FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 03 dec 2020, 20:09

Honorar je napisao/la:
03 dec 2020, 15:27
Ovaj tuzlac mjenja trenere ko carape. Nije valj'o Nalic, sad ne valja ni Basic, vjesao bi Muratovica, daj mu Musemica... Majstore, a da se ti malo odmaknes od foruma na neko vrijeme? Brukas se bezze svojim nebulozama i pricama kakav je Musija, ko je kome brat i te druge gluposti.
Zaboravio si Baljića.
Bašić je došao na određeno vrijeme, do kraja jesenjeg dijela prvenstva.Da se vidi šta može ali i da on vidi kakvo je stanje u klubu i želi li dalje da nastavi raditi.Bašić je dobar trener, ništa ja njemu ne zamjerim.Ne može se ni zamjeriti nakon 7 utakmica.

Na 1:25 se postavlja pitanje Bašiću o dužini boravka u Tuzla Cityju.

Mene što se tiće ja Musemića prizivam odavno i to je moje privatno mišljenje.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 03 dec 2020, 21:41

tuzlac je napisao/la:
03 dec 2020, 20:09
Honorar je napisao/la:
03 dec 2020, 15:27
Ovaj tuzlac mjenja trenere ko carape. Nije valj'o Nalic, sad ne valja ni Basic, vjesao bi Muratovica, daj mu Musemica... Majstore, a da se ti malo odmaknes od foruma na neko vrijeme? Brukas se bezze svojim nebulozama i pricama kakav je Musija, ko je kome brat i te druge gluposti.
Zaboravio si Baljića.
Bašić je došao na određeno vrijeme, do kraja jesenjeg dijela prvenstva.Da se vidi šta može ali i da on vidi kakvo je stanje u klubu i želi li dalje da nastavi raditi.Bašić je dobar trener, ništa ja njemu ne zamjerim.Ne može se ni zamjeriti nakon 7 utakmica.

Na 1:25 se postavlja pitanje Bašiću o dužini boravka u Tuzla Cityju.

Mene što se tiće ja Musemića prizivam odavno i to je moje privatno mišljenje.

Sta je to.bolje donio Basic u odnosu na Nalica?
Igru,bodove?
Zlatanu je falio koji bod vise,igru je imao.
Dakle,ne kudim Basica,rano.je.
Malo bi trebali imat muda pa oplest po.zvijezdama,a ne kao da im se nema sta prigovorit.
Znaci.,vrisni Basicu,imaj m..a
Kakva ljubav i povjerenje u danasnje vrijeme.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 04 dec 2020, 11:09

kad je sam sebe smijenio i potjero iz slobode, a da ne tjera trenere :urnebes:

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 dec 2020, 13:40

1. FK Sarajevo.... 17. 12.. 5.. 0..41
2. FK Željezničar.. 17. 11.. 3.. 3..36
4. HŠK Zrinjski.... 17.. 9.. 2.. 6..29
3. FK Borac ........ 17. 10.. 1.. 6..31
5. NK Široki........ 17.. 8.. 4.. 5..28
6. FK Velež......... 17.. 6.. 7.. 4..27
7. FK Tuzla City....17.. 7.. 3.. 7..24

PREMIJER LIGA BIH - 18. KOLO

subota - Velež - FK Olimpik
subota - FK Radnik - FK Tuzla C.
nedjelja -FK Mladost -HŠK Zrinjski
-----------FK Borac - FK Sarajevo
-----------FK Sloboda -FK Krupa
-----------FK Željezničar -Široki

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 dec 2020, 19:25

Suspenzije nisu jedini problem Tuzla Cityja, Bašić se nada povratku na pobjedničke staze

Fudbaleri Tuzla Cityja u subotu putuju za Bijeljinu gdje očekuju susret sa Radnikom.
Suspenzije nisu jedini problem Tuzla Cityja, Bašić se nada povratku na pobjedničke staze
Fudbaleri Tuzla Cityja u subotu putuju za Bijeljinu gdje očekuju susret sa Radnikom.

Trener Nermin Bašić o susretu u Semberiji kaže:

“Srećom ova utakmica dolazi brzo poslije poraza sa Veležom, pa ćemo pokušati probati sami sebi neke stvari da vratimo. Očigledno utakmica sa Olimpikom ostavila je psihološkog traga na nama, ali vjerujem u svoju ekipu da će se izdići i vratiti na pobjednički kolosijek”, kaže Bašić.

