FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Juce pisem za ovog malog bradonjica da bi ga bilo dobro dovesti kad jutros vjest svinjski stupio u kontakte sa bradonjicem.
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
Treba Bekricu produziti ugovor jos tri godine,valjda ce u 40.god moci odigrati 25 min
Teško je očekivati da mi možemo dovoditi Bradonjića i slične njemu. Mi sada moramo takve pronaći prije ostalih, pružiti im šansu i afirmirati ih. I druga opcija je da vratimo bivše igrače koji su u godinama i finansijski su stabilni, kao Štilića i Bekrića.
- lijevapolutka
- Kontakt:
Pa nije Messi da ne mozemo jbtDejan1921 je napisao/la: ↑03 dec 2020, 09:27Teško je očekivati da mi možemo dovoditi Bradonjića i slične njemu. Mi sada moramo takve pronaći prije ostalih, pružiti im šansu i afirmirati ih. I druga opcija je da vratimo bivše igrače koji su u godinama i finansijski su stabilni, kao Štilića i Bekrića.

Druga je stvar ako ce sta platiti Zrinjski, ali sumnjam da ce ili da ce puno jer se Radnik bas raspada nakon ovih izbora.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Pa eto sam si rekao ključnu riječ, platiti. U ovom trenutku mi to ne možemo. Naravno da nije Messi, mislim da kod nas u ekipi ima boljih igrača, ali momak je odigrao par dobrih sezona, vrijeme mu je da to naplati. Zato kažem mi se trebamo okrenuti tome da proonalazimo Bradonjiće, Lukiće i slične prije nego se afirmišu u drugim klubovima.LjoZee je napisao/la: ↑03 dec 2020, 09:36Pa nije Messi da ne mozemo jbtDejan1921 je napisao/la: ↑03 dec 2020, 09:27Teško je očekivati da mi možemo dovoditi Bradonjića i slične njemu. Mi sada moramo takve pronaći prije ostalih, pružiti im šansu i afirmirati ih. I druga opcija je da vratimo bivše igrače koji su u godinama i finansijski su stabilni, kao Štilića i Bekrića.
Druga je stvar ako ce sta platiti Zrinjski, ali sumnjam da ce ili da ce puno jer se Radnik bas raspada.
Ma ne bi ga Radnik nikad pustio u BiH u neki drugi klub da trazi neke pare jer im je najperspektivniji. Ovo mi lici na neku sicu ili dzaba s obzirom sta im se desava.Dejan1921 je napisao/la: ↑03 dec 2020, 09:42Pa eto sam si rekao ključnu riječ, platiti. U ovom trenutku mi to ne možemo. Naravno da nije Messi, mislim da kod nas u ekipi ima boljih igrača, ali momak je odigrao par dobrih sezona, vrijeme mu je da to naplati. Zato kažem mi se trebamo okrenuti tome da proonalazimo Bradonjiće, Lukiće i slične prije nego se afirmišu u drugim klubovima.
Ma tesko ces ih pronaci. Pokusali smo sa Subasicem, Mehicem, ali dzaba kad ova djeca ili mladji igraci danas nesto se nafuraju cim stave potpis na ugovor i nema od njih nista.
Pa s obzirom da ćemo uskoro znati odluke o produženju ugovora silnim igračima kojim on ističe, a Bojo je među njima, ne znam koliko je sigurno da ćemo produžit ugovor sa njim. Mislim da ga zastupa dobra agencija pa možda potraži sreću negdje vani.Brkooo je napisao/la: ↑02 dec 2020, 23:44@Braco, Zanimljivo je bilo da je Bojo prosle sezone ulazio u mnogo sansi, skoro uvijek bio na pravom mjestu kad treba uci u sansu ali kad treba zavrsiti akciju on katastrofalan, realizacija uzasna. Evo ove sezone on je asistirao Stilicu za nas drugi gol protiv Slobode i onda sve uprskao na kraju kad je vise puta "ukopavao dodavanjima" svoje saigrace.
Ja sam vidio da on ne zna da suta, da mu das 10 puta da sutne loptu sa 20 metara lopta bi 10 puta dosla kao dodavanje do golmana. Najslicniji mi je Hajdarevicu, obojca sa loptom na vi, jedina karakteristika im je trcanje, kad se branimo mozemo nekad imati neku korist od njih, ali kad napadamo oni jednostavno smetaju na terenu, u tom trenutku kao da imamo igrace manje u fazi napada.
Razlog zasto nabijamo loptu i ne mozemo imati igru je upravo u tome sto imamo veznjake poput Boje i Hajdarevica koji su sa loptom na vi, veznjake koji ne znaju organizovati igru, povuci loptu, odigrati dodavanje, napraviti visak itd..
Vala ako ga u ovom momentu uvale negdje vani svaka im cast

O Boji tek mozemo kad prodje pripreme zimske jer ovo do sada igra bez neke velike pripreme nakon povrede zato sto nemamo vremena da ga cekamo nakon odlaska Sadikovica.
Ovaj ker ( Dragan Petrović) nam opet sudi protiv Širokog na Grbavici sad u nedjelju, evo podsjetite se kakav je penal svirao Širokom za pobjedu na Grbavici u onom našem famoznom nizu poraza
Inače utakmica je u nedjelju u 15 sati na mojatv.
Inače utakmica je u nedjelju u 15 sati na mojatv.
Jest ali u toku i prošlih zimskih priprema se odlučivalo o produženju ugovora da znamo hoćemol' računat na nekog da ga džaba ne uigravamo i da tražimo drugu soluciju.
Hiroš se vraća.
-
- Kontakt:
Po meni, ovo je tekma polusezone za nas i ispit zrelosti. Mi jednostavno nemamo pravo više na kiks kući. Ko god da nam dolazi.
Željezničar za život cijeli!
- Merakk1921
- Kontakt:
Ja pišem danima da se treba Bradonjic dovesti jer sigurno ga neces placati vise od Veselinovica .. on bi mam legao u ekipi samo tako .. on i Lukic iz Borca
- grbavicka1921
- Kontakt:
Nije do Telecom-a nego do M-tel-a tj Arene, što neće da rade uvale Mojoj TV.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
-
- Kontakt:
Hajde mi molim te objasni kako ti planiraš dovesti Lukića? Jedan od najboljih napadača trenutno, vezan ugovorom u konkurentskom klubu, mladi reprezentativac i igrač kojeg gotovo sigurno očekuje inostrani angažman? Hajde mi samo to objasni?Merakk1921 je napisao/la: ↑03 dec 2020, 10:32
Ja pišem danima da se treba Bradonjic dovesti jer sigurno ga neces placati vise od Veselinovica .. on bi mam legao u ekipi samo tako .. on i Lukic iz Borca
Željezničar za život cijeli!
-
- Kontakt:
SudoHusika je napisao/la: ↑03 dec 2020, 10:57Hajde mi molim te objasni kako ti planiraš dovesti Lukića? Jedan od najboljih napadača trenutno, vezan ugovorom u konkurentskom klubu, mladi reprezentativac i igrač kojeg gotovo sigurno očekuje inostrani angažman? Hajde mi samo to objasni?Merakk1921 je napisao/la: ↑03 dec 2020, 10:32
Ovo ti je onaj sto je napisao da trebamo zaganjat Danilovica.

Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Široki kao gostujuća ekipa uopšte ne briljira ove sezone jer su tek osma gostujuća ekipa prvenstva. Imaju samo 2 pobjede u gostima, a obje su ostvarila na početku prvenstva protiv doduše slabijih protivnika (Mladost i Olimpik).Mada i te obje pobjede u gostima su teško izborili s 1 golom razlike gdje su npr. protiv Mladosti slavili golom Jurilja u sudijskoj nadoknadi.
Kada gledamo formu posljednjih 5 utakmica, tu su ostvarili 7 bodova. Izgubili su u gostima od Veleža i Zrinjskog, a prvi su koji su otkinuli Borcu bod u BL u kasnoj fazi utakmice. Ostvarili su ubjedljive pobjede protiv Radnika koji se grčevito bori za opstanak i Slobode koja je došla umorna poslije utakmica sa nama i Zrinjskim.
U utakmici protiv Slobode neke igrače su odmarali, a neki nisu mogli igrati. Već neko vrijeme im ne brani prvi golman Zlomislić koji je bio u izolaciji zbog koronavirusa. Njegovo mjesto je zauzeo Miškić (24 godine) koji je prošao čitav omladinski pogon Dinamo Zagreba i branio je u švedskom drugoligašu.
Odmarao je Cipetić, Pervan pa i u posljednje vrijeme standardni mladi Kristijan Medić. Špicevi im se često rotiraju pa nekada meč počne Angelov nekad Jurić, a nerijetko i neki vezni igrač kao lažna devetka. Ikić koji je ušao s klupe u BL i pogodio za izjednačenje je također presjedio meč protiv Slobode, vidjet ćemo hoće li protiv nas igrati.
Najbolji strijelci ekipe su im Toni Jović i Alen Jurilj sa po 5 pogodaka, dok je Pervan najbolji asistent ekipe s 4 asistencije.
Kod nas neće biti Luke Juričića zbog trećeg žutog kartona koji je zaradio protiv Zrinjskog. Ne smijem se usudit da pogađam naših prvih 11 jer Amar često mixa, baš kao i Karačić pa moraš biti vidovit da bi ubo njihove sastave.
Iako ne smijem prognozirati prvih 11 ono što je sigurno je to da neće izgledati kao u onoj prvoj utakmici Širokom. Ovako su izgledali sastavi u prvom ovosezonskom meču u kojem smo slavili 0:1:

Dakle u odnosu na taj period (friško nakon korone u našem timu), a 4-2-3-1 u posljednje vrijeme rijetko igramo.
Više nemamo Dadu Sadikovića kao u tom meču. Juričić neće imati pravo nastupa, pa je za očekivati da će njegovo mjesto zauzeti Lendrić.
Vidimo da je u ovom meču branio Fejzić, što sigurno sada neće biti slučaj. Na lijevom beku je Šehić koji je poslije Borca ispao iz prvih 11, a njegovo mjesto je zauzeo Miličević.
Desno krilo je igrao Blažević, a sada sigurno neće biti u prvih 11 budući da ne igramo s krilima, a na beku igra Siniša. Štilić je igrao ali sad je upitan zbog povrede, a ostaje nam da vidimo da li će Kosorić vratit se u prvih 11 protiv Širokog ili će Miletić zauzeti njegovo mjesto.
Na slici također vidimo da Ikić nije igrao na tom meču zbog posljedica koronavirusa.
Tako da jako je interesantno kako se izmjenilo prvih 11 u odnosu na taj meč u septembru. Jako težak meč sve u svemu jer ne radi se o naivnom protivniku, a mi ne briljiramo na Grbavici plus tradicija protiv Širokog na Grbavici koja nam ne ide na ruku (4 domaće ligaške pobjede u posljednjih 10 godina). Na našim momcima je da se ne popišaju na pobjedu protiv Zrinjskog (kao što su nažalost nerijetko znali) i da slavimo u preostale 2 utakmice prve polusezone.
Kada gledamo formu posljednjih 5 utakmica, tu su ostvarili 7 bodova. Izgubili su u gostima od Veleža i Zrinjskog, a prvi su koji su otkinuli Borcu bod u BL u kasnoj fazi utakmice. Ostvarili su ubjedljive pobjede protiv Radnika koji se grčevito bori za opstanak i Slobode koja je došla umorna poslije utakmica sa nama i Zrinjskim.
U utakmici protiv Slobode neke igrače su odmarali, a neki nisu mogli igrati. Već neko vrijeme im ne brani prvi golman Zlomislić koji je bio u izolaciji zbog koronavirusa. Njegovo mjesto je zauzeo Miškić (24 godine) koji je prošao čitav omladinski pogon Dinamo Zagreba i branio je u švedskom drugoligašu.
Odmarao je Cipetić, Pervan pa i u posljednje vrijeme standardni mladi Kristijan Medić. Špicevi im se često rotiraju pa nekada meč počne Angelov nekad Jurić, a nerijetko i neki vezni igrač kao lažna devetka. Ikić koji je ušao s klupe u BL i pogodio za izjednačenje je također presjedio meč protiv Slobode, vidjet ćemo hoće li protiv nas igrati.
Najbolji strijelci ekipe su im Toni Jović i Alen Jurilj sa po 5 pogodaka, dok je Pervan najbolji asistent ekipe s 4 asistencije.
Kod nas neće biti Luke Juričića zbog trećeg žutog kartona koji je zaradio protiv Zrinjskog. Ne smijem se usudit da pogađam naših prvih 11 jer Amar često mixa, baš kao i Karačić pa moraš biti vidovit da bi ubo njihove sastave.
Iako ne smijem prognozirati prvih 11 ono što je sigurno je to da neće izgledati kao u onoj prvoj utakmici Širokom. Ovako su izgledali sastavi u prvom ovosezonskom meču u kojem smo slavili 0:1:

Dakle u odnosu na taj period (friško nakon korone u našem timu), a 4-2-3-1 u posljednje vrijeme rijetko igramo.
Više nemamo Dadu Sadikovića kao u tom meču. Juričić neće imati pravo nastupa, pa je za očekivati da će njegovo mjesto zauzeti Lendrić.
Vidimo da je u ovom meču branio Fejzić, što sigurno sada neće biti slučaj. Na lijevom beku je Šehić koji je poslije Borca ispao iz prvih 11, a njegovo mjesto je zauzeo Miličević.
Desno krilo je igrao Blažević, a sada sigurno neće biti u prvih 11 budući da ne igramo s krilima, a na beku igra Siniša. Štilić je igrao ali sad je upitan zbog povrede, a ostaje nam da vidimo da li će Kosorić vratit se u prvih 11 protiv Širokog ili će Miletić zauzeti njegovo mjesto.
Na slici također vidimo da Ikić nije igrao na tom meču zbog posljedica koronavirusa.
Tako da jako je interesantno kako se izmjenilo prvih 11 u odnosu na taj meč u septembru. Jako težak meč sve u svemu jer ne radi se o naivnom protivniku, a mi ne briljiramo na Grbavici plus tradicija protiv Širokog na Grbavici koja nam ne ide na ruku (4 domaće ligaške pobjede u posljednjih 10 godina). Na našim momcima je da se ne popišaju na pobjedu protiv Zrinjskog (kao što su nažalost nerijetko znali) i da slavimo u preostale 2 utakmice prve polusezone.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.