o ovoj dvojici.
A sada ti isti likovi pljuju Peteva koji je svemirski brod za ovu dvojicu.
Petev je u karijeri 3 godine vodio Ludogorets,2 godine Bugarsku repku,godinu dana Dinamo i opet vam ne odgovara😂.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 04 dec 2020, 12:47

admin je napisao/la:
04 dec 2020, 12:24
Ne znam, cijenim sto govoris, ali ne mogu da se slozim. Mislim recimo da je Ciro imao emociju, koju je znao prenijeti na tim, a nikad nije bio patriota niti je bivsi reprezentativac. Tako da mi ni po tom parametru Barbarez nije u prednosti. Jakirovic je vodio Goricu i to je to. Premalo da mu se da povjerenje. Dalje, mislim da mi u cjelini previse uzdizemo bivse reprezentativce i skloni smo percepciji da su sve to likovi koji nisu skloni kompromisima, a onda nas jedan takav razuvjeri. Mislim na Misketa, ne moze me niko uvjeriti da nije bio sklon kompromisima. Pa i Spahic je u jednom trenutku imenovan za savjetnika IO ili nesto tako. Ako to nisu kompromisi onda je njihov dolazak na te neke funkcije davanje vjetra u ledja postojecim vladarima bh. fudbala.
Ciro bi i među mrtvacima izazvo emocije, on je druga kategorija. Mislim na lične emocije tog nekog selektora, ne mora ih ni prenijet, al mogu igrat ulogu.
Stoji to sve, kod nas je nemoguće bit dio saveza bez velikih kompromisa, ali mislim da su bivši reprezentativci ipak bolje rješenje od nekih "kantonalnih" likova. Finansijski su neovisni, vidjeli svijet i kako finkcionioše, jednostavno su mentalno prerasli ovaj vid komunikacije.
Sigurno im je stalo da ostave potpis u vidu nekog plasmana, a ne puko egzistiranje radi dnevnica.
Miske je i uletio u priču jer nije potpuno operisan od ovih domaćih marifetluka, ko ni Spaha, ali bi oni mogli bit taj most između dva svijeta. To je kompromis koji je opravdan. Ako bi oni bili gromobran Barbarezu ili nekom drugom, to bi bilo dobro.
Ne mislim da postoji savršeno rješenje koje će od nas napravit Švicarsku, ali se može nešto "premošćavat", konstruktivano.
Niko od ovih kandidata ne bio tragedija, ko ni pobjeda, ali mi je Petev najtanje rješenje.
Ne znam, možda iznikne još neko...

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 04 dec 2020, 12:49

Spahic98 je napisao/la:
04 dec 2020, 12:42
Koja dvoličnost pojedinaca.
Do juče su se na ovoj istoj temi uzdizali jedan Akrapović i Bajramović,danima su likovi pisali razne hvalospjeve o ovoj dvojici.
A sada ti isti likovi pljuju Peteva koji je svemirski brod za ovu dvojicu.
Petev je u karijeri 3 godine vodio Ludogorets,2 godine Bugarsku repku,godinu dana Dinamo i opet vam ne odgovara😂.
Njima je pokeras Barbarez najbolji izbor. Toliko o razmisljanju i inteligenciji.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 dec 2020, 12:54

Potrebno je sačiniti listu Barbarovaca. Kad već prozivate, dajte imena, :zzz:

Malo ovaj pdf treba živnuti, odron je postalo, :zzz:

Kad smo kod liste dajte ove za Amara, uključujući i mene heheheh.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 04 dec 2020, 12:56

@admin baci nam jednu anketu o novom selektoru da vidimo

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 04 dec 2020, 13:00

Hrvatski novinari su oko Peteva najviše pisali o tome kako se teško rastati sa njim :rol:
Bilo je u tih skoro 12 godina u Dinamu dobrih, prosječnih i loših trenera, ali Ivajlo Petev će, evo, ostati upamćen kao prvi u toj eri koji je izgubio naslov. Mada će ga formalno izgubiti netko drugi, čim se „bugarski stručnjak“ dogovori s klubom oko otpremnine.
Iz neartikuliranog i teško spoznatljivog razloga Ivajlo Petev do daljnjega ostaje Dinamov trener. Zato jer tako želi Zdravko Mamić. Jesu li u Dinamu uistinu i dalje uvjereni da je Bugarin trenerska klasa? Ili im se samo još uvijek ne isplaćuje puna odšteta za njegov važeći trogodišnji ugovor, a na kojoj je ovaj navodno spreman insistirati?