O trenutnom rosteru s kojim raspolaže, strateg Plavih kaže:

“Nažalost, opet imamo problema sa žutim kartonima i povredama. Zbog žutih kartona neće biti Džafića i Ramića. Povrijeđeni od ranije su Hasanović, Rustemović, Kojić i Barišić. Poslije povrede se vraćaju Ubiparip i Hodžić za koje još ne znamo hoće li moći konkurisati za sastav”, pojašanjava Bašić.

Prvi duel na Tušnju okončan je pobjedom Plavih sa 1:0 pogotkom Ramića. Duel u Bijeljini se igra u subotu od 15:00 sati.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 04 dec 2020, 19:43

Od ovog meča ne treba očekivati previše jer je ekipa u padu forme a izostaju i brojni igrači.Naravno ovo bi trebala biti prilika da se odigra bez pritiska i da igrači koji do sada nisu previše igrali dobiju priliku i iskoriste je,međutim pitanje je koliko uopšte pojedinci i ekipa mogu pružiti u ovom trenutku.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 dec 2020, 12:36

CityCity je napisao/la:
04 dec 2020, 19:43
Od ovog meča ne treba očekivati previše jer je ekipa u padu forme a izostaju i brojni igrači.Naravno ovo bi trebala biti prilika da se odigra bez pritiska i da igrači koji do sada nisu previše igrali dobiju priliku i iskoriste je,međutim pitanje je koliko uopšte pojedinci i ekipa mogu pružiti u ovom trenutku.
Neigranje Ramića i Džafića nije hendikep.Hodžić je samo protiv Sarajeva ušao ali očito da se radi o igraću koji nam je podvaljen sa povredom kao i Rustemović i Barišić.Ubiparipa treba sačuvati ako je još neoporavljen.
Vraća se Bađi to je dobro jer ne možemo igati bez klasičnog centarfora.
Da li je za nas polusezona završena pa ćemo do Bijeljine otputovati na izlet ili će oni kojima trener ukaže povjerenje pokazati da imaju karakter vidjet ćemo.Pritisak je na Radniku,tu se slažem ali pitanje je šta je kao nalog dobio Mulahasanović.On mahom sudi na štetu muslimanskih klubova kad igraju protiv srba.Ne vidi pogibeljne startove,vidi ako mi i mrko pogledamo protivnika.Auti,korneri,ofsajdi ,prekidi ,kartoni a može i penal(i), sve kontra nas.
Mada ,ne znam koga će srbi otpisati , Krupu ii Radnik.Krupa je tamo remizirala u 16. kolu (1:1).

amkeivke
Kontakt:

Post Postao/la amkeivke » 05 dec 2020, 17:06

Ljudi popustite oko Bašića, nije on sastavljao ekipu, to je bio posao Samira Muratovića.
Dobro sam upučen u njegov način rada, velika je radilica, treningi raznovrstni, predan je svom poslu ja bi čak i volio da če ostat i da mu Azmir da vrijeme da to posloži. Nije rešenje u mjenjanju trenera, nije ovo FIFA, i mjenjanju ekipe svaku polusezonu. Treba napravit sistem, rastjerat ovake poput Kostića, dovest ovake poput Bradonjića, koji su željni dokazivanja i napredka, kad se podpisuju ugovori ubacit zabranu izlazaka, dan pred tekmu, pa zabranit šiše, pa odbijat od plate za svaku glupost, dovest kondicijskog trenera i onda če polako dolazit rezultati,...a u ovom nakaradnom sistemu (imporvizaciji) nema napredka!
Haris

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 05 dec 2020, 17:22

amkeivke je napisao/la:
05 dec 2020, 17:06
Ljudi popustite oko Bašića, nije on sastavljao ekipu, to je bio posao Samira Muratovića.
Dobro sam upučen u njegov način rada, velika je radilica, treningi raznovrstni, predan je svom poslu ja bi čak i volio da če ostat i da mu Azmir da vrijeme da to posloži. Nije rešenje u mjenjanju trenera, nije ovo FIFA, i mjenjanju ekipe svaku polusezonu. Treba napravit sistem, rastjerat ovake poput Kostića, dovest ovake poput Bradonjića, koji su željni dokazivanja i napredka, kad se podpisuju ugovori ubacit zabranu izlazaka, dan pred tekmu, pa zabranit šiše, pa odbijat od plate za svaku glupost, dovest kondicijskog trenera i onda če polako dolazit rezultati,...a u ovom nakaradnom sistemu (imporvizaciji) nema napredka!
Ne znam kakva je situacija unutra kluba,koliko je tu profesionalizma zastupljeno.
Gdje se trenira,kako to sve funkcionise🤔
Preblag je Basic,mora se nekad vrisnut,zagalamit,ucini nesto covjece.
Igracima se nema sta prigovorit,cesto to kaze🤔,pa kome ima jbg,meni ispred tv🤔
Mozemo biti upuceni u svaciji radi ako je i nas opseg pogleda jako uzak,kakve koristi kad fale bodovi.
Muratovic ocito treba ici,to je najmanje sto moze uradit za klub.
Zadnja izmjena: Pozitivanstav, dana/u 05 dec 2020, 17:44, ukupno mijenjano 1 put.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 05 dec 2020, 17:35

Nisam gledao utakmicu ali po kretanju rezultata i po izvještajima vidi se da se katastrofalna igra nastavlja bez naznaka oporavka i da je ekipa u slobodnom padu.U ovom trenutku smo vjerovatno najlošiji tim u ligi (eventualno jedino da je Gorki lošiji) i došli smo dotle da nam lagano uzimaju mjeru i Olimpik i Radnik.Ostaje još da se nekako odigra ta utakmica protiv Borca (vjerovatno nova blamaža) i onda dolazi prijeko potrebna pauza da se situacija pokuša stabilizovati i da se naprave neke bitne odluke za budućnost.U ovom trenutku mislim da ovaj Bašić nije neko rješenje i da se i s njim nismo usrećili i ne znam da li je on sposoban uspješno obavljati posao kojim se bavi.Međutim pitanje je koliko bi bilo ko sada postigao sa ovim igračima koji sad nastupaju.
Nije Bašić naravno glavni krivac za pad koji se sad dešava,daleko od toga.Naslijedio je potrošenu ekipu koju je Nalić lošim vođenjem i forsiranjem doveo do psihofizičkog kolapsa.Muratović i kompanija su sve transfere od zimus pogrešno odradili i doveli povrijeđene i potrošene poluigrače.
Takođe i Azmir Husić je propustio još jednu građevinsku sezonu a da nije riješio pitanje stadiona i izgleda da i nema namjeru da se miče sa gostujućeg Tušnja u dogledno vrijeme.
Ipak nadajmo se da će se situacija u 2021 godini popraviti i ovi nagomilani problemi u hodu rješavati.

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 05 dec 2020, 18:16

Ja sam mislio da od Muratovica vece ublehe nema , kad ono mene Azmir iznenadi sa Basicem...

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 dec 2020, 18:21

Nermin Bašić: "Uvijek nekako stanemo".

slika

Trener FK Tuzla City
Tuzla City nastavila je sa lošim rezultatima i danas je u Bijeljini poražena od Radnika sa 2:1.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Da sam na mjestu Bašića podnio bih ostavku i ne bih prihvatio krivicu za tri zadnje utakmice .Sve TRI ove utakmice su smrdljive i tuknu na namještene utakmice.Zašto da on sad snosi odgovornost za te načasne rabote.Ako ne podnese ostavku onda je i on dio tala.Kakav cirkus ,ciganluk i pokvarenost,fuj.
Kao klonirane, mi počnemo ko Real ,povedemo ,a onda počne koćenje pa stajanje.Protivnici(Olimpik,Velež i Radnik) kao prave preokret.Igrači ,ne vjerujem svi ali uglavnom svi odrađuju kako im se naredi.Zašto ovo služi,? Za kladionice,za neke dugove , za izbore......Možemo samo nagađati.Ali ,da je provizorno , bezobrazno, neljudski i nesportski,jest. Ma ko to bio, pojedinac ili grupa,čestitam im, napredovat će u životu.Jer u ovom vaktu takvi bezdušnici napreduju.IDI VEŠERAS BAŠIĆU I NE ČEKAJ BORAC JER ĆEŠ TAD ZA SVE BITI KRIV. ISVE ĆE TI PUBLIKA POBROJATI JER PUBLICI ĆEŠ KRIVAC BITI SAMO TI.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Veliki PREOKRET Olimpika na Otoci

Vode sa 3:2 protiv Tuzla Cityja
Olimpik i Tuzla City trenutno igraju meč 16. kola Premijer lige.

