LjoZee je napisao/la: ↑03 dec 2020, 17:41
Graovac udario najavu za nedjelju
Igracina
Iako je igrao relativno kratko za Željezničar, i to u periodu dok je tim sa klupe predvodio Admir Adžem, osvojio je Kup Bosne i Hercegovine, a ima utakmica koje su posebno urezane u njegovo sjećanje.
- To su naravno utakmice protiv Sarajeva gdje smo tri puta slavili pobjedu, a onda i utakmica koja će mi zauvijek ostati u sjećanju, a to je susret protiv Radnika na Grbavici, koji je bio poseban i puna emocija, ističe Graovac.
Na pitanje da li u bliskoj budućnosti možemo očekivati njegov povratak u Željezničar, Graovac je imao jasan odgovor.
- Trenutno imam ugovor sa Astrom i imamo odlične rezultate. Sigurno da mi je želja kao i svakom fudbaleru da napravim neki veći iskorak u karijeri, mislim na neke jače evropske lige.
No, povratak u Željezničar će se jednom sigurno desiti, kazao je Graovac.
On je bio jedan od najpopularnijih defanzivaca među navijačima Želje - Manijacima, koji su sa njim na spektakularan način proslavili pogodak na utakmici protiv Radnika prije dvije godine, a njegova proslava gola poslije susreta se prepričava i dan-danas. On nam je kazao da su ga energija, atmosfera na stadionu i podrška navijača natjerale da ispolji emocije na takav način.
- Ta utakmica je bila posebna za sve igrače, jer smo gubili 2:0 na poluvremenu, ali svi smo vjerovali da ćemo preokrenuti rezultat i bili smo jako motivisani. Kada sam dao gol za 2:2, to su bile emocije. To je bila reakcija od srca i proslavio sam gol sa navijačima, priča nam bivši fudbaler Željezničara.