Postao/la AlfredNobel » 03 dec 2020, 15:37
Ohani kralju moj, argumenti su ti malo reći smiješni.
Niko ne komentariše to što je u prvih 11, da ima drugih opcija, bio bi zavaren za hoklicu. Komentarišu se njegovi promašaji, ne promašaJ, nego promašaJI. U derbiju je fulio tri-četiri zicera, protiv Veleža četiri, jučer ne može pas na par metara odigrati, svaki duel zijanio, ama baš nikakve koristi od njega. Trebam nešto da ga žalim? I gdje si vidio da je neko napisao da Vinko ne zna svoj posao? Izmišljanje obično.
Znači, po tvojoj logici, Handžić nije kriv za promašaje, Emir je jer nije doveo napadača? Nije kriv za promašaje, jer eto Ahmet se povrijedio. Ovaj dio oko Messija obični kliše i to je univerzalni argument za svaku moguću situaciju. Messi ne fuli osam zicera, sigurno, to ni Melunović ne fula.
Tvojom logikom onda svi mi možemo igrati svaku poziciju, pa kad budemo loši, samo kažemo 'pa i Messi fuli', 'nisam ja kriv, Marinović me stavio da igram', 'kakve veze ja imam s promašenim zicerom, mogao je Hadžija napadača dovesti umjesto mene'. Stavi me trener na gol, napravim kardinalne greške i kasnije samo kažem 'krivite njega, on me stavio na gol'. Pa zamisli na šta bi to ličilo, niko nikad nizašta ne bi snosio odgovornost, samo bi prebacali na drugog.
Tačno mi ne bude dobro kad vidim ovo neko pravdanje, moralisanje, a još smiješnije argumente, ako se tako mogu nazvati. Nakačila ga je raja zbog bruku promašenih prilika i zicera, nonšalancije, a sve je to posljedica njegovog trenutnog pristupa karijeri.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka