FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 03 dec 2020, 14:03

Najbolji igrač na utakmici protiv Radnika po izboru čak 87% navijača je Tino Sven Sušić. 💪🎉 #TSS #BordoPorodica 🔴⚪️

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 03 dec 2020, 14:06

Da li je Tino u međuvremenu nakon Seltika imao neku povredu pa je ispao iz one forme da igra 60 minuta?

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 dec 2020, 14:07

Kovacevic
Hebibović
Pidro
Milicevic
Dupovac
Djokanovic
Sušić
Tatar
Fanimo
Velkoski. ako bude spreman Rahmanovic
Handzic.

Pejovic, Oremus, Ahmetovic, Rahmanovic 4 igraca i to kljucna al ok je i ovaj sastav. Naprijed Sarajevo

Bordo23
Kontakt:

Post Postao/la Bordo23 » 03 dec 2020, 14:09

MortemHz je napisao/la:
03 dec 2020, 14:01
Bordo23 je napisao/la:
03 dec 2020, 13:58
Jel ovaj portal šta pisao o našoj pobjedi? Nisam ništa našao...
Kako nisu, oprali me :urnebes:
:rol: :rol:
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 03 dec 2020, 14:11

bordobijeli je napisao/la:
03 dec 2020, 14:07
Kovacevic
Hebibović
Pidro
Milicevic
Dupovac
Djokanovic
Sušić
Tatar
Fanimo
Handzic.

Pejovic, Oremus, Ahmetovic, Rahmanovic 4 igraca i to kljucna al ok je i ovaj sastav. Naprijed Sarajevo
Tino može nadomjestiti Rahu. Ja bih umjesto Pejovica ubacio Adukora jer ti u takvoj utakmici treba neko ko osvaja lopte i trči. Handžića aut, umjesto njega Velkoskog pa eventualno Hareta ubaciti zadnjih 15-20 minuta da odigra na svježinu. U takvim situacijama uglavnom odigra korektno.

Bordo23
Kontakt:

Post Postao/la Bordo23 » 03 dec 2020, 14:12

bordobijeli je napisao/la:
03 dec 2020, 14:07
Kovacevic
Hebibović
Pidro
Milicevic
Dupovac
Djokanovic
Sušić
Tatar
Fanimo
Handzic.

Ako bude Rahmanović spreman onda bi stavio Velkoskog umjesto Handžića, muka mi ga je gledati. :D
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 03 dec 2020, 14:14

90minut je napisao/la:
03 dec 2020, 14:06
Da li je Tino u međuvremenu nakon Seltika imao neku povredu pa je ispao iz one forme da igra 60 minuta?
Jeste. Taman je bio povezao par tekmi, u jednoj čak bio među trojicom koja su najviše pretrčala i onda opet pauza.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 03 dec 2020, 14:15

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
03 dec 2020, 12:02

Ja sam idalje u soku... :njanjanja: :tokralju:
Al Vahidina spikera zabi ga Fanimo,on se dere 2-1 za Sarajevo strijelac gola Tino Susic :urnebes:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 03 dec 2020, 14:17

Evo, pribrah malo kuveta da nešto napišem.
Neću kritikovati igrače, jer je fudbal timski sport i kako su svi zaslužni za dati gol, svi su zaslužni i za primljeni. Isto tako, kolektivna je zasluga što ne mogu dati gol.
Ekipi je nužan restart, to svako vidi. Ovo nije kritika Vinku i SŠ, nego više opservacija na temu. Kako restartovati ekipu? Dva su načina; promjenom formacije i/ili promjenom igrača. Nemam pravo neporaženom treneru ništa prigovoriti, ali jednostavno malo šteka u vanšablonskoj igri. Utakmica sa Radnikom i Veležom je prošla, tako da se nema potrebe vraćati na iste. Čeka nas, možda, najteže gostovanje u sezoni. Šta da se radi? Pretpostavljajući da Rahmanović neće igrati, desetku bi trebao igrati Sušić. To svi očekuju, ali ja bih drugačije. Sušić je sinoć preokrenuo utakmicu zato što se Radnik povukao u šesnaesterac, zanemarujući ofanzivni dio. Sušić je imao svu slobodu svijeta, jwr se nije morao vraćati po izgubljenoj lopti. Zahvaljujući, isključivo, njegovom kvalitetu, mi smo preokrenuli rezultat i hvala mu na tome. No, to u BL neće biti slučaj. Oni su najopasniji preko Ziljkića i on će probijati na svojoj strani, što znači, da ne bi konfuzija ušla u naše redove, da se mi moramo povlačiti u odbranu po čitavoj liniji. Sušić se neće, ili ne stigne povlačiti što ostavlja prostor u sredini u koji će oni ubacivati igrače vršeći pritisak na sredinu, e da bi što više rasteretili Ziljkića, ili drugog bočnog igrača. Dakle, ja bih na desetku stavio Salčina, pod uslovom, a i ne vidim da će drugačije biti, Vinko izaći sa 4231. Na dmf, ako je spreman, Adukora, a ako ne onda Milija. Ali bih fkt pokušao sa 442. Salčin i Đokanović bi držali sredinu, a Velkoski i Handžić u napad. Na desnog beka bih Dušana,a Hebibović bi mijenjao Fanima, Sušić Đanija, Mili Đokanovića, Šerbečić Milija itd. Na taj način, branimo se sa 8 igrača. Krle i Hanžić bi, neminovno, povukli dva štopera Borca sa sobom i tako bi donekle smanjili pritisak u našoj defanzifi. Oni bi se, bez lopte, kretali uvijek jedan blizu drugog. Ovdje je nužno srednju liniju postaviti malo "ukoso". Otprilike ovako:

Tatar
Đani
Andrej
Fanimo.

Po osvojenoj lopti, i Hare i Krle bi išli odmah, bez lopte, na Benjinu stranu. Tu je suština cijelog fazona. Štoper Borca, ionako prinuđeni da čuvaju dvojicu, po inerciji bi pošli za njima. Ali, naša odbrana bi automatski bacala loptu desno, prema Fanimu. Šta se dešava? Na taj način primoravaš protivnika da težište, ili gard prebaci na jednu stranu i ti sve činiš da ga ubijediš da ćeš ga baš sa te strane opalit', ali onda sjeva junačka desnica. Igrači su lijevo, lopta ide desno, čitava Borčeva sredina ide nazad da kompenziraju prostor. U takvoj konstelaciji, Đani i Andrej trče "u leđa" njihovoj odbrani koja zbog oremećaja u formaciji, ne može kvalitetno ispratiti naš napad, pogotovo što eventualna osvojena lopta desno ide u trk Fanimu, kome treba prostor, ali to ne znači da ta ista lopta, probojem Fanima na 15-20m od gola, ne može ići lijevo gdje su 4 naša igrača. Glavni cilj jest dati gol, ali prevadhodni zadatak jest razbijanje formacije protivnika. To znači da oni moraju svaki napad ponovo graditi od samog početka, što ostavlja prostor za grešku, frustraciju, jalovost itd. Ovdje veliku ulogu igra Fanimova brzina i Dušanova tranzicija iz odbrane u napad, a Fanimo relej koji će samo davati loptu u for, ali držaće pažnju njihovih igrača zbog svoje brzine. Hebibović je tu bolji, ali je odbrambeno loš.
Dakle:

Kovačević

Hodžić Miličević Dupovac Pidro

Fanimo
Andrej
Salčin
Tatar

Velkoski
Hadžić

Drugo poluvrijeme: Sušić-Đani, Handžić-Mustedanagić, Hole-Hebibović
U promjeni na 4231, eventualno u drugom pol. Dušić bi išao na 10-ku, Andrej i Zinedin dmf, a Haris na klupu.

Umorih se, dosta od mene.
Uzdravlje.

Red1946
Kontakt:

Post Postao/la Red1946 » 03 dec 2020, 14:23

PeppermintSA je napisao/la:
03 dec 2020, 13:25
tm01hzne je napisao/la:
03 dec 2020, 11:53
Po meni je veći problem to što je opet drugi mahač Mirza Čejvanović, vidi se da lik ne zna.
slika
Problem jeste što nam se konstantno ovo dešava na Kosevu. Naprosto je neprihvatljivo da se Sarajevu na Kosevu protiv Radnika, uz svo dužno postovanje prema Radniku, mašu nepostojeći ofsajdi. I na Tusnju protiv Sitija mahnut je nepostojeći ofsajd iz kojeg bi vrlo vjerovatno zabili, protiv Veleža nam nisu svirana dva očita penala.

Odmah se sjetim 2016. kad je Zrinjski osvojio onu kontroverznu titulu. Ne pamtim veću oružanu pljačku u smislu cijele sezone - naravno sve na našu štetu. Nekako je raja zaboravila na tu sezonu u kojoj su nama, a ne skretnici kako se tvrdi, sudije direktno otele trofeje. Pa jedno deset penala nam nije svirano. U jednom trenurku je Zrinjski imao 8 domaćih penala, a mi ni jedan. U Mostaru ti ne svira čist penal kad Ahmu frajer vuce pri šutu a iz kontre ti Zrinjski zabija, kući protiv Širokog u finalu kupa ti ne svira penal kojeg bi i Baka Sliskovic svirao da je sudio i na kraju ispadneš na penale, nakon što preživiš onu atmosferu linča. Mogu do sutra nabrajati.