28.11.20. 14:42
E. Čaušević
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Velež nakon PREOKRETA slavio na Tušnju protiv Tuzla Cityja

Vrijedna tri boda za Rođene
Fudbaleri Veleža danas su nakon preokreta pobijedili u gostima ekipu Tuzla Cityja sa 3:1 u meču 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

01.12.20. 14:52
E. Čaušević

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Radnik PREOKRENUO protiv Tuzle City i došao do treće pobjede u sezoni

Važna pobjeda Bijeljinaca
U premijernoj utakmici 18. kola Premijer lige BiH Radnik je na svom terenu nakon preokreta savladao Tuzlu City rezultatom 2:1.

05.12.20. 16:48
S. Grebović

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 05 dec 2020, 18:48, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 dec 2020, 18:40

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 dec 2020, 18:51

Cigo svira Pink Floyd (kafana kod Bora), sa "prijevodom".

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 05 dec 2020, 19:18

Nekoliko zanimljivih detalja na ovom pregledu utakmice po meni :
- opravdano dosuđeni penal za City ali nevjerovatno da naš od ranije po zlu poznati poznanik Mulahasanović ovdje pokazuje samo žuti karton za
brutalan start i prekršaj.Ovdje je morao biti crveni karton ko kuća za golmana Radnika.
- na slabo vraćenu loptu od Kostića Fejzić pravi strašnu pogrešku i ispušta loptu i ovo je po meni bio penal za Radnik
- nakon kornera Crnkić prejakim udarcem zapucava veliku priliku sa samo 5 metara
- amaterska reakcija odbrane kod prvog gola Radnika gdje Fejzić kreće na centaršut pa se vraća a igrač radnika sam samcat sa 5 metara neometan
postiže glavom gol.
- i onda potez dana gdje Rugašević poklanja gol radniku gdje loptu koja lagano ide kraj gola vraća igraču Radnika da postigne pogodak (čudna i
pomalo sumnjiva reakcija).

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 08 dec 2020, 18:57

Haman će nam predsjednik u NS BiH. Bilo bi to dobro za cijeli kanton.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 08 dec 2020, 19:07

Fudbalski gradski savez Tuzla podržao Azmira Husića,Sve bliže IO FSBiH

Održana je izborna Skupština Gradskog fudbalskog saveza Tuzla, koji je dobio novog predsjednika, a delegati Skupštine pružili su i apsolutnu podršku Azmiru Husiću koji ima namjeru predstavljati Tuzlanski kanton u Fudbalskom savezu BiH.

08.12.20. 18:31
E. Dindić
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NAJVAŽNIJE JE DA AZMIR HUSIĆ UĐE U IZVRŠNI ODBOR FUDBALSKOG SAVEZA BIH.

slika
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fudbalski gradski savez Tuzla podržao Azmira Husića
Uoči kantonalnih izbora širom Tuzlanskog kantona održavaju se i izbori gradskih i opčinskih saveza, a danas je na redu bila Tuzla.

Delegati Skupštine su između ostalog izabrali i novog predsjednika Fudbalskog saveza Tuzla. Između dva kandidata, Adnana Mujezinovića i Mirsada Ovčine, odlučili su se za Mujezinovića koji je od 26 glasova dobio 23.

- Damir Efendić , Nermin Alibašić,zatim jedan član iz FK Tuzla City i jedan iz ŠF "BAMBI" predloženi su za delegate u Skupštini NS TK

Također, delegati Skupštine dali su podršku Azmiru Husiću koji će biti jedan od kandidata na kantonalnoj Skupštini za člana Izvršnog odbora Fudbaskog saveza BiH ispred ovog kantona. Podršku kao zamjenski član dobio je Almir Husić.

"Očekivao sam podršku, mislim da dolaze bolji dani za fudbal u Tuzlanskom kantonu", kratko je za SportSport.ba istakao Husić, koji će kako sada stvari stoje, u naredne četiri godine najvjerovatnije biti član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH.

Također, prvi čovjek Slobode, Elmir Šećerbegović, ispred Fudbalskog gradskog saveza Tuzla biće kandidat za predsjednika Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona i ukoliko ne bude nekih iznenađenja, na izbornoj Skupštini će dobiti podršku.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 10 dec 2020, 18:41, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 08 dec 2020, 19:10

Samo optimistički, ŽIVIO NAM AZMIRE HUSIĆU ,PREPORODITELJU TUZLANSKOG FUDBALA.

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 28 nov 2021, 16:34, ukupno mijenjano 5 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 08 dec 2020, 19:26

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 28 nov 2021, 16:35, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 08 dec 2020, 19:46

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.