Završnica sezone, pogotovo varaždinska utakmica, sugerira da trener ima iznimno slabu korespondenciju s momčadi. Dati mu trogodišnji ugovor u veljači ove godine bila je ludost, ući s njim u pripreme za novu sezonu čini se još i većom. Dinamo time riskira ozbiljnu krizu igre i rezultata već na otvaranju sezone.
Potpuno je bespredmetno raspravljati o tome kakav je Ivajlo Petev trener te je li zaslužio otkaz ili nije; realno, kakav god bio da bio, on je otpušten još u travnju, nakon što je Hajduk kresnuo šibicu i zapalio trulo i klimavo Carstvo, a onda Slaven Belupo također pobjedonosno kampirao na zgarištu. „Bugarskom stručnjaku“ tada nije uručena radna knjižica isključivo zato što nije pristajao na smanjenu otpremninu, nego je mazohistički i na nemalo iznenađenje svih odlučio ostati u nemogućoj situaciji u kojoj je izgubio i autoritet u svlačionici i naklonost medija, čak i onih bliskih klubu.

„Odlučili smo se za kontinuitet“, rekao je tada neki od formalnih klupskih čelnika i nitko mu nije povjerovao. Nije vjerovao ni samome sebi.

Međutim, to što je Petev ostao ili ostavljen i nakon što je i definitivno izgubio oba trofeja, samo kako bi s momčadi odradio selekciju za novu sezonu i kompletne pripreme, pa onda dobio otkaz dva dana prije prve službene utakmice, skandalozno je i neobično okrutno čak i za maksimirske standarde. Ne prema treneru, jer on je sasvim sigurno odavno shvatio u što se točno upustio, nego prema svima onima koji još gaje pozitivne osjećaje prema tom klubu.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 04 dec 2020, 13:17

Je li ovo vec odluceno da je Barbarez selektor? Nije lose, dobar potez za raju. :bih:

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 04 dec 2020, 13:28

Sheyi je napisao/la:
04 dec 2020, 13:17
Je li ovo vec odluceno da je Barbarez selektor? Nije lose, dobar potez za raju. :bih:
Gdje pise ?

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 04 dec 2020, 13:31

admin je napisao/la:
03 dec 2020, 20:45
Mogu li i ja malo komentarisati. Moglo bi ovo dobro ispasti. Zasto? Prosinecki i Bajevic su bili glas navijaca, slusao se puls raje. Sta smo dobili? Duplo golo. Sad vidim navijaci razočarani imenima koja se spominju. Dakle, bice dobro.
Slusao se puls raje? Ko su raja, hocemo imena.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 04 dec 2020, 13:37

Evo Barbarez objavio sliku sa Spahićem pa obrisao i objavio neku staru od 2016

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 04 dec 2020, 13:53

Treba Brki dati šansu... Sta ce vise na Grbavici,ionako nema plate,ovamo bi imao 15k eura,mogao bi lijepo raditi...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

dukipajser
Kontakt:

Post Postao/la dukipajser » 04 dec 2020, 13:58

Semper je napisao/la:
04 dec 2020, 11:20
Samo Bugarin i niko drugi, Bugari su poznati kao ljudi koji nisu skloni malverzacijama, prevarama i korupciji.
Kako kazu bugari bratko ako imas problem i nemozes da rijesis sa pari ti ga rijesis aa mnogo pari.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, kakarut, tuzlanskinacin i 57 gostiju.