Klub mora svojim utjecajem obezbijediti makar pošteno suđenje. Samo se nama dešava da kao najvećem klubu u državi i aktuelnim, dvostrukim šampionima sudije na našem terenu protiv nižerazrednih protivnika poništavaju ciste golove, mašu nepostojeće ofsajde i ne sviraju očite penale.

POTPUNO SI U PRAVU.
Drago mi je i da je Kaljanac , naš bivši junior, dobio kaznu...
Sudio nam je na Grbavici i dobro nas kriterijem suđenja oštetio. Kao da je sudio Amaw , takav je kriterij imao, sigurno 4-5 odluka u njihovu korist...
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 03 dec 2020, 14:26

Zar tebe nije Morto izbrisao s mape? :kafa:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 03 dec 2020, 14:27

Zip je napisao/la:
03 dec 2020, 09:47
Jucer mi je jedan igrac izvukao zivac jednim potezom a to je nas Hebib kada je trebao da vrati loptu Radniku iz auta. Znaci, ganjas rezultat, svaka sekunda bitna, lik iz auta gurnu loptu u sami cosak kod korner zastavice... Pa sunce ti poljubim, imate li vi gram mozga ? Jel bas morate pokazati fudbalsku neintelignciju :damn:

:urnebes: I ja sam to primjetio svegami, ali ne samo to nego i one rasprave sa sudijom kod bilo koje odluke, a vrijeme curi. Boze sacuvaj. :plac:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 03 dec 2020, 14:28

Ja da se pitam ovog Handzica nebi u pocetnu postavu kad bi me automatskom puskom prisiljavali, da se razumijemo imamo odmah igraca manje u ekipi. Dat mu sansu 20 min ili i to je to. Tesko je njemu nosat guzove a kamoli da trci
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 03 dec 2020, 14:33

robertkosar je napisao/la:
03 dec 2020, 14:28
Ja da se pitam ovog Handzica nebi u pocetnu postavu kad bi me automatskom puskom prisiljavali, da se razumijemo imamo odmah igraca manje u ekipi. Dat mu sansu 20 min ili i to je to. Tesko je njemu nosat guzove a kamoli da trci
Dobar je Hare, nemoj zezati. Vinko igra na taktiku njegove širine, kad se okrene leđima, protivnički stoperi ne vide ni defanzivne vezne, kamoli šta dalje.

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 03 dec 2020, 14:36

AlfredNobel je napisao/la:
03 dec 2020, 14:33
Dobar je Hare, nemoj zezati. Vinko igra na taktiku njegove širine, kad se okrene leđima, protivnički stoperi ne vide ni defanzivne vezne, kamoli šta dalje.
:thumbup: :urnebes: :urnebes: :thumbup:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 03 dec 2020, 14:38

VenamaHrabrih je napisao/la:
03 dec 2020, 14:17
Evo, pribrah malo kuveta da nešto napišem.
Neću kritikovati igrače, jer je fudbal timski sport i kako su svi zaslužni za dati gol, svi su zaslužni i za primljeni. Isto tako, kolektivna je zasluga što ne mogu dati gol.
Ekipi je nužan restart, to svako vidi. Ovo nije kritika Vinku i SŠ, nego više opservacija na temu. Kako restartovati ekipu? Dva su načina; promjenom formacije i/ili promjenom igrača. Nemam pravo neporaženom treneru ništa prigovoriti, ali jednostavno malo šteka u vanšablonskoj igri. Utakmica sa Radnikom i Veležom je prošla, tako da se nema potrebe vraćati na iste. Čeka nas, možda, najteže gostovanje u sezoni. Šta da se radi? Pretpostavljajući da Rahmanović neće igrati, desetku bi trebao igrati Sušić. To svi očekuju, ali ja bih drugačije. Sušić je sinoć preokrenuo utakmicu zato što se Radnik povukao u šesnaesterac, zanemarujući ofanzivni dio. Sušić je imao svu slobodu svijeta, jwr se nije morao vraćati po izgubljenoj lopti. Zahvaljujući, isključivo, njegovom kvalitetu, mi smo preokrenuli rezultat i hvala mu na tome. No, to u BL neće biti slučaj. Oni su najopasniji preko Ziljkića i on će probijati na svojoj strani, što znači, da ne bi konfuzija ušla u naše redove, da se mi moramo povlačiti u odbranu po čitavoj liniji. Sušić se neće, ili ne stigne povlačiti što ostavlja prostor u sredini u koji će oni ubacivati igrače vršeći pritisak na sredinu, e da bi što više rasteretili Ziljkića, ili drugog bočnog igrača. Dakle, ja bih na desetku stavio Salčina, pod uslovom, a i ne vidim da će drugačije biti, Vinko izaći sa 4231. Na dmf, ako je spreman, Adukora, a ako ne onda Milija. Ali bih fkt pokušao sa 442. Salčin i Đokanović bi držali sredinu, a Velkoski i Handžić u napad. Na desnog beka bih Dušana,a Hebibović bi mijenjao Fanima, Sušić Đanija, Mili Đokanovića, Šerbečić Milija itd. Na taj način, branimo se sa 8 igrača. Krle i Hanžić bi, neminovno, povukli dva štopera Borca sa sobom i tako bi donekle smanjili pritisak u našoj defanzifi. Oni bi se, bez lopte, kretali uvijek jedan blizu drugog. Ovdje je nužno srednju liniju postaviti malo "ukoso". Otprilike ovako:

