Slagao se ja ili ne sa tim, mogu razumjeti odakle dolazi takav način razmišljanja kod naprimjer Vice ili Misimo vić&Spahić. Vico kao čovjek koji dolazi iz manjeg entiteta i ne doživljava repku intenzitetom kao mi ovdje jer to je tako zbog okruženja u kojem je odrastao, pa samim tim nema taj neki patriotski nagon koji bi nadvladao racio. Zato je isključen Barbarez kao opcija pretpostavljam.admin je napisao/la: ↑04 dec 2020, 10:02Ja koliko znam nema sanse da bude neko ko je dobro "gurao" u Premijer ligi. Trazi se trener koji nema veze sa domacim takmicenjem bez obzira o kakvom se treneru radi. Koliko cujem nema sanse da bude Barbarez, jedino ako se nesto drasticno ne promijeni. I koliko znam, ovaj put glas navijaca kao u slucaju Robija i Duska nece se slusati.braco je napisao/la: ↑04 dec 2020, 09:56Narednih dana očekuje se da Misimović I Spahić nastave razgovore i sa drugim potencijalnim kandidatima. Nema dileme da će među njima biti treneri koji su iz Bosne i Hercegovine.
Prema našim saznanjima za poziciju selektora je zainteresovan Husref Musemić. On je nakon odlaska iz Sarajeva slobodan i nema angažman.
Šef struke Željezničara Amar Osim mogao bi biti jedan od onih sa kojima bi Misimović i Spahić mogli da razgovaraju. Pitanje je samo da li Amar ima ambicija da sjedne na selektorsku klupu.
S druge strane Misimović i Spahić nemaju neku povezanost sa našom ligom. Ok, Spahić je bio u Čeliku ali generalno kroz karijeru ni on ni Misimović nisu osjetili okruženje naše lige pa samim tim imaju neku indiferentonst prema trenerima iz naše lige. Vjerovatno i to je jedan od razloga što smatraju da treneri iz naše lige nisu kalibar za A selektora.
Možda nisam dovoljno objasnio ovo za Misimovića i Spahića. Primjer možemo vidjeti kod nekih članova IO.
Naprimjer Dragan Jović slovi kao favorit hrvatskih članova IO. Ne samo radi nacionalnosti već i što smatram da se vode nekim parametrima kao njegovi uspjesi u našoj ligi i Angoli.
Međutim, mislim da ima i dosta do toga da naprimjer jedan Beus sigurno poznaje lično Jovića, zatim Beus je za razliku od Spahe i Misketa godinama u bh. ligi kroz svoje funkcije u Zrinjskom pa samim tim vjerovatno više cijeni struku iz naše lige za razliku od onih koji nisu imali dodira sa njom i gdje kod većine takvih vlada stereotipno mišljenje (opravdano ili ne, u to ne želim da ulazim jer će pokrenuti neku drugu temu) da je sve iz naše lige smeće od klubova, trenera, igrača itd.
I također mislim da su neki stariji članovi IO ( neki, ne svi)možda i nekog konzervativnog pogleda na trenere pa imaju više razumjevanja za stare lisce poput Amara Osima, Husrefa, Bake itd.
Tako da mi se izbor Peteva kao kandidata za selektora čini logičnim ako gledam iz ugla Vice i Misimovića. Na stranu sad to da li ja smatram da li je on dobar izbor ili ne.