Tatar
Đani
Andrej
Fanimo.

Po osvojenoj lopti, i Hare i Krle bi išli odmah, bez lopte, na Benjinu stranu. Tu je suština cijelog fazona. Štoper Borca, ionako prinuđeni da čuvaju dvojicu, po inerciji bi pošli za njima. Ali, naša odbrana bi automatski bacala loptu desno, prema Fanimu. Šta se dešava? Na taj način primoravaš protivnika da težište, ili gard prebaci na jednu stranu i ti sve činiš da ga ubijediš da ćeš ga baš sa te strane opalit', ali onda sjeva junačka desnica. Igrači su lijevo, lopta ide desno, čitava Borčeva sredina ide nazad da kompenziraju prostor. U takvoj konstelaciji, Đani i Andrej trče "u leđa" njihovoj odbrani koja zbog oremećaja u formaciji, ne može kvalitetno ispratiti naš napad, pogotovo što eventualna osvojena lopta desno ide u trk Fanimu, kome treba prostor, ali to ne znači da ta ista lopta, probojem Fanima na 15-20m od gola, ne može ići lijevo gdje su 4 naša igrača. Glavni cilj jest dati gol, ali prevadhodni zadatak jest razbijanje formacije protivnika. To znači da oni moraju svaki napad ponovo graditi od samog početka, što ostavlja prostor za grešku, frustraciju, jalovost itd. Ovdje veliku ulogu igra Fanimova brzina i Dušanova tranzicija iz odbrane u napad, a Fanimo relej koji će samo davati loptu u for, ali držaće pažnju njihovih igrača zbog svoje brzine. Hebibović je tu bolji, ali je odbrambeno loš.
Dakle:

Kovačević

Hodžić Miličević Dupovac Pidro

Fanimo
Andrej
Salčin
Tatar

Velkoski
Hadžić

Drugo poluvrijeme: Sušić-Đani, Handžić-Mustedanagić, Hole-Hebibović
U promjeni na 4231, eventualno u drugom pol. Dušić bi išao na 10-ku, Andrej i Zinedin dmf, a Haris na klupu.

Umorih se, dosta od mene.
Uzdravlje.
Odlicna analiza drug
Jesi se to ti bavio(ili bavis) trenerskim poslom ?
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 03 dec 2020, 14:45

Bavi, razrađuje redovno za vrijeme pauze na kliničkom.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 03 dec 2020, 14:50

Čudna odluka da Mujića delegiraju. Ali ne treba letiti pred rudu, slično je bilo i s Bjelicom kad smo im u februaru dolazili, pa je baš fino sudio.

Ono šta se može uraditi je izvršiti manji pritisak i time dati do znanja da smo itekako svjesni ko je Mujić, kakva mu je prošlost itd.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 03 dec 2020, 15:01

Treba trcat pred rudu. Prosle godine pred tu utakmicu nismo bili potkradani. Ove godine par veliki losih odluka u nekoliko prosli utakmica protiv nas.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 dec 2020, 15:02

AlfredNobel je napisao/la:
03 dec 2020, 14:33
Nešto ko Giroud za sirotinju.
Koševo Zapad

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], boki86, Haksss, mire971, plisek i 29 gostiju.